Je Nepal reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Nepal: deel je hobby…

Arzoo: Ben je verpleegster, juf of musicus? Gek op dansen, mode of houtbewerken? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Nepalees met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat. Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer? Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar? Vooral in en rond Kathmandu en Pokhara.
Kosten? Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Nepal: kleinschalig verblijf

Arzoo: ik geloof in lokale hotels en family-run guest- houses, de typische ‘tea houses’ op je trekking en bijzondere community lodges. Het is onze specialiteit: zo leer je het land echt kennen.

Zo reserveer ik vaak in sfeervolle boetiekhotels zoals Batika in Pokhara of de zgn country villa’s. Plekken waar de receptionist je kent, de schoon maakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.   Veel reizigers vinden het fijn na hun trekking in Pokhara een wat luxer hotel te boeken, dat past in de sfeer. Ik regel het graag voor je.

3

Nepal community stay

Arzoo: live with locals: geen betere manier om Nepal te leren kennen. Eerst even een drempel, maar dan een van de beste herinneringen van je reis.

Dorpsvrouwen spelen de hoofdrol en houden de huizen tip top. Inkomsten worden geïnvesteerd in verbeteringen voor het dorp en men is trots gasten goed te kunnen ontvangen.  Ben je er in het rijstplant seizoen dan help je kniediep in de modder mee. En tijdens een festival maak je er zeker wat van mee. Samen koken kan ook: bv. je eigen Dal Bhat.

4

Kathmandu: Sams Bar

Arzoo: echte old time favorite in Thamel, een van de beste plekken om te socializen met locals en collega reizigers uit alle windstreken. Geen eten, alleen alcohol, popcorn en de laatste sterke verhalen over Everest en andere bergpieken van klimmers en berggidsen die hier een biertje drinken na hun (al dan niet geslaagde) expeditie.

Let op: rokers café met buitenterras, ligt wat verscholen op de eerste verdieping van een oud pand tegenover hotel Mandap. Zaterdag reggae night (niet erg Nepalees maar wel gezellig).

Open: dagelijks van 16.00-00.00 uur.
Adres: Chaksibari Marg, Kathmandu 44600, iets ten noorden van Saatghumti kruispunt.
Tel:+977 981-9280538
Checked: april 2020 door Arzoo, je Local Hero.

5

Restaurant Thakali kitchen

Arzoo: gezellig en betaalbaar tuinrestaurant met authentieke Thakali keuken. Het menu is niet al te uitgebreid maar wel goed bereid. Heerlijke Dal Bhat, pickles en uiteraard hun specialiteit: vegetarische en non-vegetarische thali’s (bijvullen zoveel je wilt) met Chang rijstbier.

Je koude handen verwarm je aan het houtvuur of bestel een curry, die hier écht heet zijn. Tip: probeer de Kanchemba (lokale friet met kruiden). Op piektijden vol locals dus kom op tijd. Reserveren niet mogelijk.

Open: dagelijks van 10.00-22.00 uur.
Adres: central Lakeside, Pokhara 33411
Tel: +977 61-206536
Checked: maart 2020 door Arzoo, je Local Hero.

6

Kathmandu, Indra Jatra festival

Arzoo: aan het eind van de moesson, als het warm en groen is wordt in Kathmandu Indra Jatra gevierd: het grootste religieuze straatfestival van de stad met kleurige maskers, dansers, muziek en spektakel. 

Indra Jatra is de processie van de Heer van de Regen. een van de belangrijkste goden van de Hindoes en koning van regen en donder, zwaaiend met zijn bliksemschicht en gezeten op Airavata, zijn witte olifant. De incarnatie is een menselijke godin: een jong meisje van 2-4 jaar, ooit gekozen na een strenge 32 punten test zoals horoscoop, oogkleur en vorm van tanden (..) Ze woont in de Kumari Bahal tempel op Durbar square.

Wanneer: vanaf 1 september 2020. Vraag je Local Hero voor meer informatie.  
Waar: in Kathmandu, start en einde bij Hanuman Dohhain.
Hoe: Ik pas het in je reisschema.
Checked: maart 2020 door Arzoo, je Local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories

Maak je reis meer local

Vraag je local hero om jouw passie aan je reis toe te voegen.

Terug naar reis

Hello,

Wij zijn Brian & Sandra en maakten eind 2019 een reis naar Nepal. Nepal is een fantastisch land waar we verliefd zijn geworden op de lieve mensen, de prachtige himalaya, de cultuur en daarnaast het heerlijke lokale eten.

Wij hebben een passie voor hiken en zoeken graag onze fysieke en mentale grenzen op. In Nepal liepen wij de EBC trekking naar Everest Base Camp. We schrijven er over op ons reisblog dewereldreizigers.nl. Een reisblog vol handige tips per bestemming.

De Wereldreizigers

My blog