Je Chili reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Chili: deel je hobby...

Mery: Ben je juf, verpleger, arts, kok of musicus? Als outdoor gids eens meelopen op een vulkaan? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Chileen(se) met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een Chileense begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

 

Wanneer? Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar? Dit kan vooral rond Santiago.
Kosten? Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Chili: kleinschalig verblijf

Mery: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.  

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als la Calma de Rita in Maipo Valley of Altiplano in de Atacama, helemaal in de stijl van de woestijn. Het is een van de charmes van het land: de ruime keuze aan relatief comfortabele, sfeervolle overnachtings mogelijkheden. In en bij de natuur gebieden kan de prijs wel oplopen maar doorgaans is dat het zonder meer waard.

3

Chili homestay

Mery: je wilt op vakantie Chili echt leren kennen? Dan is het een goed idee om een of meer nachten lokaal slapen in te plannen. Verruil je stadshotel voor een verblijf in een homestay in Santiago of in de veel minder bezochte havenstad Valparaiso. Niet tussen de reizigers, maar midden in het leven zelf. Wedden dat het een van de leukste ervaringen van je reis wordt?

4

Santiago: bar la Piojera

Mery: oudste bar van de stad en politiek café / restaurant. Long time favoriet van dichters, musici en sociale activisten. Ruig, muziek, drank. Locals, buitenlanders, overal vandaan. Hun eigen cocktail Terremoto (earthquake) is berucht: witte wijn, fernet, bitters, grenadine en ananasijs.

Super centraal gelegen maar ruige omgeving. Als je gaat, wordt je blij: in de praktijk valt het alles mee. Neem wel de taxi. De wc’s zijn minder, de staff is top. Wel op je spullen letten.

Open: dagelijks van 12:15 tot 0:00. Kom tussen 17.00/18.00, anders is het al vol. Zondags gesloten.
Adres: Aillavillu avenue, tussen Puent en Bandera Tussen een openluchtmarkt en een stripclub
Web: lapiojera.cl
Checked: februari 2020 door Mery, je local Hero.

5

Puerto Varas: restaurant Donde el Gordito

Mery: beroemd in Puerto Varas. Maar 8 tafeltjes die Gordito zelf bedient. Niet hip, meer thuiskomen het voelt een beetje als een huiskamer. Vooral vis, probeer de forel, de merluza (stokvis) in brandy of de knoflook inktvis. Alles wordt dagelijks vers aangevoerd.

Het eten is vers, de porties zijn groot, maar juist de sfeer is bijzonder. Vooral locals, dus blend in.. Pisco sour is de ‘ must-drink’ van het huis.

Open: dagelijks 12.00-22.00 uur.
Adres: San Bernardo 560, Mercado municipal.
Tel: +65 233425. Geen site, niet reserveren, geen creditcards. Net als bij je moeder ;)
Checked: februari 2020 door Mery, je local Hero

6

Zuid Chili: We Tripantu

Mery: de inheemse Aymara, Quecha, Rapa Nui en Mapuche volgen hun eigen kalender. Hun nieuwjaar valt op 24 juni, het begin van de winterzonnewende. De oogst is binnen, een nieuwe levenscyclus begint, de zon komt terug. Gevierd op het platteland. in de stad Temuco en op de Santa Lucía heuvel in Santiago. 

We Tripantu is een baken van eigen identiteit in het moderne Chili. Ook bij de mensen thuis. Op 23 juni ´s avonds zit de familie bijeen en men vertelt oude verhalen als voorbereiding op de zonsopkomst.

Wanneer: jaarlijks, 23 - 24 juni.
Waar: Zuid Chili, Temuco main square en Santiago Huélen heuvel.
Hoe: Ik pas het in je reisschema en geef tips waar je wanneer kunt kijken.
Checked: januari 2020 door Mery, je local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories