ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Familiereis Ecuador met kinderen

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Quito - Tena - Baños - Isinlivi- Cotopaxi - Papillacta - Quito - Galagapos - Guayaguil of Quito.
reissom:
va. € 2805,- obv 2 volw. en 2 kids; korting 92,- p.p. voor kinderen tot 12 jaar en indien familiekamers; vlucht Galapagos ca. € 530,- (Boek zelf je retourvlucht)

Wij vonden het een verrassing: een familiereis door Ecuador. Een perfecte bestemming voor gezinnen met wat oudere kinderen en tieners. Alles is prima geregeld, je lokale Ecuador reisspecialist zorgt voor de details en de kleinschalige hotels zijn slim gekozen net als de relaxte route. Niet van hot naar her reizen maar highlights én bijzondere plekken op een verantwoorde manier. En ja, ook de wifi is er goed.

Laat je kinderen het Amazone woud zien en mix met de indianen communities diep in de Andes. Verder fietsen of paardrijden bij een traditionele haciënda bij de Cotopaxi en in Papallacta een hotel met een eigen hotspring naast de deur. Zo geniet je zelf ook met volle teugen.

Niet goedkoop, wél een once-in-a-lifetime voor je gezin: de Galapagos. Geen cruise maar Galapagos eiland hoppen, dat is meer vrijheid, minder zeeziek en met begeleide trips naar de beste wildlife spots. Je local Hero regelt het voor je.

Inclusief:

 • aankomsttransfer en privétransfers als omschreven (alle transfers zijn met Spaans sprekende chauffeurs) 
 • alle overnachtingen in 3-3,5 sterren hotels en lodges (privé faciliteiten, Galapagos middenklas hotels met zwembad)
 • stadstoer in Quito met gids;
 • alle maaltijden in Amazone;
 • diner in Isinlivi;
 • entrees Quilotoa;
 • Galapagos excursies als omschreven;
 • assistentie van je local Hero

Exclusief: 

 • internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • overige maaltijden; 
 • upgrades of extra excursies en entrees;
 • Amazone community visit tour met gids ($6.00 p.p.);
 • retourvlucht Galapagos va. Euro 495,- p.p.;
 • entree Galapagos Nat. Park (US$ 100,- p.p) en US$ 20,- migrationfee p.p.

Let op: annuleren van de Galapagos trip na het boeken is duur: 50% kosten, of als je 2 maanden  tevoren of later annuleert, zelfs 100%. Zorg dus voor een goede annuleringsverzekering.

Wat is de beste reistijd voor Ecuador? 

De beste reistijd voor Ecuador’s binnenland is juni t/m september, het is de warmste, droogste periode en er valt nauwelijks regen. De kust heeft een nat seizoen: van december t/m maart maar in de zomer is het erg droog. Bezoek je ook de Galapagos, dan is het daar vanaf juni tot december vaak bewolkt, droog met een soms ruwe zee en mist. Van december t/m mei is het warm en zonnig maar vallen er regelmatig heftige regenbuien. Ook op grote hoogte kan het klimaat snel veranderen: koud en mistig. Tijdens een rondreis Ecuador zal je dus nooit overal het meest ideale klimaat treffen.

Heb ik een visum nodig voor Ecuador? 

Voor de reizen naar Ecuador is geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort dat recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet bij het verlaten van Ecuador nog tenminste 6 maanden geldig zijn. Houdt verder een (kopie van) je paspoort bij je, in Ecuador geldt een identificatieplicht. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Heb ik vaccinaties nodig voor Ecuador? 

Voor Ecuador zijn geen vaccinaties verplicht, behalve als je tegen de grens met Colombia aan zit. Dan is een gele koorts injectie verplicht. Aangeraden wordt een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Maak je op weg naar Ecuador een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Ecuador een vaccinatie stempel getoond kunnen worden. Ook als je alleen overstapt op de luchthaven in zo’n land! Ecuador kent malaria risico, vooral in het Amazone regenwoud. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden in de Andes is het risico nagenoeg nul. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe.

Dengue ofwel knokkelkoorts komt in Midden – en Latijns Amerika steeds vaker voor. Deze ziekte verloopt meestal vrij onschuldig, met koorts, hoofdpijn en huiduitslag maar kan in uitzonderlijke gevallen complicaties geven. Dit geldt ook voor Zika, een met Dengue vergelijkbare ziekte, die vooral voor zwangere vrouwen gevaar oplevert. Er zijn geen vaccinatie hiervoor. De muggen die deze ziektes overbrengen steken overdag, dus smeer je goed in met antimuggenmelk.

Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Hoe zit het met hoogteziekte in Ecuador? 

Een belangrijk onderwerp. Ecuador ligt behoorlijk hoog en dat geldt nog meer als je van plan bent een aantal vulkanen te beklimmen. Boven de 2500 meter is acclimatiseren een must, en Quito ligt al op 2850 meter! Zo is een extra dagje Quito aan het begin van je rondreis Ecuador nuttig, je went aan de hoogte, het voedsel en rust nog wat uit na je lange vlucht. Zo hoog is het droog en verlies je veel vocht. Veel drinken, al snel ca. 3 liter per dag, niet alleen water maar gezien de temperatuur ook thee en soep. Het al dan niet krijgen van hoogteziekte in Ecuador is niet te voorspellen. Een goede conditie of eerder hoog verblijf is geen garantie. Symptomen zijn hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en slecht slapen. Meestal gaat dit binnen enkele dagen over. Zo niet, neem contact op met je Local Hero. Meer info op hoogtezieke.info.

Hoeveel tijdverschil is er met Ecuador?

In Ecuador is het gedurende onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur vroeger. Op de Galapagos eilanden is het verder nog een uur vroeger als in Ecuador zelf.

Is het veilig in Ecuador? 

Ecuador is buiten de grote steden een veilig land. In de kleine plaatsen en dorpen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen maar vermijd verlaten wijken of straten. Neem in de grote steden zoals in Quito en Guayaquil na zonsondergang altijd een taxi, ook voor kortere stukjes. Wees verder attent in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Ecuador en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Welke kleding neem ik mee naar Ecuador? 

Ecuador kent vele klimaatzones en veel hoogteverschil. Er is zowel tropische jungle als Andes hoogland, waar het op grote hoogte snel erg koud wordt. Neem daarom voldoende warme, winddichte kleding mee, liefst in laagjes, je kunt een deel dan tijdens de oplopende temperaturen overdag weer even uittrekken. Een warme trui, sjaal, muts, een petje tegen de zon en goede zonnebrand (op hoogte verbrand je snel) zijn nodig. Bezoek je een kerk, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt). Ecuadoriaanse mannen zijn zeker in de grote steden conservatief gekleed en dragen daar geen korte broeken. Probeer wat in te blenden in de lokale sfeer, zo voel je je het prettigst.

Hoe betaal ik in Ecuador? 

In Ecuador betaal je sinds 2000 met de Amerikaanse dollar. Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 en 100 de beste koers. In de grote steden kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. Ver in de Andes en in de kleine dorpen zijn uiteraard geen pinautomaten, denk daar aan.

Alleen in de grotere hotels, winkels en restaurants worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Zorg voor voldoende kleingeld, 1 of 5 dollar biljetten, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. 

Moet ik fooi geven in Ecuador? 

Fooien zijn gebruikelijk in Ecuador. Je chauffeur verwacht enkele US$ p.p. per dag. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat dollars nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat men vaak weer commissie moet betalen en van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale Ecuador vakantie budget valt het immers mee. Vriendelijkheid is bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven.

Welke stekker heb ik nodig in Ecuador? 

De stopcontacten in Ecuador werken op 110 volt. Hiervoor heb je een wereldstekker nodig met een uitgang van een Amerikaanse stekker, met twee platte pinnetjes.  Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Hoe reis ik door Ecuador? 

Je reist door Ecuador per lijnbus of auto met chauffeur. De wegen zijn doorgaans 2 baans, smal en redelijk geasfalteerd maar wel met regelmatig gaten erin. Daarbij nog veel hoogteverschil. Gemiddeld haal je in Ecuador niet meer dan ca. 40 km per uur, dus je bent ook over korte afstanden vrij lang onderweg. Het is ook wel de charme van het land. Fietshuur bijvoorbeeld in Baños, Cuenca maar ook in andere plaatsen kost ca. 5-10 US$ per dag. Het is een goede manier om op eigen houtje dorp of stadje te verkennen. Check wel of de remmen in goede staat zijn.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
vliegwinkel.nl  
cheaptickets.nl 
tix.nl 
skyscanner.nl

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je localHero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Je vliegt naar de hoofdstad Quito. Prijzig maar rechtstreeks en daarom toch veel geboekt. Wil je op een ander vliegveld in Ecuador vliegen? Dan moet je rekening houden met minstens 1, maar vaak meerdere tussenstops

Kosten

Reken voor een retourvlucht op tenminste € 800,-. Er zijn goedkope mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in de drukke tijden al snel € 1200,- en een toeslag in het hoogseizoen, zeker voor directe vluchten.

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met KLM, direct naar Quito, retour of op de terugweg vanaf Guayaquil. Een alternatief is met Iberia, je stapt dan zowel op de heen- als de terug reis over in Madrid. Verder kun je ook via de USA vliegen. Let er dan wel op dat je een zgn. visum waiver nodig hebt. Regel dit online tenminste 2 weken voor vertrek. Kosten ca. US$ 14,- p.p. te betalen met een creditcard. Ook vanaf Düsseldorf vertrekken vluchten naar Quito.

Tijden

* Doorgaans kom je na je lange vlucht nog dezelfde dag aan in Quito. De terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dag planning.
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
*Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Tips

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst- of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt verder omhoog gaat.
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Quito - Tena - Baños - Isinlivi- Cotopaxi - Papillacta - Quito - Galagapos - Guayaguil of Quito.
reissom:
va. € 2805,- obv 2 volw. en 2 kids; korting 92,- p.p. voor kinderen tot 12 jaar en indien familiekamers; vlucht Galapagos ca. € 530,-
Wij vonden het een verrassing: een familiereis door Ecuador. Een perfecte bestemming voor gezinnen met wat oudere kinderen en tieners. …
︿

Inclusief:

 • aankomsttransfer en privétransfers als omschreven (alle transfers zijn met Spaans sprekende chauffeurs) 
 • alle overnachtingen in 3-3,5 sterren hotels en lodges (privé faciliteiten, Galapagos middenklas hotels met zwembad)
 • stadstoer in Quito met gids;
 • alle maaltijden in Amazone;
 • diner in Isinlivi;
 • entrees Quilotoa;
 • Galapagos excursies als omschreven;
 • assistentie van je local Hero

Exclusief: 

 • internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • overige maaltijden; 
 • upgrades of extra excursies en entrees;
 • Amazone community visit tour met gids ($6.00 p.p.);
 • retourvlucht Galapagos va. Euro 495,- p.p.;
 • entree Galapagos Nat. Park (US$ 100,- p.p) en US$ 20,- migrationfee p.p.

Let op: annuleren van de Galapagos trip na het boeken is duur: 50% kosten, of als je 2 maanden  tevoren of later annuleert, zelfs 100%. Zorg dus voor een goede annuleringsverzekering.

Wat is de beste reistijd voor Ecuador?  De beste reistijd voor Ecuador’s binnenland is juni t/m september, het is de warmste, …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Aankomst familiereis Ecuador, verblijf koloniaal Quito

Als je komt aanvliegen zie je de stad liggen in een grote vallei tussen de vulkaantoppen. Een fijn, lenteachtig klimaat zorgt ervoor dat je gezin snel went aan de hoogte, toch nog zo’n 2850 meter. Je chauffeur brengt je naar een comfortabel boetiekhotel met uitstekende kamers in het oude koloniale centrum.

In je hotel ontmoet je ook je local Hero, die jullie graag verwelkomt. Zij zal de reis met je doornemen en je de laatste reisbescheiden overhandigen. Een mooi moment om nog even wat leuke lokale tips van haar te krijgen van "haar" stad Quito. Waarschijnlijk blijf je voor het diner liever in je hotel: slim, want het heeft een heerlijk typisch Ecuadoriaans restaurantje. 

local Hero

Toch nog puf na je vlucht? Ga dan eten in Mosaico, een restaurant met het mooiste uitzicht over Quito. Vraag de receptie of ze reserveren, het is erg populair. Neem ’s avonds wel altijd een taxi terug naar je hotel.

meet the locals

Dag 1: Aankomst familiereis Ecuador, verblijf koloniaal Quito

Als je komt aanvliegen zie je de stad liggen in een grote vallei tussen de vulkaantoppen. Een fijn, lenteachtig klimaat zorgt ervoor dat je gezin snel went aan de hoogte, …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • Boutique hotel in koloniale centrum. Reken op ca. US$ 10,- p.p.p.n. extra.

 • Boutique hotel in koloniale centrum. Reken op ca. US$ 10,- p.p.p.n. extra.

Dag 2: Van Quito naar Amazone, overnachten ecolodge

De volgende dag zit je door het tijdsverschil al vroeg aan het ontbijt. Daarna tijd om samen met een gids de smalle straatjes van het oude koloniale centrum te verkennen. Het wordt een mooie wandeling vol lokale tips en plekjes die je zelf niet snel gevonden zou hebben, off the beaten track.

’s Middags heb je een privétransfer van ca. 4 uur van Quito naar Tena, hier begint het Amazone regenwoud. Per gemotoriseerde kano met gids vaar je vanaf Tena in een half uurtje zigzaggend naar je kleinschalige ecolodge midden in het regenwoud. De Itamandi lodge aan de Rio Arajuno beschikt over een zwembad en alle maaltijden, gidsen en excursies als een wandeling en tubing zijn al inbegrepen. Na aankomst info, een avondwandeling en diner.

local Hero

Heb je de tijd? Blijf dan een nachtje langer in Quito en bezoek Mitad del Mundo: balanceer letterlijk op de evenaar tijdens leuke, educatieve proeven. Daarna door naar de Agave farm. Zie wat er allemaal van deze plant gemaakt wordt: van kleding, touw en honing tot de sterke drank tequila. 

Dag 2: Van Quito naar Amazone, overnachten ecolodge

De volgende dag zit je door het tijdsverschil al vroeg aan het ontbijt. Daarna tijd om samen met een gids de smalle straatjes van het oude koloniale centrum te verkennen. …

︿

Dag 3: Ecuador met kinderen, Amazone hike en community

Bij zonsopgang is het een kwartiertje varen naar een zoutlick, waar papagaaien en andere kleurige oerwoudbewoners de mineralen halen die nodig zijn om het gegeten fruit en zaden te verteren. Na het ontbijt maak je met gids een langere wandeling van 2,5 tot 3 uur door het primaire en secondaire regenwoud. De variëteit aan insecten, vogels is enorm, en met geluk zie je ook reptielen en apen.

Na de lunch en een welverdiende siësta bezoek je in de middag een lokale Kichwa community. Je leert over het leven van de Amazone indianen en hun interactie met het regenwoud. Ook proef je de Chicha, de gefermenteerde yucca en wat lokale gerechten. Wat kleine kunstnijverheid verkoop helpt de gemeenschap in hun verder heel traditionele bestaan te voorzien.

local Hero

Zorg voor voldoende antimuggenspray en een kleine verrekijker! Voor poncho’s en regenlaarzen wordt gezorgd. Je kamer heeft goede muskietennetten.

Dag 3: Ecuador met kinderen, Amazone hike en community

Bij zonsopgang is het een kwartiertje varen naar een zoutlick, waar papagaaien en andere kleurige oerwoudbewoners de mineralen halen die nodig zijn om het gegeten fruit en zaden te verteren. …

︿

Dag 4: Amazone, bezoek Isla Anaconda

Na het ontbijtbuffet vaar je een klein uurtje stroomafwaarts naar Isla Anaconda. Je bezoek een familie uit een van de dorpen en leert over hun landbouw, de vele medicinale planten in het oerwoud en de traditonele jachtmethodes, zoals het gebruik van de cerbatana (blaaspijp) en het maken van vallen. Het is één van de highlights van je familiereis Ecuador. 

Nadat je je lunchbox hebt verorberd ga je op tour door de jungle. Samen met je gezin leer je meer over de vele inheemse dieren die hier leven en aan het eind van de dag weet jij alles over de kleurrijke fauna. Na deze educatieve dag keer je voldaan terug naar de lodge voor een duik in het zwembad, een drankje en het diner.

local Hero

* Exacte lodge is op basis van beschikbaarheid. Vraag je local Hero om advies. 
* Het programma kan helemaal worden aangepast aan de wensen van je gezin. Zo rustig of avontuurlijk als je maar wilt. Zo blijft het een bijzondere ervaring voor ieder.

Dag 4: Amazone, bezoek Isla Anaconda

Na het ontbijtbuffet vaar je een klein uurtje stroomafwaarts naar Isla Anaconda. Je bezoek een familie uit een van de dorpen en leert over hun landbouw, de vele medicinale planten …

︿

Dag 5 - 6: Familiereis Ecuador, Tena naar Baños, activiteiten

Na je ontbijt boottransfer naar Tena, waar je een privé transfer hebt naar Baños (ca. 4 uur). Baños is een toeristisch reizigersdorpje midden in de Andes. Een lenteachtig klimaat en dé uitvalsbasis voor sportieve trips in de omgeving.

Een adventure pakket hebben we al voor je geregeld. 'Ziplinend’ zoef je door het regenwoud: een canopy toer tussen de boomtoppen. Zo’n 2 km lang vlieg je als een vogel door het groen, langs waterval en rivier. Aan de andere kant van de kloof klim je tegen een rotswand omhoog. Daarna zoevend weer terug via de zipline. Na alle inspanning tijd voor serieus relaxen in de thermale baden. Zwemmen, badderen en warme sauna tubs. Liever een andere invulling van je middag? Ook hier kan het programma naar wens worden aangepast.

local Hero

* Baños is mijn Ecuador favoriet: klein, gezellig en midden in de natuur, op de hellingen van de nog steeds actieve Mama Tungurahua vulkaan. Pak een terrasje op de Plaza Major of ga naar café del Cielo, hoog boven de flonkerende lichtjes van het stadje.
* Op weg naar Baños stop je bij het Animal rescue center Yanacocha, een project met vooral voor kinderen wijze lessen over dieren en de handel daarin toevoegen

Dag 5 - 6: Familiereis Ecuador, Tena naar Baños, activiteiten

Na je ontbijt boottransfer naar Tena, waar je een privé transfer hebt naar Baños (ca. 4 uur). Baños is een toeristisch reizigersdorpje midden in de Andes. Een lenteachtig klimaat en dé …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Er is hier namelijk zoveel leuks te doen, ca. US$ 35,- p.p.p.n. extra.

 • Er is hier namelijk zoveel leuks te doen, ca. US$ 35,- p.p.p.n. extra.

Dag 7: Dwars door de Andes, bezoek Quilotoa vulkaan

Vroeg op voor een dag dwars door de Andes. Als je wilt kun je onderweg stoppen in Tigua voor een bezoek aan een lokale boerderij waar painting workshops worden gegeven. Of je rijdt in één keer door naar de Quilotoa vulkaan, waar je tijd hebt voor een afdaling en kayakken in het kratermeer dat hier door een uitbarsting is ontstaan. De wisselende lichtval op het water geeft het meer een magisch tintje, één van je hoogtepunten van je familiereis Ecuador. 

Voor je verder gaat zoek je een picknickplekje voor je lunch. Verder rijd je langs hoge toppen en diepe valleien naar Isinlivi, een mooi gelegen rustig dorpje diep in de Andes. Je overnacht in een kleinschalige cottage met uitzicht op de bergen.

Dag 7: Dwars door de Andes, bezoek Quilotoa vulkaan

Vroeg op voor een dag dwars door de Andes. Als je wilt kun je onderweg stoppen in Tigua voor een bezoek aan een lokale boerderij waar painting workshops worden gegeven. …

︿

Dag 8: Ecuador met kinderen, community visit

Wandelen over de smalle bergpaadjes in deze omgeving is best een inspanning voor laaglanders maar de valleien met ruisende beekjes, schattige dorpjes met grazende lama’s en waanzinnige uitzichten zijn daarbij een welverdiende beloning. Je kunt het ook rustiger aan doen. In ieder geval staat vandaag een 3 uur durend bezoek aan de omgeving en een lokale community op het programma.

Je hotel midden in de natuur heeft een kleine spa/jacuzzi met stoombad en sauna, slim om dat aan het eind van de dag vast te reserveren. Na je diner (inclusief) en een slaapmutsje bij de open haard droom je al snel van al je Ecuador avonturen.

Dag 8: Ecuador met kinderen, community visit

Wandelen over de smalle bergpaadjes in deze omgeving is best een inspanning voor laaglanders maar de valleien met ruisende beekjes, schattige dorpjes met grazende lama’s en waanzinnige uitzichten zijn daarbij …

︿

Dag 9: Van Isinlivi naar de Cotopaxi vulkaan

Tijd om verder te rijden naar de Cotopaxi, met zijn 5900 meter de hoogste actieve vulkaan van de wereld. Valleien met lama’s, besneeuwde toppen en een knalblauwe lucht erboven, het uitzicht is fenomenaal. Rond de middag kom je aan in het gelijknamige National Park, dat je onder leiding van een lokale gids bezoekt. Voor de sportieve gezinsleden de mogelijkheid om te wandelen tot de climbers hut. 

Je overnacht in een traditionele haciënda op de flanken van de berg. Heb je genoeg puf maak dan nog een korte wandeling van een uurtje door het Andes landschap. Liefhebbers kunnen zich samen met de kok buigen over de Andes specialiteiten die hier bereid worden. ’s Avonds lekker bijkomen bij de open haard!

local Hero

Veel reizigers zijn in de ijle lucht wat licht in hun hoofd en doen het rustig aan. Veel drinken, water, of de canalazo, de warme kaneelthee, helpt.

Dag 9: Van Isinlivi naar de Cotopaxi vulkaan

Tijd om verder te rijden naar de Cotopaxi, met zijn 5900 meter de hoogste actieve vulkaan van de wereld. Valleien met lama’s, besneeuwde toppen en een knalblauwe lucht erboven, het …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Lekker luxe? Reken op ca. US$ 20,- p.p.p.n. extra.

 • Lekker luxe? Reken op ca. US$ 20,- p.p.p.n. extra.

Dag 10: Familiereis Ecuador, Cotopaxi naar Quito

Vanochtend heb je vrij om te besteden, er is immers genoeg te doen in de omgeving. Misschien trek je opnieuw de wandelschoenen aan en ontdek je de omgeving nogmaals te voet. Heb je genoeg geklommen, gewoon wat fietsen of paardrijden door de omgeving, dat kan natuurlijk ook.

’s Middags rijd je door naar de vallei van Quito. Je slaapt op zo'n 20 minuten van de luchthaven. Handig, zo hoef je morgenvroeg niet te haasten voor je vlucht naar de Galapagos eilanden. Heb je extra tijd? Verleng je reis met een nacht in Papallacta. Een van de leukste spa’s van Ecuador. Thermaal badderen in een resort op 3300 meter hoogte met uitzicht op de Andes.

local Hero

Cotopaxi beklimmen? Warme kleren, stevige schoenen en genoeg drinken meenemen. Eerder terug kan, je chauffeur blijft wachten.

Dag 10: Familiereis Ecuador, Cotopaxi naar Quito

Vanochtend heb je vrij om te besteden, er is immers genoeg te doen in de omgeving. Misschien trek je opnieuw de wandelschoenen aan en ontdek je de omgeving nogmaals te …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op US$ 75,- p.p.p.n.

 • Reken op US$ 75,- p.p.p.n.

Dag 11: Quito - Baltra, Galapagos eilanden

Per transfer naar Quito voor je vlucht van ca. 3 uur naar Baltra. Bij aankomst staat je contactpersoon al te wachten. Eerst ga je naar de hooglanden van Santa Cruz, waar je de lava kraters bezoekt en loopt tussen de gigantische schildpadden in hun natuurlijke omgeving. Na de lunch reis je door naar je hotel in het hoofdstadje Puerto Ayora.

Niet een boot maar je kleinschalige hotel is de basis van waar je de eilanden verkent. Overdag een vol programma in kleine groep, ’s avonds doen wat je zelf wilt. De Galapagos eilanden zijn vrij duur, we kiezen hier voor eenvoudige budget hotels bij de haven. Wil je wat luxer, middenklas hotels met zwembad, dan kunnen we die natuurlijk ook boeken. Meer inspiratie? Check onze Galapagos voorbeeldroutes.

local Hero

Eilandhoppen betekent weinig reistijd en veel zien, ideaal toch? Maar wil je liever cruisen, ik regel het voor je. Mijn favoriet: duiken met de manta’s. Een dure excursie vanuit Puerto Ayora maar wel de mooiste duiktrip van mijn leven. Kijk in onze Galapagos Top 5 voor meer inspiratie.

Dag 11: Quito - Baltra, Galapagos eilanden

Per transfer naar Quito voor je vlucht van ca. 3 uur naar Baltra. Bij aankomst staat je contactpersoon al te wachten. Eerst ga je naar de hooglanden van Santa Cruz, …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Mét blue foot boobies en zeehonden. Neem dit op in mijn reis i.p.v. Galapagos.

 • Mét blue foot boobies en zeehonden. Neem dit op in mijn reis i.p.v. Galapagos.

Dag 12: Ecuador met kinderen, Santa Cruz, boottrip eilanden

Vanuit Puerto Ayora maak je een boottrip naar een van de must-do eilanden: Santa Fé, Plazas, Isabella, Floreana, Bartolome of North-Seymour. Welke eilanden je exact bezoekt, hangt af van beschikbaarheid, het weer en de lokale autoriteiten. Op je foto’s: geel, groen en oranje gekleurde landleguanen, manshoge cactussen en een felblauwe zee.

Ga snorkelen met de zeeleeuwen en kijk onderweg vooral ook uit naar dolfijnen en walvissen. Verder zie je natuurlijk de fregatvogels en blauwvoetige jan-van-genten. Je lunch en het gebruik van snorkelspullen aan boord is inclusief. Tegen de avond ben je weer terug op Santa Cruz. Diner en avond verder op eigen gelegenheid.

Dag 12: Ecuador met kinderen, Santa Cruz, boottrip eilanden

Vanuit Puerto Ayora maak je een boottrip naar een van de must-do eilanden: Santa Fé, Plazas, Isabella, Floreana, Bartolome of North-Seymour. Welke eilanden je exact bezoekt, hangt af van beschikbaarheid, …

︿

Dag 13: Santa Cruz naar San Cristobal

Vanochtend heb je alle tijd om het eiland zelf te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar het Charles Darwin centrum met alle historische info over de eilanden of naar Academy Bay om te zwemmen en te snorkelen met de speelse zeehonden. Het mooie witte zandstrand van het eiland is per taxi eenvoudig bereikbaar.

’s Middags per public speedboot overtocht naar San Cristobal, ca. 2,5 uur varen. Je lokale vertegenwoordiger brengt je naar het kleine dorp Baquerizo Moreno, waar je overal op straat zeeleeuwen ziet. Zo zagen wij in de speeltuin kinderen heerlijk spelen maar de glijbaan was bezet door een slaperige zeeleeuw! Op dit eiland kun je ook heerlijk naar het strand.

Dag 13: Santa Cruz naar San Cristobal

Vanochtend heb je alle tijd om het eiland zelf te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar het Charles Darwin centrum met alle historische info over de eilanden of naar Academy Bay om …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Een dag langer in Santa Cruz excl. excursie ca. US$ 40,- p.p.p.n. extra. Vraag Ellen naar excursie opties

 • Een dag langer in Santa Cruz excl. excursie ca. US$ 40,- p.p.p.n. extra. Vraag Ellen naar excursie opties

Dag 14: Familiereis Ecuador, San Cristobal, dagtrip

Vanochtend staat je chauffeur je na het ontbijt op te wachten voor een rondrit over het eiland. Je bezoekt Isla Lobos, een eilandje in de buurt. Hier zie je veel typische Galapagos vogels, zoals de bluefoot boobies, de Nazca boobies, fregatvogels en een grote kolonie zeeleeuwen en zee iguana ’s. Je kunt er snorkelen in de baai. Vergelijkbaar is de door de zee uitgesleten vulkanische Kicker rock.

Pak ’s middags de taxi of huurfiets naar Loberia beach, een halve maanvormig strand op de zuidwestpunt. Loberia staat bekend om zijn zeeleeuwen, en zeeschildpadden en een prachtige zonsondergang. Pas bij hoogwater wel op voor de soms sterke onderstroom. Of ga naar Tijeretas hill, met zijn hikingtrails, uitzichtpunt en snorkelbaai. Het zandstrand van Playa Carol ligt er vlakbij.

Dag 14: Familiereis Ecuador, San Cristobal, dagtrip

Vanochtend staat je chauffeur je na het ontbijt op te wachten voor een rondrit over het eiland. Je bezoekt Isla Lobos, een eilandje in de buurt. Hier zie je veel …

︿

Dag 15 - 16: Vertrek Ecuador, terugvlucht Amsterdam

Na je ontbijt kun je voor de laatste zonnestralen en kleurig vissen nog even naar Playa Mann. Tegen het eind van de ochtend zit je Galapagos avontuur er op en vertrek je naar de luchthaven voor je vlucht naar Guayaquil of Quito.

Hier stap je over op de internationale vlucht naar Amsterdam, waar je de volgende ochtend nog vol van alle indrukken aankomt en je gezinsreis door Ecuador ten einde komt. Liever wat langer genieten van Ecuador? Vraag je lokale reis-expert naar de opties.

Dag 15 - 16: Vertrek Ecuador, terugvlucht Amsterdam

Na je ontbijt kun je voor de laatste zonnestralen en kleurig vissen nog even naar Playa Mann. Tegen het eind van de ochtend zit je Galapagos avontuur er op en …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Helen

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Ecuador: