Je Myanmar reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Myanmar: deel je hobby…

Min Thu: Ben je juf, leraar, schoenmaker of musicus? Gek op dansen, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Birmees / Birmese met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat. Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer? Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar? Dit kan overal in Myanmar.
Kosten? Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Myanmar: kleinschalig verblijf

Min Thu: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.  

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als het Yangon Heritage of het Areindmar hotel in Bagan. Natuurlijk geen must, veel reizigers vinden het ook wel relaxt om aan het eind van hun reis een paar nachtjes een luxe resort hotel te reserveren. Als je dat wilt regel ik het voor je.

3

Myanmar community stay

Min Thu: slapen bij een lokale familie is toch een beetje een drempel. Je wilt op vakantie Myanmar echt leren kennen maar een homestay?

Stap erover heen en laat mij je verblijf regelen, bijv. in Yenangyaung, aan de oever van de Irrawaddy rivier of in een homestay in Maguyikan village community project. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Yangon: theehuis Swhe Pu Zun

Min Thu: geen bar maar een theehuis, net als in elke stad of straat. Deze is gezellig en local: thee maar ook koffie drinken en chillen met je nieuwe Birmese vrienden. Dit theehuis is ook een bakkerij, dus iets bij je drankje is geen probleem. Probeer de Fa Lu Da, een soort vla met roomijs en roze gelei. Wel zoet!

Ze runnen 3 eigen koffieplantages, dus veel verser kan niet. Geen Fa Lu Da, probeer de Nan Ka Htaing cookies.  Populaire plek bij hippe jonge Myanmarezen.. 

Open: dagelijks van 08.00-20.00 uur. 
Adres: 246-248 Ananwrahta road, Lanmadaw town- ship. Ook nog 2 andere fililalen. 
Web: shwepuzuncake.com 
Tel: 95-1- 222305, 211
Checked: september 2019 door Min Thu, je Local Hero.

5

Yangon: Restaurant Min Lan Rakhine seafood

Min Thu: houd je van spicy vis op een plek waar de locals eten? Dan zit je hier gebeiteld. De vis wordt dagelijks vers aangeleverd, de gerechten komen uit keuken van Rakhine, de staat waar de onderdrukte moslimbevolking vandaan komt. Maar eten verbroedert, ook hier.

Geen luxe inrichting maar heerlijk BBQ seafood zoals betaalbare krab of reuzengamba’s. Probeer de Mote Tee, de rakhine noodles. Let op: er zijn meer Min Lan filialen, overigens allemaal populair. Meestal 20 min wachten.

Open: dagelijks van 10.00-22.00 uur. Druk v.a. 17.00 uur. 
Adres: No.16, Corner of Parami Road and West Maykha Road, Myangone Township, Yangon. 
Tel: +95 9  73036990, 73112984 
Web: minlanseafood.com
Checked: september 2019 door Min Thu, je Local Hero.

6

Heel Myanmar: Full Moon day

Min Thu: op de full moon day vieren de boeddhisten het begin van de lente vieren en de start van hun vastentijd (de Waso). Men trekt traditionele kleding aan en gaat naar de pagodes (daar zij er in Myanmar heel veel van). Op deze dag geef je de monniken nieuwe oranje gewaden en aan de oudere inwoners fruit en cake.

Religieus feest maar veel drukt en vrolijkheid. Als je rond deze tijd in het land bent, zeker een of twee extra dagen inplannen. Zorg voor bedekkende kleding.

Wanneer: in 2020: 3 augustus. In 2021: 23 juli
Waar: overal in Myanmar. 
Checked: september 2019 door Min Thu, je Local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories

Hello,

Ik ben Lisette en voor mijn reisblog Travellust reis ik de hele wereld over. Mijn favoriete continent is Azië. Myanmar heeft mijn hart absoluut gestolen. Het land is één van de meest pure en authentieke plekken op aarde. De duizenden gouden pagodes, de gastvrije locals en de onaangetaste natuur maken dit een geweldig reisland, waar je van de ene verbazing in de andere valt.

Mijn favoriete plekken in Myanmar? Het bijzondere Inle Lake, de tempels van Bagan en bloedmooi Hpa-An!

Travellust

My blog