Wat zijn de beste reis apps?

Hanneke 25 april 2017 Reistips

Wanneer je de deur uit gaat is er een item dat altijd mee gaat: je smartphone. Niemand kan nog zonder en het liefst doen we er alles mee. Ook als je gaat reizen komt de smartphone van de pas. Wil je voor jouw volgende reis ook gebruik van maken van je smartphone? Download dan de volgende handige reis apps.

Laat je inspireren
Voor de beste reisinspiratie kun je Instagram downloaden. Er zijn talloze accounts die je genoeg inspiratie kunnen geven over de welke bestemming de moeite waard is om een bezoek aan te brengen. Wat is nou niet leuker dan bij het zien van een mooie foto te gaan dromen over die bijzondere plek.

Regel het zelf
Je kan veel regelen met je smartphone en zo ook je vlucht, taxi en hotel. Hoe handig is dat?

De beste app om je vliegtickets te regelen is Skyscanner. Deze reis app helpt je met het boeken van je vlucht. Wanneer je vast zit aan een bepaalde datum geeft hij zelfs price-alerts af. Maar ook als je nog niet helemaal weet waar je heen wil kan de app je helpen. Vul in vanaf waar je vliegt, daarna kun je zien welke vluchten het goedkoopst zijn. Zo vind je snel je volgende bestemming

Voor de taxi kun je het beste de Uber app gebruiken. Je wordt dan vaak opgehaald door een gewone chauffeur die zijn auto gebruikt als taxi. De Uber is vaak goedkoper dan een gewone taxi.

Wil je zelf (ter plaatse) een hotel boeken. Booking.com heeft hier de perfecte app voor. Het is en blijft toch een fijne app om mee te werken. Alle hotels op een rij met de beschikbaarheid erbij. Even snel vergelijken en dan makkelijk boeken via de app.

Op je bestemming
Tijdens je reis is het wel handig om de weg te weten op de bestemming. Met een papieren kaart rondlopen is niet heel fijn. Het beste is om hier gewoon een app voor te gebruiken. Maps.me kan je helpen met kaarten van over de hele wereld en deze kun je zelfs downloaden. Dan kun je zelfs zonder internetverbinding je weg vinden. Een reis app die je dus niet mag missen.

De beste restaurantjes vind je met Yelp. Alle restaurantjes en barretjes in die in de buurt zijn kun je bekijken. Zodra je zin in iets krijgt zet je de app aan en kijk je wat je in de omgeving kan vinden. Snel en makkelijk een restaurant gevonden.

Vergeet niet je foto’s goed op te slaan. Dit kan je het beste doen in een Cloud. Wordt je telefoon gestolen dan heb je je foto’s in ieder geval nog wel. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Dropbox.

Goed geregeld
Met deze reis apps heb je alles goed geregeld en kan je gaan genieten van je bestemming. Wanneer je dan na afloop je foto’s terug  ziet (want deze heb je goed opgeslagen ;) ) beleef je het allemaal weer opnieuw. Probeer je ze daarom allemaal uit op je volgende reis!

Oh en vergeet ook niet de Douane reizen app te downloaden. Ook erg handig. Zo kun je met deze reis app precies zien wat je wel en niet over grens mag meenemen. Verder geven ze ook tips over gekochte producten in het buitenland en kan de app valuta omrekenen. Daarnaast heeft overheid ook een handige app waarmee je veilig een kopie van je ID kan maken. KopieID kan privacygevoelige informatie doorstrepen zodat niemand gebruik kan maken van deze informatie.

Terug naar overzicht