Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

...

want reizen is meer dan hotels boeken, highlights afvinken en kant-en-klaar avontuur.
Een onverwacht gesprek of een inzicht uit een andere cultuur: dat is de échte waarde van reizen.
In 2014 begonnen wij een reissite met dat als uitgangspunt. Regel je reis kleinschalig en lokaal met onze local Hero's.

Flexibele reisvoorwaarden
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Flexibele reisvoorwaarden

Ontvang een reisvoorstel van je reisspecialist ter plaatse. Wij geloven dat je rondreis pas bijzonder wordt als je de locals écht ontmoet. Hoe wij daar voor zorgen?

Je Vietnam reis nóg leuker?
Door Vietnam reizen kan op veel manieren. Je kunt in drie weken een complete Vietnam rondreis maken maar ook twee weken comfortabel en kleinschalig Vietnam is mogelijk.

Vietnam van noord naar zuid. Maak een streetfood safari in Hanoi en vaar per jonk langs de mystieke rotseilanden van Halong Bay of Bay Tu Long. Pak vervolgens de trein naar het zuiden en bewonder de tempels en paleizen van Hue. Rust daarna uit op het strand bij Hoi An en sla eenmaal in het zuiden de vruchtbare Mekong Delta niet over. Of doe nog iets extra: een trip naar de traditionele volkeren rond Sapa of (’s winters) enkele dagen op het tropische eiland Phu Quoc, goed bereikbaar vanaf Ho Chi 

Vietnam van noord naar zuid. Maak een streetfood safari in Hanoi en vaar per jonk langs de mystieke rotseilanden van Halong Bay of Bay Tu Long. Pak vervolgens tijdens je rondreis Vietnam de trein naar het zuiden en bewonder de tempels en paleizen van Hue. Rust daarna uit op het strand bij Hoi An en sla eenmaal in het zuiden de vruchtbare Mekong Delta niet over. Of doe nog iets extra: een trip naar de traditionele Vietnamese volkeren rond Sapa of (’s winters) enkele dagen op het tropische eiland Phu Quoc, goed bereikbaar vanaf Ho Chi Minh city (Saigon) Vraag je Local Hero, je reis specialist ter plaatse. Vietnam ligt in Zuid Oost Azië en wordt omgeven door Cambodja, Laos en China. Ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Vietnam Top 5: de leukste dingen die je er meemaakt. Want waar in Vietnam vind je precies die kalkrotsen en hoe organiseer je je trip naar Saigon? Kortom alle must see’s en to do’s voor je rondreis Vietnam op maat.

Local Hero Travel

Onze Local Hero, je Vietnam reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het samenstellen van een kleinschalige Vietnam rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen maar het toch prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben. Of wanneer je een unieke rondreis Vietnam wilt maken, maar geen tijd hebt om alles zelf uit te zoeken.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Vietnam rondreis door hem verder inspireren. Kijk eerst eens bij de Vietnam Top 5, de leukste dingen die je kunt doen in Vietnam.

Met jarenlang ervaring met comfortabel, kleinschalig Vietnam reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Vietnam rondreis helemaal top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee, boek een Vietnam homestay, drink wat in een lokale kroeg, ga eens wat eten in een typisch Vietnamees buurtrestaurant, kortom meet the locals in Vietnam.

Want: Meet the locals, share the world. Zo wordt je Vietnam rondreis nóg leuker. Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis. Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis naar Vietnam met zo’n ‘local touch’. Hoe doe je dat? Maak je rondreis door Vietnam bijvoorbeeld met de trein in plaats van het vliegtuig. Check ons blog hoe je dat doet.

Beste reistijd Vietnam

Wanneer je plannen hebt voor een vakantie naar Vietnam, dan ben je uiteraard benieuwd naar de beste reistijd Vietnam. Niet te druk, goed weer en de leukste lokale evenementen. De beste reistijd Vietnam is tussen december en april. De temperatuur in Vietnam is dan aangenaam en de luchtvochtigheid beperkt. Overigens kun je in de overige maanden ook perfect op rondreis.

Vietnam kun je in drie regio’s opdelen; Noord-Vietnam, Centraal-Vietnam en Zuid-Vietnam. De beste reistijd Vietnam is wat lastig in te delen, omdat de beste reistijd van deze regio's onderling van elkaar verschilt. In principe vind je in heel Vietnam tussen december en april temperaturen van rond de 25 graden en hier en daar kleine buitjes. Lees voor meer informatie over de beste reistijd Vietnam ook eens in ons blog.

Prakitsche informatie Vietnam 

Visum: voor je reis naar Vietnam moet je van te voren een visum aanvragen, dit kan via een formulier op de website van de Vietnamese ambassade in Den Haag of Brussel. Je kunt een afspraak maken om langs te gaan bij de ambassade of ervoor kiezen om alles aangetekend op te sturen naar de ambassade. Je kunt het visum ook makkelijk online regelen. In beide gevallen is het verstandig op tijd je visum aan te vragen in verband met de verwerkingstijd. Je visum is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. 

Vaccinaties: een vaccinatie voor je reis naar Vietnam is niet verplicht, wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Een deel van de vaccinatiekosten worden mogelijk vergoed door je ziektekostenverzekering, handig om dit even te checken. Kraanwater in Vietnam is niet drinkbaar, flessen drinkwater zijn overal goedkoop te verkrijgen. 

Tijdsverschil: in onze wintertijd is het in Vietnam 6 uur later dan in Nederland, tijdens de zomer is dit tijdsverschil 5 uur. 

Geld & pinnen: de munteenheid in Vietnam is de Vietnamese Dong (VND). Pinnen is overal in Vietnam mogelijk, zorg er wel voor dat je je bankpas op wereld hebt staan. En voor noodgevallen wat contant geld tot je beschikking hebt. 

Getting around: grote afstanden in Vietnam reis je vooral per trein of vliegtuig. In de steden kun je gebruik maken van taxi's, cyclo fietstaxi's of kun je bij iemand achterop de brommer stappen. 

Vietnam reizen met kinderen

Een verre reis met je kinderen? Voor een familiereis is Vietnam een ideale bestemming. Vietnam biedt volop mogelijkheden en je kunt je rondreis zo afwisselend maken als je zelf wilt. Kalm aan, zodat zowel jij als je gezin er van geniet. Je slaapt in Vietnam comfortabel en in kleinschalige hotels, vaak met zwembad. Onze lokale reisspecialist heeft veel ervaring met het plannen van een Vietnam rondreis met kinderen en helpt je graag bij het plannen van jouw ideale gezinsvakantie naar Vietnam. Laat je adviseren over bijzondere plekjes in Vietnam en maak kennis met de lokale bevolking: zie ook onze familiereis-pagina.

Indochina rondreis door Laos, Cambodja en Vietnam

Je kunt Vietnam ook combineren met Laos en Cambodja. Zo combineer je de highlights van Laos en Cambodja met het rustige en minder bezochte platteland van Vietnam. Voor wie maar beperkt de tijd heeft is onze verzorgde 3-weekse Indochina rondreis geknipt.

Al je lokale vervoer en privé transfers zijn geregeld, net als je 3-sterren middenklasse of comfortabele 4-sterren hotels in de stijl van het land. Overal waar je komt, staat je lokale gids al op voor je klaar. Met zijn of haar hulp en ‘insider’ tips zie je Indochina net even anders. Benieuwd, bekijk onze voorbeeld Indochina rondreis. Of maak je Indochina rondreis samen met je local hero op maat.

Lees verder

Budget

Vietnam rondreis betaalbaar

17 dagen €865,-
 • Relaxt per trein naar het zuiden
 • Lokale hotels; transfers doe je zelf
 • Cruise Bai Tu Long, fietsen Mekong
 • Tropisch strand bij koloniaal Hoi An
bekijk deze voorbeeldreis

Meest geboekt

Vietnam rondreis de leukste

18 dagen €1455,-
 • Per trein & vliegtuig naar 't zuiden
 • Comfort hotels, transfers inclusief
 • Village stay, Bai Tu Long, Mekong
 • Strand Nha Trang of naar eiland
bekijk deze voorbeeldreis

Met je gezin

Familiereis Vietnam met kinderen

17 dagen €989,-
 • Per trein & vliegtuig naar 't zuiden
 • Comfort hotels, deels zwembad
 • Cruise Bai Tu Long, Cu Chi, Mekong
 • Strand Hoi An, boottrip eilanden
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Vietnam is ook leuk voor kinderen

25 januari 2020, fam Nederkoorn, Maastricht

Thailand was ons plan maar omdat André een collega had die net terug was uit Vietnam en zo enthousiast vertelde over zijn reis, hebben we besloten met onze drie kinderen naar Vietnam te gaan. Geen spijt van gehad, het is makkelijker dan je denkt en Linh heeft steeds contact met ons gehouden. Hoi An vonden we het leukst, heel veel te doen, ook voor de kinderen.

