Een bijzonder bezoek aan het Chinese Luoyang

Stella 28 augustus 2018 China Reiservaring, Gezin

Stella, onze local Hero in China, kreeg eerder dit jaar wel een heel bijzondere aanvraag. Van Anke, ze zou graag samen met haar man en twee kinderen naar China reizen om daar het kindertehuis te bezoeken waar haar kinderen vandaan komen. Stella zorgde ervoor dat het tehuis bezocht kon worden en mocht de bijzondere dag met de familie meebeleven. Ze vertelt erover in dit blog.

Niet zomaar een aanvraag

Stella: “Toen ik de aanvraag doorlas viel het me meteen op dat Anke vroeg of het mogelijk zou zijn om het Welfare House van hun kinderen te bezoeken. Een vraag die ik niet vaak tegenkom natuurlijk. Beide ouders zijn Nederlands, de kinderen komen uit Luoyang, een stad in de Henan provincie in China. Hun dochter adopteerden ze in 2002 en hun zoon in 2003. In 2009 hebben ze Luoyang al eens bezocht, dit werd voor hun dus de tweede keer dat ze hierheen gingen. Na contact gezocht te hebben met het Welfare House kon het bezoek gerealiseerd worden. 18 juli werd de dag!”

De ontmoeting met de familie

“Zelf woon ik in Zhengzhou stad, de hoofdstad van de Henan provincie en niet al te ver van Luoyang. Toch vroeg op en met de sneltrein naar Luoyang om daar de familie te ontmoeten. Erg leuk om ze in het echt te gaan zien. De zoon is heel open en spraakzaam, de dochter wat rustiger, maar al even aardig. Beide ouders zijn heel trots op ze. Voor mij hadden ze een cadeautje uit Nederland meegebracht, super leuk!”

“Eerst gingen we naar de supermarkt en kochten we luiers, boeken en speelgoed om te doneren. Na 15 minuten stonden we dan bij het tehuis. Het is niet de locatie waar de kinderen gewoond hebben, want het tehuis is jaren geleden verhuisd. In het oorspronkelijke gebouw is nu een politiebureau gevestigd. Daar moeten we niet zijn natuurlijk. In het tehuis leidde mrs. Li ons rond. Zij werkt er al jarenlang, ook al toen Anke en haar man de kinderen adopteerden. Net als een aantal andere medewerkers. Bijzonder voor de kinderen om hen allemaal te ontmoeten.”

Een papieren rat..

“Er was ook tijd om met de kinderen te spelen die er nu wonen. De zoon van Anke is erg goed in het vouwen van papier. Hij knutselde zo’n 20 minuten en toverde een papieren rat tevoorschijn! Het was indrukwekkend en leuk om te zien hoe alle kinderen al die tijd aandachtig naar hem keken.”

“Hoewel het oorspronkelijke pand niet meer in gebruik is, kregen ze een goed idee van hun leven als baby in het tehuis. Daardoor voelden ze zich erg verbonden met de kinderen die nu in het tehuis verblijven. Het was daarom best een lastig afscheid. We zijn nog even samen gaan lunchen om alles te laten bezinken.“

'Waar we ook zijn, liefde maakt ons familie'

“Ik geloof dat deze dag erg belangrijk is geweest voor deze familie en dat ze het nooit zullen vergeten. Zelfs voor mij was het onvergetelijk om deze ervaring en bijzonder het met ze te kunnen delen. Liefde is grenzeloos. Waar we ook zijn, liefde maakt ons familie!”

Ook een bijzondere reis naar China?

Heb jij ook plannen voor een reis naar China? Local Hero Stella helpt je graag verder met jouw eigen China reis op maat. Ook als je een bijzonder verzoek hebt zoals Anke en haar gezin. Slaap in een homestay, deel je passie, werk of hobby. Het kan allemaal. Wij geloven dat je de wereld alleen ontdekt als je ‘m ziet door de ogen van de locals. Meet the locals, share the world is niet voor niets ons motto. 

Terug naar overzicht