ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
Hier vind je de reizen naar Sumatra en Sulawesi. Maar wil je liever naar Java, Bali en Lombok toe, ga dan naar onze Java & Bali rondreis pagina.

Anders door Indonesië reizen kan op allerlei manieren. Een complete Indonesië rondreis naar Sumatra en Sulawesi of in 2 weken kleinschalig Sumatra en Sulawesi bereizen. 

Je begint op Sumatra, want de indrukwekkende orang oetans in het Gunung Leuser Nationaal Park mag je niet missen. Je maakt een trekking naar de olifanten van Tangkahan en vliegt via Yogya, met zijn paleis, galerieën en Borobudur tempel naar Makassar op Sulawesi. Maak sidetrips naar Maros en Malino en rijd daarna naar Rantepao in de Toraja vallei. Op een tweedaagse trek door het gebied leer je de mensen en cultuur goed kennen. Een kanotochtje op het mooie Tempe meer en dan kiezen: óf naar de stranden van Bira of vliegen naar Manado voor het Tangkoko National Park waar je snorkelt  in de koraaltuinen van Bunaken. Vraag je local Hero, je reis specialist ter plaatse.

Ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Sumatra Sulawesi Top 5: de leukste dingen die je op Sumatra en Sulawesi meemaakt. Want waar vind je dicht regenwoud met orang oetans, traditionele Toraja zadeldakhuizen én de mooiste koraaltuinen?

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Indonesië reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Indonesië rondreis. Juist naar de minder bezochte eilanden, Sumatra, Sulawesi. Maar ook naar Irian Jaya of de Molukken. Ideaal als je het als doe-het-zelver zelf wilt uitstippelen maar het prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Indonesië rondreis over Sumatra en Sulawesi verder inspireren. Kijk bij de Indonesië Top 5, de leukste dingen die je op Sumatra en Sulawesi kunt doen.

Met jarenlang ervaring met kleinschalig Indonesië reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Indonesië rondreis helemaal top! Local Hero Travel ondersteunt lokale communities op Sumatra en Sulawesi. Doe mee, boek een  Indonesië homestay, drink wat in een lokale kroeg, ga eens wat eten in een typisch Makassar restaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Beste reistijd Indonesië

Tijdens het plannen van je rondreis door Indonesië ben je vast benieuwd naar wat de beste reistijd is. Indonesië ligt rond de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur gemiddeld rond de 30 graden ligt. Ben je van plan tijdens je rondreis een berg of vulkaar te beklimmen, dan wordt het al snel koeler. Ook in de bus of auto staat de airco vaak aan, dus warme kleding is soms juist wel handig. 

De hoeveelheid regen die er in Indonesië valt verschilt. De droogste maanden op het eiland Java zijn van juli tot september. Voor Oost Indonesië valt er in augustus en september de minste regen. De beste reistijd voor Indonesië is dan ook van maart tot oktober. 

Prakitische informatie Indonesië

Visum: voor je reis naar Indonesië hoef je geen visum aan te vragen als je vliegt op Jakarta, Den Pasar Bali, Medan, Surabaya & Batam. Je krijgt op deze luchthavens bij aankomst een stempel in je paspoort, hiermee mag je 30 dagen in Indonesie verblijven. Wil je langer in Indonesië verblijven of kom je aan op een andere luchthaven dan zal je van te voren een visum aan moeten vragen, dit kan gemakkelijk online. 

Vaccinaties: voor je reis naar Indonesië is een vaccinatie niet verplicht. Wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden 

Tijdsverschil: tijdens onze winter in het op Java gezien 6 uur later. In de zomer is dit tijdsverschil 5 uur. Op Bali en verder naar het oosten komt daar nog eens 1 uur bij.  

Geld & pinnen: de geldeenheid in Indonesië is de Indonesische Rupiah (INR). Je kunt in Indonesië overal pinnen, zet wel voor je op reis gaat je bankpas aan op wereld. Creditcards worden in hotels, winkels en grote steden steeds vaker geaccepteerd. 

Getting around: tijdens je rondreis door Indonesië maak je gebruik van het openbaar vervoer en transfers met chauffeur. Door de hoogte verschillen, gaten in de wegen en bochten is de snelheid vaak niet meer dan 50 km per uur. 

Lees verder

Meest geboekt

Indonesië rondreis de leukste

21 dagen €1580,-
 • Indonesië off the beaten track
 • Diverse hotels met zwembad
 • Toraja homestay en trekking
 • Strand en koraalduiken Bunaken
bekijk deze voorbeeldreis

Boetiek

Boetiek rondreis Indonesië

20 dagen €3080,-
 • Comfortabele privé rondreis
 • Knusse boetiekhotels met zwembad
 • Private Island hopping Komodo
 • Gili beach stay & Bromo jeep tour
bekijk deze voorbeeldreis

Met je gezin

Familiereis Indonesië kinderen

16 dagen €845,-
 • Sulawesi reis: Indonesië anders
 • Fietsen, wandelen, kano, snorkelen
 • De leukste plekken voor gezinnen
 • Comfortabele hotels met zwembad
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Budget

Indonesië rondreis betaalbaar

19 dagen €1150,-
 • Reis door het andere Indonesië
 • Orang oetang trekking Sumatra
 • Toraja cultuur in zadeldak vallei
 • De stranden van Zuid Sulawesi
bekijk deze voorbeeldreis

For insiders

Indonesië off the beaten track

27 dagen €1810,-
 • Ervaringsreis familie Scheres
 • Flores van de gebaande paden
 • 3-daagse Komodo eilandcruise
 • Community stay bij de Ngada
bekijk deze voorbeeldreis

Bloggersreis

Sigrid’s favoriete Indonesië reis

23 dagen €1610,-
 • Mijn blog: mytravelsecret.nl
 • Bijzonder en lokaal Sumatra
 • Orang-oetans & Harau homestay
 • Trekkings, kratermeren & strand
bekijk deze voorbeeldreis

Off the beaten track

15 mei 2023, Bart, Derk, Jantien, Rob - Nijmegen

We waren nooit in Indonesië geweest en wilden buiten de gebaande paden en sportief. Nou dat is gelukt. Fietsen op het platteland achter de Borobudur, trekking in Tankahan en Toraja en duiken op Bunaken, het was echt top.

Orang oetangs in het wild

14 september 2022, Fam. Hartsuiker, Leeuwarden

Het was best veel rijden op Sumatra maar het zien van de orang oetangs in het wild, wow, ons hart klopte in de keel. Ook de gids vond het volgens mij wel spannend. Of was het toeval dat we zo’n grote groep in de bomen zagen?

Lees ons Indonesië reisblog of luister de podcast
Snorkelen in Indonesië
Stef 18 september 2023

Indonesië, niet voor niets een geliefde tropische vakantiebestemming bestaande uit duizenden eilanden. Als je hier niet kunt snorkelen? Maar wat zijn nou precies de beste plekken? Een overzicht van de beste snorkelplekken in Indonesië: 

lees meer

Beste reistijd Indonesië?

Tijdens het plannen van je rondreis door Indonesië ben je vast benieuwd naar wat de beste reistijd is. Indonesië ligt rond de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur gemiddeld rond de 30 graden ligt. Ben je van plan tijdens je rondreis een berg of vulkaan te beklimmen, dan wordt het al snel koeler. Ook in de bus of auto staat de airco vaak aan, dus warme kleding is soms juist wel handig. 

De hoeveelheid regen die er in Indonesië valt verschilt. De droogste maanden op het eiland Java zijn van juli tot september. Voor Oost Indonesië valt er in augustus en september de minste regen. De beste reistijd voor Indonesië is dan ook van maart tot oktober. 

Het tijdsverschil met Indonesië?

Tijdens onze winter in het op Java gezien 6 uur later. In de zomer is dit tijdsverschil 5 uur. Op Bali en verder naar het oosten komt daar nog eens 1 uur bij.  

Geld & pinnen in Indonesië?

Je betaalt in Indonesië met de Indonesische Rupiah (INR). Je kunt in Indonesië overal pinnen, zet wel voor je op reis gaat je bankpas aan op wereld. Creditcards worden in hotels, winkels en grote steden steeds vaker geaccepteerd. 

Visum & reisdocumenten Indonesië?

Visum: voor je reis naar Indonesië hoef je geen visum aan te vragen als je vliegt op Jakarta, Den Pasar Bali, Medan, Surabaya & Batam. Je krijgt op deze luchthavens bij aankomst een stempel in je paspoort, hiermee mag je 30 dagen in Indonesië verblijven. Wil je langer in Indonesië verblijven of kom je aan op een andere luchthaven dan zal je van te voren een visum aan moeten vragen, dit kan gemakkelijk online via een visumburo.

Indonesië zelf regelen of door een lokale specialist?

Local Hero Travel

Onze local Hero's Evy en Jacqueline, je Indonesië reisspecialisten ter plaatse, helpen je bij het plannen van een kleinschalige Indonesië rondreis. Juist naar de minder bezochte eilanden, Sumatra, Sulawesi. Maar ook naar Irian Jaya of de Molukken. Ideaal als je het als doe-het-zelver zelf wilt uitstippelen maar het prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Indonesië rondreis over Sumatra en Sulawesi verder inspireren. Kijk bij de Indonesië Top 5, de leukste dingen die je op Sumatra en Sulawesi kunt doen.

Met jarenlang ervaring met kleinschalig Indonesië reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Indonesië rondreis helemaal top! Local Hero Travel ondersteunt lokale communities op Sumatra en Sulawesi. Doe mee, boek een  Indonesië homestay, drink wat in een lokale kroeg, ga eens wat eten in een typisch Makassar restaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world

Hoe reis je door het Indonesië?

Een rondreis van de gebaande paden door Indonesië kan op allerlei manieren. Maak bijvoorbeeld een complete en comfortabele drieweekse reis naar Sumatra en Sulawesi of ontdek in 2 weken kleinschalig Sumatra en Sulawesi met kinderen. 

Getting around: tijdens je rondreis door Indonesië maak je gebruik van het openbaar vervoer en transfers met chauffeur. Door de hoogte verschillen, gaten in de wegen en bochten is de snelheid vaak niet meer dan 50 km per uur. 


Indonesië reisroute?

Vaak begin je op Sumatra, de indrukwekkende orang oetans in het Gunung Leuser Nationaal Park mag je niet missen. Je maakt een trekking naar de olifanten van Tangkahan en vliegt via Yogya, met zijn paleis, galerieën en Borobudur tempel naar Makassar op Sulawesi. Maak sidetrips naar Maros en Malino en rijd daarna naar Rantepao in de Toraja vallei.

Op een tweedaagse trek door het gebied leer je de mensen en cultuur goed kennen. Een kanotochtje op het mooie Tempe meer en dan kiezen: óf naar de stranden van Bira of vliegen naar Manado voor het Tangkoko National Park waar je snorkelt in de kleurrijke koraaltuinen van Bunaken. Vraag je local Hero, je reis specialist ter plaatse.

Ga je voor het eerst naar Indonesië, kijk eens bij de Sumatra Sulawesi Top 5: de leukste dingen die je op Sumatra en Sulawesi meemaakt, ook voor het Indonesië van de gebaande paden. Want waar vind je dicht regenwoud met orang oetans, traditionele Toraja zadeldakhuizen én de mooiste koraaltuinen?

Indonesië met kinderen

Indonesië is een geweldige bestemming voor gezinnen. De meeste reizigers naar Indonesië kiezen voor de eilanden Bali, Java of Lombok, maar ook Sulawesi is bijvoorbeeld verrassend leuk om met je gezin te ontdekken. Fiets door de dorpjes rondom de Borobudur en waai uit tijdens een boottochtje over het Tempe meer. Dat is Indonesië weg van de massa, een comfortabel familie avontuur. Want slapen doe je in knusse boetiek hotels met zwembad. Waar wacht je nog op? Bekijk onze familiereis Indonesië met kinderen voor meer inspiratie.

Je Indonesië reis, een local touch:

* Lokaal eten: vis, toch wat anders, Makassar 
* Meedoen: December, Lovely Toraja promotie  
* Homestay: een nachtje bij de Indonesiër

lees meer