ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Bijzonder overnachten in Marokko

Eline 9 november 2022 Marokko Bijzonder overnachten

Van de drukbezochte, kleurrijke marktjes in Marrakesh en de Berberdorpjes waar de kleden nog met de hand worden gemaakt, tot de rust van de zonsopkomst in de uitlopers van de Sahara. Niet al te ver van huis vind je een hele andere wereld: Marokko. Zelfs in korte tijd valt hier meer te beleven dan je ooit had gehoopt.

Ook het verblijf tijdens je rondreis Marokko kan écht alle kanten op; verblijven bij de lokale inwoners, kamperen in de woestijn. Of ga je liever voor een comfortabele Riad of zelfs een boetiekhotel? Wij geven je tips om bijzonder te overnachten in Marokko.

#Riads

Eeuwenoude herenhuizen, met een sfeervolle binnenplaats vol kleurige lampjes en druk beklede kussentjes. Mannen met handkarren brengen behendig je bagage naar je Riad, slingerend door de steegjes waar je eigen huurauto al niet meer mag komen.

Je bent in een van de bekendste, typische verblijven van je rondreis Marokko. Oude, statige huizen zijn omgebouwd tot kleinschalige hotels met meestal zo’n 20 kamers. De leukste Riads worden gerund door Marokkaanse families, die er zelf ook wonen. Makkelijk te vinden zijn ze niet, het is daarom handig om een local in te schakelen voor de beste tips.

#Gîte (homestay)

Aan de voet van de hoge atlasgebergten, in de vruchtbare valleien, liggen kleine Berber dorpjes. De tijd lijkt hier stil te staan, en er worden oude ambachten in stand gehouden: de beroemde handgemaakte berberkleden, herders leiden hun schapen naar de groene weide, en met veel liefde wordt je hand bekleed met de mooiste hennaversieringen.

Na een wandeling over het platteland, tussen de goedlachse locals en met de witte bergpieken op de achtergrond, kan je aanschuiven bij de maaltijd. Aan heerlijke couscous, groenten en vlees geen gebrek: de inwoners van het dorp zorgen ervoor dat je niks tekort komt. En vergeet de Marokkaanse muntthee niet, die kan je niet overslaan bij een lokale overnachting. De bedden zijn eenvoudig, maar geen zorgen: wel erg schoon.

#Kamperen in de woestijn

Nadat de temperatuur een beetje is gezakt aan het einde van de middag, ruil je de huurauto van je rondreis Marokko in voor een kameel. Schommelend op je eigen kameel geniet je van de woestijnduinen en de rust die de Sahara-uitlopers mee brengen. Na een uurtje hobbelen kom je aan in het tentenkamp, waar ondertussen de zon langzaam verdwijnt achter de bulten Saharazand.

Ben je vroeg op na het slapen in je tent? Neem plaats op de top van een van de duinen, en geniet van de show die de natuur je geeft: de zon komt langzaam op in de woestijn. Nadat het helemaal licht is geworden, klim je weer op je kameel om terug te gaan naar een hotel. Een verfrissende douche is ook wel nodig, om al het zand weer van je af te krijgen. Maar wat een ervaring…

#Boetiek rondreis

Toe aan een comfortabel, net wat luxer verblijf? Ook boetiekhotels zijn er veel te vinden voor je rondreis Marokko: kleinschalig, maar met net dat beetje extra luxe. Een zwembad, rooftop bar of een uitgebreid buffet. En voor als je de Marokkaanse warmte nog niet zat was; sommige boetiekhotels hebben zelfs een sauna of stoombad. Heerlijk om even bij te komen van alle ervaringen tijdens je rondreis Marokko, toch?

Rondreis Marokko

Kortom, er is van alles wat mogelijk in Marokko. Zeker de afwisseling tussen de verschillende soorten verblijf maakt je rondreis Marokko echt bijzonder. Laat je local Hero weten wat jouw wensen zijn, en hij helpt je met het plannen van je rondreis. Of bekijk alvast onze voorbeeldreizen Marokko, om inspiratie op te doen.

Terug naar overzicht