Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Indochina (oud) rondreis betaalbaar

reisduur:
20 dagen / 19 nachten
route:
Luang Prabang (Laos) – Hanoi (Vietnam) – Bai Tu Long Bay – Ninh Binh – Dong Hoi – Hue City – Hoi An – Ho Chi Minh – Siem Reap (Cambodja)
reissom:
va. € 1405,- p.p. (bij 2 volwassenen) (Boek zelf je retourvlucht)

Misschien ben je al eens eerder in Azië geweest en heb je juist déze landen gemist. Voor wie maar beperkt de tijd heeft is deze verzorgde 3-weekse Indochina rondreis geknipt. De highlights combineer je als afwisseling slim met het rustige, minder bezochte platteland van Vietnam.

Al je lokale vervoer en privé transfers zijn geregeld, net als je 3 sterren middenklas of comfortabele 4 sterren hotels in de stijl van het land. Waar je komt, staat je lokale gids te wachten. Met zijn of haar hulp en ‘insider’ tips zie je Indochina net even anders. Meer zien en doen? Maak met je local hero je Indochina rondreis op maat. 


Inclusief:

 • aankomsttransfer;
 • alle transfers, behalve taxi/tuk-tuk ritjes in de steden;
 • treinrit van Hanoi naar Hue (enkeltje, 4 pers. cabine met airco);
 • alle overnachtingen met ontbijt;
 • Engels sprekende gidsen;
 • excursies;
 • entreetickets;
 • assistentie van je chauffeur en local hero

Exclusief:

 • heenvlucht naar Luang Prabang en terugvlucht vanaf Siem Reap (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • overige vluchten: Luang Pranbang - Hanoi (ca. €80,- p.p.), Hoi An - Ho Chi Minh City (ca. €40,- p.p.), Ho Chi Minh - Siem Reap (ca. €70,- p.p.);
 • overige maaltijden;
 • upgrades of facultatieve excursies;
 • fooien;
 • visa: Laos (ca. €28 p.p.), Vietnam (ca. € 42 p.p.), Cambodja (ca. €28 p.p.);
 • evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in t hoogseizoen (je local hero heeft de laatste informatie).

Wat is de beste reistijd voor Laos, Cambodja en Vietnam?

De beste reistijd voor je Indochina rondreis is onze winter. In alle drie de landen heb je dan te maken met het droge seizoen. Voor Laos kun je als beste reistijd de maanden november t/m februari aanhouden, waarbij maart en april zijn ook goed zijn, alleen wel warmer. De beste reistijd voor Vietnam is gemiddeld genomen van december tot en met half april. Het is dan nergens regenseizoen en de temperatuur is aangenaam (niet te heet). Voor Cambodja geldt dat de beste reistijd tijdens de droge periode van november tot en met april valt.

Heb ik een visum nodig voor Laos, Cambodja en Vietnam?

Voor je Indochina rondreis moet je beschikken over een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is bij vertrek uit het land.

Voor Laos, Vietnam en Cambodja heb je een visum nodig. Het visum voor Laos kost 30 US$ en is 30 dagen geldig. Het visum kun je ter plaatse krijgen op het vliegveld van Vientiane of dat van Luang Prabang. Neem dan wel een recente pasfoto mee. Ook je Cambodja visum kun je ter plaatse regelen op de luchthavens van Phnom Penh en Siem Reap. Zorg voor 2 pasfoto’s (35 x45 mm) en US$ 30,-. Het visum is dan 30 dagen geldig.

Voor je Vietnam visum vul je het formulier op de website van de Vietnamese ambassade in Den Haag of de site van de ambassade in Brussel volledig in. Bel even en ga langs (ma, wo of  vr van 14.00-17.00 uur) of stuur alles aangetekend op: je paspoort, het formulier, een recente pasfoto met een paperclip eraan en met je naam achterop, visum fee cash en de kosten van het aangetekend retour sturen. Een visum van 30 dagen kost € 78,- p.p., in België € 90,- p.p. Reken op een verwerkingstijd van 10 dagen. Meestal is het korter, soms is het in een uurtje al geregeld.

Wil je zeker zijn dat alles voor vertrek geregeld is? Regel dan voor je vertrek gemakkelijk alle visa online via e-visums.nl. Na het invullen van de juiste informatie worden de visa per post naar je thuisadres gestuurd. Regel dit dan ook tijdig voor vertrek. 

Je blijft zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige, juiste reisdocumenten. Het is handig voor vertrek de informatie van consulaat of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor Laos, Cambodja en Vietnam? 

Voor je Indochina rondreis zijn geen vaccinaties verplicht, maar we raden je aan de vaccinaties DTP, Hepatitis A en buiktyfus te halen. Neem je vaccinatieboekje ook mee op reis. Malaria komt in Laos en Cambodja voor en op één van de eilanden van Vietnam. Het is verstandig je hierover te laten adviseren door de GGD. Draag daarnaast ’s avonds bedekte kleding (lange broek, lange mouwen en geen slippers maar schoenen met sokken) en smeer je in met muggenmelk met tenminste 30-50% DEET.

Laat je up-to-date adviseren en ga goed voorbereid op pad. Via de website van Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering  kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard.

Dengue en Japanse B-encefalitis zijn beide ziekten die overgedragen worden door muggen, en waar je dezelfde voorzorgsmaatregelen als voor malaria kunt treffen. Voor Dengue is geen vaccin, maar voor Japanse B-encefalitis wel. Deze vaccinatie wordt aangeraden als je langer dan 6 maanden naar Azië gaat. Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Hoeveel tijdverschil is er met Laos, Cambodja en Vietnam?

In Laos, Vietnam en Cambodja is het gedurende onze zomertijd 5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur later.

Hoe veilig is Laos, Vietnam en Cambodja? 
Laos, Vietnam en Cambodja zijn buiten de grote steden een veilige landen. In de kleine plaatsen en dorpen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen maar vermijd verlaten wijken of straten. Neem in de steden na zonsondergang liever een taxi en wees verder attent in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.


De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local hero checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, reisadviezen.nl

Welke kleding neem ik mee naar Vietnam, Laos en Cambodja? 

Lekkere zomerkleding kun je gerust in je koffer stoppen. Een jurkje, korte broek, t-shirt en vergeet je zwemspullen niet. ’s Avonds, vooral op de hoogvlaktes en in de bergen kan het snel afkoelen dus een shirt met lange mouwen of vestje zijn dan wel handig. Ook nog eens praktisch tegen de muggen. Neem naar een bezoek aan één van de vele tempels iets mee om je schouders en knieën te bedekken. Wijs niet, vooral niet met je voeten, naar mensen of Boeddha beelden en raak het hoofd van mensen niet aan.

Hoe betaal ik in Laos, Cambodja en Vietnam? 

In Laos betaal je met de Kip (LAK) Voor een euro krijg je ruim 10.000 Kip, al snel een portemonnee vol. In grensplaatsen en populaire bestemmingen kan je meestal ook met de Thaise Bath en US$  betalen. In duurdere hotels wil met soms alleen US$, in kleine dorpen kun je uiteraard alleen met de Kip terecht.

Pinnen Laos: dat wordt steeds makkelijker. In de steden Vientiane, Vang Vieng, Huay Xai, Luang Prabang en Pakse sowieso. Bij veel pin automaten kan je maar maximaal één (soms twee) miljoen Kip pinnen, omgerekend nog geen 100 euro. Bij sommige pin automaten kan je maximaal twee miljoen opnemen. Pin dus altijd het maximum, het kan wel even duren voordat je weer een pinautomaat ziet.

In Vietnam betaal je met de Vietnamese Dong (VND) Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 en 100 de beste koers. Je kunt echter ook overal pinnen in Vietnam, de bij de meeste automaten kun je gewoon met je pinpas met cirruslogo terecht. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘Azie’, anders kun je geen geld pinnen.

In Cambodja betaal je met de Riel (KHR). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Riel eens te bekijken, omdat deze sterk wisselt. Een ‘convertor’ kan je hierbij helpen. Pinnen kun je vooral in Phnom Penh en Siem Reap bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Aan te raden is om ook US dollars mee te nemen, omdat deze vaak ook geaccepteerd worden en makkelijk omgewisseld kunnen worden. Creditcards worden alleen geaccepteerd in de grotere hotels, duurdere restaurants en toeristenwinkels. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat Euro’s of US dollars in cash mee te nemen. Als je cash euro of dollar biljetten wisselt, dan geven die van 50 en 100 de beste koers. Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Vraag je bank voor vertrek om dat uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. 

Is fooi gebruikelijk in Laos, Cambodja en Vietnam? 


Fooien zijn gebruikelijk. Je chauffeur verwacht enkele US$ p.p. per dag. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat kleingeld nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat men vaak weer commissie moet betalen en van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Vriendelijkheid is bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven.

Welke stekker heb ik nodig in Laos, Vietnam en Cambodja? 

De stopcontacten in Laos, Vietnam en Cambodja werken op 220 volt. Op het platteland is dat vaak 110 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn de stopcontacten Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Hoe reis ik door Laos, Vietnam en Cambodja? 

Vroeger was reizen door Azie een echt avontuur, maar de infrastructuur verbetert snel. De belangrijkste verbindingsroutes tussen de grote steden zijn geasfalteerd, andere wegen zijn vaak nog in slechte staat. In sommige delen van het land is de rivier nog de voornaamste verbindingsweg.

Het reizen per openbaar vervoer is prima geregeld. Je ziet veel van het wisselende landschap te zien en komt al snel in contact met de locals en medereizigers. Lokale bussen maar ook fietstaxi’s en tuktuks, het heeft allemaal zijn charme. Tijdens je Indochina rondreis regelt je local hero het transport per vliegtuig, trein of bus. Ook reis je soms per chauffeur en auto/minibus. De overige (kleinere) transfers, per taxi of tuktuk kun je zelf.

 Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf je internationale vlucht Laos boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-fairtickets.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.
* wil je terug vanaf een andere stad, kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’

Je vliegt naar
Je vliegt naar de hoofdstad Vientiane of naar Luang Prabang. De meeste reizigers vliegen via Bangkok, Saigon of Singapore.

Kosten

Reken voor een retour vlucht Laos inclusief doorvlucht in Azië op tenminste € 1100,-. Reken in de drukke tijden al snel met € 200,- meer in het hoogseizoen.


Maatschappijen
De meeste reizigers vliegen met een tussenstop met KLM, Bangkok Airways of Singapore Airways. 
Ook vanaf Düsseldorf vertrekken vluchten naar Bangkok en Laos. Tot slot  bieden Etihad Airways en Qatar ook vluchten aan. 

Tijden
* Doorgaans kom je na je lange vlucht de volgende dag aan in Azië. Vlieg je direct door dan ben je in de middag in Laos.
De terugvlucht is bijna altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dag planning.
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
*Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Tips
*Boek je Laos vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt verder omhoog gaat.
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
20 dagen / 19 nachten
route:
Luang Prabang (Laos) – Hanoi (Vietnam) – Bai Tu Long Bay – Ninh Binh – Dong Hoi – Hue City – Hoi An – Ho Chi Minh – Siem Reap (Cambodja)
reissom:
va. € 1405,- p.p. (bij 2 volwassenen)
Misschien ben je al eens eerder in Azië geweest en heb je juist déze landen gemist. Voor wie maar beperkt …
︿


Inclusief:

