Alternatieve Sapa trekking in een rustig plattelands gebied, ver weg van de drukte. Je doet een homestay in een traditioneel Dao huis, neemt deel aan het dorpsleven en ondersteunt een community based tourism project.


Dag 1: Trein Hanoi – Lao Cai


Om 20.30 uur transfer vanaf je hotel naar het station. Hier vertrekt om 20.45 uur de nachttrein naar Lao Cai. Je slaapt in een 4-pers. airco softsleeper couchette.

Dag 2: Lao Cai – Sapa - Ta Phin

Aankomst rond 06.30 uur, waar je gids al op je staat te wachten. Transfer van ca. 1,5 uur naar Sapa waar je even kunt bijkomen van je reis voordat je begint met je trekking. Korte transfer naar het startpunt en je bent op weg. Onderweg voldoende gelegenheid om de mensen die op de velden aan het werk zijn te ontmoeten. Na een picknick lunch wandel je verder naar Ta Pinh, het dorp van de Red Dao. Je gastheer zorgt voor een heerlijk lokaal diner.

Dag 3: Ta Pinh, terug naar Sapa

Bij het ochtendgloren wordt je, net als het hele dorp, langzaam wakker. Als je wilt, kun je helpen bij het voeren van de dieren, het aan kant maken van huis en groetentuin of bij het klaarmaken van het ontbijt. Na het ontbijt wandel je door het dorp en de omgeving en is er alle tijd om even deel te zijn van de dorpsgemeenschap. Daarna rijd je in een halfuurtje terug naar Sapa, waar je incheckt in je hotel en de rest van de middag tijd hebt om Sapa zelf te verkennen, zoals de kerk, het gemeentehuis en diverse Frans koloniale gebouwen. ’s Avonds zijn de eetstalletjes op de nachtmarkt een aanrader, gegrild vlees, vis, groenten, de geuren komen je al tegemoet.

Dag 4: Sapa, terug naar Hanoi

Na het ontbijt tijd om de markten van Sapa te bekijken. De vroegere drukke markt is verplaatst naar een groot gebouw bij het busstation. Nog steeds druk, kleurrijk vanwege de klederdracht van de bewoners van de omliggende dorpen. Op de meeste dagen zijn zij hier ook om allerlei kunstnijverheid te verkopen. Zaterdag is de drukste dag. Om 17.30 uur transfer naar het station voor de nachttrein van 20.15 uur terug naar Hanoi. Aankomst rond 05.00 uur. Een taxi naar je hotel kost ca. € 4,-.

Phuong: dit is een privé tour, weg van de drukte. Wandelervaring en redelijk goede conditie nodig maar de trek is aan te passen aan tempo en weer. Min. leeftijd 10 jr, max 65 jaar strikt. Beste tijd is van mei t/m september, oogsttijd is september/oktober. In de zomer is het erg vochtig en heet en dan is dit niet aan te raden. Ook langere trekkings mogelijk.

Inbegrepen:

-treinretour Hanoi – Lao Cai softsleeper; - transfer Hanoi bij vertrek; transfers Sapa en Ta Pinh; - entree, permits, lunch, diner en ontbijt bij homestay; - homestay, eenvoudig verblijf, gedeeld sanitair, Sapa: middenklas hotel met ontbijt - lokale Engelssprekende gids; 

Niet inbegrepen:

- overige maaltijden, drankjes etc.