ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Familiereis Japan met kinderen

reisduur:
11 dagen / 10 nachten
route:
Osaka - Kyoto - Nara - Himeji - Hiroshima - Tsumago (Japanse Alpen) - Tokyo
reissom:
va. € 1445,- (p.p. 2 volwassenen + 2 kids op een eigen kamer, incl. treintickets) (Boek zelf je retourvlucht)

Azië met je kinderen zonder te veel gejakker en alleen maar drukke steden? Dat kan met deze slim opgebouwde familiereis. Ontdek de veelzijdigheid van Japan: het futuristische Tokyo, een ritje met de hogesnelheidstrein en een overnachting in een traditionele minshuku op het Japanse plattenland.

De comfortabele transfers zijn van tevoren geregeld. Toch is er ter plaatse ook voldoende tijd om je eigen plan te trekken en je eigen tempo aan te houden. Je kiest zelf: een bezoekje aan een sumoworstelschool, het bijwonen van een Japanse theeceremonie of een georganiseerde stadstour op de fiets.

Je verblijft in sfeervolle hotels in de stijl van het land met een gunstige locatie en familiekamers of kamers naast elkaar. Je local Hero is er als je die nodig hebt, dat is reizen met een gerust gevoel.

Inclusief

 • Aankomsttransfer;
 • Treintickets van Kyoto naar Himeji, Himeji naar Hiroshima, Hiroshima naar Miyajimaguchi, Hiroshima naar Nakatsugawa en Nagiso naar Tokyo;
 • Treinretour van Kyoto naar Nara;
 • 8 overnachtingen in goede middenklas hotels en 1 overnachting in minshuku;
 • Maaltijden op dag 7 (diner) en dag 8 (ontbijt)
 • Assistentie van je local Hero (oa. 24/7 noodnummer)

 Exclusief

 • Internationale vlucht;
 • Tickets busritten en veerpond: (bus en veerpont) van Miyajimaguchi naar Miyajima en van Miyajima naarnaar Hiroshima;
 • Overige maaltijden en transfers (op eigen gelegenheid);
 • Upgrades en extra excursies;
 • Entreegelden voor musea, tempels e.d. (ca. € 25)

Wat is de beste reistijd voor Japan?

Je kunt Japan het hele jaar door bezoeken, de beste periode zijn de lente en de herfst. In het voorjaar bloeien de kersenbloesems, de bekende Sakura. In het najaar kleurt Japan rood, oranje en geel. Een rondreis in juli en augustus is ook prima te doen, het klimaat in Japan is vergelijkbaar met de onze. Aangename temperaturen maar ook regelmatig regen en een vrij hoge luchtvochtigheid. Wil je laagje sneeuw op de bergen zien tijdens je reis door Japan, dan kun je het beste in de Japanse winter reizen (januari tot en met maart).

Heb ik een visum nodig voor Japan?

Om naar Japan te reizen moet je in bezit zijn van een geldig paspoort. Je paspoort moet bij het verlaten van Japan nog geldig zijn. Is je bezoek korter dan 90 dagen? Dan heb je geen visum nodig. Je zult hiervoor een retourvlucht moeten tonen bij de douane bij aankomst.

Reis je in via een ander land? Informeer dan van tevoren bij het consulaat van dat land of je een visum of transitvisum nodig hebt.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie.

Heb ik vaccinaties nodig voor Japan?

Japan heeft een goede gezondheidszorg. Op het eiland Okinawa wonen zelfs de meeste 100-jarigen ter wereld.

In Japan werkt de zorg wel iets anders en is het niet goedkoop. Een huisarts kennen ze in Japan niet. Je gaat direct naar het ziekenhuis of een privékliniek als je niet lekker bent. Hierdoor vallen de medische kosten hoger uit dan in Nederland. Het is aan te raden om je (dagelijkse) medicijnen mee te nemen vanuit Nederland, met een medicijnpaspoort. De bijsluiters van Japanse medicijnen zijn alleen in het Japans. Daarnaast is het aan te raden om een reisverzekering met werelddekking of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af te sluiten.

Moet ik mij laten inenten voor mijn reis naar Japan? Nee. Voor een reis naar Japan hoef je geen verplichte inentingen te halen. Als je je toch tegen sommige ziektes wilt beschermen, dan kun je het beste contact opnemen met je huisarts of GGD. Zij geven advies over welke vaccinaties eventueel nodig zijn. Ook geven zij advies over andere gezondheidsrisico’s. Zo ga je goed voorbereid op reis.

Hoeveel tijdverschil is er met Japan?

In Japan is het tijdens onze wintertijd 8 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer is het in Japan 7 uur later dan in Nederland. 

Is het veilig in Japan?

Japan is één van de veiligste landen ter wereld. Een dure laptop, een gloednieuwe telefoon of een portemonnee wordt onbewaakt achtergelaten in een café als een Japanner even naar het toilet moet. Niemand neemt het mee.

Op het vlak van natuur is Japan niet altijd veilig. Japan ligt namelijk dichtbij de zogenoemde ‘ring of fire’, waardoor natuurrampen niet te voorkomen zijn. Tyfoons, aardbevingen of aardverschuivingen, tsunami’s en vulkaanuitbarstingen komen regelmatig voor. Gelukkig is het land hier goed op voorbereid en kent de hoogbouw in de steden strenge eisen. Mocht je er zijn tijdens een ramp, zorg dat je goed geïnformeerd bent en volg lokale adviezen op. Japanners leren vanaf de kleuterklas al hoe ze om moeten gaan met aardbevingen en tyfoons.

Wat neem ik mee naar Japan?

De houding van Japanners ten opzichte van buitenlanders en hun kledingkeuze is mild. Er zijn geen specifieke voorschriften. Onderling zijn de Japanners wat strenger voor elkaar. De gemiddelde Japanner zal met bedekte schouders, shirts met een gesloten kraag of lange broeken de straat op gaan, zelfs in de zomermaanden. Wil je liever een hemdje aan tijdens de warme dagen? Geen zorgen, ze kijken hier niet vreemd van op.

Roken in het openbaar is in Japan echt not done. Het is toegestaan in bepaalde restaurants of specifieke rookkamers in hotels. Zorg dat je hier goed naar kijkt. Een andere gewoonte in Japan is je schoenen uit doen bij traditionele gebouwen. Vaak krijg je hier speciale slippers voor in de plaats. Daarnaast zijn Japanners erg punctueel. Kom dus niet te laat voor een afspraak, dit wordt niet gewaardeerd. Ben je even in een rush? Eet of drink niet terwijl je loopt. Waar je in Nederland nog een appeltje eet onderweg, kijken ze in Japan hier vreemd van op.

Hoe betaal ik in Japan?

In Japan betaal je met de Yen, de officiële naam voor de munteenheid in Japan. Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor zoals oanda.com alvast de koers bekijken.Je hoeft je in Japan geen zorgen te maken hoe je aan geld komt. Overal in het land kun je wel pinnen. Veelal kun je terecht in de 7-Eleven supermarkten, waar ATM’s staan die Visa, Mastercard creditcard en de (maestro) bankpas accepteert. Om fraude te voorkomen, kun je maximaal 100.000 Yen opnemen per keer, zo rond €800 euro. Houd er rekening mee dat er transactiekosten worden gerekend per pinbeurt. Vergeet niet je bankpas op wereld te zetten voor je vertrekt.

Mocht er geen ATM in de buurt zijn, dan kun je gemakkelijk euro’s wisselen. Een tip is om niet te veel coupures mee te nemen in verband met verlies of diefstal. Aan het begin van de reis kun je op de luchthaven of in de buurt van het hotel vaak wel pinnen.

Heb je na je reis nog Yen over? Op de Japanse internationale luchthavens kun je deze inwisselen voor euro’s.

Is fooi gebruikelijk in Japan?

In Japan is het niet gebruikelijk om fooien te geven. Er is zelfs een grote kans dat je dit terug wordt gegeven. Zowel in een restaurant of in een taxi wordt er geen fooi verwacht. Zorg dat je de rekening van het hotel en restaurant goed bekijkt, want vaak wordt de fooi in de rekening al verwerkt. Let hier goed op. Het is wel gebruikelijk om een lokale gids een fooi te geven. Helpt iemand jou met je zware koffers naar de kamer? Dan is het ook gebruikelijk om een fooi te geven. Meestal geef je dan tussen de 100 en 250 Yen.

Afdingen is in Japan niet gebruikelijk. De winkels hebben een vaste verkoopprijs. Daarentegen kan je wel proberen af te dingen op de vlooienmarkt. Zorg voor een brede glimlach en wie weet haal je wat meer van de prijs af.

Welke stekker heb ik nodig in Japan?

De netspanning in Japan is 100 volt. Japanners maken ook wel gebruik van stekkers met platte pennen, vergelijkbaar met Amerikaanse stekkers. Het is aan te raden om een verloopstekker mee te nemen. In de meeste hotels is de voltage 110 V en 220 V.

Hoe reis ik door Japan?

Je zult tijdens je reis door Japan gebruik maken van verschillende vervoersmiddelen. Wij regelen vaak al de transfer bij aankomst voor je. Regel je dat liever zelf, dan kun je de bus, metro, trein of taxi naar je hotel pakken. Het openbaar vervoer in Japan is schoon, punctueel, uitgebreid en modern. In de grote steden wordt alles goed in het Engels aangegeven en overal helpen de mensen je graag op weg. Houd er rekening mee dat het in de ochtend en aan het eind van de middag / begin van de avond druk kan zijn, vanwege woon-werkverkeer.

De trein is het meest gebruikte vervoersmiddel om van stad naar stad te reizen. Bij het boeken van je reis krijg je van ons een railpass voor een bepaalde periode, welke gebruikt kan worden in verschillende type treinen. In je reisinformatie vind je duidelijk terug met welke trein je wel en niet kunt reizen. Er is voldoende plek voor je bagage en er zijn veel informatiepunten op de stations.

Een andere comfortabele manier van rondreizen door Japan is per huurauto. Het geeft je veel vrijheid en je komt op plekken waar je met het openbaar vervoer (en dus ook de massa) niet kan komen. Je hebt een internationaal rijbewijs nodig en rijdt links. De tolkosten kunnen flink oplopen, dus check je route opties in je reisbeschrijving. Je gebruikt de huurauto vaak slechts voor een deel van je reis, want dat ritje in de snelle bullet-train wil je ook niet missen. Bovendien zijn niet alle routes in Japan even mooi om zelf te rijden, omdat de (snel)weg vaak afgeschermd wordt met betonplaten als geluidsdemper. Je local Hero adviseert je graag.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op:

-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com
-google.nl/flights

Tip: deze vliegsites bieden geen standaard CO2 compensatie. Je kunt dat zelf doen, bijvoorbeeld via Carbonkiller.org. Met jouw bijdrage halen zij CO2 rechten uit de markt. Boek je via het Amerikaanse FlyGRN, dan is CO2 compensatie inclusief.

Let hierbij op het volgende:
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Meestal vlieg je naar Tokyo om vanuit daar je reis te starten. In onze voorbeeld rondreizen begin je net wat anders. Je vliegt namelijk richting Kyoto en dat doen we niet voor niets. Je vliegt op Osaka en per transfer naar Kyoto ca. 55 km verderop. Je eindigt veelal in Tokyo, omdat deze stad leuk is om op eigen houtje te ontdekken met het openbaar vervoer. Dat doe je niet zo snel aan het begin van je reis, omdat je dan nog even moet wennen. Wil je toch liever andersom reizen? Dan kan dat uiteraard.

