reisduur:
15 dagen / 14 nachten
route:
Bangkok – Nong Khai – Vientiane – Vang Vieng – Luang Prabang – Khmu homestay – Luang Prabang
reissom:
va. € 1149,-

Twee weken naar een bijzonder stukje Azië. Laos ontwikkelt zich snel maar als je door de dorpjes loopt waar gouden tempeldaken het ochtendlicht weerkaatsen, monniken offers verzamelen en boeren de rijstvelden bewerken, dan besef je dat in dit deel van Indochina veel verandert en tegelijk veel ook niet. 

Jungle, watervallen, rijstvelden en overal de Mekong rivier, dé levensader van het land. Laos is een land om zonder haast door heen te trekken. Veel reizigers combineren met een van de omliggende landen. Vraag je Local Hero naar de favoriete route.

Inclusief:

 • Airport transfers bij aankomst en vertrek;
 • Nachtrein Bangkok
 • Nong Khai couchette, 2e klas;
 • Privé transfers als omschreven;
 • 11 overnachtingen met ontbijt in eenvoudige tot 3 sterren hotels en guesthouses: homestay Khmu met volpension;
 • Entreegelden tijdens excursies;
 • Engelssprekende gids op dag 11,12;
 • Assistentie Local Hero;
 • CO2 compensatie van je reis.

Exclusief:

 • Internationale vlucht;
 • Overige maaltijden en entrees;
 • Facultatieve excursies;
 • Afhankelijk van je vertrekdatum evt. toeslagen op feestdagen;

Je Local Hero heeft verdere info.

Beste reistijd Laos

De beste reistijd voor Laos reizen is onze winter, van november t/m februari. Maart en april zijn ook ok, maar het is wel warmer. Ga je in april dan kun je het Laotiaanse Nieuwjaar meemaken. Nadeel is dat tussen maart en half mei boeren de velden afbranden, waardoor hele regio’s onder een rookdeken hangen. In onze zomer, van mei tot eind september waait de Zuidwest moesson die veel regen brengt.

Toch regent het zelden de hele dag, vaak zijn de buien kort en hevig en zie je ze al aankomen. Wel zorgt de regen ervoor dat de wegen van Laos, die al niet al te best zijn, nog minder begaanbaar zijn, waardoor je langer onderweg bent. Het Annam gebergte tegen de Vietnamese grens aan, krijgt de meeste regen.

Qua temperatuur is er weinig verschil tussen de seizoenen: in het tropische moessonklimaat is het het hele jaar ca. 30 ˚C, vanaf maart, april wordt het iets warmer tot ca. 38 ˚C. In de bergen en op hoogvlaktes is het echt koeler, al snel 10 ˚C minder, maar ben je niet in de bergen, dan daalt de temperatuur niet onder de 20 ˚C.

Visum & paspoort voor Laos

Voor je vakantie naar Laos moet beschikken over een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is bij vertrek uit Laos.

Voor een Laos rondreis is ook een visum nodig. Het kost 30 US$ en is 30 dagen geldig. Het visum kun je ter plaatse krijgen op het vliegveld van Vientiane of dat van Luang Prabang. Reis je over land van Thailand naar Laos dan kun je een visum krijgen bij de grensovergang Chiang Khong/Ban Houay Xai, Nong Khai/Vientiane en Ubon Ratchathani/Chong Mek. Wel een recente pasfoto meenemen. Wil je zeker zijn dat alles voor vertrek geregeld is en je niet meer terplaatsen je bij een bali een visum moet aanvragen? Regel dan voor je vetrek je visum gemakkelijk online via e-visums.nl. De kosten voor een online visum voor Laos zal ongeveer €64,95 pp. zijn. Na het invullen van de juiste informatie wordt het visum per post naar je thuisadres gesturd. Regel dit dan ook tijdig voor vertrek. 

Let op: reis je naar Laos vanuit Cambodja, dan moet je al tevoren in het bezit te zijn van een visum voor Laos. Je Laos visum kun je aanvragen bij de Laotiaanse ambassade in Brussel, tel. +32(0)27400950.

Je blijft zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige, juiste reisdocumenten voor Laos. Het is handig voor vertrek de informatie van consulaat of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Vaccinaties & gezondheid voor Laos

Voor Laos zijn geen vaccinaties verplicht, maar we raden je aan de vaccinaties DTP, Hepatitis A en buiktyfus te halen. Neem je vaccinatieboekje ook mee op reis. Malaria komt in Laos het hele jaar voor, vooral buiten de grote steden, dus het is verstandig profylaxe te slikken. Draag daarnaast ’s avonds bedekte kleding (lange broek, lange mouwen en geen slippers maar schoenen met sokken en smeer je in met muggenmelk met tenminste 30-50% DEET.

Laat je up-to-date adviseren en ga goed voorbereid op pad. Via de website van Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering  kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard.

Dengue en Japanse B-encefalitis zijn beide ziekten die overgedragen worden door muggen, en waar je dezelfde voorzorgsmaatregelen als voor malaria kunt treffen. Voor Dengue is geen vaccin, maar voor Japanse B-encefalitis wel. Deze vaccinatie wordt aangeraden als je langer dan 6 maanden naar Azië gaat. Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Tijdsverschil met Laos

In Laos is het gedurende onze zomertijd 5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur later.

Veiligheid in Laos

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Laos, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, reisadviezen.nl

Laos is buiten de grote steden een veilig land. In de kleine plaatsen en dorpen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen maar vermijd verlaten wijken of straten. Neem in de steden na zonsondergang liever een taxi en wees verder attent in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Kleding & gewoontes

Lekkere zomerkleding kun je gerust in je koffer stoppen. Een jurkje, korte broek, t-shirt en vergeet je zwemspullen niet. ’s Avonds, vooral op de hoogvlaktes en in de bergen kan het snel afkoelen dus een shirt met lange mouwen of vestje zijn dan wel handig. Ook nog eens praktisch tegen de muggen. Neem naar een bezoek aan één van de vele tempels iets mee om je schouders en knieën te bedekken. Wijs niet, vooral niet met je voeten, naar mensen of Boeddha beelden en raak het hoofd van mensen niet aan.

Geld & pinnen

In Laos betaal je met de Kip (LAK) Voor een euro krijg je ruim 10.000 Kip, al snel een portemonnee vol. In grensplaatsen en populaire bestemmingen kan je meestal ook met de Thaise Bath en US$  betalen. In duurdere hotels wil met soms alleen US$, in kleine dorpen kun je uiteraard alleen met de Kip terecht.

Pinnen Laos: dat wordt steeds makkelijker. In de steden Vientiane, Vang Vieng, Huay Xai, Luang Prabang en Pakse sowieso. Bij veel pin automaten kan je maar maximaal één (soms twee) miljoen Kip pinnen, omgerekend nog geen 100 euro. Bij sommige pin automaten kan je maximaal twee miljoen opnemen. Pin dus altijd het maximum, het kan wel even duren voordat je weer een pinautomaat ziet.

Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg  US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Alleen in grote hotels, winkels en duurdere restaurants worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Zorg voor voldoende kleingeld, 1 of 5 dollar biljetten, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. Zorg verder  je je Kip opmaakt als je Laos verlaat. De munteenheid is buiten Laos niet in te wisselen en behalve als souvenir heb je er dus niets meer aan.

Fooien & entrees

Fooien zijn gebruikelijk. Je chauffeur verwacht enkele US$ p.p. per dag. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat kleingeld nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat men vaak weer commissie moet betalen en van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Vriendelijkheid is bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven.

Elektriciteit

De stopcontacten in Laos werken op 220 volt. Op het platteland is dat vaak 110 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn de stopkontakten Amerikaans. Stroomstoringen komen helaas veelvuldig voor en de stroomvoorziening wisselt nog al. Sommige dorpen in Laos zijn niet aangesloten op het elektriciteitsnet en hebben een generator, dan is er vaak maar elektriciteit tot een uur of 10 's avonds. Een adapter of verloopstekker en een zaklamp zijn dus geen overbodige luxe.

Getting around

Vroeger was reizen door Laos een echt avontuur, maar de infrastructuur verbetert snel. De belangrijkste verbindingsroutes tussen de grote steden zijn geasfalteerd, andere wegen zijn vaak nog in slechte staat. In sommige delen van het land is de rivier nog de voornaamste verbindingsweg.

Het reizen per openbaar vervoer is prima geregeld in Laos. Je ziet veel van het wisselende landschap te zien en komt al snel in kontakt met de locals en medereizigers. Lokale bussen maar ook fietstaxi’s en tuktuks, het heeft allemaal zijn charme. Tijdens je rondreis door Laos regelt je Local Hero per vliegtuig, trein of bus. Ook reis je soms per chauffeur en auto/minibus. De overige (kleinere) transfers, per taxi of tuktuk kun je zelf.

 Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf je internationale vlucht Laos boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op: 
-vliegwinkel.nl  
-vliegtickets.nl 
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-fairtickets.nl 
-skyscanner.com

Let hierbij op het volgende:
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.
* wil je terug vanaf een andere stad, kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’

Je vliegt naar
Je vliegt naar de hoofdstad Vientiane of naar Luang Prabang. De meeste reizigers vliegen via Bangkok of Saigon. Doorvliegen kan met Bangkok Airlines of Lao Air (ca. € 90,- / 150,- per enkele reis). Kosten Reken voor een retour vlucht Laos inclusief doorvlucht in Azië op tenminste € 800,-. Reken in de drukke tijden al snel met € 100,- toeslag in het hoogseizoen.

Maatschappijen
De meeste reizigers vliegen met een tussenstop met Emirates of Qatar Airlines. KLM vliegt rechtstreeks maar dat is dan wel ca. € 150,- meer.
Ook vanaf Düsseldorf vertrekken vluchten naar Bangkok en Laos.

Tijden
* Doorgaans kom je na je lange vlucht de volgende dag aan in Azië. Vlieg je direct door dan ben je in de middag in Laos.
De terugvlucht is bijna altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dag planning.
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
*Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Tips
*Boek je Laos vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt verder omhoog gaat.
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
15 dagen / 14 nachten
route:
Bangkok – Nong Khai – Vientiane – Vang Vieng – Luang Prabang – Khmu homestay – Luang Prabang
reissom:
va. € 1149,-
Twee weken naar een bijzonder stukje Azië. Laos ontwikkelt zich snel maar als je door de dorpjes loopt waar gouden …
︿

Inclusief:

 • Airport transfers bij aankomst en vertrek;
 • Nachtrein Bangkok
 • Nong Khai couchette, 2e klas;
 • Privé transfers als omschreven;
 • 11 overnachtingen met ontbijt in eenvoudige tot 3 sterren hotels en guesthouses: homestay Khmu met volpension;
 • Entreegelden tijdens excursies;
 • Engelssprekende gids op dag 11,12;
 • Assistentie Local Hero;
 • CO2 compensatie van je reis.

Exclusief:

 • Internationale vlucht;
 • Overige maaltijden en entrees;
 • Facultatieve excursies;
 • Afhankelijk van je vertrekdatum evt. toeslagen op feestdagen;

Je Local Hero heeft verdere info.

Beste reistijd Laos De beste reistijd voor Laos reizen is onze winter, van november t/m februari. Maart en april zijn ook …
︿
 Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf je internationale vlucht Laos boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Vlucht naar Thailand, verblijf Bangkok

De snelste en voordeligste manier om in Laos te komen is een vlucht naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Je transfer staat al op je te wachten en je bent binnen een uur in je hotel. Misschien een duik in het zwembad of gelijk de deur uit, want zo wen je wel het snelst aan het tijdsverschil.

Ga een hapje eten in de wijk rond Khao San Road of bezoek de tempels van Wat Phra Kaew en het Grand Place, maak een boottochtje over de rivier, struin over de vele marktjes of door China town en maak een ritje met een tuktuk. Sluit af met een drankje in een van de skylounges van de grote hotels voor een spectaculair uitzicht over de hele stad.

Dag 1 - 2: Vlucht naar Thailand, verblijf Bangkok

De snelste en voordeligste manier om in Laos te komen is een vlucht naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Je transfer staat al op je te wachten en je bent binnen …

︿

Dag 3: Bangkok, verblijf

Neem de skytrain naar het Grand Palace: ondanks de drukte een tempelcomplex dat je niet over mag slaan. In de straatjes erom heen liggen Thai restaurantjes waar je goed kunt lunchen. Loop vandaar naar de liggende Boeddha Wat Po, neem de express boot naar de Wat Arun tempel aan de rivier of ga naar de drukke marktjes van Chinatown.

Wij maakten een fietstocht door de achterafstraatjes: winkeltjes, tempels en soms bijna letterlijk dwars door iemands huiskamer. Deels fiets je ook aan de andere kant van de rivier over smalle groene fietspaden en langs blikkerend gouden tempeldaken.

Dag 3: Bangkok, verblijf

Neem de skytrain naar het Grand Palace: ondanks de drukte een tempelcomplex dat je niet over mag slaan. In de straatjes erom heen liggen Thai restaurantjes waar je goed kunt …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n.

Dag 4: Budgetreis Laos, naar Nong Khai

Na een korte stopover (ook fijn als je al eens eerder in deze stad was), waarbij je even kunt acclimatiseren neem je aan het eind van de dag de nachttrein van het station van Bangkok naar Nong Khai, een charmant maar ietwat stoffig stadje in Isaan aan de grens met Laos.

