Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Route 2 weken Noord-Vietnam

Mark 5 februari 2024 Vietnam rondreis vietnam

Een rondreis Vietnam in 2 weken? Dat kan, denk dan eens aan het authentieke en avontuurlijke noorden van Vietnam.

“Wat vinden jullie een mooie route voor twee weken Noord-Vietnam?”, is dan een logische en veel gehoorde vervolgvraag. We nemen je mee op een voorbeeldreis langs prachtige noord-Vietnamese plekken. 

Dag 1-3: Sfeervol Old Quater, streetfood en fietsen in Hanoi

Vlieg op Hanoi en verblijf in de gezellige wijk old quarter van Hanoi, vol kleine hotels, restaurantjes en bars. Je hebt ’s avonds zeker tijd voor een foodtour, waarbij je de heerlijkste nieuwe gerechten ontmoet.

Op dag 2 en 3 ga je Hanoi al fietsend, lopend, of met een (fiets)taxi verder ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar het mausoleum van Ho Chi Minh, dwaal door smalle koloniale straatjes, bezoek de pijpenla-winkels, bewonder de overdaad aan boeiende exotische koopwaar op straat en in markthallen, en sla het West Lake en het Hoan Kiem-meer met hun fraaie pagodes niet over. En neem af en toe pauze om te genieten van een verse kokosnoot en smakelijke Vietnamese egg-coffee!           

Dag 4-5: Plattelandsleven Tam Coc (Ninh Binh)

Op dag 4 brengt een minibus je in ongeveer twee uur naar het spectaculaire natuurgebied Tam Coc, waar je tussen (en onder) karstbergen door het sprookjesachtige landschap van een rivier vol ontelbare waterlelies in geroeid wordt.

Op dag 5 fietsen, of op de motorfiets door het gebied, dat ook bergpagodes en fraaie uitkijkpunten heeft.

Dag 6-8: Bergtrekking Sapa

Op (reis)dag 6 ga je met twee (luxe)bussen ontspannen via Hanoi naar Sapa. Bevolkingsgroepen als Hmong, Tai en Dzao wonen en werken hier op kleine stukken landbouwgrond in schitterende berglandschappen.

Op dag 7 en dag 8 maak je een mooie begeleide trekking door die bergen, die trouwens niet superzwaar is, want je bagage wordt apart naar de authentieke homestays gebracht. Het is wel verstandig om zelf goede schoenen en een warm jack te dragen, en vooral om veel te genieten!

Dag 9-11: Achterop de motor Ha Giang loop

Dat jack heb je tijdens de zes uur busreis naar Ha Giang op dag 9 niet nodig, maar bij aankomst weer wel. Je bent namelijk nog steeds in de bergen en gaat op dag 10 en dag 11 bij je chauffeur achterop de motor waanzinnig mooie tochten maken door het meest noordelijke deel van Vietnam.

Slingerende bergwegen, soms verhard, soms van gravel, kleine dorpjes, mensen in kleurrijke klederdracht, eindeloze panorama’s, marktjes en de Chinese grens; een deel hiervan zie je ook nog op dag 12, totdat je na een lekkere lunch weer de comfortabele bus naar Hanoi neemt.

Dag 13-14: Varen tussen karstbergen Halong Bay 

’s Ochtends word je opgehaald voor (weer) één van de mooiste ervaringen in Vietnam: op dag 13 ga je op een klein cruiseschip varen door het wereldberoemde Halong Bay! Het uitzicht van smaragdgroene zeewater vol groenbegroeide kalkrotspunten is adembenemend. Net als de excursies, zoals grotten vol verlichte bijzondere steenvormen verkennen, en zwemmen bij een paradijselijk zandstrandje.

Om je in de laatste dagen van je reis toch nog keuzestress te bezorgen, moet je nu beslissen: blijf je overnachten op het water en cruise je op de volgende dag verder door Halong Bay? Of sluit je op dag 14 je Noord-Vietnam reis af, na een overnachting op de vaste wal, of - als je de ferry ’s avonds nog op tijd hebt – op Cat Ba-eiland, met varen door het minder bekende, maar ook zo mooie Lan Ha Bay?  

Overtuigd? Op reis naar Vietnam!

Zelf deze een Noord-Vietnam reis maken of hulp nodig bij het samenstellen van je eigen Vietnam reis? Local Hero Eric woont zelf in Vietnam en geeft je graag advies. Hij kan je perfect adviseren over de bijzondere plekken in Vietnam en laat je graag kennis maken met de lokale bevolking. Samen ontwerp je je Vietnam rondreis op maat. Bekijk ter inspiratie onze Vietnam voorbeeld rondreizen.

Xin chào việt nam(Hallo Vietnam!)

Terug naar overzicht