Je Laos reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Laos: deel je hobby…

Linh: Ben je juf, leraar, monteur of musicus? Gek op dansen, mode, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Laotiaan(se) met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat. Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer? Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar? Dit kan overal in Laos.
Kosten? Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Laos: kleinschalig verblijf

Linh: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.  

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als New Rose in Vientiane of Tavonsouk in Vang Vieng. Natuurlijk geen must, veel reizigers vinden het ook relaxt om aan het eind van hun reis een paar nachtjes een resort hotel te reserveren. Als je dat wilt regel ik het voor je.

3

Laos community stay

Linh: slapen bij een Laotiaanse familie is toch een beetje een drempel. Je wilt op vakantie Laos echt leren kennen maar een nachtje lokaal slapen inplannen? Stap erover heen en laat mij je verblijf regelen, bijv. in de dorpjes van de Hmong en Khmu, diep verscholen in de Laotiaanse jungle. 

Je steekt de rivier over, de bergen in naar Theung village. Tussen de frisgroene rijstvelden en kalkstenen rotsformaties kruisen dorpelingen op weg naar de markt je pad. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Vientiane: Spirit house

Linh: bar annex restaurant aan de Mekong. In authentieke houten Laos stijl met schaduwrijk terras. Papieren lantaarns, bamboe meubilair: je bent in Indochina. Populair bij de locals en de reizigers. Spannende cocktails, koud Lao bier, wat zou je anders willen.

Manager Kishan doet er alles aan om je happy te houden. Ook restaurant met wat prijziger hapjes, maar de locatie in een rustig deel van Vientiane en aan de Mekong is natuurlijk top.

Open: dagelijks, 07.00- 23.00 uur. 
Adres: unit 09, number 093, Fa Ngum Road, Seetarn Neua village, Vientiane. 
Web: thespirithouselaos.com 
Tel: +856 21 243 795 
Checked: april 2020 door Linh, je Local Hero.

5

Vang Vieng: La Café de Paris

Linh: tjsa, dat zijn de koloniale invloeden. Stokbrood met paté en café au lait zijn als ontbijt heel gewoon. Als je even genoeg hebt van Aziatisch eten, is dit goede Franse restaurant een tip. Naast toeristen met iets meer te besteden kom je er de Laotiaanse zaken- en culturele wereld tegen.

Ligt in een rustige straat, net buiten de drukte. Voor mij is het een echte treat om eens lekker Frans te eten. Boeuf bourguignon, canard, steak en crème brulée enz., ze hebben het allemaal.

Open: dagelijks behalve ma, 18.00-23.30 uur. 
Adres: Rue de Hospital, Ban Vieng Kheo, Vang Vieng 1003, Laos.
Tel:+856 20 54 650 451. Reserveren aanbevolen.
Checked: april 2020 door Linh, je Local Hero.

6

Luang Prabang: aalmoes bij zonsopgang

Linh: een traditie die teruggaat tot de 14e eeuw. Bij zonsopgang komen de ca. 200 boeddhistische monniken uit hun tempels en verzamelen eten voor hun dagelijkse maaltijden. Locals komen vroeg uit bed, maken wat klaar en wachten op hen. Vredige, rustige ceremonie: dit is Laos.

Tijdens de processie is het lang stil staan of zitten. Je zit ook arme jonge kinderen met mandjes, die hopen dat de monniken zelf iets van het ontvangen eten met hen willen delen om mee te nemen naar hun behoeftige familie thuis.

Wanneer: dagelijks bij zonsopgang.
Waar: Heel Laos maar bijzonder in Luang Prabang.
Hoe: toon respect, wees eerder dan de monniken, volg de processie niet, ga achteraan staan als je foto’s neemt, ook als je zelf niets geeft. Dan sta je niet in de weg voor wie dat wel doet. Best logisch toch?
Checked: april 2020 door Linh, je Local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories