ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Japan rondreis betaalbaar

reisduur:
12 dagen / 11 nachten
route:
Osaka - Kyoto - Nara of Uji - Himeji - Hiroshima - Tsumago (Japanse Alpen) - Tokyo
reissom:
va. € 1405,- p.p. bij 2 volwassenen. Bijboeken: 7-daagse Japan Rail Pass vanaf € 395,- p.p. (Boek zelf je retourvlucht)

Bijna twee weken naar Japan. Zoveel mogelijk zien. Betaalbaar maar óók bijzonder want een standaard pakketje, dat wil je niet. De steden zien en bijkomen in de natuur. Een rit maken met de hogesnelheidstrein en slapen in een typisch Japanse ‘minshuku’. Je doet het allemaal verrassend makkelijk, zeker met de tips en hulp van je local Hero ter plaatse. 

Je reist van Kyoto via Hiroshima naar Tokyo, individueel en zonder onnodige tijdverspilling. Je overnacht in handig gelegen hotels in de sfeer van het land. Daarnaast stap je op de fiets en trekt te voet door de Japanse Alpen. Je reis verder aankleden? Denk dan aan een thee ceremonie, een  bezoek aan een worstelschool, een tempelverblijf of foodsafari.

Inclusief:

  • luchthaven transfer na aankomst (gedeeld, van Osaka naar Kyoto);
  • 8 overnachtingen in eenvoudige, verzorgde middenklas hotels (2,5-3 sterren);
  • 2 overnachtingen in een traditionele minshuku, inclusief 2x Japans ontbijt en 2x traditioneel Japans diner;
  • fietstour Kyoto met Engels sprekende gids;
  • uitgebreide dag-tot-dag beschrijving ter plaatse;
  • assistentie van je local Hero

Exclusief:

  • internationale vluchten naar Osaka (Kyoto) en vanaf Tokyo (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
  • treintickets Kyoto - Nara/Uji v.v.; Kyoto - Himeji - Hiroshima; Hiroshima - Tsumago; Nagoya - Tokyo;
  • lijnbustickets Tsumaga - Magome; Tsumago - Nagiso (per busticket ca. €3,- p.p.)
  • transfer naar luchthaven Tokyo;
  • overige maaltijden en transfers;
  • extra upgrades of extra excursies;
  • overige entrees (reken op ca. €25,- p.p.), fooien etc.;
  • afhankelijk van je vertrekdatum evt verplichte toeslagen op feestdagen (je local Hero heeft de laatste informatie).

Trein: de treintickets zijn nog niet inbegrepen bij deze Japan budgetreis, zodat je dit eventueel zelf kunt regelen. Vind je het fijn dat je local Hero deze voor je vastlegt, dan kan dat natuurlijk ook. Kies je voor de Japan Rail Pass (JR pass), dan ben je het voordeligst uit (7 dagen v.a. € 395,- p.p.). De JR pass kun in veel steden gebruiken, ook in bussen en ferries. Houd er rekening mee dat je niet elke willekeurige trein en bus kunt pakken, vaak zelfs maar één per uur. Er zijn namelijk veel verschillende private spoorlijnen in Japan. Wil je liever losse tickets die specifiekop jouw reis zijn afgestemd, kan dat ook. Je stoel is dan al gereserveerd en je hebt meer opties qua vertrektijden. Vraag je local Hero naar de prijs en mogelijkheden.

Wat is de beste reistijd voor Japan?

Je kunt Japan het hele jaar door bezoeken, de beste periode zijn de lente en de herfst. In het voorjaar bloeien de kersenbloesems, de bekende Sakura. In het najaar kleurt Japan rood, oranje en geel. Een rondreis in juli en augustus is ook prima te doen, het klimaat in Japan is vergelijkbaar met de onze. Aangename temperaturen maar ook regelmatig regen en een vrij hoge luchtvochtigheid. Wil je laagje sneeuw op de bergen zien tijdens je reis door Japan, dan kun je het beste in de Japanse winter reizen (januari tot en met maart).

Heb ik een visum nodig voor Japan?

Om naar Japan te reizen moet je in bezit zijn van een geldig paspoort. Je paspoort moet bij het verlaten van Japan nog geldig zijn. Is je bezoek korter dan 90 dagen? Dan heb je geen visum nodig. Je zult hiervoor een retourvlucht moeten tonen bij de douane bij aankomst.

Reis je in via een ander land? Informeer dan van tevoren bij het consulaat van dat land of je een visum of transitvisum nodig hebt.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie.

Hoe bereid ik me voor op Japan?

Japan heeft een goede gezondheidszorg. Op het eiland Okinawa wonen zelfs de meeste 100-jarigen ter wereld.

In Japan werkt de zorg wel iets anders en is het niet goedkoop. Een huisarts kennen ze in Japan niet. Je gaat direct naar het ziekenhuis of een privékliniek als je niet lekker bent. Hierdoor vallen de medische kosten hoger uit dan in Nederland. Het is aan te raden om je (dagelijkse) medicijnen mee te nemen vanuit Nederland, met een medicijnpaspoort. De bijsluiters van Japanse medicijnen zijn alleen in het Japans. Daarnaast is het aan te raden om een reisverzekering met werelddekking of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af te sluiten.

Moet ik mij laten inenten voor mijn reis naar Japan?

Nee. Voor een reis naar Japan hoef je geen verplichte inentingen te halen. Als je je toch tegen sommige ziektes wilt beschermen, dan kun je het beste contact opnemen met je huisarts of GGD. Zij geven advies over welke vaccinaties eventueel nodig zijn. Ook geven zij advies over andere gezondheidsrisico’s. Zo ga je goed voorbereid op reis.

Hoeveel tijdverschil met Japan?

In Japan is het tijdens onze wintertijd 8 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer is het in Japan 7 uur later dan in Nederland. 

Is het veilig in Japan?

Japan is één van de veiligste landen ter wereld. Een dure laptop, een gloednieuwe telefoon of een portemonnee wordt onbewaakt achtergelaten in een café als een Japanner even naar het toilet moet. Niemand neemt het mee.

Op het vlak van natuur is Japan niet altijd veilig. Japan ligt namelijk dichtbij de zogenoemde ‘ring of fire’, waardoor natuurrampen niet te voorkomen zijn. Tyfoons, aardbevingen of aardverschuivingen, tsunami’s en vulkaanuitbarstingen komen regelmatig voor. Gelukkig is het land hier goed op voorbereid en kent de hoogbouw in de steden strenge eisen. Mocht je er zijn tijdens een ramp, zorg dat je goed geïnformeerd bent en volg lokale adviezen op. Japanners leren vanaf de kleuterklas al hoe ze om moeten gaan met aardbevingen en tyfoons.

Wat neem ik mee naar Japan?

De houding van Japanners ten opzichte van buitenlanders en hun kledingkeuze is mild. Er zijn geen specifieke voorschriften. Onderling zijn de Japanners wat strenger voor elkaar. De gemiddelde Japanner zal met bedekte schouders, shirts met een gesloten kraag of lange broeken de straat op gaan, zelfs in de zomermaanden. Wil je liever een hemdje aan tijdens de warme dagen? Geen zorgen, ze kijken hier niet vreemd van op.

Roken in het openbaar is in Japan echt not done. Het is toegestaan in bepaalde restaurants of specifieke rookkamers in hotels. Zorg dat je hier goed naar kijkt. Een andere gewoonte in Japan is je schoenen uit doen bij traditionele gebouwen. Vaak krijg je hier speciale slippers voor in de plaats. Daarnaast zijn Japanners erg punctueel. Kom dus niet te laat voor een afspraak, dit wordt niet gewaardeerd. Ben je even in een rush? Eet of drink niet terwijl je loopt. Waar je in Nederland nog een appeltje eet onderweg, kijken ze in Japan hier vreemd van op.

Welke valuta in Japan?

In Japan betaal je met de Yen, de officiële naam voor de munteenheid in Japan. Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor zoals oanda.com alvast de koers bekijken.Je hoeft je in Japan geen zorgen te maken hoe je aan geld komt. Overal in het land kun je wel pinnen. Veelal kun je terecht in de 7-Eleven supermarkten, waar ATM’s staan die Visa, Mastercard creditcard en de (maestro) bankpas accepteert. Om fraude te voorkomen, kun je maximaal 100.000 Yen opnemen per keer, zo rond €800 euro. Houd er rekening mee dat er transactiekosten worden gerekend per pinbeurt. Vergeet niet je bankpas op wereld te zetten voor je vertrekt.

Mocht er geen ATM in de buurt zijn, dan kun je gemakkelijk euro’s wisselen. Een tip is om niet te veel coupures mee te nemen in verband met verlies of diefstal. Aan het begin van de reis kun je op de luchthaven of in de buurt van het hotel vaak wel pinnen.

Heb je na je reis nog Yen over? Op de Japanse internationale luchthavens kun je deze inwisselen voor euro’s.

Is fooi gebruikelijk in Japan?

In Japan is het niet gebruikelijk om fooien te geven. Er is zelfs een grote kans dat je dit terug wordt gegeven. Zowel in een restaurant of in een taxi wordt er geen fooi verwacht. Zorg dat je de rekening van het hotel en restaurant goed bekijkt, want vaak wordt de fooi in de rekening al verwerkt. Let hier goed op. Het is wel gebruikelijk om een lokale gids een fooi te geven. Helpt iemand jou met je zware koffers naar de kamer? Dan is het ook gebruikelijk om een fooi te geven. Meestal geef je dan tussen de 100 en 250 Yen.

Afdingen is in Japan niet gebruikelijk. De winkels hebben een vaste verkoopprijs. Daarentegen kan je wel proberen af te dingen op de vlooienmarkt. Zorg voor een brede glimlach en wie weet haal je wat meer van de prijs af.

Welke stekker heb ik nodig in Japan?

De netspanning in Japan is 100 volt. Japanners maken ook wel gebruik van stekkers met platte pennen, vergelijkbaar met Amerikaanse stekkers. Het is aan te raden om een verloopstekker mee te nemen. In de meeste hotels is de voltage 110 V en 220 V.

Hoe reis ik door Japan? 

Je zult tijdens je reis door Japan gebruik maken van verschillende vervoersmiddelen. Wij regelen vaak al de transfer bij aankomst voor je. Regel je dat liever zelf, dan kun je de bus, metro, trein of taxi naar je hotel pakken. Het openbaar vervoer in Japan is schoon, punctueel, uitgebreid en modern. In de grote steden wordt alles goed in het Engels aangegeven en overal helpen de mensen je graag op weg. Houd er rekening mee dat het in de ochtend en aan het eind van de middag / begin van de avond druk kan zijn, vanwege woon-werkverkeer.

De trein is het meest gebruikte vervoersmiddel om van stad naar stad te reizen. Bij het boeken van je reis krijg je van ons een railpass voor een bepaalde periode, welke gebruikt kan worden in verschillende type treinen. In je reisinformatie vind je duidelijk terug met welke trein je wel en niet kunt reizen. Er is voldoende plek voor je bagage en er zijn veel informatiepunten op de stations.

Een andere comfortabele manier van rondreizen door Japan is per huurauto. Het geeft je veel vrijheid en je komt op plekken waar je met het openbaar vervoer (en dus ook de massa) niet kan komen. Je hebt een internationaal rijbewijs nodig en rijdt links. De tolkosten kunnen flink oplopen, dus check je route opties in je reisbeschrijving. Je gebruikt de huurauto vaak slechts voor een deel van je reis, want dat ritje in de snelle bullet-train wil je ook niet missen. Bovendien zijn niet alle routes in Japan even mooi om zelf te rijden, omdat de (snel)weg vaak afgeschermd wordt met betonplaten als geluidsdemper. Je local Hero adviseert je graag.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:

-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com
-google.nl/flights

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Meestal vlieg je naar Tokyo om vanuit daar je reis te starten. In onze voorbeeld rondreizen begin je net wat anders. Je vliegt namelijk richting Kyoto en dat doen we niet voor niets. Je vliegt op Osaka en per transfer naar Kyoto ca. 55 km verderop. Je eindigt veelal in Tokyo, omdat deze stad leuk is om op eigen houtje te ontdekken met het openbaar vervoer. Dat doe je niet zo snel aan het begin van je reis, omdat je dan nog even moet wennen. Wil je toch liever andersom reizen? Dan kan dat uiteraard.

Kosten

Reken voor een retourvlucht op minimaal €800,-. Er zijn goedkopere mogelijkheden, dan moet je overstappen en ben je langer onderweg. Het risico op vertragingen is groter. Reken in de hoogseizoen maanden op hogere kosten voor je vlucht, rechtstreeks kom je dan al snel uit op €1200,- / €1300,-.

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen rechtstreeks met KLM of met andere airlines als Lufthansa of Emirates waarbij een tussenstop wordt gemaakt, vaak in London of Dubai. Ook vanaf Brussel en Düsseldorf vertrekken er vluchten naar Osaka International Airport. Deze zijn ook vaak met een tussenstop.

Tijden

* Veel maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Ook de terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning.
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
*Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk.

Binnenlandse vluchten

We raden je aan die door je local Hero te laten boeken. Tijden veranderen regelmatig en ook worden maatschappijen soms gewisseld of zijn er routes die vervallen.

Tips

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. *Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM Wereld Deal Weken.

reisduur:
12 dagen / 11 nachten
route:
Osaka - Kyoto - Nara of Uji - Himeji - Hiroshima - Tsumago (Japanse Alpen) - Tokyo
reissom:
va. € 1405,- p.p. bij 2 volwassenen. Bijboeken: 7-daagse Japan Rail Pass vanaf € 395,- p.p.
Bijna twee weken naar Japan. Zoveel mogelijk zien. Betaalbaar maar óók bijzonder want een standaard pakketje, dat wil je niet. …
︿

Inclusief:

  • luchthaven transfer na aankomst (gedeeld, van Osaka naar Kyoto);
  • 8 overnachtingen in eenvoudige, verzorgde middenklas hotels (2,5-3 sterren);
  • 2 overnachtingen in een traditionele minshuku, inclusief 2x Japans ontbijt en 2x traditioneel Japans diner;
  • fietstour Kyoto met Engels sprekende gids;
  • uitgebreide dag-tot-dag beschrijving ter plaatse;
  • assistentie van je local Hero

Exclusief:

  • internationale vluchten naar Osaka (Kyoto) en vanaf Tokyo (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
  • treintickets Kyoto - Nara/Uji v.v.; Kyoto - Himeji - Hiroshima; Hiroshima - Tsumago; Nagoya - Tokyo;
  • lijnbustickets Tsumaga - Magome; Tsumago - Nagiso (per busticket ca. €3,- p.p.)
  • transfer naar luchthaven Tokyo;
  • overige maaltijden en transfers;
  • extra upgrades of extra excursies;
  • overige entrees (reken op ca. €25,- p.p.), fooien etc.;
  • afhankelijk van je vertrekdatum evt verplichte toeslagen op feestdagen (je local Hero heeft de laatste informatie).

Trein: de treintickets zijn nog niet inbegrepen bij deze Japan budgetreis, zodat je dit eventueel zelf kunt regelen. Vind je het fijn dat je local Hero deze voor je vastlegt, dan kan dat natuurlijk ook. Kies je voor de Japan Rail Pass (JR pass), dan ben je het voordeligst uit (7 dagen v.a. € 395,- p.p.). De JR pass kun in veel steden gebruiken, ook in bussen en ferries. Houd er rekening mee dat je niet elke willekeurige trein en bus kunt pakken, vaak zelfs maar één per uur. Er zijn namelijk veel verschillende private spoorlijnen in Japan. Wil je liever losse tickets die specifiekop jouw reis zijn afgestemd, kan dat ook. Je stoel is dan al gereserveerd en je hebt meer opties qua vertrektijden. Vraag je local Hero naar de prijs en mogelijkheden.

Wat is de beste reistijd voor Japan? Je kunt Japan het hele jaar door bezoeken, de beste periode zijn de lente en …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Start budgetreis Japan, aankomst Kyoto

Na ca. 11 uur vliegen land je de volgende dag op de luchthaven van Osaka. Per gedeelde transfer naar je hotel in Kyoto. Na ca. 50 km neem je weer afscheid van je tijdelijke reisgenoten, je bent bij je hotel. Een relaxed begin van je Japan rondreis, zo hoef je niet meteen op eigen houtje het Japanse openbaar vervoer in.

Kom wat bij in het hotel en doe de eerste indrukken op in de omgeving. Je slaapt centraal en dichtbij bezienswaardigheden als Ginkaku-ji (het Zilveren Paviljoen) waar je een wandeling kunt maken over het schilderachtige filosofen pad, omringd door veel groen en oude kersenbomen. Een rustige spot in het drukke Kyoto en op en top Japans. Sluit je dag af al noedels slurpend in het restaurant om de hoek.

local Hero

Je start je reis in Kyoto en eindigt in Tokyo. Dat is net andersom dan bij veel andere Japan rondreizen. Het leuke van deze, wat eigenwijze, volgorde is dat je Tokyo op eigen houtje per OV kunt ontdekken. Iets wat je aan het begin van jereis vaak nog niet doet omdat je wat moet wennen.

meet the locals

Dag 1 - 2: Start budgetreis Japan, aankomst Kyoto

Na ca. 11 uur vliegen land je de volgende dag op de luchthaven van Osaka. Per gedeelde transfer naar je hotel in Kyoto. Na ca. 50 km neem je weer afscheid …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

  • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

Dag 3: Ontdek Kyoto op de fiets

Vanmorgen ontdek je Kyoto op de fiets. Al peddelend toer je met gids door de gezellige Geisha wijk Gion. Over geplaveide steegjes, langs eetstalletjes en oude houten huizen. Via de Kamo rivier fiets je door naar het Imperial Palace Park, 'n groene oase midden in de stad. Na 3 uur eindigt hier je fietstocht en rammelt vast je maag. Ga voor een picknicklunch op het gras of pak de taxi naar Nishiki foodmarket: Japanse gerechten en lokale ambachts winkeltjes.

In de middag heb je de tijd om op eigen houtje Kyoto verder te verkennen. Een aanrader is Fushimi Inari Taisha, waar je onder de rij op rij rode tori-poorten loopt. Wij sloten de dag af in een traditioneel restaurant met een lokale sake.

local Hero

Optioneel kun je 's middags ook een Japanse kookles bijboeken. Leer de fijne knijpjes van sushi en ramen maken. Het water liep ons bij het bereiden al in de mond. Vraag je local Hero naar de mogelijkheden.

Dag 3: Ontdek Kyoto op de fiets

Vanmorgen ontdek je Kyoto op de fiets. Al peddelend toer je met gids door de gezellige Geisha wijk Gion. Over geplaveide steegjes, langs eetstalletjes en oude houten huizen. Via de …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • 's middags ook een Japanse kookles bijboeken? Vraag je local Hero naar de mogelijkheden.

  • 's middags ook een Japanse kookles bijboeken? Vraag je local Hero naar de mogelijkheden.

Dag 4: Dagtrip tempels van Nara, optioneel Uji of Koyosan

Vandaag reis je met de trein in een uur naar de oude hoofdstad Nara, beroemd om de vele iconische Japanse tempels. De stad is prima wandelend te verkennen. Zorg in ieder geval dat je de Todai-ji binnen loopt. Hier vind je de enorme bronzen Daibatsu, oftewel de Great Buddha, van 15 meter hoog. 's Avonds ben je weer terug in Kyoto, onze tip: sluit de dag af met een traditionele thee ceremonie, thee zetten is nooit meer hetzelfde.

Nara kan best druk zijn: wil je liever naar het minder bekende plaatsje Uji, met z’n Byodo-in tempel en omringende theeplantages? Of naar Koyosan, één van de heiligste plekken van Japan? Voeg een nachtje extra in, zodat je kunt slapen bij de monniken in een oud klooster.

Dag 4: Dagtrip tempels van Nara, optioneel Uji of Koyosan

Vandaag reis je met de trein in een uur naar de oude hoofdstad Nara, beroemd om de vele iconische Japanse tempels. De stad is prima wandelend te verkennen. Zorg in …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Leer alles over deze spirituele Japanse traditie. Reken op ca. € 40,- p.p.

  • Leer alles over deze spirituele Japanse traditie. Reken op ca. € 40,- p.p.

  • Liever naar Uji ipv van Nara? Je local Hero informeert je over de mogelijkheden.

  • Liever naar Uji ipv van Nara? Je local Hero informeert je over de mogelijkheden.

  • Vraag je local Hero wat de mogelijkheden zijn.

  • Vraag je local Hero wat de mogelijkheden zijn.

Dag 5: Per trein van Kyoto naar Hiroshima via Himeji Castle

Vanochtend stap je weer de trein in, reizen in Japan is relaxt. Je maakt een historische tussenstop in Himeji. Vanaf het station loop je naar Himeji Castle, een UNESCO heritage site van 400 jaar oud. Met zijn glinsterende gevel en machtige verdedigingsmuren is het één van de mooiste kastelen van Japan.

Daarna is het tijd om het supersnelle openbaar vervoer van Japan te ervaren. Met de moderne Shinkansen hogesnelheidstrein reis van Himeji naar Hiroshima. De stad die bekend staat om de tragische atoomgeschiedenis. Inmiddels is Hiroshima weer volledig opgebouwd tot levendige en moderne metropool. Door de brede lanen en groene stadsparken heeft het een relaxt sfeertje.

local Hero

In je reisbeschrijving staat beschreven hoe je bij het Himeji kasteel komt. Je betaalt de entree van ca. €10 ter plekke. Reis je in de bloesemperiode (ons voorjaar)? Dan zie je veel locals op kleedjes picknicken onder de bomen met uitzicht op het kasteel. Sluit gezellig aan en maak een praatje. Niemand houdt je tegen.

Dag 5: Per trein van Kyoto naar Hiroshima via Himeji Castle

Vanochtend stap je weer de trein in, reizen in Japan is relaxt. Je maakt een historische tussenstop in Himeji. Vanaf het station loop je naar Himeji Castle, een UNESCO heritage …

︿

Dag 6: Verken Hiroshima, bezoek Miyajima

Na het ontbijt heb je de tijd om Hiroshima op eigen houtje te ontdekken. Wij pakten in de ochtend de ferry en voeren in een uur naar het autovrije Miyajima, het eiland van de goden. Sierlijke tempels, tuinen, herten en beroemd om de heilige Utsukushima schrijn met de grote rode Tori.

Terug op het vasteland verdiepten wij ons in de heftige geschiedenis van Hiroshima. In het Peace Memorial Park en het museum leer je over de atoombom die hier in augustus 1945 het leven in één klap stilzette. Het Atomic Bomb Dome is een van de weinige gebouwen die overeind is gebleven na de explosie. Eindig de dag in een gezellig restaurant en een (karaoke) bar, even los komen van de heftige historie.

Dag 6: Verken Hiroshima, bezoek Miyajima

Na het ontbijt heb je de tijd om Hiroshima op eigen houtje te ontdekken. Wij pakten in de ochtend de ferry en voeren in een uur naar het autovrije Miyajima, …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Ruil de stad voor een dag met het eiland. Reken op ca. € p.p.p.n.

  • Ruil de stad voor een dag met het eiland. Reken op ca. € p.p.p.n.

Dag 7 - 8: Treinen door de Kiso Vallei naar Tsumago (Japanse Alpen)

Vanmorgen rail je dwars door de Kiso Vallei naar de Japanse Alpen. Het traject is een belangrijke postroute uit de Edo-tijd en verbond Tokyo (Edo) met Kyoto (Kyo). De komende 2 nachten slaap je in een traditionele Japanse minshuku, gerund door een gastvrije lokale familie. Struin door de autovrije straatjes met houten huizen, heilige tempels en soba noodle tentjes. Het diner bij je gastgezin is inclusief.

De volgende dag pak je zelf de bus naar Magome, een al net zo uniek poststation dat de geschiedenis ongeschonden heeft doorstaan. Je krijgt een indruk van hoe het hier eeuwen geleden was. Hike terug naar Tsumago over de Nakasendo trail met bamboebossen, oude boerderijen, watervallen en rijstvelden. In rustig tempo doe je 3 uur over de 8 km lange trail.

Dag 7 - 8: Treinen door de Kiso Vallei naar Tsumago (Japanse Alpen)

Vanmorgen rail je dwars door de Kiso Vallei naar de Japanse Alpen. Het traject is een belangrijke postroute uit de Edo-tijd en verbond Tokyo (Edo) met Kyoto (Kyo). De komende …

︿

Dag 9: Budgetreis Japan, met de trein naar Tokyo

In één dag 400 jaar vooruit: van de Kiso vallei naar Tokyo. Van oude Japanse dorpen naar megastad Tokyo. Per bus naar Nagoya, waar je de bullet train instapt naar Tokyo. Wil je vanmorgen eerst nog een ander deel van de Nakasendo trail lopen, neem dan de bus naar Nagiso en wandel in ca. 1 uur naar Nagoya voor je de trein naar Tokyo instapt.

Koel onderweg af met een ijsje van groene thee en mijmer weg bij de gedachte dat men er vroeger weken over deed om van hier naar Tokyo te reizen. Nu niet meer voor te stellen, want nog geen 3 uur later sta je midden in de 35 miljoen inwoners tellende stad. Eén van de meest bijzondere en indrukwekkende steden ter wereld.

local Hero

Op z’n Japans eten in Tokyo? Ga naar het Kawaii Monster café. Daar is eten een hele beleving. Kawaii is Japans voor ‘schattig’ en staat voor de typisch Japanse waardering voor wat positief en kleurrijk is. Hello Kitty, Pikachu, je roze telefoonhoes met gouden stippen: het is allemaal kawaii.

Niets laat de extremen van kawaii zo duidelijk zien als het Monster Café: designer Masuda creëerde er een fantasiewereld vol avantgarde mode, kunst, design, excentriekelingen en psychedelica. Je eten heeft alle kleuren van de regenboog: draaimolens vol gummyberen, pepermunt cupcakes, pasta, candy salade en de specialiteit: colorful poison parfait extreme: een explosie van ijs, cookies, fruit en glazuur. Au.

Dag 9: Budgetreis Japan, met de trein naar Tokyo

In één dag 400 jaar vooruit: van de Kiso vallei naar Tokyo. Van oude Japanse dorpen naar megastad Tokyo. Per bus naar Nagoya, waar je de bullet train instapt naar …

︿

Dag 10: Rondreis Japan, ontdek in Tokyo

Tokyo is de grootste stad ter wereld: futuristisch, felle neonborden en hypermoderne architectuur, maar ook historische overblijfselen uit vervlogen tijden. Nu je Japan hebt leren kennen en best wat ervaring in het openbaar vervoer hebt opgedaan, is Tokyo dé stad om zelf per metro te verkennen. Overzichtelijk, schoon en ideaal om in alle wijken van de stad te komen.

Ieder stadsdeel is in Tokyo een stad op zich. Elk met eigen bezienswaardigheden en goed bereikbaar. Je slim gekozen hotel ligt nooit ver van zo’n metrostation. Wat je gaat bezoeken vandaag is aan jezelf. Wij tippen je in ieder geval het beroemde kruispunt Shibuya Crossing en de winkelstraat Takeshita-Dori in Harajuku (extreme tienerculturen en modestijlen).

local Hero

Wil je kriskras door Tokyo reizen, dan is een dagkaart voor de metro het overwegen waard. (De Japan Rail Pass is niet geldig voor de metro in Tokyo). Een Tokyo Metro dagpas kost ca. 600 Yen / € 5,- en kun je eenvoudig zelf bij de automaat kopen, alles is Engelstalig.

Mijn routetip voor vandaag: bezoek de wijk Asakusa, met middenin de oude Senso-ji Tempel. Iets verderop ligt de ultra moderne Tokyo Sky Tree, het hoogste gebouw van Tokyo. Vanaf de Sky Tree heb je een fantastisch uitzicht over Tokyo. Neem ook een kijkje in de wijk Shinjuku, het ‘Manhattan van Tokyo'.

meet the locals

Dag 10: Rondreis Japan, ontdek in Tokyo

Tokyo is de grootste stad ter wereld: futuristisch, felle neonborden en hypermoderne architectuur, maar ook historische overblijfselen uit vervlogen tijden. Nu je Japan hebt leren kennen en best wat ervaring …

︿

Dag 11: Verblijf Tokyo, optioneel op pad met 'n Dutch local

Er is zoveel te ontdekken in Tokyo, dat wij blij waren met een tweede dag in deze metropool. Eén van de leukste manieren om Tokyo te proeven en ontdekken vonden wij de fietstour met een ‘Dutch local’. Samen met je Nederlandstalige gids peddel je langs highlights en achterafstraatjes. Proef sushi en andere typisch Japanse gerechten. Moe gefietst plof je aan ’t eind van de dag weer neer in je hotel.

Ben je enthousiast, voeg deze tour dan toe aan je reis. Stap je liever de metro weer in als een inmiddels ervaren Japan reiziger? Dat kan natuurlijk ook. Wij sloten de dag relaxed af op een terras in de haven. Ondergaande zon, drankje en uitzicht op de skyline van Tokyo.

local Hero

Hotels hebben, gezien de hoge m2 prijs doorgaans kleine kamers (3x3,5 of 4 m), een reden om geen grote koffers mee te nemen. Wel zit er alles op en aan: tv, video, waterkoker, badkamer met intelligent toilet (probeer maar). Er zijn strenge regels, o.a. niet roken, wel goed want roken kamers, die wil je in Japan echt niet hebben, die stinken een uur in de wind.

Dag 11: Verblijf Tokyo, optioneel op pad met 'n Dutch local

Er is zoveel te ontdekken in Tokyo, dat wij blij waren met een tweede dag in deze metropool. Eén van de leukste manieren om Tokyo te proeven en ontdekken vonden …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Tokyo ontdekken met met ‘n Dutch local. Reken op ca. € p.p. extra.

  • Tokyo ontdekken met met ‘n Dutch local. Reken op ca. € p.p. extra.

Dag 12: Einde budgetreis Japan, terugvlucht Tokyo naar Amsterdam

Na het ontbijt reis je afhankelijk van je terugvlucht op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Tokyo. Voldaan van alle indrukken vlieg je terug naar Europa, waar je nog dezelfde of volgende dag aankomt. Je Japan budgetreis zit er op.

Wil je langer in Tokyo blijven, kies dan voor een nachtje extra en maak een dagtocht naar Nikko. De heilige plaats van het Boeddhisme en Shintoïsme. Andere aanpassingen in je Japan reis of verlengen met een bezoek aan Mount Fuji? Kies voor een dagexcursie naar dit beroemde (maar drukke) Japanse icoon of slaap 2 nachten in Hakone, aan de voet van de heilige berg. Vraag je local Hero naar de mogelijkheden en bouw samen je ideale Japan rondreis.

Dag 12: Einde budgetreis Japan, terugvlucht Tokyo naar Amsterdam

Na het ontbijt reis je afhankelijk van je terugvlucht op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Tokyo. Voldaan van alle indrukken vlieg je terug naar Europa, waar je nog dezelfde …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Verleng je reis met 2 nachten aan de voet van Fuji san. Reken op ca. € p.p.p.n. extra.

  • Verleng je reis met 2 nachten aan de voet van Fuji san. Reken op ca. € p.p.p.n. extra.

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Thijs

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Japan: