Je Ecuador reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Ecuador: deel je hobby…

Ellen: Ben je juf, leraar, verpleger, arts, kok of musicus? Gek op dansen, mode, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Ecuadoriaan met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een Ecuadoriaanse begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt  en brengt bij je hotel.

Wanneer: Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar: Dit kan in heel Ecuador (ook Galapagos).
Kosten: Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Ecuador: kleinschalig verblijf

Ellen: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als het Portal de Catuna in Quito of Morenico do Rosario in Cuenca. Natuurlijk geen must, veel reizigers vinden het ook wel relaxt om aan het eind van hun reis een paar nachtjes een echt luxe hotel te reserveren.

3

Ecuador community stay

Ellen: slapen bij een Ecuadoraanse familie is toch een beetje een drempel. Je wilt op vakantie Ecuador echt leren kennen maar een nachtje lokaal slapen inplannen? Stap erover heen en laat mij je verblijf regelen.

Hoog in de Andes ligt het indígena dorp Guamote. Dé plek om kennis te maken met de inheemse plattelanders. Luister naar de verhalen van de vrijwilligers, doe mee aan een workshop empañadas (deeghapjes) rollen. Je slaapt in Inti Sisa, een community guesthouse waarvan de opbrengsten de bevolking verder helpen. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Guayaquil: bar Puerto Pirata

Midden in de bij jongeren populaire uitgaanswijk Las Peñas: op een heuveltop, vlak aan zee, net onder de vuurtoren. Geweldig uitzicht vanaf het terras. Veel bezochte lokale discobar. Specialiteit: cocktails en live muziek. Elke dinsdag karaoke. Compleet diner va. US$ 15,-.

Ideaal voor je laatste avond in Ecuador, of als tussenstop op weg van/naar de Galapagos. Wel een taxi erheen /terug nemen. De taxi chauffeurs kennen het goed.

Open: dagelijks 17.00 – 02.00
Adres: Diego Noboa y Arteta, Escalon 384 Cerro Santa Ana, Guayaquil 090313.
Tel: +593 4-221-8278.
Checked: maart 2020 door Ellen, je local Hero.

5

Cuenca: restaurant Tiestos

In Cuenca, handig, zo halverwege je reis. Open keuken, wat rommelig, super vriendelijke mensen, Juan Carlos is een top kok. Populair bij de locals, iets prijzig maar voor ons zeker betaalbaar. Toppers: safraan garnalensoep en het malse vlees: de lomo de Tiestos (veelal voor 2) hoef je bijna niet meer te kauwen. 

Richt zich op de lokale markt, Spaanstalig menu. Ook spreekt men weinig of geen Engels. Soms wat verwarring bij het bestellen van kleine gerechten maar dat hoort er hier bij.

Open: dagelijks 12.30-15.00 en 18.30-22.30 uur. Zondag en maandag gesloten.
Adres:Juan Jaramillo 4-89 y Mariano Cueva, Cuenca.
Tel: + 593 7-283-5310, tevoren reserveren is must.
Checked: maart 2020 door Ellen, je local Hero.

6

Quito: Room Escape UIO

Ofwel de ‘escape room’ van Quito naast het Metropolitan park in het centrum. Veel bezocht ook door de locals om de geschiedenis en verhalen van de stad te leren kennen. Escape room is een adventure game opgezet en uitgevoerd door locals.

Veel enthousiaste locals die meedoen. Voor je het weet raak je in een interessant gesprek. Tenminste 20 min. tevoren reserveren via site. Reken op ca. US$ 10,- p.p.

Wanneer: maandag en dinsdag 15.30-21.30, woensdag en donderdag 13.00-21.30, vrijdag en zaterdag 11.00-22.30, zondag 11.00-21.30.
Waar: Guanguiltagua N36-219 y, Diego Noboa. 
Web: roomescapeuio.com, reserveren!
Hoe: voorafgaand aan een stadswandeling in Parque Metropolitano. 
Checked: maart 2020 door Ellen, je local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories

Hello,

Hoi, ik ben Kim en mijn Ecuador verhalen lees je op mijn blog.

Mijn tip om tussen de locals te zijn: ga reizen tijdens carnaval. Vooral in Ambato is het een groot feest met een optocht door de stad. Lekker swingen langs de kant van de weg en 's avonds tot in de late uurtjes. Nieuwe vrienden heb je zo gemaakt! 

Kim op Reis

My blog