Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
Door Guatemala en Belize reizen kan op veel manieren. Je kunt in 3 weken een complete Guatemala en Belize rondreis doen maar ook 2 weken comfortabel en kleinschalig rondreizen is mogelijk.

De meeste reizigers vliegen voordelig met Tui Fly naar Cancun. Maar je kunt met United Airlines ook naar Guatemala City vliegen. Meestal reis je gelijk door naar het koloniale stadje Antigua. Via Chichicastenango (indianenmarkt) verder naar Panajachel aan het mooie Atitilan meer. Steek daarna de grens over met Belize, bezoek de naaldwouden rond St. Ignacio en de Maya ruïne Caracol. Tenslotte naar de kust naar Hopkins, Ambergris Caye of Caye Caulker voor de mooiste duik en snorkelavonturen.

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Guatemala Belize reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Guatemala Belize rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever zelf wilt uitstippelen maar het prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Guatemala Belize rondreis door hem of haar inspireren. Kijk eens bij de Guatemala Belize Top 5, de leukste dingen die je er kunt doen, zoals een trek naar de top van de vulkaan Acatenango en natuurlijk naar de mysterieuze Maya ruïne TIkal bij het plaatsje Flores.

Met jarenlang ervaring met comfortabel, kleinschalig Guatemala Belize reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Guatemala Belize rondreis of Ruta Maya rondreis top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee, boek een homestay bij Xela (Quetzaltenango)  of bezoek vanuit Coban de nederzetting van Semuc Champey. Drink wat in een lokale bar, ga wat eten in een typisch buurtrestaurant, kortom meet the locals.

Want: meet the locals, share the world!

Beste reistijd Guatemala en Belize 

Tijdens het plannen van je rondreis door Guatemala en Belize ben je vast benieuwd naar de beste reistijd. Door het subtropische klimaat in Guatemala en Belize kun je er het hele jaar wel naartoe. Van mei tot oktober is het regenseizoen, dan is het overdag zonnig en warm maar kunnen er ook korte en hevige buien vallen. Het is meestal droog in Guatemala en Belize van half november tot half mei. In de tropische regen- en nevelwouden verspreidt door Guatemala en Belize valt gemiddeld meer regen dan in de andere delen.  

Naast het weer is het ook handig rekening te houden met de hoogte tijdens het plannen van je reis. Door het hoogteverschil in Guatemala en Belize zijn er ook grote temperatuurs verschillen. Zo kan het op 1500 meter in de avond en nacht snel afkoelen of soms zelfs vriezen, terwijl het op deze hoogte overdag nog gematigd warm is. In het laagland, tot ongeveer 750 meter is het vaak het gehele jaar heet en vochtig. 

Praktische informatie Guatemala en Belize 

Visum: voor je reis naar Guatemale en Belize hoef je van te voren geen visum aan te vragen. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort, hiermee mag je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Je paspoort moet wel nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek.  

Vaccinaties: vaccinaties voor je reis naar Guatemala en Belize zijn niet verplicht. Wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Eventuele kosten voor de vaccinaties worden mogelijk deels vergoed door je ziektekostenverzekering, handig om even te checken. 

Tijdsverschil: tijdens onze winter is het in Guatemala en Belize 7 uur vroeger, in onze zomer is dit tijdsverschil 8 uur. 

Geld & pinnen: de geldeenheid in Guatemala is Quetzal en in Belize is dit de Dollar. In Guatamale en Belize kun je in de grote steden pinnen bij pin automaten, in dorpen en het binnenland zijn deze er niet. Zorg dus dat je dan genoeg contant hebt. 

Getting around: tijdens je rondreis door Gutemala en Belize maak je gebruik van het openbaar vervoer, vooral de lokale bus is een handige manier om rond te reizen. 

Lees verder

Budget

Guatemala rondreis betaalbaar

20 dagen €1670,-
 • Mexico, Guatemala en Belize
 • Al je vervoer en hotels geregeld
 • Flexibele route met veel vrijheid
 • Rum cocktail op ‘n koraaleiland
bekijk deze voorbeeldreis

Meest geboekt

Guatemala rondreis de leukste

18 dagen €1890,-
 • Highlights Guatemala & Belize
 • Busvervoer en hotels geregeld
 • Boottrips Atitlan en Rio Dulce
 • Koraalsnorkelen Caye Caulker
bekijk deze voorbeeldreis

Rough it

Guatemala rondreis active

14 dagen €2205,-
 • Belize comfortabel & sportief
 • Luxe strandvilla’s en glamping
 • Een exclusieve (huwelijks) reis
 • Koraaleiland Ambergris Caye
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Belize van toegevoegde waarde

3 mei 2023, Jaimy en Joris

Guatemala stond al lang op onze wishlist, Belize nog niet. Dankzij Valeria hebben we toch een bezoek gebracht aan dit land in combinatie met Guatemala. We hebben hier geen moment spijt van gehad. Na wat cultuur snuiven in Guatemala was het heerlijk om bij te komen op de tropische stranden van Belize. Vooral Caye Caulker was het bezoeken waard. Gracias Valeria! 

Even wegdromen

25 januari 2023, Froukje

Guatemala en Belize hebben mij verrast in positieve zin. Veel mogen zien van natuur maar ook van de cultuur. Desondanks staan deze bestemmingen nog op mijn lijstje, ik ben nog niet uitgekeken! 

Lees ons Guatemala reisblog of luister de podcast
10 droomexcursies tijdens je combinatie reis Guatemala, Belize en Mexico
Lotte 14 maart 2024

Je vakantiebestemming kiezen is al lastig genoeg. Dan is het fijn als je een combinatie reis kunt maken, zoals onze Guatemala, Belize en Mexico rondreis. Maar dan moet je nog gaan beslissen wát je allemaal wilt doen. In dit blog geven we je wat tips.

lees meer

Hoe reis je door Guatemala en Belize?

Door Guatemala en Belize reizen kan op veel manieren. Je kunt in 3 weken een complete Guatemala en Belize rondreis doen, maar ook 2 weken comfortabel en kleinschalig rondreizen is mogelijk.

De meeste reizigers vliegen naar Cancun in Mexico en dalen vanuit, door Yucatán, af richting Belize. Maar je kunt met o.a. United Airlines ook naar Guatemala City vliegen. Meestal reis je gelijk door naar het koloniale stadje Antigua. Via Chichicastenango (indianenmarkt) verder naar Panajachel aan het mooie Atitilan meer. Steek daarna de grens over met Belize, bezoek de naaldwouden rond St. Ignacio en de Maya ruïne Caracol. Tenslotte naar de kust naar Hopkins, Ambergris Caye of Caye Caulker voor de mooiste duik en snorkelavonturen.

Je Guatemala en Belize reis zelf regelen of via een lokale reisexpert?

Onze local Hero, je Guatemala Belize reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Guatemala Belize rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever zelf wilt uitstippelen, maar het prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Met jarenlange ervaring met comfortabel, kleinschalig Guatemala Belize reizen en up-to-date lokale kennis van onze local Hero wordt je Guatemala Belize rondreis of Ruta Maya rondreis top. Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee en boek een homestay bij Xela (Quetzaltenango) of bezoek vanuit Coban de nederzetting van Semuc Champey. Drink wat in een lokale bar, ga wat eten in een typisch buurtrestaurant. Kortom meet the locals tijdens je rondreis, Guatemala en Belize met local touch.

Neem zelf direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Guatemala Belize rondreis door hem of haar inspireren. Kijk eens bij de Guatemala Belize Top 5's voor de leukste dingen die je er kunt doen en bijzonderste off the beaten track opties. Trek naar de top van de vulkaan Acatenango en natuurlijk naar de mysterieuze Maya ruïne Tikal bij het plaatsje Flores. 

Heb je een visum nodig voor Guatemala en Belize?

Voor je reis naar Guatemala en Belize hoef je van tevoren geen visum aan te vragen. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort, hiermee mag je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Je paspoort moet wel nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek.  

Heb je vaccinaties nodig voor Guatemala en Belize?

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor je reis naar Guatemala en Belize. Wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Bij je lokale GGD kun je de laatste informatie inwinnen over de vaccinaties voor jouw Guatemala en Belize reis. Ook is het slim om je zorgverzekering te contacten, aangezien eventuele kosten voor de vaccinaties mogelijk deels worden vergoed door je ziektekostenverzekering. 

Wat is het tijdsverschil met Guatemala en Belize?

Tijdens onze winter is het in Guatemala en Belize 7 uur vroeger, in onze zomer is dit tijdsverschil 8 uur. 

Hoe betaal je in Guatemala en Belize?

In Guatemala betaal je met Quetzal en in Belize is dit de Belize Dollar. In Guatemala en Belize kun je in de grote steden pinnen bij pinautomaten, in dorpen en het binnenland zijn deze er nog niet. Zorg er dus dat je dan genoeg contant bij je hebt. 

Hoe verplaats je je in Guatemala en Belize?

Tijdens je rondreis door Guatemala en Belize maak je gebruik van het openbaar vervoer, vooral de lokale bus is een handige manier om rond te reizen. Je local Hero zorgt ervoor dat alle tickets voor je zijn geboekt. Ook reis je met voorafgeregelde transfers.

Guatemala en Belize combineren met Mexico?

Als je er toch bent,.. Het gebeurt regelmatig dat reizigers er voor kiezen om hun rondreis door Guatemala en Belize te combineren met het sfeervolle Mexico. Schiereiland Yucatán in Mexico is een fijne toevoeging aan je vakantie: relaxte badplaatsen en stranden, groene jungle, verborgen cenotes, volop eiland hop mogelijkheden en lekkere streetfood.

Wat is de beste reistijd Guatemala en Belize?

Tijdens het plannen van je rondreis door Guatemala en Belize ben je vast benieuwd naar de beste reistijd. Door het subtropische klimaat in Guatemala en Belize kun je er het hele jaar wel naartoe. Van mei tot oktober is het regenseizoen, dan is het overdag zonnig en warm maar kunnen er ook korte en hevige buien vallen. Het is meestal droog in Guatemala en Belize van half november tot half mei. In de tropische regen- en nevelwouden verspreidt door Guatemala en Belize valt gemiddeld meer regen dan in de andere delen.  

Naast het weer is het ook handig rekening te houden met de hoogte tijdens het plannen van je reis. Door het hoogteverschil in Guatemala en Belize zijn er ook grote temperatuurverschillen. Zo kan het op 1500 meter in de avond en nacht snel afkoelen of soms zelfs vriezen, terwijl het op deze hoogte overdag nog gematigd warm is. In het laagland, tot ongeveer 750 meter is het vaak het gehele jaar heet en vochtig. 

Je Guatemala reis, een local touch:

* Lokaal eten: Pepian in Antigua 
* Meedoen: Lovin’ Lobster festival
* Community stay: bij de Guatemalaan thuis 

Lees meer