Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Met je gezin voor ‘t eerst buiten Europa? Ga voor een familie reis naar Thailand!

Veerle 8 december 2022 Thailand Reistips, Gezin, Familie reis Thailand

Alle eerste keer is spannend. Je twijfelt, doe ik er wel goed aan? Wat vindt mijn partner ervan? Is het niet te vermoeiend? Is het de reis waard? Waar moet ik aan denken? Maar van het uitzoeken alleen al word je blij. En voor je het weet zit je in de vakantiesfeer. Wat een vaag plan was, wordt opeens realiteit. Zullen we het maar gewoon doen, een familie reis naar Thailand?

Herkenbaar?  Als je jarenlang op vakantie gaat naar Frankrijk, Spanje of Italië, wil je wel eens wat anders. Weer écht een rondreis maken, veel zien en meemaken, een andere cultuur induiken, mensen ontmoeten. Eigenlijk net als vroeger voor er kinderen kwamen. Thailand is dan een ideaal land om mee te beginnen, zo vinden veel gezinnen. Maar waarom zijn ze zo enthousiast?

Lekker weer

Thailand ligt in de tropen. Dat betekent: een lekker vakantie temperatuurtje van zo’n 30 ˚C, maar ook vochtig warm: een klamme deken slaat je tegemoet als je de luchthaven verlaat. Aan het strand of zwembad, ’s avonds buiten op straat is dat lekker. Verder zijn er overal fans en airco’s. Soms zelfs te koud, neem ook altijd een dunne trui mee.

Vermijdt tijdens de familie reis Thailand de heetste maanden, april, mei en juni. Regenen doet het vooral in het regenseizoen, vaak niet meer dan een korte hevige bui in de middag. Even schuilen in een straattentje of onder een kleurige parasol, that’s all. Reizen door Thailand is zo slecht nog niet. 

Bereisbaar

Boek je (aan te raden) een directe vlucht, zoals die van KLM dan is het maar ca. 10 uur vliegen. Vanaf Schiphol of vanaf Brussel of Düsseldorf als dat voor jou dichterbij is. En de tijd aan boord gaat snel voorbij. Zit je eenmaal, dan hoeft er niets meer. Er is een uitgebreid entertainment systeem met alle muziek, video’s en spelletjes. Je rondreis Thailand kan van ontspannend van start gaan!

Je eten en drinken wordt gebracht (speciale wensen voor je kinderen kun je tevoren opgeven) en je kinderen kwijtraken dat doe je niet zo snel. Dichtbij, met capuchon en kussen weggedoken in een hoek, vallen hun ogen al snel dicht. In Thailand zelf vallen de afstanden erg mee: met de nachttrein is een avontuur en binnenlandse vluchten frequent en niet duur. Ideaal voor een familie reis Thailand

Betaalbaar Thailand

Ben je er eenmaal, dan vallen de kosten enorm mee. Sterker, het is goedkoper dan een vakantie in Europa. Reis je met je gezin dan is dit toch belangrijk. Voor een paar tientjes per persoon per nacht heb je een comfortabel hotel met zwembad. Een ontbijtje kost een paar euro net als je lunch.

Een groot bord Pad Thai noedels met een fruitsapje, alles vers voor je neus gemaakt: met twintig euro heb je betaald, voor je hele gezin. Natuurlijk zijn er luxe hotels, dure restaurants en prijzige clubs. Maar zelfs daar krijg je meer waar voor je geld en meer service met een smile. Wat wil je nog meer voor je familie reis Thailand?

Eten Thailand

Thailand is doorgaans brandschoon. Hygiëne vinden de Thais belangrijk. Overal wordt geveegd en gepoetst. Thailand is een van de weinige landen waar je op straat uitstekend kunt eten. Gewoon met je gezin op lage krukjes op straat een heerlijk soepje naar binnen lepelen, net als de Thai zelf. Thais eten is niet spicy, veel gerechten zijn sweet /sour. Geen moeilijk gedoe met stokjes eten, Thais gebruiken zelfs geen mes (alles is voorgesneden) maar alleen vork en lepel.

Fruitsapjes zoals mango smoothies gaan er bij je kinderen zeker in. Even wat home-food tijdens de rondreis Thailand? Frites, pizza’s, hamburgers, een sateetje, het is allemaal makkelijk te krijgen. De medische zorg is top, ex-pats uit andere Aziatische landen komen er zelfs speciaal voor naar Thailand, een betrouwbare arts is zo gevonden en eventuele kleine medische problemen worden snel opgelost.

Veiligheid Thailand

Net als bij ons moet je in de grote steden altijd wat oppassen, maar eigenlijk is er nauwelijks criminaliteit. ’s Avonds over straat gaan is dus geen probleem. Na donker naar het strand is echter niet aan te raden en officieel ook verboden.

Politiek gezien is Thailand vrij rustig, ook tijdens de huidige koningswisseling. Alleen in het verre zuiden, tegen de Maleise grens en bij de grens met Birma willen er wel eens aanslagen voorkomen maar daar kom je normaliter niet in de buurt. Je kunt het checken op de site van  het ministerie van Buitenlandse zaken.

Juist voor kinderen

De Thai zijn dol op kinderen, helemaal als ze blond zijn. Ze zijn lief, open en verbindend. Voor je het weet is je kind verdwenen: door de hotelstaf meegevoerd voor een kijkje bij receptie of in de keuken. En wil je er ’s avonds even samen tussenuit, een oppas is zo gevonden. Thaise hotels hebben doorgaans ruime kamers, waar een extra bed bij kan, familiekamers of naast elkaar gelegen kamers met tussendeur.

En zijn je kinderen al wat ouder: overal is WIFI. Zwemmen kun je bijna overal: veel hotels hebben een zwembad in een mooie tropische tuin. Zelfs in de steden kun je betaalbaar een duik nemen: veel hotels hebben een (dak) zwembad. Wel even checken of er geen tegeltjes of zo los liggen, het onderhoud is soms net wat minder. Comfort staat tijdens de familie reis Thailand centraal.

Veel te doen

Er zijn weinig landen in Azië waar je zoveel keus hebt aan activiteiten als Thailand. Ben je uitgerust en uitgelezen, dan kun je een fiets huren (kinderfietsen en zitjes zijn geen probleem). Of ga met een stoere longtail boot de zee op om te snorkelen bij een koraaleilandje of een middagje naar een apen- olifanten- of snake farm. Bekijk de neushoornvogel van dichtbij, maak een lichte trekking of gewoon een ritje met de tuk-tuk: succes is verzekerd tijdens de familie reis Thailand

En dan hebben we het nog niet over vlotvaren, zip-linen of slenteren over markten waar je al die vreemde vruchten kunt uitproberen. En dan hebben het allerbeste voor het laatst: nooit maar dan ook nooit hoor je van gezinnen dat Thailand niet leuk was. Dus ‘go Thailand’, niet twijfelen maar gewoon doen!

Met dank aan Henk, onze Thailand reisspecialist.

Terug naar overzicht