Heb je genoeg tijd, dan zou je als tussenstop er een dagje kunnen verlengen. Je kunt dan naar Phu Huai Isan, een hooggelegen uitzicht punt vanwaar je ’s ochtends vroeg een magisch uitzicht hebt op de mistige riviervallei ver beneden. Of ga naar de Tak Yak watervallen in Sangkhom district of de rotsformaties van de ‘Nong Khai grand canyon’.

local Hero

Leve de vooruitgang: als het goed is kun je medio 2023 in 3 uur per hoge snelheidstrein naar Nong Khai. De lijn, aangelegd door de Chinezen, gaat aansluiten op een HSL naar Vientiane.

Dag 4: Budgetreis Laos, naar Nong Khai

Na een korte stopover (ook fijn als je al eens eerder in deze stad was), waarbij je even kunt acclimatiseren neem je aan het eind van de dag de nachttrein …

︿

Dag 5 - 6: Nong Khai naar Vientiane, verblijf

Aankomst in de vroege morgen, je gaat op eigen gelegenheid per tuktuk van het station naar de grens. Aan de andere kant staat je Laotiaanse gids je al op te wachten voor de transfer naar Vientiane, een wat rommelige hoofdstad waar de (Chinese) bouwwoede flink heeft toegeslagen.

Op de sfeervolle markt en in de zilver/antiekwinkeltjes merk je daar gelukkig niet veel van. Bezienswaardig is de Patuxia, een soort kopie van de Arc de Triomphe. Vanaf de top mooi uitzicht over de stad en de Mekong. Net buiten het centrum liggen de tempels Wat Sisaket en What Phra Keo. Alternatief: het Boeddhapark 'Wat Xieng Khuan', ca. 25 km van de stad.

local Hero

Voeg evt. ook Phongsavan toe aan je route, een stadje dat na de Vietnamoorlog helemaal opnieuw is opgebouwd. In het heuvelachtige landschap (waar je de bomkraters nog ziet en sommige huizen gebouwd zijn van lege clusterbommen), liggen 3 vlaktes met zandstenen kruiken waarvan het gebruik een mysterie blijft.

meet the locals

Dag 5 - 6: Nong Khai naar Vientiane, verblijf

Aankomst in de vroege morgen, je gaat op eigen gelegenheid per tuktuk van het station naar de grens. Aan de andere kant staat je Laotiaanse gids je al op te …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 12,- p.p. extra.

 • Reken op ca. € 12,- p.p. extra.

Dag 7 - 9: Vientiane naar Vang Vieng, verblijf

Het plattelandsdorp Vang Vieng is een van de Laos highlights tussen Vientiane en Luang Prabang. Je bereikt het met een (airco)busreis van ca. 4 uur, dwars door het tropisch landschap.  Het dorp, niet veel meer dan een aantal hoofdstraten met bars/restaurantjes en shops, ligt idyllisch tussen de kalkrotsen aan de Nam Song rivier.

Vanuit het dorp kun je een groot aantal (sportieve) excursies maken. Kajakken op de rivier, of ‘tubing’: per opgeblazen autoband met de stroom dobberen. Ook populair: de kalksteen grotten in de karstbergen, vooral die van Tham Nam (een 500 m lange onderwater grot) en Tham Phu Kam (vanwege de zgn. ‘blue lagoon’, ideaal voor een frisse duik).

local Hero

Het water van de ‘lagoon’ is niet altijd blauw en je bent er niet de enige. Er zijn 2 andere, rustigere plekken: nr. 3, op 17 km is het mooist. Vang Vieng kende helaas ook (te)veel drinkende backpackers met weinig oog voor de lokale cultuur maar na recent ingrijpen is het rustiger. Ik raad verblijf (iets buiten de drukte van het dorp) aan want de ligging in de natuur is top.

meet the locals

Dag 7 - 9: Vientiane naar Vang Vieng, verblijf

Het plattelandsdorp Vang Vieng is een van de Laos highlights tussen Vientiane en Luang Prabang. Je bereikt het met een (airco)busreis van ca. 4 uur, dwars door het tropisch landschap.  Het …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik wil langer blijven. Reken op ca. € 25,- p.p.

 • Ik wil langer blijven. Reken op ca. € 25,- p.p.

Dag 10: Vang Vieng naar Luang Prabang

Van Vang Vieng is het per busje ca. 6 uur rijden naar de koloniale stad Luang Prabang. Onderweg kun je uiteraard hier en daar stoppen voor een hapje of drankje. Je hotel in Luang Prabang ligt in het centrum. Met zijn mix aan Frans koloniale en Laotiaanse invloeden is de stad een van de gemoedelijkste van Zuid-Oost Azië.

Bewonder de tempels en pastelkleurige villa’s, eet een croissantje met café au lait in een van de eethuisjes en bezoek de nachtmarkt. Wie langer blijft heeft ook tijd voor de grotten van Pak Ou (vooral die van Tham Ting en Tham Phoum) met honderden boeddha beelden. Je kunt er over de Mekong met een bootje heen of zelfs (deels) op eigen houtje per kajak.

local Hero

Je slaapt morgen in een homestay. Laat je bagage in je hotel in Luang Prabang. Meenemen: lakenzak, evt. slaapzak, dagrugzak, zaklamp waterfles, petje, zonnebrand en muggen crème, korte en lange broek, shirt met korte en lange mouwen, comfi schoenen die nat mogen worden of bv. Teva’s.

meet the locals

Dag 10: Vang Vieng naar Luang Prabang

Van Vang Vieng is het per busje ca. 6 uur rijden naar de koloniale stad Luang Prabang. Onderweg kun je uiteraard hier en daar stoppen voor een hapje of drankje. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik wil langer blijven. Reken op ca. € 30,- per persoon.

 • Ik wil langer blijven. Reken op ca. € 30,- per persoon.

Dag 11 - 12: Budgetreis Laos, Khmu en Hmong dorpen

Vandaag start je trekking- en kajak toer naar de dorpjes van de Hmong en Khmu, diep verscholen in de dichte Laotiaanse jungle. Net buiten de stad steek je de rivier over en trekt de bergen in naar Theung village. Tussen de frisgroene rijstvelden en hoge kalkstenen rotsformaties kruisen dorpelingen op weg naar de lokale markt je pad.

Je overnacht in een geïsoleerd Khmu dorp. De dag erop is het 1,5 uur naar de Tad Sae waterval waar je in het olifantenkamp kunt helpen bij het verzorgen van deze dieren. Daarna pak je het bootje naar het kajak camp en na instructie zak je, op je gemak peddelend, in ca. 3 uur de Nam Khan rivier af voordat je terugrijdt naar Luang Prabang.

Dag 11 - 12: Budgetreis Laos, Khmu en Hmong dorpen

Vandaag start je trekking- en kajak toer naar de dorpjes van de Hmong en Khmu, diep verscholen in de dichte Laotiaanse jungle. Net buiten de stad steek je de rivier over …

︿

Dag 13: Luang Prabang, verblijf

Luang Prabang verken je het best per fiets. Niet overslaan: het Royal Palace, de Wat Xiengthong tempel en een tripje naar Phousi Hill voor een mooi uitzicht over de Mekong, de levensader van de stad. Vooral de zonsondergang hier is populair.

De spectaculaire, blauwe watervallen van Kuang Si, op ca. 30 km of een uurtje rijden van de stad, zijn een andere must. Ga vroeg. De laagste niveaus zijn het meest bezocht maar hoe hoger verder je over een glibberig en paadje naar de top van de watervallen loopt, hoe rustiger je er kunt zwemmen. Vlakbij ligt Tat Kuang Si, een opvangcentrum voor Laotiaanse beren, gerund door een vrijwilligersorganisatie.

Dag 13: Luang Prabang, verblijf

Luang Prabang verken je het best per fiets. Niet overslaan: het Royal Palace, de Wat Xiengthong tempel en een tripje naar Phousi Hill voor een mooi uitzicht over de Mekong, …

︿

Dag 14: Vertrek Laos, aankomst Amsterdam

Als afsluiter wil je vandaag misschien liever uitslapen. Vroege vogels moeten de markt bij het Royal Palace niet overslaan. Vroeg, in de stilte van de ochtend net na zonsopgang, zie je boeddhistische monniken aalmoezen verzamelen, de zgn. ‘Tak Bat’. Inwoners offeren rijst en zoete hapjes. Toon respect en houd je (camera) zoveel mogelijk afzijdig.

Afhankelijk van je vertrektijd transfer naar de luchthaven van en vlucht, doorgaans weer via Bangkok, naar Amsterdam waar je in de loop van de volgende dag aankomt. Je budgetreis Laos zit erop!

Dag 14: Vertrek Laos, aankomst Amsterdam

Als afsluiter wil je vandaag misschien liever uitslapen. Vroege vogels moeten de markt bij het Royal Palace niet overslaan. Vroeg, in de stilte van de ochtend net na zonsopgang, zie …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Linh

stap 1/2