ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Kerstvakantie: waar kunnen we naartoe?

Naomi 26 april 2022 Reistips, kerstvakantie, Gezin

Altijd al gedroomd van kerst in je korte broek? Geen sneeuw, maar wandelen door de wildernis op zoek naar wilde olifanten tijdens een echte safari. Of luieren op het strand en snorkelen tussen kleurrijk koraal met allerlei tropische vissen. Een ding is zeker, stop die korte broek en je slippers maar vast in je koffer en vier kerst in de zon. 

Samen met je kids of lekker met z'n twee, in dit blog vertellen wij je meer over de verre bestemmingen voor deze kerst en oud en nieuw. Want wie wil er nou niet van een kerstdiner prikken met de voetjes in het zand? 

Warme kerst: eiland leven

Kerst in Cuba; met de kerstdagen in een oldtimer cruisen door de smalle straten en gekleurde koloniale panden van Havana. Lekker relaxen met een mojito op het strand. Geen donkere wolken aan de horizon, want je reist ideaal net buiten het regenseizoen. Wissel het strand af met leuke activiteiten over het eiland. Spring op de fiets en trap jezelf een weg tussen de tabaksvelden van Viñales. Tussen de mangrovebossen van Playa larga vind je de juiste plek om te snorkelen boven kleurrijke koraalriffen. Duik verder in al het moois wat Cuba in de kerstvakantie te bieden heeft en check onze voorbeeld rondreizen Cuba.  

Kerst in Thailand: ja, met kerst eilandhoppen in Thailand, nog zo’n heerlijke tropische bestemming voor tijdens onze winter. Kom bij op de mooiste zandstranden tijdens je welverdiende (kerst)vakantie. Na al dat waterplezier hebben de buikjes trek gekregen. Geen wildlife, maar een echte foodsafari in Bangkok. Met je tuktuk kom je langs de lekkerste eetstalletjes en stop je bij de lokale markt waar je je smaakpapillen de kost geeft aan alle lokale specialiteiten. 

Kerst in Sri Lanka: al hobbelend over een eeuwenoude handelsroute zie je vanuit de locomotief de theevalleien van Sri Lanka. Tot zo ver het oog reikt zie je de groene heuvels met hier en daar een kleurrijke sari van een theeplukster. In december kan er in het noorden van Sri Lanka wel eens een bui vallen, maar reis je in het zuiden en westen van Sri Lanka dan is de kans groot dat je het droog houdt tijdens je rondreis. Ga in Sri Lanka op safari en spot de Aziatische olifant. Rust na een dag wildlife uit op het strand of bezoek de Kandy tempel waar je een uniek kijkje krijgt in het leven van de monniken. Meer inspiratie voor een kerst reis in Sri Lanka, check onze voorbeeld rondreizen Sri Lanka.  

Afrikaanse kerst: safari en trekkings

Kerst in Zuid-Afrika: misschien wel de últieme bestemming voor tijdens de kerstvakantie. Ga op zoek naar wildlife in Kruger National Park in Zuid-Afrika en spot als een heuse Freek Vonk de African Big 5. Na een paar avontuurlijke gamedrives trek je door naar de Drakensberg, waar je je onderdompelt in één van de rotspoelen bij je kleinschalige lodge middenin de natuur. Natuurlijk schuif je aan voor de Afrikaanse braai (bbq) met een Kaaps wijntje in de hand. Laat je inspireren door een van onze voorbeeld rondreizen Zuid-Afrika en lees onze blog: tips voor kerst en oud en nieuw in Zuid-Afrika.

Kerst in Marokko: ook wat dichterbij kun je in de zon de kerst vieren. Wat dacht je van een Marokkaanse kerst? Tijdens je rondreis door Marokko wandel je door traditionele berberdorpen en maak een selfie aan de top met het uitzicht over groene valleien. Niet te missen is een bezoek aan één van de Koningssteden: wandel over kleurrijke markten en breng de nacht door in een traditionele Riad. Een rondreis Marokko is verrassend en perfect voor tijdens de kerst.  

Tropische kerst: groene jungle

Kerst in Costa Rica: als je tijdens de kerstvakantie vertrekt naar Costa Rica, dan reis je er buiten het regenseizoen. Je kunt dan volop genieten van het tropische groene regenwoud, zonder dat je een paraplu boven je hoofd hoeft te houden. Om je heen hoor je de jungle geluiden en zwaaien de takken heen en weer door de van boom tot boom hoppende aapjes. Zoef zelf als een ware Tarzan door de jungle tijdens een zipline excursie. Na een dagje slingeren door het regenwoud kun je vervolgens bijkomen op een van de vele palmstranden.  Laat je inspireren voor een kerstvakantie in Costa Rica door onze voorbeeld rondreizen Costa Rica.

Kerst in Suriname: nog zo’n tropische bestemming. Klim in Suriname over de rotsen bij het Brokopondo meer en slaap in een hangmat tijdens je verblijf bij de Marron’s in de jungle. Met de kerst kun je wel wat regen verwachten, maar daardoor is de natuur op z’n groenst. Bijna 90% van Suriname bestaan uit oerwoud, er is dan ook genoeg natuur te ontdekken tijdens je rondreis door Suriname. Ook slaap je op een voormalige plantage en verken je al fietsend de omgeving. Benieuwd naar de plekken die je zou kunnen bezoeken in Suriname in december, check onze voorbeeld rondreizen Suriname.

Boetiek

Weg met de kerst, dan mag het best een beetje feestelijk. Daarom boek je op veel van onze bestemmingen ook boetiek rondreizen. Dat is reizen met een vleugje meer luxe, maar nog steeds kleinschalig en knus. Zo leg je jezelf lekker in de watten en kom je ook nog steeds in aanraking met de lokale bevolking. Onze met zorg geselecteerde boetiekhotels zijn vaak family-run en hebben een bijzondere ligging, vaak middenin de natuur en weg van de massa. Zo geef je je kerstvakantie net dat beetje extra.    

Iets om naar uit te kijken

Ben jij er klaar voor om je kerstvakantie te plannen? Neem dan contact op met onze local Hero’s op de bestemming en begin samen aan het plannen van je rondreis.

Terug naar overzicht