ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Je Georgië reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Georgië: deel je hobby…

Lela: Ben je juf, leraar, verpleger of musicus? Gek op dansen, wijn, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Georgiër met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat. Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer? Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar? Dit kan overal in Georgië.
Kosten? Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Georgië: kleinschalig verblijf

Lela: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses, Of comfortabele boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.

Gelukkig zijn er daar veel van, en heb je snel contact. Ik boek vaak in hotels als boetiekhotel Vip in Tblisi of in de familie pensions op het platteland. Meestal met eigen sanitair, soms delen. Meer luxe? veel reizigers vinden het fijn om aan het eind van hun reis een paar nachtjes een luxe resort hotel te reserveren. Als je dat wilt, regel ik het voor je.

3

Georgië community stay

Lela: slapen bij een Georgische familie is toch een beetje een drempel. Je wilt op vakantie Georgië echt leren kennen maar een nachtje lokaal slapen inplannen?

Stap erover heen en laat mij je verblijf regelen, bijvoorbeeld in het dorpje Khakheti in het wijnbouwgebied in de vruchtbare Kaukasus valleien. Daarboven dicht besneeuwde bergtoppen. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Tbilisi: Vino Underground

Lela: Georgië is de bakermat van de wijn. Al 8000 jaar geleden dronk men hier gefermenteerd druivensap. In de middeleeuwse aandoende kelder van Vino Underground, de naam zegt het al, rijpt de wijn afkomstig van grote kleien kruiken in  traanvorm.

Toppers als Rkatsiteli, Saperavi, Kisi en biologische wijnen van kleine wijnboeren. Je proeft diverse soorten, ja ook wijn profi’s worden hier gelukkig. Bij je glas kun je genieten van snacks of een volledige ‘slow food’ maaltijd.

Waar: 15 Galaktion Tabidze street, Tbilisi 0105.
Open
: dagelijks van 14.00 -23.00 uur.
Tel: +995 322 30 96 10
Checked: september 2021 door Lela, je Local Hero.

5

Tbilisi: Vegetarisch eetcafé Leila

Lela: een vegetarisch (nou ja, er is wel vis) eetcafé met heerlijke veganistische schotels. Handig want nogal wat Georgiërs zijn religieus en tijdens vastenperiodes zoals vóór Kerst en Pasen eet men geen vlees, eieren of zuivel. Dus vandaar Leila: een mooi café met Perzische tekeningen en houtsnijwerk.

Populaire gerechten zijn ajapsandali (vooral aubergines), zoete pepers met walnoot en kruiden (badridjani nigvzit) en pittige bonen (lobio). Ook diverse paddenstoel-schotels, falafel en gezonde salades zoals tabouleh.

Open: dagelijks van 12.00 – 02.00 uur.
Adres: 18 Ioane Shavteli /2 Erekele strs.
Tel: +995 555 94 94 20
Checked: september 2021 door Lela, je Local Hero

6

Tbilisi: Abanotubani zwavelbaden

Lela: een thermaal bad is dé plek om op een relaxte manier locals te ontmoeten. De historie van de koepelvormige baden gaat ver terug, ook de karavaan reizigers op de voormalige zijderoute maakten er gebruik van. Het water (47° C) borrelt op uit een bron diep in de grond.

Wel een zwavellucht van rotte eieren, volgens de locals supergezond. Wie wil kan zelfs een eigen zwavelbad afhuren, er zijn diverse baden, o.a. het Royal Bath. Ook massages en scrubs, niet heel verfijnd maar wel effectief. Meestal blijf je er een uurtje, je komt er zeker appeltje fris weer uit.

Wanneer: van 08.00 -23 uur, hele jaar.
Waar: Abano street, Tbilisi.
Tel: +995 322 22 54 71
Checked: september 2021 door Lela, je Local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories

Maak je reis meer local

Vraag je local hero om jouw passie aan je reis toe te voegen.

Terug naar reis