Je Cuba reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Cuba: deel je hobby…

Dariel: Ben je juf, leraar, verpleger, arts, kok of musicus? Gek op dansen, mode, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Cubaan met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een Cubaanse begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer: Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar: Dit kan op heel Cuba.
Kosten: Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Cuba: kleinschalig verblijf

Dariel: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als het May de Ville in Hanoi of het Whale Island resort. Natuurlijk geen must, veel reizigers vinden het ook wel relaxt om aan het eind van hun reis, bijvoorbeeld aan het strand een (wat) groter hotel te boeken.

3

Cuba: homestay

Dariel: Je wilt op vakantie Cuba echt leren kennen. Maar een nachtje lokaal slapen inplannen? Primitief, geen vrijheid of ongemakkelijk? Nee, juist niet. Al sinds jaren stellen Cubanen hun huis open voor reizigers: de zogenaamde Casa Particulares.

Veel daarvan zijn zelfs geëvolueerd tot klein hotel Je hebt eigen faciliteiten, een enthousiaste familie en vaak de lekkerste diners, beter dan in veel restaurants. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Trinidad: straatstalletjes

Dariel: Geen lokale bar want dat we rum en Cuba Libre drinken, dat weet je nu wel. Nee, locals ontmoet je op de hoek van de straat: een bakfiets met suikerrietpers, een stapel glazen, wat ijs en voor je het weet heb je hét drankje van Cuba in je hand: de Guarapo. 

Uit de suikerriet in de pers loopt het groen gele zoete suikersap. Vers en opvallend fris in de hete Cubaanse zon. Gemaakt met gewoon kraanwater maar door de hoge omloopsnelheid kan je maag daar wel tegen. Je geld komt direct bij het armere deel van de bevolking terecht.

Waar: overal in Trinidad maar lekkerst in Manaca Iznaga, een historische suikerriet plantage met uitkijktoren, 12 km buiten de stad  en sowieso een bezoek waard.
Open
: Op het heetst van de dag moet je hen duttend in de schaduw misschien wakker schudden, ’s avonds gaan ze naar huis.
Checked: maart 2020 door Dariel, je local Hero.

5

Trinidad: Taberna La Botija

Dariel: gewoon in de rij gaan staan. Dat is de enige manier om hier te gaan eten. Want populair is La Botija zeker. Daarom zijn ze zelfs 24 uur per dag open. Goede, heel goedkope (tapas) schotels en vaak live muziek als begeleiding.  Buiten de reguliere etenstijden is het rustiger. 

Ontbijt, lunch, diner, broodjes, eiergerechten of garnalen: voor Cuba is er opvallend veel keus. Hun happy hour is van 16.00-18.00 uur. Grote trek? De huispizza heeft meer toppings dan je kunt bedenken en is echt te lekker..

Open: dagelijks, doorlopend, dag en nacht.
Adres: 71B Calle Amargura, Trinidad 62600.
Tel: +53 5 2830147
Web: labotija.trinidadhostales.com
Checked: maart 2020 door Dariel, je local Hero.

6

Trinidad: Domino time!

Dariel: dansen, muziek, feesten, de Cubanen zijn er dol op. Són, salsa, gewoon meedoen! Maar er is een andere manier om de locals te spreken: meedoen aan een spelletje domino. Don’t worry, ze vinden het alleen maar leuk. Het bord is een tafel of plank op schoot. Neem de tijd, geen haast, je bent op Cuba.

Wanneer: hele jaar, vooral middag en avond.
Waar: Calle Antonio Maceo of andere rustige straatjes in het centrum. Maar eigenlijk in het hele land, het is hét nationale spelletje.
Hoe: gewoon vragen. Maar let wel goed op, het spelletje lijkt makkelijker dan het is.
Checked: maart 2020 door Dariel, je local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories