ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Boetiek rondreis Marokko

reisduur:
13 dagen / 12 nachten
route:
Rabat – Fes – Erfoud – Merzouga – Dades Gorges – Aït Benhaddou – Marrakesh
reissom:
va. € 2210,- (p.p 2 volwassenen. Huurauto v.a. € 180,- p.p. bij 2 personen) (Boek zelf je retourvlucht)

Een tweeweekse comfortabele fly-drive door een bijzonder stukje Noord Afrika. Een land waar je je ogen en neus achterna loopt in de verdwaal-hier-maar-gewoon souks. Waar je in de kleinste restaurantjes de lekkerste gerechten proeft om dan gestrekt te gaan op de patio van een traditioneel Riad hotel. Marokko is verassend veelzijdig, net als deze boetiekreis.

Op je route liggen de vier koningssteden, groene palmoases en de uitlopers van de Sahara woestijn. Je start met privé chauffeur, daarna een eigen ruime huurauto met airco, afgewisseld met een bijzondere rit door de woestijn per kameel karavaan.

Je slaapplekken hebben we zorgvuldig uitgekozen. Geen 5 sterren bling bling, wel luxe in de sfeer van het land. Slim gekozen elegante stadhotels, luxe onder de sterren in een orientaals Bedoeïenen camp en stijlvolle boetiek Riads.

Alle excursies zijn geregeld, zodat je ook de auto uitkomt. Bijzondere extra’s zoals een ballonvaart boven Marrakesh boek je makkelijk bij. Samen met jouw Marokko reisspecialist, je local Hero, maak je je individuele Marokko boetiek rondreis op maat.

Inclusief:

  • luchthaventransfers;
  • privé vervoer van Rabat naar Fes;
  • 11 overnachtingen in boetiekhotels en riads met ontbijt;
  • 1 nacht deluxe woestijn Bedoeïen camp met ontbijt en diner;
  • stadswandeling met gids in Rabat, Fes en Marrakesh;
  • kamelenrit en village walk Dades vallei;
  • assistentie local Hero

Exclusief:

Wat is de beste reistijd voor Marokko? 
De beste maanden om Marokko te bezoeken zijn april/mei en augustus/september. Het zijn ook de drukkere en meest populaire maanden. Ook buiten deze maanden kun je prima naar Marokko. In onze winter is het zuidelijk deel lekker warm (Agadir is een winterzonbestemming), hartje zomer wordt het daar flink warm maar met een airco auto en airco in je hotel is het nog steeds goed te doen. Het noorden van Marokko is vrij nat, vooral in de winter, in de bergen van de Atlas ligt er dan sneeuw. In het zuiden kunnen zandstormen voorkomen, de zgn. sirocco of khamsin. 

Heb ik een visum nodig voor Marokko? 
Voor de reizen naar Marokko is voor Nederlanders geen visum nodig. Let er wel op dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn als je Marokko verlaat. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige reisdocumenten voor Marokko. Het is handig voor vertrek de informatie van het consulaat of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt voor je Marokko rondreis.

Heb ik een vaccinatie nodig voor Marokko? 
Voor Marokko zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden worden een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Of check de website van GGD Reisvaccinaties voor de actuele informatie. Kraanwater in Marokko is buiten de grote steden niet altijd drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar.

Is er tijdsverschil met Marokko? 
In Marokko is het gedurende onze zomertijd 1 uur vroeger als in Nederland. In de wintertijd is het 2 uur vroeger.

Is het veilig in Marokko? 
Kleine criminaliteit komt vooral voor op drukke toeristische plaatsen. Over het algemeen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen maar loop in de steden niet in stille overlichte straten of buurten. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Marokko checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de actuele informatie over reizen naar Marokko.

Welke kleding draag ik in Marokko? 
Marokkanen zijn vrij conservatief: schone, hele en nette kleding vinden ze belangrijk. Vrouwen wordt aangeraden schouders en knieën bedekt te houden. Marokkaanse mannen dragen in de Marokkaanse steden een lange broek. Doe in moskeeën je schoenen uit en praat zachtjes. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst. In de warme maanden is katoenen kleding in laagjes aan te raden. Neem ook een warme trui mee als de airco loeit, of als het in voor of najaar ’s avonds afkoelt.

Hoe betaal ik in Marokko? 
In Marokko betaal je met Dirham (MAD) Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 en 100 de beste koers. Accepteer geen beschadigde dirham biljetten, je kunt ze moeilijk kwijt. Je kunt verder overal pinnen, de bij de meeste automaten kun je met je pinpas met cirruslogo terecht. Pin op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje (bewaren als je terug wilt wisselen in euro’s). Het is aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s in cash bij je te hebben. Vergeet niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je niet pinnen.

Steeds vaker worden in de grotere hotels, winkels en restaurants creditcards in Marokko geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Zorg voor voldoende kleingeld, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. 

Is fooi gebruikelijk in Marokko? 
Entreegelden zijn niet inbegrepen, doorgaans maar enkele euro’s. Gebruikelijk is een kleine fooi voor allerlei diensten (baksjisj) Laat je echter niet op sleeptouw nemen, vooral niet in de echt toeristische gebieden. Je gids of chauffeur verwacht ca. 2-5 US$ p.p. per dag. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat dirham nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en van de fooi hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier makkelijk mee omgaan het best is. Op je vakantiebudget valt het immers mee. Vriendelijkheid is bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven. 

Welke stekker neem ik mee naar Marokko? 
De stopcontacten in Marokko werken op 220-230 volt, net als bij ons Europese stekkers. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is een must, ook voor verblijf in de woestijn.

Hoe reis ik door Marokko? 
Je reist in Marokko met je eigen huurauto, zo heb je alle vrijheid. Het is even wennen maar alles is duidelijk aangegeven en de hoofdwegen zijn geasfalteerd. Autohuur is iets prijziger dan in Europa (ca.€ 50,- p/dg), bij de grotere autoverhuurders zijn de auto’s in goede staat. Je kunt zelf je auto boeken of dit via je local Hero regelen. Check ter plaatse wel evt. beschadigingen en neem drinken mee voor onderweg. Wil je liever niet zelf rijden, dan is de lijnbus een alternatief.

Vanuit Casablanca kun je naar Rabat, Fes, Meknes en Marrakech; vanuit Marrakech kun je naar Essasouira en Agadir. Je local Hero reserveert je buskaartjes tevoren, bij betrouwbare bus maatschappijen als CTM en Supratours. Vanuit Marrakech of Casablanca en tussen de koningssteden als Fes, Meknes en Rabat, kun je ook eenvoudig per trein reizen. Je local Hero kan de treinkaartjes tevoren regelen zodat je een gereserveerde plaats hebt.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Je rondreis Marokko start je doorgaans in Casablanca of Marrakesh. Transavia vliegt van zowel Amsterdam als Eindhoven rechtstreeks naar deze bestemmingen.

Kosten

Reken voor een retourvlucht op ca. € 150,- / 400,-, afhankelijk van dag, tijd en periode. Midweek vliegen is doorgaans het voordeligst.

Maatschappijen.

Je kunt kiezen uit reguliere maatschappijen als Royal Air Maroc of KLM maar ook met low cost maatschappijen als Transavia of Ryanair. De meeste reizigers vliegen met lowcosters. Combineren van lowcost maatschappijen, dus heen met de ene, terug met de ander is mogelijk. Ook vanaf Weeze, Düsseldorf of Brussel vertrekken vluchten naar Marokkaanse luchthavens.

Tijden
* Probeer late avond of nachtvluchten te vermijden, het is prettiger overdag op je bestemming aan te komen.
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.

Tips
*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen.
*Let op speciale actieperiodes, bv. KLM wereld deal weken.

Wie boekt de auto voor mijn reis? 

Uiteraard kun je via mij je huurauto boeken. Ik heb goede ervaringen met de auto’s en service van Sunny Cars. Veel reizigers zijn dat met mij eens. Natuurlijk kun je het zelf direct op hun website boeken of, als je dat makkelijker vindt, kun je het boeken van je auto ook aan mij overlaten. In beide gevallen krijg je de rekening en vouchers tevoren per mail toegestuurd. 

Waarom Sunny Cars? 

Sunny is een zgn. broker, een in Europa gevestigde onderneming die zelf geen auto’s heeft maar het aanbod van de verschillende verhuurders als AVIS, Hertz, Budget, etc. etc. combineert en daar de meest aantrekkelijke aanbod uit haalt.

Dit is vaak voordeliger dan of wel lokaal boeken (door mij als local Hero) of direct bij Hertz of Avis etc. Bijkomende voordelen: door de schaalgrootte en het gebruik van internationale verzekeringspartners zijn de auto verzekeringen voordeliger en de dekkingen hoger dan bij lokale Marokkaanse autoverhuurders. Ook krijg je doorgaans een all-in tarief, zodat je ter plaatse niets mee hoeft bij te betalen. Wel zo makkelijk als je toch wat vermoeid aankomt. In het kopje “exclusief” vind je de kosten die je ter plaatsen extra dient te betalen.

Welke route boek je? 

Het traject tussen Fez en Marrakesh, dat in 5 dagen (of langer) is af te leggen, is opgenomen in de meeste rondreizen. Handig omdat je dat niet makkelijk met het openbaar vervoer kunt doen. Je haalt de auto op in Fez (stadskantoor) en levert hem weer in in Marrakesh (stadskantoor). Je kunt tegen betaling ook hotelaflevering reserveren, uitsluitend op aanvraag voor MAD 300 per enkele reis. De zgn. one-way kosten vanaf € 65,- worden niet automatisch bij de huursom opgeteld en dien je ter plaatse te betalen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen de auto op de luchthaven in te leveren. In de steden zelf kun je beter een taxi nemen, een huurauto is daar niet handig, je kent de weg niet en je rijdt je al snel vast. 

Welke auto boek je het best? 

Dit zijn in Marokko via Sunnycars de meest dor onze reizigers geboekte categorieën: 

  • Voor 2-3 personen: Cat. Economy, Dacia Sandero, 2 deurs, handgeschakeld, airco, ok voor 2-3 personen (Alternatief Compact categorie, Dacia Logan, 4 deurs, handgeschakeld, met airco.) 
  • Voor 4-5 personen: Ga je met je gezin dan is de Fiat Doble Minivan voordelig. Wel is de bagageruimte beperkt en ligt die in het zicht (een doek erover helpt, wat). Wat duurder nog maar hoger op de wielen is een Dacia Duster. Voor hogere categorieën, zie de site van Sunny.

Drie tips:

  • Omdat je auto een belangrijk deel van de reis is, je ‘woont’ er tijdens je rondreis toch een beetje in, is een te kleine auto niet fijn. Ook is de bagageruimte al snel te klein. Neem geen koffers maar zachte tassen mee en beperk je bagage flink. Zeker als je in Nederland in een wat grotere auto rijdt, is het prettiger de kleinste categorieën, meestal met een te lichte motor voor je route, niet te kiezen maar eerder voor een middenklas auto. 
  • Bijt je niet vast op een merk, dat wordt nooit gegarandeerd want men wil ook wel eens een deal sluiten met een autoleverancier van een ander merk. Je boekt voor een auto categorie. Binnen die categorie zijn de auto’s qua maat, opties en faciliteiten vergelijkbaar.
  • Doe het de eerste dag rustig aan, zelfs een ervaren bestuurder moet in een andere auto en in een ander land even wennen. Je hebt geen haast, het is vakantie. De weg kwijt of iets anders? De ervaring leert dat men in Marokko bijzonder behulpzaam is, dus no worries.

Wat is inbegrepen? 

  • Onbeperkt aantal km. 
  • WA verzekering lokaal 
  • WA aanvulling tot 7,5 miljoen (lokale dekking is te laag) 
  • CDW (eigen risico blijft nog ca. € 1400,-) en TP (diefstalverzekering) 
  • Terugbetaling eigen risico. (ook voor glas, bodem, banden en dak) In geval van schade en/of diefstal belast de autoleverancier je met een eigen risico. Dit bedrag betaal je dan ter plaatse en wordt na thuiskomst door Sunny Cars vergoed. Het is dus niet nodig om lokaal een extra verzekering af te sluiten. 
  • Afleveren op de luchthaven indien van toepassing (niet: Fes) 
  • Flex Service wordt standaard extra afgesloten, waardoor je tot 4 uur voor verhuurperiode nog kan annuleren en alleen de Flex Service kosten (€ 7,-) kwijt bent.

Wat is exclusief? 

  • Toeslag aanname huurauto buiten kantoor tijden. 
  • Toeslag extra bestuurder ca. MAD 60,- p.d. max. MAD 350,- per huurperiode, afhankelijk type auto. 
  • Waarborg: Credit card met pincode op bestuurdersnaam is verplicht. Het bedrag van het eigen risico wordt als waarborg van uw creditcard afgeschreven. 
  • Toeslag leeftijd, voor 25 jaar of vanaf 65 jaar. Kosten kun je bij mij navragen. 
  • Kinderzitje MAD 250,- per huurperiode. (babyzitje niet mogelijk) 
  • Evt. one-way toeslag, ter plaatsen te betalen 
  • Lokale GPS huur (ca. MAD 90,- p.d.)

Waar moet je verder op letten? 

  • Een dag is 24 uur, vanaf het moment dat je de auto ophaalt;
  • De vertrekdatum is bepalend voor het seizoen tarief, net voor het hoogseizoen huren is dus goedkoper, aan het eind van het hoogseizoen huren relatief duur. 
  • Creditcard op naam van hoofdbestuurder nodig, deze ook meenemen. 
  • Min. leeftijd 25 jaar. 1 jaar in bezit van rijbewijs, max leeftijd 65 jaar. Mogelijk te verlagen/verhogen voor MAD 120 per dag, max. MAD 1200 per huurperiode. (bij huur busje 7-9 personen gelden andere voorwaarden)

Verdere info:

Zie voor de meest up to date voorwaarden de site van Sunny Cars.
Of lees het door ons geschreven blog op Traveljunks.nl: 8X do’s and don’ts van autorijden in Marokko.

reisduur:
13 dagen / 12 nachten
route:
Rabat – Fes – Erfoud – Merzouga – Dades Gorges – Aït Benhaddou – Marrakesh
reissom:
va. € 2210,- (p.p 2 volwassenen. Huurauto v.a. € 180,- p.p. bij 2 personen)
Een tweeweekse comfortabele fly-drive door een bijzonder stukje Noord Afrika. Een land waar je je ogen en neus achterna loopt …
︿

Inclusief:

  • luchthaventransfers;
  • privé vervoer van Rabat naar Fes;
  • 11 overnachtingen in boetiekhotels en riads met ontbijt;
  • 1 nacht deluxe woestijn Bedoeïen camp met ontbijt en diner;
  • stadswandeling met gids in Rabat, Fes en Marrakesh;
  • kamelenrit en village walk Dades vallei;
  • assistentie local Hero

Exclusief:

Wat is de beste reistijd voor Marokko? De beste maanden om Marokko te bezoeken zijn april/mei en augustus/september. Het zijn ook …
︿
Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Wie boekt de auto voor mijn reis? 

Uiteraard kun je via mij je huurauto boeken. Ik heb goede ervaringen met de auto’s en service van Sunny Cars. Veel reizigers zijn dat met mij eens. Natuurlijk kun je het zelf direct op hun website boeken of, als je dat makkelijker vindt, kun je het boeken van je auto ook aan mij overlaten. In beide gevallen krijg je de rekening en vouchers tevoren per mail toegestuurd. 

Waarom Sunny Cars? 

Sunny is een zgn. broker, een in Europa gevestigde onderneming die zelf geen auto’s heeft maar het aanbod van de verschillende verhuurders als AVIS, Hertz, Budget, etc. etc. combineert en daar de meest aantrekkelijke aanbod uit haalt.

Dit is vaak voordeliger dan of wel lokaal boeken (door mij als local Hero) of direct bij Hertz of Avis etc. Bijkomende voordelen: door de schaalgrootte en het gebruik van internationale verzekeringspartners zijn de auto verzekeringen voordeliger en de dekkingen hoger dan bij lokale Marokkaanse autoverhuurders. Ook krijg je doorgaans een all-in tarief, zodat je ter plaatse niets mee hoeft bij te betalen. Wel zo makkelijk als je toch wat vermoeid aankomt. In het kopje “exclusief” vind je de kosten die je ter plaatsen extra dient te betalen.

Welke route boek je? 

Het traject tussen Fez en Marrakesh, dat in 5 dagen (of langer) is af te leggen, is opgenomen in de meeste rondreizen. Handig omdat je dat niet makkelijk met het openbaar vervoer kunt doen. Je haalt de auto op in Fez (stadskantoor) en levert hem weer in in Marrakesh (stadskantoor). Je kunt tegen betaling ook hotelaflevering reserveren, uitsluitend op aanvraag voor MAD 300 per enkele reis. De zgn. one-way kosten vanaf € 65,- worden niet automatisch bij de huursom opgeteld en dien je ter plaatse te betalen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen de auto op de luchthaven in te leveren. In de steden zelf kun je beter een taxi nemen, een huurauto is daar niet handig, je kent de weg niet en je rijdt je al snel vast. 

Welke auto boek je het best? 

Dit zijn in Marokko via Sunnycars de meest dor onze reizigers geboekte categorieën: 

  • Voor 2-3 personen: Cat. Economy, Dacia Sandero, 2 deurs, handgeschakeld, airco, ok voor 2-3 personen (Alternatief Compact categorie, Dacia Logan, 4 deurs, handgeschakeld, met airco.) 
  • Voor 4-5 personen: Ga je met je gezin dan is de Fiat Doble Minivan voordelig. Wel is de bagageruimte beperkt en ligt die in het zicht (een doek erover helpt, wat). Wat duurder nog maar hoger op de wielen is een Dacia Duster. Voor hogere categorieën, zie de site van Sunny.

Drie tips:

  • Omdat je auto een belangrijk deel van de reis is, je ‘woont’ er tijdens je rondreis toch een beetje in, is een te kleine auto niet fijn. Ook is de bagageruimte al snel te klein. Neem geen koffers maar zachte tassen mee en beperk je bagage flink. Zeker als je in Nederland in een wat grotere auto rijdt, is het prettiger de kleinste categorieën, meestal met een te lichte motor voor je route, niet te kiezen maar eerder voor een middenklas auto. 
  • Bijt je niet vast op een merk, dat wordt nooit gegarandeerd want men wil ook wel eens een deal sluiten met een autoleverancier van een ander merk. Je boekt voor een auto categorie. Binnen die categorie zijn de auto’s qua maat, opties en faciliteiten vergelijkbaar.
  • Doe het de eerste dag rustig aan, zelfs een ervaren bestuurder moet in een andere auto en in een ander land even wennen. Je hebt geen haast, het is vakantie. De weg kwijt of iets anders? De ervaring leert dat men in Marokko bijzonder behulpzaam is, dus no worries.

Wat is inbegrepen? 

  • Onbeperkt aantal km. 
  • WA verzekering lokaal 
  • WA aanvulling tot 7,5 miljoen (lokale dekking is te laag) 
  • CDW (eigen risico blijft nog ca. € 1400,-) en TP (diefstalverzekering) 
  • Terugbetaling eigen risico. (ook voor glas, bodem, banden en dak) In geval van schade en/of diefstal belast de autoleverancier je met een eigen risico. Dit bedrag betaal je dan ter plaatse en wordt na thuiskomst door Sunny Cars vergoed. Het is dus niet nodig om lokaal een extra verzekering af te sluiten. 
  • Afleveren op de luchthaven indien van toepassing (niet: Fes) 
  • Flex Service wordt standaard extra afgesloten, waardoor je tot 4 uur voor verhuurperiode nog kan annuleren en alleen de Flex Service kosten (€ 7,-) kwijt bent.

Wat is exclusief? 

  • Toeslag aanname huurauto buiten kantoor tijden. 
  • Toeslag extra bestuurder ca. MAD 60,- p.d. max. MAD 350,- per huurperiode, afhankelijk type auto. 
  • Waarborg: Credit card met pincode op bestuurdersnaam is verplicht. Het bedrag van het eigen risico wordt als waarborg van uw creditcard afgeschreven. 
  • Toeslag leeftijd, voor 25 jaar of vanaf 65 jaar. Kosten kun je bij mij navragen. 
  • Kinderzitje MAD 250,- per huurperiode. (babyzitje niet mogelijk) 
  • Evt. one-way toeslag, ter plaatsen te betalen 
  • Lokale GPS huur (ca. MAD 90,- p.d.)

Waar moet je verder op letten? 

  • Een dag is 24 uur, vanaf het moment dat je de auto ophaalt;
  • De vertrekdatum is bepalend voor het seizoen tarief, net voor het hoogseizoen huren is dus goedkoper, aan het eind van het hoogseizoen huren relatief duur. 
  • Creditcard op naam van hoofdbestuurder nodig, deze ook meenemen. 
  • Min. leeftijd 25 jaar. 1 jaar in bezit van rijbewijs, max leeftijd 65 jaar. Mogelijk te verlagen/verhogen voor MAD 120 per dag, max. MAD 1200 per huurperiode. (bij huur busje 7-9 personen gelden andere voorwaarden)

Verdere info:

Zie voor de meest up to date voorwaarden de site van Sunny Cars.
Of lees het door ons geschreven blog op Traveljunks.nl: 8X do’s and don’ts van autorijden in Marokko.

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Start van je boetiek rondreis door Marokko, luxe hotel Rabat

Na de vlucht sta je in de aankomsthal op het vliegveld van Casablanca. Je privé chauffeur staat al op je te wachten. Casablanca is groot en modern maar zonder oude binnenstad. Daarom brengt de chauffeur je vanaf de luchthaven in ca. 1,5 uur naar Rabat. Een historische koningsstad vol Franse, koloniale sfeer.

Even later loop je met de sleutel in de hand naar één van de kamers in het 4 sterren resorthotel Le Diwan Rabat, midden in het oude centrum. Lekker opfrissen, wat relaxen en misschien al de deur uit voor een eerste kennismaking met de koningsstad. De hotel Hamam in als start van je boetiekreis door Marokko mag natuurlijk ook.

Dag 1: Start van je boetiek rondreis door Marokko, luxe hotel Rabat

Na de vlucht sta je in de aankomsthal op het vliegveld van Casablanca. Je privé chauffeur staat al op je te wachten. Casablanca is groot en modern maar zonder oude …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • vraag je local Hero om je verblijf in Rabat met een nacht te verlengen.

  • vraag je local Hero om je verblijf in Rabat met een nacht te verlengen.

Dag 2: Boetiek reis Marokko, Rabat stadstour met gids

Na een uitgebreid ontbijtbuffet is het tijd om Rabat te ontdekken. Met een Engelssprekende gids wandel je in zo’n drie uur langs de verborgen plekjes in de oude koningsstad. Zo bezoek je de indrukwekkende Kasbah Oudaias, een enorm fort waar vroeger het dorpshoofd woonde.

De Kasbah is ook de ingang van de medina. Overal restaurantjes en kleine winkels met specerijen, leer, houtsnijwerk en zilver. Wil je wat specerijen en Marokkaanse lekkernijen proeven, je gids geeft graag uitleg. Daarna door naar de andere bezienswaardigheden van Rabat. Bewonder de hoge en onafgebouwde Hassan minaret, de stadsmuren van Bab Chellah en het witmarmeren mausoleum van Mohamed V.

Dag 2: Boetiek reis Marokko, Rabat stadstour met gids

Na een uitgebreid ontbijtbuffet is het tijd om Rabat te ontdekken. Met een Engelssprekende gids wandel je in zo’n drie uur langs de verborgen plekjes in de oude koningsstad. Zo …

︿

Dag 3: Van Rabat naar Fes, via Meknes

Vandaag reis je per privé transfer van Rabat naar Fes. Eerst nog een stop in keizerlijk Meknes. Ook deze koningsstad is geheel ommuurd met een twintigtal poorten, tientallen kleurrijke paleizen, moskeeën en een mausoleum van de stichter Moulay Ismail. Hongerig van alle sightseeing, lunchten wij daarna op het oude Lalla Aouda plein.

Daarna brengt de chauffeur, ook je gids, je naar de Romeinse ruïnes van Volubilis en Moulay Idriss. Als je als gelovige Marokkaan een bedevaart naar Mekka niet kunt betalen, is dit een goed alternatief. Je ziet het groen geglazuurde mausoleum van deze nazaat van de profeet. Het stijlvolle Hotel Sahrai is je laatste stop voor vandaag. Tijd voor ontspanning: een drankje bij het zwembad of in de rooftop bar met panoramisch uitzicht over de oude stad.

Dag 3: Van Rabat naar Fes, via Meknes

Vandaag reis je per privé transfer van Rabat naar Fes. Eerst nog een stop in keizerlijk Meknes. Ook deze koningsstad is geheel ommuurd met een twintigtal poorten, tientallen kleurrijke paleizen, …

︿

Dag 4 - 5: Boetiekreis Marokko, ontdek Fes

Fes, de oudste koningsstad van Marokko, heeft een medina uit 789, Fes el Bali, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat: bij de toegangspoort Bab Bou Jeloud gaan al je zintuigen op scherp: de geur van kruiden, gelooid leer en gebak mixt met de kleur van lampen, kleding en snuisterijen.

Met een gids doorkruis je in zo’n drie uur de stad. Je bezoekt onder andere de oude medina en het nieuwe stadsdeel Fes Jdid met z’n enorme koninklijk paleis en opvallende bronzen deuren: het Dar el Makhzen. Daarna alle tijd om te relaxen bij je hotel of op eigen houtje verder Fes te verkennen. Reis je in de zomer naar Marokko dan zijn de stadstuinen een aanrader, zoals Jnan Sbil, ze staan dan in volle bloei.

Dag 4 - 5: Boetiekreis Marokko, ontdek Fes

Fes, de oudste koningsstad van Marokko, heeft een medina uit 789, Fes el Bali, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat: bij de toegangspoort Bab Bou Jeloud gaan al je zintuigen …

︿

Dag 6: Ophalen huurauto, selfdrive van Fes naar Erfoud

Na een vroeg ontbijt is het tijd om je bagage te pakken en uit te checken. De koningssteden laat je voorlopig achter je, vandaag reis je richting de woestijn van Marokko. Op het stadskantoor in Fes staat een comfortabele huurauto klaar. Op naar Erfoud. Het is een dag rijden, maar als je tijdig gestart bent, kun je rustig aan doen.

Langs imposante bergruggen stuur je door de heuvels van de Atlas, die elke paar kilometer van kleur veranderen. Stop onderweg bij het meer en de diepe kloof Gorge Du Ziz. Via Errachidia bereik je tenslotte het stadje Erfoud en het sfeervolle kashbah hotel Chergui aan de rand van de woestijn. Na een verdiende duik in het zwembad staat een uitgebreid diner buffet te wachten.

local Hero

Tijdens je boetiek rondreis door Marokko maak je gebruik van een huurauto. Marokko is een perfect land om met de huurauto te verkennen. De wegen zijn goed en zo heb je alle vrijheid onderweg om te stoppen wanneer jij wilt.

Dag 6: Ophalen huurauto, selfdrive van Fes naar Erfoud

Na een vroeg ontbijt is het tijd om je bagage te pakken en uit te checken. De koningssteden laat je voorlopig achter je, vandaag reis je richting de woestijn van …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • wil je het rustiger aan doen, dan kun je een extra overnachting inlassen in bijvoorbeeld Midelt.

  • wil je het rustiger aan doen, dan kun je een extra overnachting inlassen in bijvoorbeeld Midelt.

Dag 7: Van Erfoud naar Merzouga, luxe glamping in de woestijn

Vandaag kun je uitslapen, op je gemak ontbijten en bijkomen aan de rand van het zwembad. Liever actief? Op dinsdag, donderdag en zondag is er een lokale markt in het nabij gelegen Rissani, met een typische plattelandssfeer. Je bent hier ver van de drukke stadsmedina’s. Zorg voor een hoofddeksel, het wordt al snel warm want je zit vlakbij de woestijn.

Aan het eind van de middag zakt de temperatuur en is het tijd om te vertrekken. Het is nog geen uurtje rijden naar Merzouga en de nu door de ondergaande zon oranje gekleurde zandduinen van Erg Chebbi. Je ruilt je huurauto in voor een kameel en schommelt over de uitlopers van de Sahara in een uurtje naar je luxe tentenkamp in de woestijn. Een hoogtepunt tijdens je rondreis door Marokko.

Dag 7: Van Erfoud naar Merzouga, luxe glamping in de woestijn

Vandaag kun je uitslapen, op je gemak ontbijten en bijkomen aan de rand van het zwembad. Liever actief? Op dinsdag, donderdag en zondag is er een lokale markt in het …

︿

Dag 8: Boetiek rondreis Marokko, naar de Dades Vallei

Sfeervol ingerichte tenten,  dineren onder de sterren en in slaap vallen tussen verlaten zandduinen. Olielampjes, berberkleden, comfortabele bedden met kleurrijke kussens én warme douche. Het Orient Desert Camp is zo’n 1001 nacht droomplek. Nadat je de zon vanaf de top van de zandduinen hebt zien opkomen wacht er een uitgebreid ontbijt. Een kop warme muntthee is fijn, de nachten in de woestijn zijn fris.

Aan het eind van de ochtend hobbel je per kameel karavaan terug naar de auto en verruil je de droge woestijn voor de groene Dades vallei. Via een kleine omweg kom je langs de 300 m. diepe Todra Gorge. Hoge rotswanden en duizenden palmbomen. Nog een uurtje rijden en je bent bij La Perle du Dades, je kleinschalige hotel voor vannacht.

local Hero

Een mooie route vandaag, neem er de tijd voor. Langs dorpjes en palmoases stuur je naar de wegsplitsing bij Tinerhir voor de afslag naar de Todra kloof. Het is een van de mooiste delen van je Marokko autorondreis: waar je ook kijkt, overal een mooi uitzicht.

Dag 8: Boetiek rondreis Marokko, naar de Dades Vallei

Sfeervol ingerichte tenten,  dineren onder de sterren en in slaap vallen tussen verlaten zandduinen. Olielampjes, berberkleden, comfortabele bedden met kleurrijke kussens én warme douche. Het Orient Desert Camp is zo’n …

︿

Dag 9: Wandeling Dades Vallei, naar de Kasbah van Aït Benhaddou

De groene omgeving is perfect voor een korte wandeling. Na het ontbijt trek je met gids de groene vallei in. Over smalle bergpaadjes, nog gebruikt door de Berberfamilies, loop je langs kabbelende riviertjes en amandelbomen naar het rotslandschap van de ‘Monkey Fingers’. Ja, met een beetje fantasie zijn die apenvingers echt te onderscheiden.

Vanmiddag een rit van ca. 3 uur naar Aït Benhaddou. Pauzeer onderweg in de palmoase van Skoura en de kashbah van Ben Moro. Je overnacht in een sfeervol Riad hotel met zwembad. ’s Middags kun je te voet de rivier oversteken en de kashbah bezoeken. Een deel van het fort wordt nog bewoond door de dorpsgemeenschap. Vanaf het hoogste punt heb je een weids uitzicht over de Atlas toppen.

Dag 9: Wandeling Dades Vallei, naar de Kasbah van Aït Benhaddou

De groene omgeving is perfect voor een korte wandeling. Na het ontbijt trek je met gids de groene vallei in. Over smalle bergpaadjes, nog gebruikt door de Berberfamilies, loop je …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Vraag je local Hero om je verblijf in Aït Benhaddou met een nacht te verlengen.

  • Vraag je local Hero om je verblijf in Aït Benhaddou met een nacht te verlengen.

Dag 10: Van Aït Benhaddou naar koningsstad Marrakesh

Op het dakterras van je riad wacht je ontbijt. Het uitzicht op de Kasbah van Aït Benhaddou wordt er voor niets bij geserveerd. Maak eventueel een ochtendwandeling door het dorp voor je je spullen inpakt en met de huurauto naar Marrakesh rijdt. Op naar de vierde en laatste koningsstad van je Marokko boetiek rondreis.

Over de kronkelige wegen tussen de tarwe en cactusvelden ben je ca. 5 uur onderweg. Je toert langs de witte toppen van het Atlasgebergte en de 2260 meter hoge Tizi n Tichka bergpas. Bij aankomst in Marrakesh lever je de huurauto in en ga je naar je luxe B&B, Riad Kniza. Een authentieke 18e eeuwse riad, met buiten- zwembad, sauna en stoombad. Een oase van rust in de drukke soeks.

Dag 10: Van Aït Benhaddou naar koningsstad Marrakesh

Op het dakterras van je riad wacht je ontbijt. Het uitzicht op de Kasbah van Aït Benhaddou wordt er voor niets bij geserveerd. Maak eventueel een ochtendwandeling door het dorp …

︿

Dag 11 - 12: Boetiekreis Marokko, ontdek Marrakesh

Het beroemde Djemaa el Fna-Plein heb je misschien gisteren avond al bezocht. Het is niet ver, zo’n twintig minuten lopen, en hier gebeurt het: slangen bezweerders, straatartiesten en overal geurige eetkraampjes. Vandaag neemt een gids je mee naar deze en meer bijzondere must-sees in Marrakesh. Je eindigt bij een lokaal restaurantje waar je gids afscheid neemt en jij je te goed doet aan bijzondere lunch hapjes.

De rest van de dag is aan jou: ontdek Marrakesh verder op eigen houtje, relax aan het zwembad of geniet van het uitzicht op het dakterras van je luxe riad. In plaats van wandelen kun je ook een fietssafari door Marrakesh maken.

Dag 11 - 12: Boetiekreis Marokko, ontdek Marrakesh

Het beroemde Djemaa el Fna-Plein heb je misschien gisteren avond al bezocht. Het is niet ver, zo’n twintig minuten lopen, en hier gebeurt het: slangen bezweerders, straatartiesten en overal geurige …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Teveel om te zien? Boek een nachtje bij en doe alles rustig aan.

  • Teveel om te zien? Boek een nachtje bij en doe alles rustig aan.

  • Dagtocht naar Berber dorp in de Atlas. € 75,- p.p. incl. vervoer, gids en lunch bij een lokale familie

  • Dagtocht naar Berber dorp in de Atlas. € 75,- p.p. incl. vervoer, gids en lunch bij een lokale familie

  • Dagtocht naar de grootste watervallen van Noord-Afrika. Reken op ca. € 137,- p.p. incl. transfers en gids

  • Dagtocht naar de grootste watervallen van Noord-Afrika. Reken op ca. € 137,- p.p. incl. transfers en gids

  • in plaats van een citywalk. Reken ca. €37,- p.p.

  • in plaats van een citywalk. Reken ca. €37,- p.p.

Dag 13: Einde boetiekreis Marokko, optioneel ballonvaart Marrakesh

De laatste dag van je comfortabele reis door Marokko. Struin na het ontbijt nog wat door de smalle straatjes van Marrakesh of neem nog een laatste duik in het zwembad.

Zijn je koffers eenmaal gepakt, dan regelen we de privé transfer naar de luchthaven, ca. 20 minuten rijden. Na een uur of vijf sta je weer op Schiphol, een boel Arabische ervaringen rijker.

Wil je je rondreis door Marokko echt bijzonder afsluiten? Maak dan bij zonsopgang een drie uur durende ballonvaart boven Marrakesh en de woestijn. Vraag je Marokko reis-expert, local Hero, naar de mogelijkheden.

Dag 13: Einde boetiekreis Marokko, optioneel ballonvaart Marrakesh

De laatste dag van je comfortabele reis door Marokko. Struin na het ontbijt nog wat door de smalle straatjes van Marrakesh of neem nog een laatste duik in het zwembad.

Zijn …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Een ballonvaart bij zonsopgang boven de woestijn. V.a. € 235,- p.p. incl. ontbijt en transport heen/terug vanuit je accommodatie.

  • Een ballonvaart bij zonsopgang boven de woestijn. V.a. € 235,- p.p. incl. ontbijt en transport heen/terug vanuit je accommodatie.

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Abdellatif

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Marokko: