ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Je Java & Bali reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Java/Bali: deel je hobby...

Evy: Ben je juf, leraar, verpleger, kok of musicus? Gek op dansen, mode, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Javaan of Balinese met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat. Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer? Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar? Dit kan overal op Java of Bali.
Kosten? Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Java/Bali: kleinschalig verblijf

Evy: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.  

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als Ruma Mertua in Yogyakarta of Bali Taman in Lovina. Natuurlijk geen must, veel reizigers vinden het ook wel relaxt om aan het eind van hun reis een paar nachtjes een luxe resort hotel te reserveren. Als je dat wilt regel ik het voor je.

3

Java community stay

Evy: slapen bij een Javaanse familie is toch een beetje een drempel. Je wilt op vakantie Java en Bali echt leren kennen maar een nachtje lokaal slapen inplannen? Stap erover heen en laat mij je verblijf regelen, bijvoorbeeld in het dorpje Candirejo op het platteland vlak bij de Borobudur tempel.

Je maakt kennis de bewoners en diner met lokale specialiteiten. Samen met je lokale gids bezoek je marktjes en werkplaatsen, maakt een lokale lunch en leert traditionele instrumenten spelen. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Yogyakarta: bar Angkringan Lik Man

Evy: goedkope koffiebar/eetstalletje genoemd naar opa Pairo, de eerste Angkringan verkoper in Yogya. Speciality: Kopi Joss (koffie Joss), koffie met gloeiend hete houtskool er bovenop. Lichte karamelsmaak, want door de hitte brandt de suiker. Weinig cafeïne, want de koolstof absorbeert die grotendeels.

Ook gewone, koffie/thee, drankjes. Heel betaalbaar. Natuurlijk ook eten: Indonesiërs willen niets anders. Populair: Sego Kucing: rijst en roergebakken tempe met zoute visjes en chili. Ooit favoriete meetingplace van Indonesia’s politieke leiders.

Open: dagelijks 16.00-01.00 uur.
Adres: Pasar Kranggan, Jl. Poncowinatan No.7, Gowongan, Jetis, Yogyakarta City, Special Region of Yogyakarta 55232
Tel: geen, gewoon langsgaan.
Checked: oktober 2021 door Evy, je Local Hero.

5

Ubud: Nasi Ayam Kedewatan Bu Mangku

Evy: Lokaal eettentje, niet chique, en makkelijk te vinden. Toch weinig reizigers, ze serveren vooral kipgerechten (Nasi Campur) maar overheerlijk en goedkoop.  Authentieke Balinese recepten met lokale kruiden, dus het kan soms wat spicy zijn. 

Probeer ook de saté Litlit. Soms zitten er incognito Indonesische beroemdheden. Selamat Makan!

Open: dagelijks van 07.00 -17.00 uur.
Adres: Jalan Raya Kedewatan, Kedewatan, Ubud. Ook nog filiaal in Seminyak, deze is beter.
Tel: + 62 366 974 795
Checked: oktober 2021 door Evy, je Local Hero.

6

Bali: Nyepi day

Evy: Balinezen laten zich niet gek maken en zeker niet door de toeristen. Elk jaar doen ze het eiland een dag min of meer op slot: Nyepi day, de hindoe feestdag waarop het Nieuwjaar wordt gevierd met stilte. Voorafgaand zijn er ceremonies waarbij je op gepaste afstand kunt toekijken.

Enge, tot wel 8 m. hoge beelden (Ogoh ogoh) worden begeleid door gamalan orkestjes door de straten gedragen. Voor Nyepi day is er Melasti, de rituele reiniging. Mooi aangeklede Balinezen en priesters doen hun offers, oa. ook gewoon op het surfstrand Kuta. De luchthaven is dicht, het noodzakelijke verkeer rijdt en je wordt geacht in je hotel te blijven. Het eiland is nu even van de Balinezen. Respect!

Wanneer: donderdag 3 maart 2022
Waar: heel Bali.
Hoe: Als je op Bali bent rond deze dag laat ik je weten waar je wanneer kunt zijn en wat je kunt gaan zien.
Checked: oktober 2021 door Evy, je Local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories