ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Hanoi - Bai Tu Long - Hue - Hoi An - Ho Chi Minh - Mekong - Ho Chi Minh
reissom:
va. € 895,- (p.p. 2 volwassenen)

Betaalbaar naar Vietnam? Reis dan per trein, overnacht in lokale, kleinschalige hotelletjes met ontbijt en doe de eenvoudige transfers zelf. 

Toch maak je zo een complete budget reis Vietnam: je maakt een streetfood safari in Hanoi en vaart per jonk langs mystieke rotseilanden. Je ziet de tempels en paleizen van Hue, de vruchtbare Mekong Delta en rust uit op het strand bij Hoi An.

Je kunt deze budget voorbeeldreis Vietnam aanpassen met extra nachten of activiteiten, bijvoorbeeld met een trip naar de traditionele volkeren rond Sapa. In onze winter zijn enkele dagen op het tropische eiland Phu Quoc, goed bereikbaar vanaf Saigon, een optie. Vraag je local hero om tips en maak samen jouw budget reis Vietnam.

Wil je naast Vietnam, ook Laos en Cambodja zien? Doe dan onze Indochina rondreis.

Inclusief:

 • aankomsttransfer;
 • alle overnachtingen met ontbijt;
 • nachttrein Hanoi – Hue en Danang – Ho Chi Mingh 2e klas;
 • dagtrein Hue - Danang;
 • cruise Bai Tu Long Bay met gids, maaltijden, activiteiten en entrees;
 • Mekong trip met vervoer, gids, volpension, activiteiten, entrees en permits;
 • assistentie van je localHero;
 • CO2 compensatie reis.

Exclusief:

 • internationale retourvlucht;
 • overige transfers;
 • overige maaltijden;
 • extra upgrades of extra excursies;
 • overige entrees, fooien etc.;
 • visum Vietnam, zie ook praktisch;
 • afhankelijk van je vertrekdatum evt verplichte toeslagen op feestdagen zoals Tet. (je local Hero heeft de laatste informatie)

Beste reistijd voor je budget Vietnam reis

De beste reistijd voor Vietnam is onze winter, van december tot half april. Het is dan nergens regenseizoen en minder heet in Vietnam dan in andere maanden. In het noorden is de warmste periode mei t/m september, tot de 40˚C. Het is dan ook het meest regenachtig in Vietnam. Hoger in de bergen is het koeler. Tussen december en februari is het hier ook koel, ca. 20˚C, in de bergen is het dan echt koud. In het zuiden en de centrale hooglanden is het het hele jaar door warm. Behalve in de bergen zakt de temperatuur niet onder de 20˚C., in de warmste maanden gaat het kwik naar de 40˚C. Augustus t/m november is de periode van hevige stormen en tyfoons in Vietnam. Te voorspellen is dit echter lastig.

Visum & paspoort voor Vietnam

Voor de reizen naar Vietnam is een visum nodig. Vul het formulier op de website van de Vietnamese ambassade in Den Haag of de site van de ambassade in Brussel volledig in. Bel even en ga langs (ma, wo of  vr van 14.00-17.00 uur) of stuur alles aangetekend op: je paspoort, het formulier, een recente pasfoto met een paperclip eraan en met je naam achterop, visum fee cash en de kosten van het aangetekend retour sturen. Een visum van 30 dagen kost € 78,- p.p., in België € 90,- p.p. Reken op een verwerkingstijd van 10 dagen. Meestal is het korter, soms is het in een uurtje al geregeld.

Je kan het jezelf ook makkelijk maken door online je visum te regelen. Dit kan via e-visums.nl. Na het invullen van de juiste informatie wordt je visum per post thuis bezorgd. Zorg er dus voor dat je dit tijdig voor vertrek regelt! De kosten van een e-visum voor Vietnam bedraagt €39.95 en is maximaal 30 dagen geldig. 

Ook bij aankomst op de luchthavens van Ho Chi Minh City of Hanoi kun je een visum kopen. Wel heb je een autorisatie brief nodig van je local Hero en 2 pasfoto’s. De kosten zijn. Let op dat in alle gevallen je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn als je Vietnam verlaat. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Vaccinaties Vietnam

Voor Vietnam zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Maak je op weg naar Vietnam een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Vietnam een vaccinatie stempel getoond kunnen worden. Vietnam kent, behalve op het eiland Phu Quoc geen malaria risico. Maar het is sowieso goed om ervoor te zorgen dat je geen last van muggen hebt. Draag beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray. Ga je wel naar Phu Quoc, dan kan het LCR adviseren over malaria profylaxe. Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Tijdsverschil

In Vietnam is het gedurende onze zomertijd 5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur later.

Veiligheid in Vietnam

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisspecialist van Vietnam, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Vietnam en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Vietnam is een van de veiligste landen ter wereld. Kleine criminaliteit komt weinig voor en over het algemeen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen. Ga in de grote steden echter niet in op mensen die je vervoer of drankjes willen aanbieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Kleding

Vietnam is een uitgestrekt land van noord naar zuid. Het zal dan ook altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal te krijgen. Let erop dat het in het noorden van Vietnam, vooral in de hoger gelegen gedeelten van het land snel koud kan worden. In het zuiden van Vietnam is het doorgaans tropisch en vochtig warm. Een trui, ook handig bij een loeiende airco is handig. Vietnamezen zijn wat conservatief: schone, hele en nette kleding vinden ze belangrijk. Bezoek je een kerk, tempel of pagode, draag dan een lange broek en ga niet met strandkleding de stad in.

Geld en pinnen

In Vietnam betaal je met de Vietnamese Dong (VND) Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 en 100 de beste koers. Je kunt echter ook overal pinnen in Vietnam, de bij de meeste automaten kun je gewoon met je pinpas met cirruslogo terecht. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘Azie’, anders kun je geen geld pinnen.

Steeds vaker worden in de grotere hotels, winkels en restaurants in Vietnam creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen, American Express kun je beter niet hebben. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje.

Elektriciteit

De stopcontacten in Vietnam werken op 220 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn het 2 dunne pinnen, het Amerikaanse systeem. Straten zijn nog wel eens slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is handig.

Getting around in Vietnam

Je reist in Vietnam de grotere afstanden vooral per trein en vliegtuig. Neem je de trein, zorg dan voor wat water en snacks en ook een dunne trui. In de steden zijn er taxi’s, cyclo fietstaxi’s en je kunt zelfs bij iemand achter op de brommer springen: super budget Vietnam.... Fietshuur, ca. 5-10 US$ per dag, is een goede manier om op eigen houtje dorp of stadje te verkennen. Check wel of de remmen in goede staat zijn.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken voor je eigen budget Vietnam reis, ofwel direct bij de luchtvaartmaatschappij op de website of op een van de vele vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op: 
-vliegwinkel.nl  
-vliegtickets.nl 
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com
-google.nl/flights

Tip: deze vliegsites bieden geen standaard CO2 compensatie. Je kunt dat zelf doen, bijvoorbeeld via Carbonkiller.org. Met jouw bijdrage halen zij CO2 rechten uit de markt. Boek je via het Amerikaanse FlyGRN, dan is CO2 compensatie inclusief.

Let hierbij op het volgende: 
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je localHero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar 

De meeste budget Vietnamreizigers starten in Hanoi. Maar je kunt de routes ook in omgekeerde volgorde doen, dus starten in Ho Chi Minh City. Er zijn helaas geen rechtstreekse vluchten, je moet altijd overstappen.

Bangkok / Air Asia

Vlieg je naar direct naar Bangkok, dan kun je met Air Asia, de grootste low cost maatschappij in Azië doorvliegen naar Hanoi en/of Ho Chi Minh. Zij bieden doorgaans lage prijzen. Let er wel op dat annuleren vaak onmogelijk is en dat het kosteloos meenemen van ruimbagage wordt beperkt. Ook handig als je meerdere landen in Zuid Oost Azië combineert.  

Kosten 

Reken voor een retourvlucht op tenminste € 800 tot € 900,-. Voordelige vluchten beginnen, vooral in het voorseizoen, mei/juni, rond € 700,-. Er zijn meer goedkope mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in de drukke tijden al snel € 1000,-. In het hoogseizoen is € 1100,- geen uitzondering. Vroeg boeken loont.

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met een directe vlucht van China Airlines of KLM naar Bangkok of Singapore Airlines naar Singapore en vliegen vanaf daar door naar Ho Chi Minh City of Hanoi. Andere maatschappijen zoals Emirates, Qatar en Etihad Airways vliegen bijvoorbeeld via Dubai, Doha en Maleisië. 

Tijden 

*Bijna alle maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Houd hier rekening mee bij je dagplanning. 
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
*Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk. Probeer zoveel mogelijk direct te vliegen, een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips 

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
*Let op speciale actieperiodes, bv. KLM weken. 
*Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er vaak ook goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden.

Binnenlandse vluchten 

Doorgaans regelt je localHero de benodigde binnenlandse vlucht (en) op je route. Dat is handig want soms zijn er in de maanden tussen boeken en je reis zelf nogal wat tijdswijzigingen. Je local Hero kan die direct bijhouden, in je budget Vietnamreis verwerken en bijvoorbeeld de tijden voor de geboekte transfers.

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Hanoi - Bai Tu Long - Hue - Hoi An - Ho Chi Minh - Mekong - Ho Chi Minh
reissom:
va. € 895,- (p.p. 2 volwassenen)
Betaalbaar naar Vietnam? Reis dan per trein, overnacht in lokale, kleinschalige hotelletjes met ontbijt en doe de eenvoudige transfers zelf. Toch …
︿

Inclusief:

 • aankomsttransfer;
 • alle overnachtingen met ontbijt;
 • nachttrein Hanoi – Hue en Danang – Ho Chi Mingh 2e klas;
 • dagtrein Hue - Danang;
 • cruise Bai Tu Long Bay met gids, maaltijden, activiteiten en entrees;
 • Mekong trip met vervoer, gids, volpension, activiteiten, entrees en permits;
 • assistentie van je localHero;
 • CO2 compensatie reis.

Exclusief:

 • internationale retourvlucht;
 • overige transfers;
 • overige maaltijden;
 • extra upgrades of extra excursies;
 • overige entrees, fooien etc.;
 • visum Vietnam, zie ook praktisch;
 • afhankelijk van je vertrekdatum evt verplichte toeslagen op feestdagen zoals Tet. (je local Hero heeft de laatste informatie)
Beste reistijd voor je budget Vietnam reis De beste reistijd voor Vietnam is onze winter, van december tot half april. Het …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken voor je eigen budget Vietnam reis, ofwel direct bij de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst Vietnam, Hanoi

Wat gedesoriënteerd door de klamme warmte die in Vietnam om je heen slaat, stap je het vliegtuig uit. In de aankomsthal staat de transferman op je te wachten en ben je binnen een uur in je hotel in de oude wijk. Eerst gewoon even een paar uurtjes bijkomen. Daarna toch de deur uit want zo wen je het snelst aan het tijdsverschil.

Ga een hapje eten in de traditionele wijk ten noorden van het Hoa Kiem meer of wat drinken op het terras van het City View café bij het meer. Een leuke plek om mensen te kijken, vooral tegen de avond. Kijk uit, het wemelt van de brommers, fietsen en wandelaars. Kijk ook eens omhoog: veel oude huizen hebben nog bijzondere gevels, zeker in het oude centrum.

Dag 1 - 2: Aankomst Vietnam, Hanoi

Wat gedesoriënteerd door de klamme warmte die in Vietnam om je heen slaat, stap je het vliegtuig uit. In de aankomsthal staat de transferman op je te wachten en ben …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • Ik wil langer blijven. Reken op ca. € 40,- p.p.p.n. extra.

 • Ik wil langer blijven. Reken op ca. € 40,- p.p.p.n. extra.

 • Lekker luxe starten. Reken op ca. € 25,- p.p.p.n. extra.

 • Lekker luxe starten. Reken op ca. € 25,- p.p.p.n. extra.

Dag 3: Budget reis Vietnam - Hanoi, streetfood safari

Tijdens deze budget reis Vietnam pak vandaag de fiets of de riksja naar het Ho Chi Minh mausoleum waar ‘’Uncle Ho’’ ligt opgebaard. Bezoek ook de Tempel van de Literatuur, met zijn rustige, uitgestrekte tuinen een heerlijk rustpunt in deze drukke stad. In de Hoa La gevangenis (ook wel bekend als Hanoi Hilton, en nu museum) werden Amerikaanse krijgsgevangenen opgesloten.

Vanmiddag neemt onze gids je mee voor een streetfood safari door Hanoi. De gelegenheid om de stad te leren kennen door de ogen van een inwoner en tegelijk te proeven van het lekkerste Vietnamese eten. Voorbeeld zijn de Bia Hoi bars, waar goedkoop lokaal bier wordt verkocht. 

local Hero

Denk aan gepaste kleding, geen korte broek of T-shirt, als je het mausoleum bezoekt. Het is maandag en vrijdag dicht maar check de openingstijden, ze veranderen regelmatig.

* Wil je ook Sapa bezoeken? Reken dan op 3 extra reisdagen. Je kunt deze trip boeken bij Linh.

meet the locals

Dag 3: Budget reis Vietnam - Hanoi, streetfood safari

Tijdens deze budget reis Vietnam pak vandaag de fiets of de riksja naar het Ho Chi Minh mausoleum waar ‘’Uncle Ho’’ ligt opgebaard. Bezoek ook de Tempel van de Literatuur, …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • 3 Dagen alternatieve Sapa trekking in een rustig plattelands gebied, ver weg van de drukte. Je doet een homestay in een traditioneel Dao huis, neemt deel aan het dorpsleven en ondersteunt een community based tourism project. Reken op ca. € 225,- p.p.

 • 3 Dagen alternatieve Sapa trekking in een rustig plattelands gebied, ver weg van de drukte. Je doet een homestay in een traditioneel Dao huis, neemt deel aan het dorpsleven en ondersteunt een community based tourism project. Reken op ca. € 225,- p.p.

Dag 4: Hanoi, vertrek naar Bai Tu Long

Vanochtend vertrek je om 08.00 uur naar Halong, waarvandaan je cruise vertrekt naar het minder toeristische Bai Tu Long Bay, één van de highlights van Vietnam. Het is zo'n 4 uur rijden, goed te doen. Onderweg kom je door een vruchtbaar gebied met kleurige nieuwbouw in koloniale stijl en overal rijstvelden met waterbuffels. 

Tegen het middaguur ben je bij de Hon Gai pier en het anker los gooit. Tijdens de seafood lunch vaar je richting Bai Tu Long Bay, waar je per roeiboot een visserdorp bezoekt. Of ga kajakken, zwemmen en genieten van het uitzicht op de rotsformaties van de baai. Het is net een filmdecor! Diner en nog een drankje onder de sterrenhemel voor ook jij onder zeil gaat.

local Hero

Ondanks de meerprijs boek ik graag de Bai Tu Long route, want het aantal boten rond Halong Bay is vaak (te) groot, waardoor de mystieke ervaring van het varen op de baai wat verloren gaat. Ook is je jonk naar Bai Tu Long Bay ook comfortabeler. Tevoren boeken is sowieso goedkoper dan ter plaatse. Denk bij kajakken en zwemmen aan de onderstroming, het blijft natuurlijk open zee.

Dag 4: Hanoi, vertrek naar Bai Tu Long

Vanochtend vertrek je om 08.00 uur naar Halong, waarvandaan je cruise vertrekt naar het minder toeristische Bai Tu Long Bay, één van de highlights van Vietnam. Het is zo'n 4 …

︿

Dag 5: Budget reis Vietnam, van Bai Tu Long naar Hanoi

Wakker van het schommelen van de boot begin je de dag met een duik in het heldere water en een relaxt ontbijt. De jonk volgt een rustige route en zet koers naar de verschillende grotten en geologische formaties van de baai. Lunch aan boord voordat je ontscheept.

Aan het eind van de middag ben je weer terug in Hanoi. Denk wel aan de in Vietnam wisselende weersomstandigheden: het gebied kent droge, frisse winters en hete vochtige zomers. Niet alleen in de zomer maar ook in de winter regent het regelmatig. Als het te hard waait, zoals na een tyfoon, dan varen de boten niet.

Dag 5: Budget reis Vietnam, van Bai Tu Long naar Hanoi

Wakker van het schommelen van de boot begin je de dag met een duik in het heldere water en een relaxt ontbijt. De jonk volgt een rustige route en zet …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Avondvoorstelling in Kim Dong theater. Reken € 6,- p.p., ca. 1 uur. Vaak vol, liefst vanuit NL reserveren.

 • Avondvoorstelling in Kim Dong theater. Reken € 6,- p.p., ca. 1 uur. Vaak vol, liefst vanuit NL reserveren.

Dag 6: Hanoi, nachttrein Hue

Nog een hele dag in Hanoi. Wat gewend nu aan het Vietnamese leven, is dit tijd om zelf de stad door te struinen. De One Pillar pagode, de Tran Quoc pagode, de tempel van Ngoc Son of een dagtrip naar de Perfume pagode, niet ver van de stad, het kan allemaal.

Tegen de avond haal je je bagage op en neem je de taxi van je kleinschalige hotel naar het station waar de nachttrein naar Hue vertrekt.

local Hero

Ik reserveer een soft sleeper 4-persoons couchette 2e klas met airco. Neem voor onderweg wat snacks mee. Heet water en drankjes zijn aan boord verkrijgbaar. Er is trouwens ook een restauratiewagen, die warme maaltijden verzorgt.

meet the locals

Dag 6: Hanoi, nachttrein Hue

Nog een hele dag in Hanoi. Wat gewend nu aan het Vietnamese leven, is dit tijd om zelf de stad door te struinen. De One Pillar pagode, de Tran Quoc …

︿

Dag 7 - 8: Budget rondreis Vietnam, verblijf Hue

Om ca 09.00 kom je aan op het station van Hue, hier neem je een taxi naar je gereserveerde hotel. Hue is een prettige stad aan de Perfume rivier, met een compact historisch centrum.

Huur een fiets en bekijk het keizerlijk paleis en de Vietnamese variant van de Chinese Verboden stad: de Purple forbidden city (in de Citadel) en fiets daarna door de boomrijke omgeving naar de tombes van de vroegere keizers van Vietnam. Verdwalen doe je niet, overal straatverkopers die je tussen het maken van een parasol of de verkoop van wierrookstokjes door graag de weg wijzen.

local Hero

Een boottochtje over de Perfume rivier naar de Tien Mu tempel is ook de moeite waard. Zoek ’s avonds een restaurant op met uitzicht op de rivier en de Frans koloniale villa’s. Veel ouderen spreken trouwens nog een mondje Frans.

Dag 7 - 8: Budget rondreis Vietnam, verblijf Hue

Om ca 09.00 kom je aan op het station van Hue, hier neem je een taxi naar je gereserveerde hotel. Hue is een prettige stad aan de Perfume rivier, met …

︿

Dag 9: Rondreis Vietnam, Hue - Danang - Hoi An

Vanochtend reis je om ca. 10.30 uur per trein in een kleine 2 uur naar Danang, vanwaar onze chauffeur je naar het oude handelsstadje Hoi An brengt, één van de hoogtepunten van Vietnam.

Hoi An is een ideale en relaxte stop zo halverwege je reis. Hoewel meer reizigers dit hebben ontdekt, is het plaatsje nog steeds de moeite waard: statige handelshuizen worden afgewisseld door smalle straatjes met kleine winkels, galeries en kleermakershopjes, ’s avonds verlicht door tientallen lampions. Slenter langs de fabriekjes, kleine lokale musea en maak een selfie op de Japanse brug, de must see van Hoi An. 

Dag 9: Rondreis Vietnam, Hue - Danang - Hoi An

Vanochtend reis je om ca. 10.30 uur per trein in een kleine 2 uur naar Danang, vanwaar onze chauffeur je naar het oude handelsstadje Hoi An brengt, één van de …

︿

Dag 10 - 11: Verblijf in Hoi An

Ideale dagen om eens lekker bij te komen aan het Cua Dai strand. Een strandbedje, een koud Saigon biertje en een seafood lunch, de tijd vliegt. Met een taxi of brommer riksja ben je er zo, het ligt net iets buiten het plaatsje. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een fiets huren.

Meer dan strand? Je kunt ook naar de 40 km verder gelegen World Heritage site My Son, tussen de 4e en 13e eeuw het culturele middelpunt van Vietnam. Ondanks de bombardementen in de Vietnam Oorlog zijn er nog veel goed bewaarde monumenten en tempel ruïnes te zien. 

local Hero

* Kies bij Hoi An wel zorgvuldig je stukje strand, er zijn bars, restaurantjes en strandstoelen. Links de openbare stranden, rechts de stranden van de resort hotels.

* Wil je een tour door My Son? Een halve dag met gids kost ca. 45,- p.p. mar je kunt er met een minibus vanaf het busstation ook zelf heen, het is ca. 1 uur rijden.

meet the locals

Dag 10 - 11: Verblijf in Hoi An

Ideale dagen om eens lekker bij te komen aan het Cua Dai strand. Een strandbedje, een koud Saigon biertje en een seafood lunch, de tijd vliegt. Met een taxi of …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Halve dag in klein groepje. Reken incl. vervoer en materialen op ca. € 40,- p.p.

 • Halve dag in klein groepje. Reken incl. vervoer en materialen op ca. € 40,- p.p.

Dag 12: Budget reis Vietnam, Hoi An – Ho Chi Minh city

Na het ontbijt transfer terug naar Danang, waar je op de Re-unification Express stapt. Om 13.15 uur vertrekt de trein naar Ho Chi Minh, of wel Saigon.

Het traject, een dikke 900 km, werd in 1936 door de Fransen aangelegd en geeft je een goede indruk van het afwisselende platteland van Zuid Vietnam en alle gelegenheid voor een praatje met je medereizigers, want dit is de manier waarop de meeste Vietnamezen reizen. Ook deze keer slaap je in een comfortabele 4-pers. airco couchette.

local Hero

Op een budget Vietnamreis kies ik voor de trein. Onderweg goedkoop bier en snacks. De restauratie brengt voor enkele USD de warme maaltijd naar je coupé. Of neem noedels mee, er is gratis warm water in elk rijtuig. Wil je liever sneller, dan kan ik ook een lokale vlucht en extra nacht in Ho Chi Minh in de reis opnemen. Reken in dat geval op ca. € 60,- p.p. extra.

meet the locals

Dag 12: Budget reis Vietnam, Hoi An – Ho Chi Minh city

Na het ontbijt transfer terug naar Danang, waar je op de Re-unification Express stapt. Om 13.15 uur vertrekt de trein naar Ho Chi Minh, of wel Saigon.

Het traject, een dikke …

︿

Dag 13: Verblijf in Ho Chi Minh

Aankomst in de vroege ochtend. Vanaf het station neem je een taxi naar je kleinschalige hotel in het centrum. Laat je bagage achter en ga eerst ontbijten, bijvoorbeeld in de Chinese wijk Cholon met zijn  tientallen winkeltjes, eetstalletjes en fruitkraampjes.

Ga vandaag ook kijken in de Notre Dame kathedraal, bewonder de tussen de hoogbouw verscholen oude Franse villa’s of duik in de historie van de Vietnam Oorlog in het War Remnants museum. Indrukwekkend maar inderdaad niet zo’n vakantiegevoel. Dat heb je wel weer als je de drukke straten vol brommers, fietsers, auto’s en handkarren doorkruist: het Vietnam van tegenwoordig bruist en leeft

local Hero

* Meestal kun je pas na 12.00 uur op je kamer terecht maar na de trein regel ik altijd een vroege check in.
* Wil je vanmiddag liever naar de Cu Chi tunnels, net buiten de stad, dan kunnen we vervoer en een gids regelen.

meet the locals

Dag 13: Verblijf in Ho Chi Minh

Aankomst in de vroege ochtend. Vanaf het station neem je een taxi naar je kleinschalige hotel in het centrum. Laat je bagage achter en ga eerst ontbijten, bijvoorbeeld in de …

︿

Dag 14: Budget reis Vietnam, Naar Cai Be, Mekong homestay

Vandaag wordt je opgehaald bij je hotel want de komende twee dagen verken je de brede en uiterst vruchtbare Mekong delta. Al rond 08.00 uur vertrek je in een kleine groep per (mini)bus naar Cai Be.

Hier wacht je gids, stap je op een kleine boot en vaart door een waar labyrint van smalle kanalen naar de dorpjes en drijvende markt langs de oevers. Op het lokale, rustige Tan Phong eiland breng je je bagage naar je budget Vietnam homestay. Daar staat je lunch klaar.

local Hero

Met de familie ga je ‘s middags de groentetuinen en boomgaarden in en verzamel je net als zij de ingrediënten voor je diner. ’s Avonds met een kop groen thee onder de sterren met alleen het geluid van de vogels en de rivier voel je je opeens heel ver van het drukke Saigon.

Dag 14: Budget reis Vietnam, Naar Cai Be, Mekong homestay

Vandaag wordt je opgehaald bij je hotel want de komende twee dagen verken je de brede en uiterst vruchtbare Mekong delta. Al rond 08.00 uur vertrek je in een kleine …

︿

Dag 15: Van Mekong - Ho Chi Minh

Wakker van het kraaien van de haan en de ontwakende lokale gemeenschap eerst een vroeg ontbijt. Dan stap je op de fiets om een tochtje te  maken over het eiland. Je ziet hoe mensen hier leven en bezoekt enkele kleine fabriekjes en workshops waar lokale producten worden gemaakt.

Rond de middag ben je terug bij je homestay en vaart terug naar Cai Be, waar je vervoer klaar staat voor de terugreis naar Saigon. Je bent net voor donker weer terug in je hotel. Ga er nog even op uit, Vietnam specialist Linh heeft nog wel leuke lokaal restaurant tip voor je. 

local Hero

* Sluit af met een etentje tussen de locals. Op een plek die toeristen niet snel vinden: Huong Lai. Heerlijk eten zoals Thien Ly flower buds and Tangy sauteed chicken with lemongrass. Het is een restuarant waar studenten worden opgeleid in het hospitality vak. Even Engels oefenen met jou past daar heel goed bij.  
* Een streetfood safari van ongeveer 3 uur, kost ca. € 40,- p.p. Probeer bánh mi thit (stokbroodje varkensvlees, leverpastei, groenten, majo en peper), dê nuóng (geitenvlees), múc khô (gebakken inktvis) of phò, de ook buiten Vietnam bekende noodlesoep.

meet the locals

Dag 15: Van Mekong - Ho Chi Minh

Wakker van het kraaien van de haan en de ontwakende lokale gemeenschap eerst een vroeg ontbijt. Dan stap je op de fiets om een tochtje te  maken over het eiland. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • Reken op ca. € 40 p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 40 p.p.p.n. extra.

 • Ik eindig lekker luxe. Reken op ca. € 25,- p.p.p.n. extra.

 • Ik eindig lekker luxe. Reken op ca. € 25,- p.p.p.n. extra.

Dag 16 - 17: Vertrek budget reis Vietnam, terugvlucht

In de loop van de dag check-out en afhankelijk van je vlucht op eigen gelegenheid naar de luchthaven. Doorgaans vertrek je tegen de avond naar de luchthaven en kom je de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam. Het nagenieten van je budget Vietnam reis kan nu beginnen...

Dag 16 - 17: Vertrek budget reis Vietnam, terugvlucht

In de loop van de dag check-out en afhankelijk van je vlucht op eigen gelegenheid naar de luchthaven. Doorgaans vertrek je tegen de avond naar de luchthaven en kom je …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Linh

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Vietnam: