Het Pindaya Tabaung Festival

Thom 19 maart 2019 Myanmar Reistips

Ja, je moet er maar nét zijn, je moet het maar nét weten: die bijzondere ceremonie, dat geweldige straatfeest, die feestdag waarop het hele dorp uitloopt en de hele stad uit zijn dak gaat. Daar wil je bij zijn. We vroegen het onze local Hero Min Thu: welk feest, party, festival, evenement of bijzondere typisch lokale activiteit in Myanmar zou je zelf niet overslaan? Zijn antwoord: het Pindaya Tabaung Festival. Je leest er alles over in dit blog:

Het Myanmarese Pindaya staat bekend om haar oude grotten en kleurrijke platteland. De kleuren hiervan veranderen op basis van het huidige seizoen. Dit schitterende vertoon wordt gevierd tijdens het Tabuang Festival, of de Danu Gathering Day elk jaar in de maand Tabaung, ook wel beter bekend als Maart.

Het festival wordt ieder jaar bezocht door duizenden bezoekers uit alle windstreken. De lokale stammen, waaronder de grote Danu stam zijn de belangrijkste bezoekers. Zij komen massaal met ossenkarren binnen en verblijven onder de gigantische Banyan bomen om deel uit te maken van dit unieke festival. Het is altijd een indrukwekkend beeld om de oneindige rij van alle verschillende ossenkarren aan te zien komen. Dit festival is niet alleen de beste manier om meer te leren over het boeddhistische geloof, maar ook om sociale interactie te leggen met de lokale stammen en zo dag en nacht dit feest te vieren.

Het unieke aan dit festival ten opzichte van andere Myanmarese feesten is het kleurrijke vertoon van de locals in hun traditionele kledij. Het feest wordt vaak gecombineerd met moderne Shan dans en –muziek waarbij jonge meisjes offers op hun hoofden dragen, om vervolgens aan de Boeddhistische monniken en Boeddha te geven. Je kan er honderden kleine kraampjes vinden met alles van snacks, lokaal eten, Shan souvenirs tot dagelijkse huishoudelijke artikelen. Het entertainment wordt geregeld door vele bekende, lokale theatergroepen in de regio.

Het Pindaya Tabuang Festival wordt ieder jaar in op verschillende data tijdens Maart gevierd. Wil jij ook zo’n uniek, lokaal festival ervaren? Check onze rondreizen Myanmar voor jou unieke rondreis of mail Min Thu en vraag naar de mogelijkheden.

Terug naar overzicht