Kosten

Reken voor een retourvlucht op minimaal €800,-. Er zijn goedkopere mogelijkheden, dan moet je overstappen en ben je langer onderweg. Het risico op vertragingen is groter. Reken in de hoogseizoen maanden op hogere kosten voor je vlucht, rechtstreeks kom je dan al snel uit op €1000,- / €1200,-. De meeste reizigers vliegen rechtstreeks met KLM of met andere airlines als Lufthansa of Emirates waarbij een tussenstop wordt gemaakt, vaak in London of Dubai. Ook vanaf Brussel en Düsseldorf vertrekken er vluchten naar Osaka International Airport. Deze zijn ook vaak met een tussenstop.

Tijden

* Veel maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Ook de terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning.
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
*Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk.

Binnenlandse vluchten

We raden je aan die door je local Hero te laten boeken. Tijden veranderen regelmatig en ook worden maatschappijen soms gewisseld of zijn er routes die vervallen.

Tips

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. *Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM Wereld Deal Weken.

reisduur:
11 dagen / 10 nachten
route:
Osaka - Kyoto - Nara - Himeji - Hiroshima - Tsumago (Japanse Alpen) - Tokyo
reissom:
va. € 1445,- (p.p. 2 volwassenen + 2 kids op een eigen kamer, incl. treintickets)
Azië met je kinderen zonder te veel gejakker en alleen maar drukke steden? Dat kan met deze slim opgebouwde familiereis. …
︿

Inclusief

 • Aankomsttransfer;
 • Treintickets van Kyoto naar Himeji, Himeji naar Hiroshima, Hiroshima naar Miyajimaguchi, Hiroshima naar Nakatsugawa en Nagiso naar Tokyo;
 • Treinretour van Kyoto naar Nara;
 • 8 overnachtingen in goede middenklas hotels en 1 overnachting in minshuku;
 • Maaltijden op dag 7 (diner) en dag 8 (ontbijt)
 • Assistentie van je local Hero (oa. 24/7 noodnummer)

 Exclusief

 • Internationale vlucht;
 • Tickets busritten en veerpond: (bus en veerpont) van Miyajimaguchi naar Miyajima en van Miyajima naarnaar Hiroshima;
 • Overige maaltijden en transfers (op eigen gelegenheid);
 • Upgrades en extra excursies;
 • Entreegelden voor musea, tempels e.d. (ca. € 25)
Wat is de beste reistijd voor Japan? Je kunt Japan het hele jaar door bezoeken, de beste periode zijn de lente …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst familiereis Japan, verblijf Kyoto

Na een lange internationale vlucht land je op Japanse bodem. Gelukkig staat de transfer al voor je klaar om je reis relaxt te beginnen. Per shared taxi rijd je door de hoogbouw van Kyoto naar je hotel in het centrum van de stad (ca. 50 km). Overal uithangborden met Japanse tekens en tempels met sierlijke daken, laat de eerste indrukken op je inwerken.

Eenmaal ingecheckt in je hotelkamer kun je rustig acclimatiseren: dompel in het warme binnenbad of ontspan in de jacuzzi van het hotel. Na wat opgefrist te zijn, hebben jij en je kinderen zin in een early dinner. Op loopafstand vind je gezellige restaurants, lekker noedels slurpen. Daarna waarschijnlijk bijtijds onder de wol.

local Hero

Je start je reis in Kyoto en eindigt in Tokyo. Dat is net andersom dan bij veel andere Japan rondreizen. Het leuke van deze, wat eigenwijze, volgorde is dat je Tokyo op eigen houtje per OV kunt ontdekken. Iets wat je aan het begin van een reis vaak niet doet omdat je nog wat moet wennen.

Dag 1 - 2: Aankomst familiereis Japan, verblijf Kyoto

Na een lange internationale vlucht land je op Japanse bodem. Gelukkig staat de transfer al voor je klaar om je reis relaxt te beginnen. Per shared taxi rijd je door …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

Dag 3: Ontdek Kyoto, sumo lunch

Na het ontbijt stap je op de fiets voor een tour door de sfeervolle wijken van Kyoto. Je gids brengt je naar de Geisha wijk Gion met geplaveide smalle straten en oude houten huizen. Via de Kamo rivier fiets je door naar het Imperial Palace Park. Wij ploften hier neer voor een picknicklunch aan het water.

Na ca. 3 uur fietsen eindigt je tour en kun je op eigen gelegenheid door Kyoto struinen. Leuk met je kinderen is het bijwonen van een Sumo worstel show, deze typisch Japanse sport is een spektakel om van dichtbij te aanschouwen. 's Avonds proef je in de buurt van je hotel weer van de Japanse cuisine.

Dag 3: Ontdek Kyoto, sumo lunch

Na het ontbijt stap je op de fiets voor een tour door de sfeervolle wijken van Kyoto. Je gids brengt je naar de Geisha wijk Gion met geplaveide smalle straten …

︿

Dag 4: Dagtrip naar Nara, verblijf Kyoto

Tijd om het punctuele ov van Japan te gaan ervaren. In ca. 45 min. reis je met de trein naar de oude hoofdstad Nara. In het bekende gelijknamige stadspark wandel je tussen sierlijke tempels, torii poorten en rondhuppelende herten. Ook kun je een bezoekje brengen aan de Todai-ji tempel met het 15 meter hoge bronzen Daibatsu (Boeddha) beeld.

In plaats van een bezoek aan Nara, kun je ook een dagtrip maken naar het onbekende plaatsje Uji. Hier vind je verscholen tussen het groen van de dennenheuvels een serene Byodo-in tempel. Liever meer van Kyoto ontdekken? Wij deden een thee ceremonie en werden betoverd door deze eeuwenoude traditie.

local Hero

Je treintickets zijn inbegrepen en worden door je local Hero vooraf geregeld. Reizen met de trein is gemakkelijk en comfortabel. Wil je liever zelf je tickets regelen, vraag je local Hero naar de mogelijkheden.

meet the locals

Dag 4: Dagtrip naar Nara, verblijf Kyoto

Tijd om het punctuele ov van Japan te gaan ervaren. In ca. 45 min. reis je met de trein naar de oude hoofdstad Nara. In het bekende gelijknamige stadspark wandel …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Leer alles over deze spirituele Japanse traditie. Reken op ca. € 40,- p.p.

 • Leer alles over deze spirituele Japanse traditie. Reken op ca. € 40,- p.p.

Dag 5: Trein naar Hiroshima, Himeji bezoek

Ook vandaag reis je weer met de trein. De eerste stop is het historische Himeji met het bijzondere Himeji Castle. Deze UNESCO heritage site van 400 jaar oud is misschien wel één van de mooiste kastelen van Japan. Het magisch witte kasteel met machtige verdedigingsmuren doet bijna sprookjesachtig aan.

Vanaf Himeji reis je in de moderne Shinkansen hogesnelheidstrein door naar Hiroshima. Een stad die vooral bekend staat vanwege de tragische atoomramp. Tegenwoordig is het een levendige metropool met hedendaagse architectuur, brede kanalen, groene stadsparken en een relaxte sfeer. Je comfortabele hotel ligt in het hart van de stad, op loopafstand van het memorial park.

local Hero

In je reisbeschrijving staat beschreven hoe je bij het Himeji kasteel komt. Je betaalt de entree van ca. €10 ter plekke. Reis je in de bloesemperiode (ons voorjaar)? Dan zie je veel locals op kleedjes picknicken onder de bomen met uitzicht op het kasteel. Sluit gezellig aan en maak een praatje.

Dag 5: Trein naar Hiroshima, Himeji bezoek

Ook vandaag reis je weer met de trein. De eerste stop is het historische Himeji met het bijzondere Himeji Castle. Deze UNESCO heritage site van 400 jaar oud is misschien …

︿

Dag 6: Hiroshima en omgeving, verblijf

Na het ontbijt tijd om Hiroshima op eigen houtje te ontdekken. Leuk voor de kinderen is een dagtour naar het autovrije eiland Miyajima op een uurtje varen met de ferry. Op dit ‘eiland van de goden’ vind je oude tempels, tuinen en de grote aan het water gelegen torii poort. Schrik niet als je tijdens het wandelen wordt vergezeld door loslopende herten.

Blijf je liever op het vaste land, dan kun je in het Peace Memorial Park en museum meer leren over de atoombom die hier het leven in 1945 in één klap stilzette. Wandel zeker even naar Atomic Bomb Dome, één van de weinige gebouwen die overeind is gebleven. Tip: ga als afsluiter naar Shintenchi Plaza en proef okonomiyaki (soort belegde pannekoek), hét gerecht hier.

Dag 6: Hiroshima en omgeving, verblijf

Na het ontbijt tijd om Hiroshima op eigen houtje te ontdekken. Leuk voor de kinderen is een dagtour naar het autovrije eiland Miyajima op een uurtje varen met de ferry. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ruil de stad voor een dag met het eiland. Reken op ca. € p.p.p.n.

 • Ruil de stad voor een dag met het eiland. Reken op ca. € p.p.p.n.

Dag 7: Naar Tsumago, verblijf Kiso Valley (Japanse Alpen)

Vandaag vervolg je je familiereis door Japan. Per trein en bus reis je over de oude handelsroute die in de Edo-tijd Tokyo (Edo) met Kyoto (Kyo) verbond. De heuvelachtige Kiso vallei brengt je terug naar het Japan van vroeger. Plattelandsdorpjes met smalle straten en aan weerszijde houten huisjes met sierlijke gevels omringt door groene natuur, beekjes en bloeiende bloesem in de bomen.

Je slaapt in een traditionele Japanse minshuku, gerund door een gastvrije lokale familie. Je ervaart de eeuwenoude Japanse tradities van dichtbij. Maak een hike door de bamboebossen (ca. 3 uur) langs watervallen, boerderijen en rijstvelden. Ontbijt en diner zijn inbegrepen tijdens je verblijf.

Dag 7: Naar Tsumago, verblijf Kiso Valley (Japanse Alpen)

Vandaag vervolg je je familiereis door Japan. Per trein en bus reis je over de oude handelsroute die in de Edo-tijd Tokyo (Edo) met Kyoto (Kyo) verbond. De heuvelachtige Kiso …

︿

Dag 8: Naar Tokyo, verblijf

Van het traditionele plattelandsleven door naar het futuristische Tokyo: de twee uiterste van Japan. Per bus reis je vanaf de Kiso vallei naar Nagoya, waar je op de hogesnelheidstrein naar Tokyo stapt. In nog geen 3 uur sta je op het station van deze wereldstad. Het is één van de drukste, maar ook één van de meest indrukwekkende steden ter wereld.

Wil je nog iets langer van het plattelandsleven genieten? Je kunt ook de bus naar Nagiso pakken en ca. 1 uur door de groene heuvels wandelen tot aan Nagoya. Op het treinstation van Nagoya kun je vervolgens op de trein naar Tokyo stappen.

local Hero

Op z’n Japans eten in Tokyo? Ga naar het Kawaii Monster café. Daar is eten een hele beleving. Kawaii is Japans voor ‘schattig’ en staat voor de typisch Japanse waardering voor wat positief en kleurrijk is. Hello Kitty, Pikachu, je roze telefoonhoes met gouden stippen: het is allemaal kawaii. Niets laat de extremen van kawaii zo duidelijk zien als het Monster Café: designer Masuda creëerde er een fantasiewereld vol avantgarde mode, kunst, design, excentriekelingen en psychedelica. Je eten heeft alle kleuren van de regenboog: draaimolens vol gummyberen, pepermunt cupcakes, pasta, candy salade en de specialiteit: colorful poison parfait extreme: een explosie van ijs, cookies, fruit en glazuur. Au.

Dag 8: Naar Tokyo, verblijf

Van het traditionele plattelandsleven door naar het futuristische Tokyo: de twee uiterste van Japan. Per bus reis je vanaf de Kiso vallei naar Nagoya, waar je op de hogesnelheidstrein naar …

︿

Dag 9: Tokyo op eigen gelegenheid, verblijf

Nadat je gisteren al even hebt kunnen wennen aan de drukte, heb je vandaag tijd om de grootste stad ter wereld te ontdekken. Bijzonder is het zeker: kaarsrecht uitgelijnde straten met indrukwekkende hoogbouw, felle neonborden en cartoontekeningen. Natuurlijk wil je een voet zetten op ’s werelds drukste kruispunt Shibuya Crossing.

Wij verkenden de wijken van Tokyo met de metro. Niet alleen snel en comfortabel, maar het is ook leuk om plaats te nemen tussen alle locals. Liever een stadstour met gids, dat kan natuurlijk ook. Je hotel ligt op slechts 2 minuten lopen van de metro.

local Hero

Wanneer je Tokyo op eigen gelegenheid gaat verkennen is een dagkaart voor de metro aan te raden. Je Japan Rail Pass is namelijk niet geldig voor de metro van Tokyo. Een Tokyo Metro dagpas kost ca. 600 Yen / € 5,- en kun je eenvoudig zelf bij de automaat kopen, alles is Engelstalig.

Dag 9: Tokyo op eigen gelegenheid, verblijf

Nadat je gisteren al even hebt kunnen wennen aan de drukte, heb je vandaag tijd om de grootste stad ter wereld te ontdekken. Bijzonder is het zeker: kaarsrecht uitgelijnde straten …

︿

Dag 10: Ontdek Tokyo, verblijf

Ook vandaag trek je er weer zelfstandig op uit om Tokyo te ontdekken. De sfeer van het oude Tokyo proef je het beste in de wijk Asakusa. Hier wandel je door smalle straatjes met kleine terrassen en streetfoodkraampjes. Midden tussen al die hoogbouw staat de Sensoji Tempel, een plek waar pelgrims de boeddhistische god Kannon aanbidden. Ook het hoogste gebouw van de stad, de Tokyo Skytree, vind je in deze wijk.

Wil je Tokyo op een andere manier ontdekken? Stap dan op de fiets en trap door het hart van deze metropool. Samen met je ‘Dutch local’ bezoek je de leukste trendy plekjes en verborgen parels van de stad. Onderweg stop je geregeld en proef je van de lokale cuisine.

Dag 10: Ontdek Tokyo, verblijf

Ook vandaag trek je er weer zelfstandig op uit om Tokyo te ontdekken. De sfeer van het oude Tokyo proef je het beste in de wijk Asakusa. Hier wandel je …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Tokyo ontdekken met met ‘n Dutch local. Reken op ca. € p.p. extra.

 • Tokyo ontdekken met met ‘n Dutch local. Reken op ca. € p.p. extra.

Dag 11: Vertrek familiereis Japan, terugvlucht Amsterdam

De laatste dag van je familie avontuur in Japan. Na het ontbijt reis je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Tokyo. Hier check je in op je vlucht naar Amsterdam en afhankelijk van je terugvlucht kom je dezelfde dag of volgende ochtend op Schiphol aan.

Meer zien? Je kunt je verblijf in Tokyo verlengen: maak een dagtocht naar Nikko. De heilige plaats van het Boeddhisme en Shintoïsme. Of wil je Mount Fuji bezoeken? Kies voor een dagtour of slaap 2 extra nachten in Hakone aan de voet van deze heilige berg. Vraag je local Hero naar de mogelijkheden en maak samen jouw ideale Japan rondreis op maat.

Dag 11: Vertrek familiereis Japan, terugvlucht Amsterdam

De laatste dag van je familie avontuur in Japan. Na het ontbijt reis je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Tokyo. Hier check je in op je vlucht naar …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Verleng je reis met 2 nachten aan de voet van Fuji San. Reken op ca. € p.p.p.n. extra.

 • Verleng je reis met 2 nachten aan de voet van Fuji San. Reken op ca. € p.p.p.n. extra.

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Ilse

stap 1/2