Je Cambodja reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Cambodja: deel je hobby…

Linh: Ben je juf, leraar, verpleger of musicus? Gek op mode, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Cambodjaan(se) met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat. Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer? Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar? Dit kan overal in Cambodja.
Kosten? Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Cambodja: kleinschalig verblijf

Linh: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.  

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als het Cardamom hotel in Phnom Penh of het Smile resort op Koh Rong. Veel reizigers vinden het fijn om aan het eind van hun reis een paar nachtjes een nog wat luxer hotel te reserveren. Als je dat wilt regel ik het voor je.

3

Cambodja community stay

Linh: slapen bij een Cambodjaanse familie is toch een beetje een drempel. Je wilt op vakantie Cambodja echt leren kennen maar een nachtje lokaal slapen inplannen? Stap erover heen en laat mij je verblijf regelen, bijvoorbeeld in een homestay in een vissersdorp op het Tonle Sap meer.

Je gaat naar de lokale markt, school en tempel en ziet waar de boten en netten worden gerepareerd. Je overnacht in een authentieke paalwoning. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Siem Reap: Asana Wooden house

Linh: Nee, niet in de bij buitenlanders zo populaire Pub Street. Wij locals zoeken het wat rustiger. In dit oude houten Khmer gebouwtje kun je rustig binnen praten, of buiten op het terras een Khmer biertje doen. Kalme jazz muziek, helemaal zen dus. Een andere wereld hoor ik vaak..

Kleine, goede wijnkaart, fijne hapjes en Khmer cocktails, een hobby van Pari, de eigenaresse, die het je, op aanvraag, leert. Probeer de Little Sweet (Bombay gin, lime, rietsuikerstroop, gember en geelwortel) Lekkerrrr..

Open: dagelijks 11.00-00.00, ga niet te laat.
Adres: The-Lane, Krong Siem Reap, 10 min lopen vanaf Pub street.
Tel: + 855 (0) 9 298 7801.
Checked: februari 2020 door Linh, je local Hero.

5

Phnom Penh: Banana tree restaurant

Linh: in smalle straat, uit de loop en niet aan het water, waardoor er nog niet zoveel reizigers komen. Verzorgd en stijlvol restaurant waar vooral de rijkere Cambodjaan (en toerist) het geld voor heeft. Daarom niet minder goed: westerse en Khmer gerechten door elkaar, gewoon een kleine oase.

De meeste restaurantjes zitten vol met backpackers, hier kom je ook locals tegen. Waarschijnlijk de plek in Cambodja waar je het lekkerst zult eten. Sympathiek: men zet zich in voor de lokale gemeenschap, doneert en helpt de arme kinderen.

Open: dagelijks 06.00-22.00 uur.
Adres: 4B, Street 21, Chamkarmon, Phnom Penh
Web: bananatreerestaurant.com
Checked: februari 2020 door Linh, je local Hero.

6

Cambodja: dag van de Grondwet

Linh: vergelijkbaar met jullie koningsdag: we vieren dat Cambodja weer een koninkrijk werd, nadat in 1993 de Rode Khmer definitief waren verslagen. Onze koning Sihanouk staat symbool voor onze hoop op een betere toekomst. Overal zijn er straatparades. 

We feesten met onze families en vrienden: veel eten, drinken en goede wensen. Ga kijken bij de optochten en wie weet kom je thuis bij mijn gastvrije landgenoten: een open optimistische blik op het buitenland hoort er bij vandaag.

Wanneer: 24 september 
Waar: hele land, vooral grote steden.
Hoe: als je rond deze dag in Cambodja bent, vraag mij waar je het best kunt zijn.
Checked: februari 2020 door Linh, je local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories