Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Laos rondreis de leukste

reisduur:
19 dagen / 18 nachten
route:
Bangkok – Nong Khai – Vientiane – Luang Prabang – Khmu homestay – Luang Prabang – Pak se – Khong island – Boloven – Udon – Bangkok – Ko Chang – Bangkok
reissom:
va. € 1795,- excl. lokale vluchten ca. € 250,- (Boek zelf je retourvlucht)

Compleet Laos maar dan wel privé vervoer en comfort hotels? Dat kan! Na Bangkok pak je de nachttrein naar de grens met Laos. Via Vientiane vlieg je naar de bergen in het noorden en naar Luang Prabang met zijn tempels, koloniale gebouwen en sfeervolle straten, echt een van de meest relaxte steden van Azië.

Je maakt een trekking en kajak toer naar de dorpjes van de Hmong en Khmu, verscholen in de dichte Laotiaanse jungle. In het zuiden bezoek je Khong Island en het Bolaven plateau. Tenslotte sluit je deze complete Laos rondreis relaxt af aan het witte zandstrand van het Thaise eiland Ko Chang.

Inclusief:

 • Airport transfers bij aankomst en vertrek;
 • Nachtrein Bangkok - Nong Khai en  Udon
 • Bangkok couchette, 2e klas;
 • Alle privé transfers als omschreven;
 • Overnachtingen met ontbijt in comfortabele 3 sterren hotels, homestay Khmu met volpension;
 • Entreegelden tijdens excursies;
 • Engelssprekende gids van dag 12 t/m 16;
 • Assistentie Local Hero

Exclusief:

Je Local Hero heeft verdere info.

Wat is de beste reistijd voor Laos? 

De beste reistijd voor Laos reizen is onze winter, van november t/m februari. Maart en april zijn ook ok, maar het is wel warmer. Ga je in april dan kun je het Laotiaanse Nieuwjaar meemaken. Nadeel is dat tussen maart en half mei boeren de velden afbranden, waardoor hele regio’s onder een rookdeken hangen. In onze zomer, van mei tot eind september waait de Zuidwest moesson die veel regen brengt.

Toch regent het zelden de hele dag, vaak zijn de buien kort en hevig en zie je ze al aankomen. Wel zorgt de regen ervoor dat de wegen van Laos, die al niet al te best zijn, nog minder begaanbaar zijn, waardoor je langer onderweg bent. Het Annam gebergte tegen de Vietnamese grens aan, krijgt de meeste regen.

Qua temperatuur is er weinig verschil tussen de seizoenen: in het tropische moessonklimaat is het het hele jaar ca. 30 ˚C, vanaf maart, april wordt het iets warmer tot ca. 38 ˚C. In de bergen en op hoogvlaktes is het echt koeler, al snel 10 ˚C minder, maar ben je niet in de bergen, dan daalt de temperatuur niet onder de 20 ˚C. 

Heb ik een visum nodig voor Laos? 

Voor een Laos rondreis is ook een visum nodig. Het kost 30 US$ en is 30 dagen geldig. Het visum kun je ter plaatse krijgen op het vliegveld van Vientiane of dat van Luang Prabang. Reis je over land van Thailand naar Laos dan kun je een visum krijgen bij de grensovergang Chiang Khong/Ban Houay Xai, Nong Khai/Vientiane en Ubon Ratchathani/Chong Mek. Wel een recente pasfoto meenemen. Wil je zeker zijn dat alles voor vertrek geregeld is en je niet meer terplaatsen je bij een bali een visum moet aanvragen? Regel dan voor je vetrek je visum gemakkelijk online via e-visums.nl. De kosten voor een online visum voor Laos zal ongeveer €64,95 pp. zijn. Na het invullen van de juiste informatie wordt het visum per post naar je thuisadres gesturd. Regel dit dan ook tijdig voor vertrek. 

Let op: reis je naar Laos vanuit Cambodja, dan moet je al tevoren in het bezit te zijn van een visum voor Laos. Je Laos visum kun je aanvragen bij de Laotiaanse ambassade in Brussel, tel. +32(0)27400950.

Voor je vakantie naar Laos moet beschikken over een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is bij vertrek uit Laos.

Je blijft zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige, juiste reisdocumenten voor Laos. Het is handig voor vertrek de informatie van consulaat of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Welke vaccinaties zijn nodig in Laos? 

Voor Laos zijn geen vaccinaties verplicht, maar we raden je aan de vaccinaties DTP, Hepatitis A en buiktyfus te halen. Neem je vaccinatieboekje ook mee op reis. Malaria komt in Laos het hele jaar voor, vooral buiten de grote steden, dus het is verstandig profylaxe te slikken. Draag daarnaast ’s avonds bedekte kleding (lange broek, lange mouwen en geen slippers maar schoenen met sokken en smeer je in met muggenmelk met tenminste 30-50% DEET.

Laat je up-to-date adviseren en ga goed voorbereid op pad. Via de website van Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering  kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard.

Dengue en Japanse B-encefalitis zijn beide ziekten die overgedragen worden door muggen, en waar je dezelfde voorzorgsmaatregelen als voor malaria kunt treffen. Voor Dengue is geen vaccin, maar voor Japanse B-encefalitis wel. Deze vaccinatie wordt aangeraden als je langer dan 6 maanden naar Azië gaat. Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Hoeveel tijdverschil is er met Laos? 

In Laos is het gedurende onze zomertijd 5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur later.

Hoe veilig is Laos?
Laos is buiten de grote steden een veilig land. In de kleine plaatsen en dorpen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen maar vermijd verlaten wijken of straten. Neem in de steden na zonsondergang liever een taxi en wees verder attent in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.


De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Laos, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, reisadviezen.nl

Welke kleding neem ik mee naar Laos? 

Lekkere zomerkleding kun je gerust in je koffer stoppen. Een jurkje, korte broek, t-shirt en vergeet je zwemspullen niet. ’s Avonds, vooral op de hoogvlaktes en in de bergen kan het snel afkoelen dus een shirt met lange mouwen of vestje zijn dan wel handig. Ook nog eens praktisch tegen de muggen. Neem naar een bezoek aan één van de vele tempels iets mee om je schouders en knieën te bedekken. Wijs niet, vooral niet met je voeten, naar mensen of Boeddha beelden en raak het hoofd van mensen niet aan.

Hoe betaal ik in Laos? 

In Laos betaal je met de Kip (LAK) Voor een euro krijg je ruim 10.000 Kip, al snel een portemonnee vol. In grensplaatsen en populaire bestemmingen kan je meestal ook met de Thaise Bath en US$  betalen. In duurdere hotels wil met soms alleen US$, in kleine dorpen kun je uiteraard alleen met de Kip terecht.

Pinnen Laos: dat wordt steeds makkelijker. In de steden Vientiane, Vang Vieng, Huay Xai, Luang Prabang en Pakse sowieso. Bij veel pin automaten kan je maar maximaal één (soms twee) miljoen Kip pinnen, omgerekend nog geen 100 euro. Bij sommige pin automaten kan je maximaal twee miljoen opnemen. Pin dus altijd het maximum, het kan wel even duren voordat je weer een pinautomaat ziet.

Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg  US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Alleen in grote hotels, winkels en duurdere restaurants worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Zorg voor voldoende kleingeld, 1 of 5 dollar biljetten, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. Zorg verder  je je Kip opmaakt als je Laos verlaat. De munteenheid is buiten Laos niet in te wisselen en behalve als souvenir heb je er dus niets meer aan.

Is fooi gebruikelijk in Laos? 

Fooien zijn gebruikelijk. Je chauffeur verwacht enkele US$ p.p. per dag. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat kleingeld nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat men vaak weer commissie moet betalen en van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Vriendelijkheid is bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven.

Welke stekker heb ik nodig in Laos? 

De stopcontacten in Laos werken op 220 volt. Op het platteland is dat vaak 110 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn de stopkontakten Amerikaans. Stroomstoringen komen helaas veelvuldig voor en de stroomvoorziening wisselt nog al. Sommige dorpen in Laos zijn niet aangesloten op het elektriciteitsnet en hebben een generator, dan is er vaak maar elektriciteit tot een uur of 10 's avonds. Een adapter of verloopstekker en een zaklamp zijn dus geen overbodige luxe.

Hoe reis ik in Laos? 

Vroeger was reizen door Laos een echt avontuur, maar de infrastructuur verbetert snel. De belangrijkste verbindingsroutes tussen de grote steden zijn geasfalteerd, andere wegen zijn vaak nog in slechte staat. In sommige delen van het land is de rivier nog de voornaamste verbindingsweg.

Het reizen per openbaar vervoer is prima geregeld in Laos. Je ziet veel van het wisselende landschap te zien en komt al snel in kontakt met de locals en medereizigers. Lokale bussen maar ook fietstaxi’s en tuktuks, het heeft allemaal zijn charme. Tijdens je rondreis door Laos regelt je Local Hero per vliegtuig, trein of bus. Ook reis je soms per chauffeur en auto/minibus. De overige (kleinere) transfers, per taxi of tuktuk kun je zelf.

 Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf je internationale vlucht Laos boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-fairtickets.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.
* wil je terug vanaf een andere stad, kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’

Je vliegt naar
Je vliegt naar de hoofdstad Vientiane of naar Luang Prabang. De meeste reizigers vliegen via Bangkok, Saigon of Singapore.

Kosten

Reken voor een retour vlucht Laos inclusief doorvlucht in Azië op tenminste € 1100,-. Reken in de drukke tijden al snel met € 200,- meer in het hoogseizoen.


Maatschappijen
De meeste reizigers vliegen met een tussenstop met KLM, Bangkok Airways of Singapore Airways. 
Ook vanaf Düsseldorf vertrekken vluchten naar Bangkok en Laos. Tot slot  bieden Etihad Airways en Qatar ook vluchten aan. 

Tijden
* Doorgaans kom je na je lange vlucht de volgende dag aan in Azië. Vlieg je direct door dan ben je in de middag in Laos.
De terugvlucht is bijna altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dag planning.
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
*Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Tips
*Boek je Laos vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt verder omhoog gaat.
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
19 dagen / 18 nachten
route:
Bangkok – Nong Khai – Vientiane – Luang Prabang – Khmu homestay – Luang Prabang – Pak se – Khong island – Boloven – Udon – Bangkok – Ko Chang – Bangkok
reissom:
va. € 1795,- excl. lokale vluchten ca. € 250,-
Compleet Laos maar dan wel privé vervoer en comfort hotels? Dat kan! Na Bangkok pak je de nachttrein naar de …
︿

Inclusief:

 • Airport transfers bij aankomst en vertrek;
 • Nachtrein Bangkok - Nong Khai en  Udon
 • Bangkok couchette, 2e klas;
 • Alle privé transfers als omschreven;
 • Overnachtingen met ontbijt in comfortabele 3 sterren hotels, homestay Khmu met volpension;
 • Entreegelden tijdens excursies;
 • Engelssprekende gids van dag 12 t/m 16;
 • Assistentie Local Hero

Exclusief:

Je Local Hero heeft verdere info.

Wat is de beste reistijd voor Laos?  De beste reistijd voor Laos reizen is onze winter, van november t/m februari. Maart …
︿
 Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf je internationale vlucht Laos boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Vlucht naar Thailand, verblijf Bangkok

De snelste en voordeligste manier om in Laos te komen is een vlucht naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Je transfer staat al op je te wachten en je bent binnen een uur in je hotel. Misschien een duik in het zwembad of gelijk de deur uit, want zo wen je wel het snelst aan het tijdsverschil.

Ga een hapje eten in de wijk rond Khao San Road of bezoek de tempels van Wat Phra Kaew en het Grand Place, maak een boottochtje over de rivier, struin over de vele marktjes of door China town en maak een ritje met een tuktuk. Sluit af met een drankje in een van de skylounges van de grote hotels voor een spectaculair uitzicht over de hele stad.

Dag 1 - 2: Vlucht naar Thailand, verblijf Bangkok

De snelste en voordeligste manier om in Laos te komen is een vlucht naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Je transfer staat al op je te wachten en je bent binnen …

︿

Dag 3: Bangkok, verblijf

Neem de skytrain naar het Grand Palace: ondanks de drukte een tempelcomplex dat je niet over mag slaan. In de straatjes erom heen liggen Thai restaurantjes waar je goed kunt lunchen. Loop vandaar naar de liggende Boeddha Wat Po, neem de express boot naar de Wat Arun tempel aan de rivier of ga naar de drukke marktjes van Chinatown.

