Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Rondreis Namibië: wat, hoe en wanneer boeken?

Carol-Jean 22 november 2022 Namibië Reistips, Beste reistijd

Namibië, een ongewone vakantiebestemming, een land vol uitgestrekte zandvlakten, kleurige zandduinen en kloven. Maar ook het bijzondere Etosha National Park Namibië waar je een geweldige Big 5 ervaring opdoet. Je gaat een individuele Namibië rondreis maken, per huurauto of 4WD met daktent. Maar hoe zit het met je verblijf? En wanneer moet je boeken? Hieronder 5 Namibië tips van Carol-Jean, de lokale reisspecialist van Local Hero Travel, die er zelf woont.

1. Afstanden in Namibië

Namibië is geen Nederland, de afstanden zijn, zeker voor onze begrippen, enorm. Dat wil ook zeggen dat je buiten de hoofdstad Windhoek of Swakopmund niet tegen de avond (het wordt hier ook snel donker) nog zelf op zoek kunt gaan naar een overnachtingsplaats. Je route tevoren uit (laten) stippelen en je overnachtingsplekken tevoren boeken is dan een must voor een rondreis naar Namibië.

2. Kleinschalig verblijf?

Het overgrote deel van de hotels, bed & breakfasts, safarilodges of farmstays in Namibië is kleinschalig. Dat wil zeggen dat er meestal gemiddeld niet meer dan 10 tot 20 kamers zijn. De accommodaties in Namibië liggen niet dicht bij elkaar dus een alternatief hotel betekent doorgaans ook gelijk een alternatieve route. Met andere woorden, hoe sneller je boekt, hoe meer kans dat je de route kunt rijden die je voor ogen hebt.

3. Vol is vol

Hoewel veel hotels enz. op sites als booking.com te vinden zijn, zetten zij daar meestal maar enkele kamers als ‘beschikbaar’ op. Persoonlijke relaties zijn belangrijk, men houdt kamers liever vast voor bevriende reisorganisaties en groepen. Af en toe worden die weer vrij gegeven. Vol is dus snel vol, maar daarna kan het weer anders zijn. Je Namibië hotels boeken via een lokale reisorganisatie is beter, zij kunnen die beperkte capaciteit beter inzetten en verdelen.

4. Exclusief

Sommige lodges en camps zijn exclusief. Ze liggen op een plek waar niet kan worden bijgebouwd. Voorbeeld is het Etosha Nationaal Park. De lodges hier zijn snel volgeboekt, waardoor je buiten Etosha overnacht. Niet erg maar het betekent wel meer rijden. Ook de lodges bij de Sossusvlei zijn populair, zeker als je daarvandaan ’s ochtends eerder het park in kan om de zonsopgang te bewonderen, net vóór het echt druk wordt. Een enkele keer, bijvoorbeeld in Waterberg, een luxe lodge of privé farm in je Namibië reis opnemen is een aanrader. Want ook al wil je op je budget letten, een verblijf in een wat luxere maar vooral uniekere omgeving maakt je reis door Namibië wel echt af.

5. 4WD auto Namibië (met daktent) 

Wie een Namibië kampeerreis maakt met verblijf op campings (met of zonder daktent) moet ook tevoren plannen. Wildkamperen is een enkele keer prima maar een comfortabele campsite is fijn, zeker als je de hele dag in de auto hebt gezeten. Campsites, (plaatsen en kampeerhutjes) zijn maar beperkt beschikbaar in Namibië en een dichtbijgelegen alternatief is niet snel voorhanden. Wie wat luxer is ingesteld combineert kamperen in Namibië met af en toe verblijf in een luxe lodge.

Conclusie

Alles zelf doen tijdens een rondreis door Namibië kan uiteraard. Maar ideaal is om je vervoer (autohuur) en verblijf tevoren via een lokale organisatie vast te leggen. Je hebt dan de beste garantie op een route waarbij je niet omrijdt en een goede mix van verblijfplaatsen. Het hoogseizoen voor een Namibië rondreis is onze zomer, hun winter. Probeer liefst zo’n 6 maanden tevoren te boeken en je zit gebeiteld. Maar wordt het onverhoopt toch een last minute gebeuren dan kun je via de contacten van die lokale reisorganisatie soms toch nog veel regelen. In elk geval: je zult enthousiast terugkomen. Veel plezier op je Namibië avontuur!

Kijk voor meer inspiratie en mogelijkheden bij onze Namibië rondreizen en de Namibië top 5. Meteen aan de slag met het plannen van je rondreis Namibië?
Mail local Hero Carol-Jean, zij is onze Namibië reisspecialist en stel samen met haar jouw ideale maatwerk reis Namibië samen.

Terug naar overzicht