 • aankomsttransfer;
 • alle transfers, behalve taxi/tuk-tuk ritjes in de steden;
 • treinrit van Hanoi naar Hue (enkeltje, 4 pers. cabine met airco);
 • alle overnachtingen met ontbijt;
 • Engels sprekende gidsen;
 • excursies;
 • entreetickets;
 • assistentie van je chauffeur en local hero

Exclusief:

 • heenvlucht naar Luang Prabang en terugvlucht vanaf Siem Reap (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • overige vluchten: Luang Pranbang - Hanoi (ca. €80,- p.p.), Hoi An - Ho Chi Minh City (ca. €40,- p.p.), Ho Chi Minh - Siem Reap (ca. €70,- p.p.);
 • overige maaltijden;
 • upgrades of facultatieve excursies;
 • fooien;
 • visa: Laos (ca. €28 p.p.), Vietnam (ca. € 42 p.p.), Cambodja (ca. €28 p.p.);
 • evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in t hoogseizoen (je local hero heeft de laatste informatie).
Wat is de beste reistijd voor Laos, Cambodja en Vietnam? De beste reistijd voor je Indochina rondreis is onze winter. In …
︿
 Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf je internationale vlucht Laos boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst Luang Prabang (Laos), verblijf

Na een lange vlucht met overstap kom je aan in Laos, het beginpunt van je 3-landen reis. Wanneer je je bagage hebt opgehaald, rijd je transferman je naar je hotel in het centrum van Luang Prabang. Eerst even bijkomen en wennen aan de warmte en het tijdsverschil.

Pak dan een taxi naar de Mekong oever voor een korte stadswandeling. Meteen als je voet buiten je hotel zet komen de plaatjes van monniken in oranje gewaden tot leven. Op bijna elke hoek staat wel een (oud-)klooster, tempel of andere historisch gebouw. Beklim de Phousi Mountain voor de zonsondergang en ga voor je diner naar de levendige avondmarkt.

Dag 1 - 2: Aankomst Luang Prabang (Laos), verblijf

Na een lange vlucht met overstap kom je aan in Laos, het beginpunt van je 3-landen reis. Wanneer je je bagage hebt opgehaald, rijd je transferman je naar je hotel …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

 • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

Dag 3: Luang Prabang, boottocht Mekong Rivier

In de koele ochtend bezoek je de belangrijkste tempels van Luang Prabang. Net als het warmer begint te worden, verruil je de stad voor een relaxte 25km lange boottocht over de Mekong rivier naar de kalkstenen grotten van Pak Ou. Het tropische landschap glijdt aan je voorbij, kinderen plonzen in het water en aan de oevers zijn de dorpelingen druk met hun dagelijkse werkzaamheden.

Druk wordt het pas weer bij de ingang van de indrukwekkende grotten: terecht, zo’n enorme hoeveelheid gouden Boeddha beelden had je niet verwacht. Na de lunch per minibus over het platteland terug naar de stad. Onderweg proef je rijstwijn op een boerderij en doe je, net als de koninklijke familie hier, spirituele bezinning op in een bijzonder lokaal klooster.

local Hero

Vroege vogels slaan de markt bij het Royal Palace niet over. In de stilte net na zonsopgang, zie je boeddhistische monniken aalmoezen verzamelen, de zgn. ‘Tak Bat’. Inwoners offeren rijst en zoete hapjes. Heel bijzonder maar toon respect en houd je (camera) zoveel mogelijk afzijdig.

meet the locals

Dag 3: Luang Prabang, boottocht Mekong Rivier

In de koele ochtend bezoek je de belangrijkste tempels van Luang Prabang. Net als het warmer begint te worden, verruil je de stad voor een relaxte 25km lange boottocht over …

︿

Dag 4: Luang Pranbang naar Hanoi (Vietnam), verblijf

Met je ochtendvlucht kom je vroeg aan in Hanoi, waar de transfer al op je staat te wachten. Na een opfrisbeurt in het hotel stap je in een riksja richting het oude centrum. Overal zie je gekleurde koloniale huizen met bijzondere gevels. Ga ’s middags naar het Ho Chi Minh mausoleum, waar ‘’Uncle Ho’’ ligt opgebaard en rust uit in de tuinen van de Tempel van de Literatuur.

Neem ’s avonds een kijkje op de avondmarkt en proef Pho, de lokale Vietnamese noodle soep. Sluit de dag af met een koud drankje op het terras van het City View café gelegen aan het meer, een leuke spot om mensen te kijken.

local Hero

Denk aan gepaste kleding: geen korte broek of T-shirt als je het mausoleum bezoekt. Het mausoleum is maandag en vrijdag dicht. Check de openingstijden, ze veranderen regelmatig.

Wil je een bijzondere lokale ervaring: bezoek de Sapa bergvolkeren. Reken dan op 3 extra reisdagen. Je kunt deze trip boeken via je local hero.

meet the locals

Dag 4: Luang Pranbang naar Hanoi (Vietnam), verblijf

Met je ochtendvlucht kom je vroeg aan in Hanoi, waar de transfer al op je staat te wachten. Na een opfrisbeurt in het hotel stap je in een riksja richting …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Drie (extra) dagen alternatieve Sapa trekking in een rustig plattelandsgebied, ver weg van de drukte. Je doet een homestay in een traditioneel Dao huis, neemt deel aan het dorpsleven en ondersteunt een community based tourism project. Reken op ca. € 225,- p.p.

 • Drie (extra) dagen alternatieve Sapa trekking in een rustig plattelandsgebied, ver weg van de drukte. Je doet een homestay in een traditioneel Dao huis, neemt deel aan het dorpsleven en ondersteunt een community based tourism project. Reken op ca. € 225,- p.p.

Dag 5: Hanoi naar Bai Tu Long Bay, overnachting boot

Vanochtend vertrek je om 08.00 uur naar de haven van Halong voor je boottocht naar het minder toeristische Bai Tu Long Bay, één van de highlights van je Indochina reis. Het is zo'n 4 uur rijden tot de haven. Onderweg kom je door een vruchtbaar gebied met kleurige nieuwbouw in landelijke stijl en rijstvelden met hardwerkende boeren.

Rond het middaguur stap je aan boord van het cruiseschip. Tijdens je seafood lunch vaar je richting Bai Tu Long Bay. Terwijl het schip voor anker gaat, neem je plaats op het zonnedek: met een verkoelend drankje en het uitzicht op de rotsformaties kom je de middag wel door. Wil je liever actief zijn, plons in het water of boek ter plaatse een kajaktour. ’s Avonds diner je onder de sterren.

local Hero

Ondanks de meerprijs boekt je local hero liever de Bai Tu Long Bay, want het aantal boten rond Halong Bay is vaak (te) groot, waardoor de mystieke ervaring van het varen op de baai wat verloren gaat. Ook is je jonk naar Bai Tu Long Bay comfortabeler. Tevoren boeken is sowieso goedkoper dan ter plaatse. Denk bij kajakken en zwemmen aan de onderstroming, het blijft natuurlijk open zee.

Dag 5: Hanoi naar Bai Tu Long Bay, overnachting boot

Vanochtend vertrek je om 08.00 uur naar de haven van Halong voor je boottocht naar het minder toeristische Bai Tu Long Bay, één van de highlights van je Indochina reis. …

︿

Dag 6 - 7: Bai Tu Long Bay naar Ninh Binh, verblijf, nachttrein Dong Hoi

Bij de eerste ochtendgloren strijk je met een kopje koffie neer op het voordek om de zon tussen de rotsformaties te zien opkomen. Na het ontbijt stopt de kapitein bij de Thien Canh Son Cave: een nog relatief onontdekte grot vol stalactieten en stalagmieten die oplichten door de invallende zon.

Rond 12:00 uur meer je aan in de haven van Halong. Hier staat je transfer richting het platteland van Ninh Binh te wachten (rit van ca. 3,5 uur). De volgende dag verken je het groene Ninh Binh. Wij huurden een fiets en dwaalden over smalle plattelandswegen en bezochten de tussen waterlelies en rotsen verscholen Bin Doch tempel. Aan het eind van de middag word je opgehaald bij je hotel en stap je in de nachttrein naar Dong Hoi.

Dag 6 - 7: Bai Tu Long Bay naar Ninh Binh, verblijf, nachttrein Dong Hoi

Bij de eerste ochtendgloren strijk je met een kopje koffie neer op het voordek om de zon tussen de rotsformaties te zien opkomen. Na het ontbijt stopt de kapitein bij …

︿

Dag 8: Dong Hoi, verblijf

In de ochtend rijd je trein het station van Dong Hoi binnen, een ontspannen kustplaats aan de Zuid-Chinese zee. Nadat je je bagage in je hotel hebt gelegd, wandel je over de met palmbomen omlijnde promenade langs het strand. De rest van de dag ontspan je aan het 12 km. lange zandstrand. Voor een uitgebreide lunch en een ‘bai hoi’ (tapbier) strijk je neer bij één van de vele seaview cafés.

Tip: iets van de omgeving zien? Een aanrader is een bezoek aan de Paradise Cave, de langste droge grot van Azië op zo’n 1,5 uur rijden van de stad. Via een korte hike dwars door de dichte jungle kom je aan bij de grot en volg je via houten vlonders een 1 km lange ondergrondse route.

Dag 8: Dong Hoi, verblijf

In de ochtend rijd je trein het station van Dong Hoi binnen, een ontspannen kustplaats aan de Zuid-Chinese zee. Nadat je je bagage in je hotel hebt gelegd, wandel je …

︿

Dag 9 - 10: Dong Hoi naar Hue City, verblijf

Na het ontbijt staat je chauffeur klaar voor je rit naar Hue City. Onderweg stop je bij Khe Sanh, een oorlogsbasis uit de Vietnam oorlog, en de Hien Luong Bridge, de vroegere grens tussen noord en zuid Vietnam. Ook bezoek je de ondergrondse tunnels van Vinh Moc en zie je hoe tientallen gezinnen in deze smalle tunnels schuilden tijdens de oorlog.

Aan het eind van de dag kom je aan in Hue, de oude keizerlijke hoofdstad. De volgende dag per riksja of eigen huurfiets langs de oude de keizerruïnes en tempels van de stad. Bezoek het keizerlijk paleis en de Vietnamese variant van de Chinese Verboden stad: de Purple forbidden city. ’s Middags maakten wij een ontspannen boottocht over de Huong rivier, eenvoudig ter plekke te boeken.

Dag 9 - 10: Dong Hoi naar Hue City, verblijf

Na het ontbijt staat je chauffeur klaar voor je rit naar Hue City. Onderweg stop je bij Khe Sanh, een oorlogsbasis uit de Vietnam oorlog, en de Hien Luong Bridge, …

︿

Dag 11: Hue City naar Hoi An, verblijf

Vandaag vervolg je je Indochina rondreis en ga je naar Hoi An. Onderweg stop je bij een lokale oesterfarm gelegen aan Lang Co beach. Het is dan wel ochtend, maar zo vers proef je een oester nooit meer. Na een oester of twee rijd je over de Hai Van pas met scherpe haarspeldbochten en mooie vergezichten.

Na de lunch stop je bij de My Son ruïnes, een oud Hindoe complex met zo’n 70 rood bakstenen tempels en torens gebouwd om de goden te eren. Na de Vietnam oorlog is een deel van de ruïnes gerestaureerd om zo de unieke bouwstijl van My Son te bewaren. In de namiddag kom je aan in je hotel Hoi An. Proef ’s avonds meteen wat sfeer, met hapje en drankje, in het oude stadscentrum.

Dag 11: Hue City naar Hoi An, verblijf

Vandaag vervolg je je Indochina rondreis en ga je naar Hoi An. Onderweg stop je bij een lokale oesterfarm gelegen aan Lang Co beach. Het is dan wel ochtend, maar …

︿

Dag 12: Hoi An, verblijf

Dit is wat je bij Vietnam verwacht: smalle straatjes versierd met tientallen lampionnen en kleurrijke huizen met houten luiken. Het historische Hoi An voelt aan als een filmset, niet voor niets staat deze kustplaats op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Ondanks de drukte en het toerisme is deze stad het bezoeken waard.

De stad is met bruggetjes aan elkaar verbonden, waardoor het je een Venetiaans gevoel geeft. Slenter langs de fabriekjes, kleine lokale musea en maak een selfie op de Japanse brug. Of verken de stad per fiets samen met een lokale gids die ook de bijzondere plekjes kent. Liever een middagje strand? Pak dan een riksja naar Cua Dai, op zo’n 15 min. rijden.

local Hero

Kies bij Hoi An wel zorgvuldig je stukje strand, er zijn bars, restaurantjes en strandstoelen. Links de openbare stranden, rechts de stranden van de resort hotels.

Dag 12: Hoi An, verblijf

Dit is wat je bij Vietnam verwacht: smalle straatjes versierd met tientallen lampionnen en kleurrijke huizen met houten luiken. Het historische Hoi An voelt aan als een filmset, niet voor …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

 • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

Dag 13 - 14: Hoi An naar Ho Chi Minh City, verblijf

In de ochtend vlieg je naar Ho Chi Minh City. De straten van het vroegere Saigon, zijn druk en vol met toeterend verkeer. De stad bruist en leeft, het is een weerspiegeling van het hedendaagse Vietnam.

Nadat je bent opgefrist in je hotel pak je een riksja richting de Notre Dame kathedraal, gebouwd door Franse kolonisten. Overal in de stad zie je nog Franse invloeden. In het stadscentrum bewonder je de tussen de hoogbouw verscholen oude Franse villa’s. In de Chinese wijk Cholon plof je neer bij één van de tientallen eetstalletjes en fruitkraampjes voor een echte local lunch. Nog wat meer historie? Bezoek dan het War Remnants museum over de Vietnam oorlog of de Cu Chi tunnels, net buiten de stad. Wij kunnen vervoer en een gids voor je regelen.

Dag 13 - 14: Hoi An naar Ho Chi Minh City, verblijf

In de ochtend vlieg je naar Ho Chi Minh City. De straten van het vroegere Saigon, zijn druk en vol met toeterend verkeer. De stad bruist en leeft, het is …

︿

Dag 15: Ho Chi Minh, excursie Mekong Delta

Om 8:00 uur word je opgehaald voor een tour door de vruchtbare Mekong Delta. Per minibusje rijd je ca 1,5 uur door de groene vruchtbare vlaktes richting My Tho, je opstapplek voor je boottocht over de Mekong. Samen met je gids vaar je door een labyrint van smalle kanalen naar de dorpjes en een drijvende markt langs de oevers.

Je staat even middenin het lokale plattelands leven: vissers tonen je de dagvangst, boeren groeten je terwijl ze de fruitplantage ploegen en op de kokosnoten farm proef je de zoetste traktaties. Het is met recht één van de must-sees van Vietnam. Rond 15:30 uur stap je weer in de minibus, terug naar je hotel in Ho Chi Minh.

Dag 15: Ho Chi Minh, excursie Mekong Delta

Om 8:00 uur word je opgehaald voor een tour door de vruchtbare Mekong Delta. Per minibusje rijd je ca 1,5 uur door de groene vruchtbare vlaktes richting My Tho, je …

︿

Dag 16: Ho Chi Minh naar Siem Reap (Cambodja), verblijf

Vandaag vroeg vertrek voor je bezoek aan Cambodja, het laatste land van je IndoChina rondreis. Vanuit Ho Chi Minh vlieg je in de ochtend naar Siem Reap, vooral bekend vanwege het nabij gelegen Angkor. Toch is er in de stad zelf ook voldoende te doen. Bezoek het Landmijn museum opgericht kindsoldaat Aki Ra, die tijdens de oorlog onder dwang landmijnen moest plaatsen.

Trek er vooral ’s avonds nog even op uit, want tegen de avond lonken de lichtjes van de avondmarkt. Dit is een uitstekende plek voor een diner the-local-way bij één van de eetstalletjes. Proef in Siem Reap de Fish Amok en de Beef Lok Lak en ga wat drinken in Pub street. Maak het echter niet te laat want morgen sta je vroeg op.

local Hero

Cambodja is een diepgelovig boeddhistisch land. Alles is verbonden met het geloof in karma en het leven na de dood. Cambodjanen laten zich regelmatig zegenen door een monnik, een traditionele ceremonie die op diverse plaatsen wordt gehouden: in tempels, thuis of tijdens aparte bijeenkomsten. Ook als reiziger kun je hier aan meedoen.

Dag 16: Ho Chi Minh naar Siem Reap (Cambodja), verblijf

Vandaag vroeg vertrek voor je bezoek aan Cambodja, het laatste land van je IndoChina rondreis. Vanuit Ho Chi Minh vlieg je in de ochtend naar Siem Reap, vooral bekend vanwege …

︿

Dag 17 - 18: Siem Reap, verblijf en excursie Angkor

Natuurlijk mag een bezoek aan Angkor, met de bekende Angkor Wat tempel, niet ontbreken. Met 5.000 voetbalvelden aan hectare is dit het grootste tempelcomplex ter wereld en volgens velen een heus gemis op de lijst van zeven wereldwonderen.

Vroeg in de ochtend word je opgehaald door je gids en ga je samen naar Angkor. De hele dag wandel je tussen de oude religieuze bouwwerken en vertelt je gids je over de geschiedenis en mythes van deze plek. Vlak na zonsondergang word je teruggebracht naar je hotel. Op de laatste dag kun je met je meerdaagse entree zelf per huurfiets nogmaals naar Angkor fietsen. Liever de stad in? Er zijn genoeg souvenirshops om een aandenken voor thuis te scoren.

local Hero

Krijg je maar geen genoeg van Angkor? Vraag je local hero om de 3 dagen entreepas (US$ 40,-) en pak een tuktuk, jeep of fiets en trek na een dagje georganiseerd je eigen plan. Tip: een alternatief voor deze dag is de Banteay Srei (vrouwentempel), een nauwelijks bezochte plek op een uur afstand van Siem Reap.

meet the locals

Dag 17 - 18: Siem Reap, verblijf en excursie Angkor

Natuurlijk mag een bezoek aan Angkor, met de bekende Angkor Wat tempel, niet ontbreken. Met 5.000 voetbalvelden aan hectare is dit het grootste tempelcomplex ter wereld en volgens velen een …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 26,- p.p.p.n. extra.

 • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 26,- p.p.p.n. extra.

Dag 19 - 20: Vertrek Cambodja, terugvlucht Amsterdam

De laatste dag van je rondreis door Laos, Cambodja en Vietnam is aangebroken. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht check je uit bij je hotel. Vanaf daar met een transfer naar de internationale luchthaven voor je terugvlucht naar Europa.

Doorgaans land je de volgende ochtend en daarmee is je Indochina rondreis op z’n eind.

Dag 19 - 20: Vertrek Cambodja, terugvlucht Amsterdam

De laatste dag van je rondreis door Laos, Cambodja en Vietnam is aangebroken. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht check je uit bij je hotel. Vanaf daar met een …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Eric

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Laos: