ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Rondreis Java & Bali

Eline 20 oktober 2022 Java & Bali Reistips

Heb je het over een verre vakantie naar de zon, de zee en het strand? Dan denk je al snel aan Bali & Java. Dit is de kern van Indonesië: tropische landschappen, kleurrijke tempels, gezellige dorpjes en groene rijstvelden. Maar bovenal; een relaxte sfeer.

De Indonesische eilanden staan natuurlijk bekend om de witte zandstranden en knalblauwe wateren. Hier kan je helemaal tot rust komen, maar natuurlijk wil je ook wel de highlights mee pakken. Wat valt er allemaal te beleven op Java & Bali?

#1 Rijstvelden en theeplantages

Je kent ze wel van de foto’s op Instagram; de frisse, groene rijstvelden op de hellingen. Fiets tussen de felgroene heuvels door, of verblijf tussen de rijstvelden met uitzicht op een vulkaan. Laat je tijdens jouw rondreis Java & Bali alles vertellen over de traditionele manieren om de bekende rijst te verbouwen, of onderneem een hike naar de hoger gelegen kleurrijke tempels.

Andere optie? Bezoek de theeplantages. Bijna net zo groen, en minstens net zo interessant. Onder het genot van een kopje thee krijg je alles te horen over de rijke geschiedenis van thee. Dat is eens heel wat anders dan alle cocktails langs het strand…

#2 Vulkanen

De bekendste vulkaan in Indonesië is de Bromo vulkaan. Erg populair is de klim tijdens zonsopgang; de optrekkende rook uit de krater steekt verrassend goed af tegen de rood-oranje gloed van de zon die opkomt. Met een jeep kom je bij je verblijf, welke aan de voet van de vulkaan ligt. In de vroege ochtend maak je een steile klim tegen de hellingen naar de top van de vulkaan. Gezellig druk is het altijd wel tijdens zonsopgang. Zoek je een rustiger moment? In de middag is de vulkaan ook te beklimmen.

#3 Komodo National Park

Een uniek stukje Indonesië: de natuur in Komodo National Park, een UNESCO werelderfgoed. Het park bestaat uit drie grote eilanden en veel kleine eilandjes eromheen. De beste manier om dit park en de flora en fauna te zien, is met een privé boot. Een parkranger neemt je mee op avontuur door het park, op zoek naar wildlife zoals de herten, buffels, apen en niet te vergeten: de Komodo dragon. Zoals de naam al zegt, komt dit bijzondere dier alleen in dit park voor. Vergeet voor de rondreis Java & Bali je stevige wandelschoenen niet, die heb je hier wel nodig…

#4 Gili eilanden

Stranden genoeg op Java en Bali, maar een stukje noordelijk van Lombok liggen ook de Gili-eilanden. Deze kleine koraaleilanden lijken direct uit een film te komen; witte strandjes, wuivende palmen, kleurrijke koraalriffen én kleine schildpadjes. De meest bekende: Gili Trawangan. Hier zijn ook de meeste faciliteiten, en dit is al snel het drukste eiland. Vanuit dit Gili-eiland zijn ook de andere eilandjes goed te bereiken per boot, welke alweer een stuk rustiger zijn. Je rondreis Java & Bali is ideaal af te sluiten op een van de Gili-eilanden. Leuk weetje; alle Gili-eilanden zijn autovrij.

Rondreis Java & Bali

Veel reizigers gaan op eigen houtje naar Java en Bali, maar je hebt wel tijd nodig om alles te regelen, van accommodatie en vervoer tot alle activiteiten. Het is een stukje relaxter als dit allemaal al geregeld is, zodat je nergens meer om hoeft te denken. Comfortabele hotels om te overnachten, het vervoer dat altijd klaar staat en enkele must-do activiteiten.

Onze local Hero Evy helpt je graag met het samenstellen van je reis. Bekijk onze voorbeeldreizen Java & Bali, of neem contact met haar op.

Terug naar overzicht