Wij maakten een fietstocht door de achterafstraatjes: winkeltjes, tempels en soms bijna letterlijk dwars door iemands huiskamer. Deels fiets je ook aan de andere kant van de rivier over smalle groene fietspaden en langs blikkerend gouden tempeldaken.

Dag 3: Bangkok, verblijf

Neem de skytrain naar het Grand Palace: ondanks de drukte een tempelcomplex dat je niet over mag slaan. In de straatjes erom heen liggen Thai restaurantjes waar je goed kunt …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n.

Dag 4: Bangkok, nachttrein naar Nong Khai

Na een korte stop over (ook fijn als je al eerder in deze stad was), waarbij je kunt acclimatiseren neem je aan het eind van de dag de nachttrein van het station van Bangkok naar Nong Khai, een charmant, ietwat stoffig stadje aan de grens met Laos.

Heb je de tijd, dan zou je als tussenstop er een dagje kunnen verlengen. Je kunt dan naar Phu Huai Isan, een uitzicht punt vanwaar je ’s ochtends vroeg een magisch uitzicht hebt op de mistige riviervallei ver beneden. Of ga naar de Tak Yak watervallen in Sangkhom district of de rotsen van de ‘Nong Khai grand canyon’.

local Hero

Leve de vooruitgang: als het goed is kun je medio 2023 in 3 uur per hoge snelheidstrein naar Nong Khai. Het spoor, aangelegd door de Chinezen, gaat aansluiten op een HSL trein naar Vientiane.

Dag 4: Bangkok, nachttrein naar Nong Khai

Na een korte stop over (ook fijn als je al eerder in deze stad was), waarbij je kunt acclimatiseren neem je aan het eind van de dag de nachttrein van …

︿

Dag 5 - 6: Nong Khai naar Vientiane, verblijf

Aankomst in de vroege morgen, je gaat op eigen gelegenheid per tuktuk van het station naar de grens. Aan de andere kant staat je Laotiaanse gids je al op te wachten voor de transfer naar Vientiane, een wat rommelige hoofdstad waar de (Chinese) bouwwoede flink heeft toegeslagen.

Op de sfeervolle markt en in de zilver/antiekwinkeltjes merk je daar gelukkig niet veel van. Bezienswaardig is de Patuxia, een soort copie van de Arc de Triomphe. Vanaf de top mooi uitzicht over de stad en de Mekong. Net buiten het centrum liggen de tempels Wat Sisaket en What Phra Keo. Alternatief: het Boeddhapark 'Wat Xieng Khuan', ca. 25 km van de stad.

local Hero

Voeg evt. ook Phongsavan toe aan je route, een stadje dat na de Vietnam oorlog helemaal opnieuw is opgebouwd. In het heuvelachtige landschap (waar je de bomkraters nog ziet en sommige huizen gebouwd zijn van lege clusterbommen), liggen 3 vlaktes met zandstenen kruiken waarvan het gebruik een mysterie blijft.

meet the locals

Dag 5 - 6: Nong Khai naar Vientiane, verblijf

Aankomst in de vroege morgen, je gaat op eigen gelegenheid per tuktuk van het station naar de grens. Aan de andere kant staat je Laotiaanse gids je al op te …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Voor een 4-ster hotel reken op ca. € 12,- p.p.p.n. extra.

 • Voor een 4-ster hotel reken op ca. € 12,- p.p.p.n. extra.

Dag 7: Vientiane, vlucht naar Luang Prabang

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor je korte vlucht naar Luang Prabang. Met zijn mix aan Frans koloniale en Laotiaanse invloeden is de stad een van de gemoedelijkste van Zuid-Oost Azië. Na aankomst transfer naar je centraal gelegen hotel.

Bewonder de tempels en pastelkleurige villa’s, eet een croissantje met café au lait in een van de eethuisjes en bezoek de nachtmarkt. Wie langer blijft heeft ook tijd voor de grotten van Pak Ou (vooral die van Tham Ting en Tham Phoum) met honderden boeddha beelden. Je kunt er over de Mekong met een bootje heen of zelfs (deels) op eigen houtje per kajak.

Dag 7: Vientiane, vlucht naar Luang Prabang

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor je korte vlucht naar Luang Prabang. Met zijn mix aan Frans koloniale en Laotiaanse invloeden is de stad een van de gemoedelijkste …

︿

Dag 8: Rondreis Laos, verblijf Luang Prabang

Luang Prabang verken je het best per fiets. Niet overslaan: het Royal Palace, de Wat Xiengthong tempel en een tripje naar Phousi Hill voor een mooi uitzicht over de Mekong, de levensader van de stad. Vooral de zonsondergang hier is populair.

De spectaculaire, blauwe watervallen van Kuang Si, op ca. 30 km of een uurtje rijden van de stad, zijn een andere must. Ga vroeg. De laagste niveaus zijn het meest bezocht maar hoe hoger verder je over een glibberig en paadje naar de top van de watervallen loopt, hoe rustiger je er kunt zwemmen. Vlakbij ligt Tat Kuang Si, een opvangcentrum voor Laotiaanse beren, gerund door een vrijwilligersorganisatie.

local Hero

Vroege vogels slaan de markt bij het Royal Palace niet over. In de stilte net na zonsopgang, zie je boeddhistische monniken aalmoezen verzamelen, de zgn. ‘Tak Bat’. Inwoners offeren rijst en zoete hapjes. Heel bijzonder maar toon respect en houd je (camera) zoveel mogelijk afzijdig.

Dag 8: Rondreis Laos, verblijf Luang Prabang

Luang Prabang verken je het best per fiets. Niet overslaan: het Royal Palace, de Wat Xiengthong tempel en een tripje naar Phousi Hill voor een mooi uitzicht over de Mekong, …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik wil langer blijven. Reken op ca. € 35,- p.p.p.n.

 • Ik wil langer blijven. Reken op ca. € 35,- p.p.p.n.

Dag 9 - 10: Rondreis Laos, Khmu en Hmong dorpen

Vandaag start je trekking- en kajak toer naar de dorpjes van de Hmong en Khmu, diep verscholen in de dichte Laotiaanse jungle. Net buiten de stad steek je de rivier over en trekt de bergen in naar Theung village. Tussen de frisgroene rijstvelden en hoge kalkstenen rotsformaties kruisen dorpelingen op weg naar de lokale markt je pad.

Je overnacht in een geïsoleerd Khmu dorp. De dag erop is het 1,5 uur naar de Tad Sae waterval waar je in het olifantenkamp kunt helpen bij het verzorgen van deze dieren. Daarna pak je het bootje naar het kajak camp en na instructie zak je, op je gemak peddelend, in ca. 3 uur de Nam Khan rivier af voordat je terugrijdt naar Luang Prabang.

local Hero

Je slaapt in een eenvoudige homestay. Laat je bagage in je hotel in Luang Prabang. Meenemen: lakenzak, evt. slaapzak, dagrugzak, zaklamp waterfles, petje, zonnebrand en muggen crème, korte en lange broek, shirt met korte en lange mouwen, schoenen die nat mogen worden zoals Teva’s.

Dag 9 - 10: Rondreis Laos, Khmu en Hmong dorpen

Vandaag start je trekking- en kajak toer naar de dorpjes van de Hmong en Khmu, diep verscholen in de dichte Laotiaanse jungle. Net buiten de stad steek je de rivier over …

︿

Dag 11 - 12: Vlucht Pak Se, naar Don Khong, verblijf

Vandaag vlieg je naar Pak Se, startpunt voor je bezoek aan het zuiden. Je combineert er drie Laos highlights: Phapheng, de grootste waterval van Zuid Oost Azië, Wat Phou, een UNESCO site met een spectaculaire tempel midden tussen de rijstvelden en het 1000 eilanden gebied bij Khong.

Na aankomst transfer naar Don Khong en bezoek aan de Phapheng waterval. Je slaapt 2 nachten in Don Khong in een comfortabel koloniaal hotel met zwembad. Van hieruit maak je de dag erop een dagtrip per longtail boot over de Mekong naar Don Khone, rijk aan Khmerhistorie, Ban Khone village, de Wat Khon Tai tempel en de Li Phi waterval.

local Hero

Je moet geluk hebben maar het kan: de zeldzame zoetwater Irrawaddy Mekong dolfijn die voor je cameralens opspringt. Per longtailboot dwars door de natuur varen in dit stukje Zuid Laos is trouwens al bijzonder genoeg.

Dag 11 - 12: Vlucht Pak Se, naar Don Khong, verblijf

Vandaag vlieg je naar Pak Se, startpunt voor je bezoek aan het zuiden. Je combineert er drie Laos highlights: Phapheng, de grootste waterval van Zuid Oost Azië, Wat Phou, een …

︿

Dag 13: Don Khong, Bolaven plateau, Pak Song

Vandaag rijd je dwars over het pittoreske tropische platteland van Zuid Laos naar het zuiden. Dan houdt de asfalt weg op en je volgt de zandweg naar het midden in het dichte regenwoud verscholen Bolaven Plateau. Gek genoeg voelt het er vanwege de ligging dik boven de 1000 meter, zelfs in de zomer, nog enigszins koel aan.

Het plateau in de bergen op de grens met Vietnam is enorm vruchtbaar en daarbij vanwege de hogere ligging dé koffiestreek van Laos. Op het programma te midden van al het weelderige tropische groen: de spectaculaire watervallen van Tad Lo, Tad fane en Tad E Tu. Je slaapt vannacht in een sfeervol, kleinschalig resort.

Dag 13: Don Khong, Bolaven plateau, Pak Song

Vandaag rijd je dwars over het pittoreske tropische platteland van Zuid Laos naar het zuiden. Dan houdt de asfalt weg op en je volgt de zandweg naar het midden in …

︿

Dag 14 - 15: Paksong – Champasak - Udon Thani (Thailand)

Na het ontbijt staat het 11-13e eeuwse Vat Phou Champasak tempel complex op het menu, al sinds 2001 een World Heritage site. Indrukwekkend met zijn door bomen overwoekerde trappen. Een soort Angkor Wat (uit dezelfde tijd) maar dan oorspronkelijker. Zuid Laos is sowieso een verademing, je bent er als reiziger zelf nog een bezienswaardigheid.

Champasak zelf is een sfeervol plaatsje vol Frans koloniale gebouwen. Vanaf je hotel de dag erop naar de grensplaats Vang Tao. Transfer naar het station van de Thaise stad Udon Ratchathani. Je lokale gids regelt de lokale lunch en laat je, tot het vertrek per nachttrein, kennismaken met stadstempels als de Wat Surat, Wat Prathat en de Wat Thunsrimuang.

Dag 14 - 15: Paksong – Champasak - Udon Thani (Thailand)

Na het ontbijt staat het 11-13e eeuwse Vat Phou Champasak tempel complex op het menu, al sinds 2001 een World Heritage site. Indrukwekkend met zijn door bomen overwoekerde trappen. Een …

︿

Dag 16 - 17: Bangkok naar Ko Chang, verblijf

Aankomst op het station van Bangkok, waar je chauffeur staat te wachten voor de transfer naar Ko Chang, een relaxte rit van ca. 5 uur. Tegen de middag ben je bij de pier Laem Ngob, waar je zelf de boot neemt naar Ko Chang (een half uurtje varen). Op Ko Chang neem je een tuktuk (ca. 20 min). naar je resort hotel met zwembad en direct aan het strand.

Ko Chang, het op één na grootste Thaise eiland biedt veel vertier: excursies naar de watervallen, boottochtjes, snorkeltrips, fiets- en MTB trips, teveel om op te noemen. Wellicht wil je nog wat langer blijven, laat het me weten. De vlucht terug naar Bangkok morgen is ook te verruilen voor een busreis van ca. 5,5 uur, uiteraard wat voordeliger.

Dag 16 - 17: Bangkok naar Ko Chang, verblijf

Aankomst op het station van Bangkok, waar je chauffeur staat te wachten voor de transfer naar Ko Chang, een relaxte rit van ca. 5 uur. Tegen de middag ben je …

︿

Dag 18 - 19: Vlucht Trat - Bangkok, doorvlucht Amsterdam

Vanochtend neem je de ferry terug naar het vasteland. Transfer naar de luchthaven van Trat. Van hier vlieg je naar Bangkok en ‘s avonds door naar Amsterdam waar je in de loop van de volgende dag aankomt. Je relaxte rondreis Thailand/Laos zit erop!

Dag 18 - 19: Vlucht Trat - Bangkok, doorvlucht Amsterdam

Vanochtend neem je de ferry terug naar het vasteland. Transfer naar de luchthaven van Trat. Van hier vlieg je naar Bangkok en ‘s avonds door naar Amsterdam waar je in …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Eric

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Laos: