Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Je Laos reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Laos: deel je hobby…

Eric: Ben je juf, leraar, monteur of musicus? Gek op dansen, mode, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Laotiaan(se) met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat. Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer? Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar? Dit kan overal in Laos.
Kosten? Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Laos: kleinschalig verblijf

Eric: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.  

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als New Rose in Vientiane of Tavonsouk in Vang Vieng. Natuurlijk geen must, veel reizigers vinden het ook relaxt om aan het eind van hun reis een paar nachtjes een resort hotel te reserveren. Als je dat wilt regel ik het voor je.

3

Laos community stay

Eric: slapen bij een Laotiaanse familie is toch een beetje een drempel. Je wilt op vakantie Laos echt leren kennen maar een nachtje lokaal slapen inplannen? Stap erover heen en laat mij je verblijf regelen, bijv. in de dorpjes van de Hmong en Khmu, diep verscholen in de Laotiaanse jungle. 

Je steekt de rivier over, de bergen in naar Theung village. Tussen de frisgroene rijstvelden en kalkstenen rotsformaties kruisen dorpelingen op weg naar de markt je pad. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Luang Prabang: Khaiphaen

Eric: Bijdragen aan een goed doel en eten tegelijkertijd? Neem een kijkje bij het Khaiphaen restaurant. Probeer eens de lokale specialiteit Khaiphaen: groenten uit de rivier met sesamzaad, kruiden, en krokante tofu! Neem plaats, proef en oordeel zelf. 

Het restaurant biedt steun aan een sociaal initiatief in Luang Prabang. Studenten werken hier in de bediening om zo Engels te leren, zodat ze kans hebben op een betere baan. Dit alles onder toezicht van zogenaamde 'teachers'. Neem dus de tijd in dit restaurant, het zal misschien niet altijd even gestroomlijnd en snel gaan.

Open: dagelijks, behalve zo, 11:00 – 21:30 uur
Adres: 100 Sisavang Vatana Road, Ban Wat Nong (Tussen het Franse Instituut en de Mekong rivier), Luang Prabang, Laos
Tel: +856 30 51 55 221
Checked: september 2023 door Eric, je local Hero.

5

Vientiane: Mekong Garage Bar

Eric: uitkijken over de Mekong Rivier onder het genot van een drankje en goed gezelschap? Dat kan bij Mekong Garage Bar. Vientiane is in tegenstelling tot andere steden, heel toegankelijk. Het is een vriendelijke stad en dat merk je aan de mensen.

Je komt een mix aan locals, toeristen en ook backpackers tegen. Je kunt gemakkelijk een praatje maken met Laotianen en ervaringen delen met (mede)reizigers. Wanneer de zon ondergaat kleurt de hemel rood en weerkaatst op de Mekong Rivier. Een bijzonder uitzicht tijdens je Indochina rondreis.

Open: dagelijks geopend van 10:00-23:00. Maandag gesloten. 
Adres: Hom 2, Vientiane, Laos
Tel:+856 20 56 597 463
Checked: september 2023 door Eric, je Local Hero.

6

Luang Prabang: aalmoes bij zonsopgang

Eric: een traditie die teruggaat tot de 14e eeuw. Bij zonsopgang komen de ca. 200 boeddhistische monniken uit hun tempels en verzamelen eten voor hun dagelijkse maaltijden. Locals komen vroeg uit bed, maken wat klaar en wachten op hen. Vredige, rustige ceremonie: dit is Laos.

Tijdens de processie is het lang stil staan of zitten. Je zit ook arme jonge kinderen met mandjes, die hopen dat de monniken zelf iets van het ontvangen eten met hen willen delen om mee te nemen naar hun behoeftige familie thuis.

Wanneer: dagelijks bij zonsopgang.
Waar: Heel Laos maar bijzonder in Luang Prabang.
Hoe: toon respect, wees eerder dan de monniken, volg de processie niet, ga achteraan staan als je foto’s neemt, ook als je zelf niets geeft. Dan sta je niet in de weg voor wie dat wel doet. Best logisch toch?
Checked: september 2023 door Eric, je Local Hero.

Rondreizen Laos:

naar voorbeeldreizen

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories
Door Laos reizen kan op veel manieren. Je kunt in twee weken een complete Laos rondreis maken maar ook een week comfortabel en kleinschalig Laos is mogelijk. Lees verder

Na een paar dagen Bangkok (wellicht was je er al eerder) pak je de nachttrein naar de grensplaats Nong Khai, vanwaar je doorreist naar de hoofdstad Vientiane. Jungle, watervallen, rijstvelden en overal de Mekong , dé levensader van het land: het langgerekte Laos is een land om zonder haast door heen te trekken. Vooral met het openbaar vervoer want zo kom je in contact met de locals.

Pak de lijnbus naar Vang Vieng, waar je kunt fietsen en raften en bezoek Luang Prabang met zijn tempels en Frans koloniale villa’s. Het noorden is dé plek voor een Laos homestay en de dorpjes van de Hmong en Khmu. Een vlucht naar Pakse brengt je naar Khong Island en het Boloven plateau.

Ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Laos Top 5: de leukste dingen die je er meemaakt. Veel reizigers combineren hun Laos rondreis met een van de omliggende landen. Vraag je local Hero naar de favoriete route.

Local Hero Travel

Je Laos reisspecialist ter plaatse helpt je bij het plannen van een kleinschalige Laos rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen maar het toch prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Laos rondreis door hem of haar verder inspireren. Kijk eerst eens bij de Laos Top 5, de leukste dingen die je kunt doen. Je reis combineren met Vietnam, Cambodja of Thailand is geen probleem.

Met jarenlang ervaring met comfortabel, kleinschalig Laos reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Laos rondreis helemaal top! Local Hero Travel ondersteunt lokale communities. Doe mee, boek een Laos homestay, drink wat in een lokale kroeg, ga eens wat eten in een typisch Laotiaans restaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Beste reistijd Laos 

Wanneer je een rondreis naar Laos gaat plannen ben je vast benieuwd naar de beste reistijd Laos. Van mei tot september valt er veel regen door de zuidwest moesson die er waait. Het regent dan niet de hele dag, er zijn veel korte hevige buien, hierdoor zijn echter de wegen soms wel wat minder begaanbaar. De meeste regen in Laos valt in het Annam gebergte  aan de grens met Vietnam. 

Laos heeft een tropisch moessonklimaat hierdoor zijn er het gehele jaar weinig temperatuursverschillen. In Laos liggen de temperaturen gemiddeld rond de 30 graden. In de bergen en hoogvlaktes zijn de temperaturen vaak wel lager. De beste reistijd voor Laos is dan ook van november tot februari, tijdens onze winter. 

Praktische informatie Laos

Visum: voor je rondreis naar Laos is een visum verplicht, deze is gemakkelijk te verkijrgen op het vliegveld. Of je vraagt het van te voren online aan. Met het visum mag je maximaal 30 dagen in Laos verblijven. Ook moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit Laos. 

Vaccinaties: voor je reis naar Laos is een vaccinatie niet verplicht, wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Het kraanwater in Laos is niet drinkbaar, overal zijn goedkoop flessen met drinkwater te koop. 

Tijdsverschil: in onze winter is het in Laos 6 uur later, in de zomer is dit tijdsverschil 5 uur. 

Geld & pinnen: de geldeenheid in Laos is de Kip (LAK), in grensplaatsen kun je soms ook betalen met de Thaise Bath of de US dollar. Pinnen in Laos wordt steeds makkelijker, vaak kun je maximaal 1 miljoen Kip pinnen, dit staat gelijk aan ongeveer 100 euro. Bij sommige automaten kun je maximaal 2 miljoen Kip pinnen. Pin dus altijd het maximale bedrag, het kan soms even duren voor je weer een pin automaat tegenkomt. 

Getting around: tijdens je rondreis door Laos maak je gebruik van het openbaar vervoer. Dit is goed geregeld ook de infrastructuur in Laos is snel verbeterd. In de grote steden zijn de wegen veelal geasfalteerd, maar in sommige delen van het land is de rivier nog de voornaamste verbindingweg.