Leuk contact en flexibel

16 december 2019, Liesbeth en Margot, Nijmegen

We zijn net terug van 3 weken Vietnam, wat een mooie reis was het. Alles klopte, de hotels waren precies wat we zelf ook uit zouden kiezen als we het zelf geregeld hadden. Minpuntje was dat we door een misverstand het busje naar Halong Bay misten, gelukkig kon Linh direct voor alternatief vervoer zorgen. Bay Tu Long is inderdaad veel rustiger als Halong.

Voortaan regelen we al onze reizen direct, je hebt gelijk leuk contact en bent veel flexibeler. Het filmpje van Wil uit Costa Rica maakte ons enthousiast voor onze volgende reis. Nog wel even sparen hoor.

Lees ons Vietnam reisblog of luister de podcast
Vietnam: weer veilig op reis
Julia 27 september 2021


Fietsen tussen de rijstvelden, relaxen op één van de tropische eilanden en verblijven in kleinschalige accommodaties in de uitbundige natuur.

Tijdens je rondreis door Vietnam kun je het allemaal beleven. En misschien wel meer dan ooit zijn we er aan toe, na een jaar van weinig reismogelijkheden. 

lees meer
Door Vietnam reizen kan op veel manieren. Je kunt in drie weken een complete Vietnam rondreis maken maar ook twee weken comfortabel en kleinschalig Vietnam is mogelijk. Lees verder

Vietnam van noord naar zuid. Maak een streetfood safari in Hanoi en vaar per jonk langs de mystieke rotseilanden van Halong Bay of Bay Tu Long. Pak vervolgens de trein naar het zuiden en bewonder de tempels en paleizen van Hue. Rust daarna uit op het strand bij Hoi An en sla eenmaal in het zuiden de vruchtbare Mekong Delta niet over. Of doe nog iets extra: een trip naar de traditionele volkeren rond Sapa of (’s winters) enkele dagen op het tropische eiland Phu Quoc, goed bereikbaar vanaf Ho Chi 

Vietnam van noord naar zuid. Maak een streetfood safari in Hanoi en vaar per jonk langs de mystieke rotseilanden van Halong Bay of Bay Tu Long. Pak vervolgens tijdens je rondreis Vietnam de trein naar het zuiden en bewonder de tempels en paleizen van Hue. Rust daarna uit op het strand bij Hoi An en sla eenmaal in het zuiden de vruchtbare Mekong Delta niet over. Of doe nog iets extra: een trip naar de traditionele Vietnamese volkeren rond Sapa of (’s winters) enkele dagen op het tropische eiland Phu Quoc, goed bereikbaar vanaf Ho Chi Minh city (Saigon) Vraag je Local Hero, je reis specialist ter plaatse. Vietnam ligt in Zuid Oost Azië en wordt omgeven door Cambodja, Laos en China. Ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Vietnam Top 5: de leukste dingen die je er meemaakt. Want waar in Vietnam vind je precies die kalkrotsen en hoe organiseer je je trip naar Saigon? Kortom alle must see’s en to do’s voor je rondreis Vietnam op maat.

Local Hero Travel

Onze Local Hero, je Vietnam reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het samenstellen van een kleinschalige Vietnam rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen maar het toch prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben. Of wanneer je een unieke rondreis Vietnam wilt maken, maar geen tijd hebt om alles zelf uit te zoeken.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Vietnam rondreis door hem verder inspireren. Kijk eerst eens bij de Vietnam Top 5, de leukste dingen die je kunt doen in Vietnam.

Met jarenlang ervaring met comfortabel, kleinschalig Vietnam reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Vietnam rondreis helemaal top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee, boek een Vietnam homestay, drink wat in een lokale kroeg, ga eens wat eten in een typisch Vietnamees buurtrestaurant, kortom meet the locals in Vietnam.

Want: Meet the locals, share the world. Zo wordt je Vietnam rondreis nóg leuker. Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis. Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis naar Vietnam met zo’n ‘local touch’. Hoe doe je dat? Maak je rondreis door Vietnam bijvoorbeeld met de trein in plaats van het vliegtuig. Check ons blog hoe je dat doet.

Beste reistijd Vietnam

Wanneer je plannen hebt voor een vakantie naar Vietnam, dan ben je uiteraard benieuwd naar de beste reistijd Vietnam. Niet te druk, goed weer en de leukste lokale evenementen. De beste reistijd Vietnam is tussen december en april. De temperatuur in Vietnam is dan aangenaam en de luchtvochtigheid beperkt. Overigens kun je in de overige maanden ook perfect op rondreis.

Vietnam kun je in drie regio’s opdelen; Noord-Vietnam, Centraal-Vietnam en Zuid-Vietnam. De beste reistijd Vietnam is wat lastig in te delen, omdat de beste reistijd van deze regio's onderling van elkaar verschilt. In principe vind je in heel Vietnam tussen december en april temperaturen van rond de 25 graden en hier en daar kleine buitjes. Lees voor meer informatie over de beste reistijd Vietnam ook eens in ons blog.

Prakitsche informatie Vietnam 

Visum: voor je reis naar Vietnam moet je van te voren een visum aanvragen, dit kan via een formulier op de website van de Vietnamese ambassade in Den Haag of Brussel. Je kunt een afspraak maken om langs te gaan bij de ambassade of ervoor kiezen om alles aangetekend op te sturen naar de ambassade. Je kunt het visum ook makkelijk online regelen. In beide gevallen is het verstandig op tijd je visum aan te vragen in verband met de verwerkingstijd. Je visum is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. 

Vaccinaties: een vaccinatie voor je reis naar Vietnam is niet verplicht, wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Een deel van de vaccinatiekosten worden mogelijk vergoed door je ziektekostenverzekering, handig om dit even te checken. Kraanwater in Vietnam is niet drinkbaar, flessen drinkwater zijn overal goedkoop te verkrijgen. 

Tijdsverschil: in onze wintertijd is het in Vietnam 6 uur later dan in Nederland, tijdens de zomer is dit tijdsverschil 5 uur. 

Geld & pinnen: de munteenheid in Vietnam is de Vietnamese Dong (VND). Pinnen is overal in Vietnam mogelijk, zorg er wel voor dat je je bankpas op wereld hebt staan. En voor noodgevallen wat contant geld tot je beschikking hebt. 

Getting around: grote afstanden in Vietnam reis je vooral per trein of vliegtuig. In de steden kun je gebruik maken van taxi's, cyclo fietstaxi's of kun je bij iemand achterop de brommer stappen. 

Vietnam reizen met kinderen

Een verre reis met je kinderen? Voor een familiereis is Vietnam een ideale bestemming. Vietnam biedt volop mogelijkheden en je kunt je rondreis zo afwisselend maken als je zelf wilt. Kalm aan, zodat zowel jij als je gezin er van geniet. Je slaapt in Vietnam comfortabel en in kleinschalige hotels, vaak met zwembad. Onze lokale reisspecialist heeft veel ervaring met het plannen van een Vietnam rondreis met kinderen en helpt je graag bij het plannen van jouw ideale gezinsvakantie naar Vietnam. Laat je adviseren over bijzondere plekjes in Vietnam en maak kennis met de lokale bevolking: zie ook onze familiereis-pagina.

Indochina rondreis door Laos, Cambodja en Vietnam

Je kunt Vietnam ook combineren met Laos en Cambodja. Zo combineer je de highlights van Laos en Cambodja met het rustige en minder bezochte platteland van Vietnam. Voor wie maar beperkt de tijd heeft is onze verzorgde 3-weekse Indochina rondreis geknipt.

Al je lokale vervoer en privé transfers zijn geregeld, net als je 3-sterren middenklasse of comfortabele 4-sterren hotels in de stijl van het land. Overal waar je komt, staat je lokale gids al op voor je klaar. Met zijn of haar hulp en ‘insider’ tips zie je Indochina net even anders. Benieuwd, bekijk onze voorbeeld Indochina rondreis. Of maak je Indochina rondreis samen met je local hero op maat.

Je Vietnam reis, een local touch:

* Lokaal eten: alleen ‘t Chefs menu, Hoi An 
* Meedoen: artistiek fun fruit festival, Saigon
* Homestay: een nachtje thuis bij de Vietnamees

lees meer