Je Panama reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Panama: deel je hobby…

Sashara: Ben je verpleegster, juf of kapitein? Gek op dansen, mode, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Panamese met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat. Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer? Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar? Dit kan overal in Panama.
Kosten? Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Panama: kleinschalig verblijf

Sashara: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.  

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als Finca Buena Vista, Isla Verde of Hibiscus Garden. Veel reizigers vinden het fijn bij aankomst in Panama City een wat luxer hotel (past in de sfeer) te boeken. Ik regel het graag voor je.

3

Panama community stay

Sashara: je wilt op vakantie Panama echt leren kennen maar een nachtje lokaal slapen inplannen? Stap erover heen en laat mij je verblijf regelen, bijvoorbeeld bij de indianen van Las Lajas in de Cerro Blanco of op de San Blas eilanden bij de Kuna indianen.  

Je slaapt niet bij hen zelf thuis maar wel in hun lodge en maakt verantwoorde ‘’bounty’’ dagtrips door de archipel. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Panama City: Café Coca Cola

Sashara: een van de oudste café’s van de stad: al sinds 1875 geopend. Aan de rand van Casco Viejo, een low budget hangout met een mix van locals en budgetreizigers die in en uit lopen. Je kunt er zowel schaken als naar de laatste voetbalwedstrijden kijken (of allebei tegelijk) De beroemdste klant ooit, zo gaat het verhaal, was Ché Guevara.

Drink er cola (uiteraard) of verse fruitsappen, alcohol wordt er gek genoeg niet verkocht. Honger gekregen: ga voor de eenvoudige maaltijd van bonen, rijst en flinke stukken vlees erbij. Meer dan 8 US$ ben je hier niet kwijt. Een uniek plekje met sfeer.

Open: dagelijks 07.00 – 23.00 uur.
Adres:  Ave Central hoek Plaza St. Ana.
Tel:+507 228-7687
Checked: september 2019 door Sashara, je Local Hero.

5

Panama City: Mercado de Mariscos

Sashara: dé vismarkt van de stad, een seafood heaven. Druk, lawaaiig en met stoere vissers, breed gebarende verkopers en hongerige klanten. Meer dan 70 kraampjes vol kakelverse vis en hapklare spicy ceviche.

Niet alleen kijken of kopen maar eten is het devies: wijs je favoriete vis aan en een kwartiertje later ligt ie op je bord. Buen provecho!

Open: dagelijks, van 06.00 uur tot in de middag Best voor een vroege lokale lunch. Met vis ontbijten kan natuurlijk ook.
Adres:Ave Balboa / Calle Eloy Alfaro Casco Viejo, Panama City.
Checked: september 2019 door Sashara, je Local Hero.

6

Las Tablas: Carnaval de las Tablas

Sashara: ontstaan in de 18e eeuw toen 2 rivaliserende religieuze gemeenschappen (de Calle Ariba en de Calle Abajo) elkaar met zang en dans uitdaagden. Tegenwoordig het feest van harmonie en verbinding. Folksongs, dans, eten drinken, kleurige kleding (pollera), kortom écht feest. 

Net als bij het Thai waterfeest is het de gewoonte dat mannen en vrouwen elkaar met water besproeien. Ook worden er twee ‘koninginnen’ gekozen (een herinnering aan de 2 groeperingen) die strijden om de titel.

Wanneer: zaterdag 22 februari - dinsdag 25 februari 2020
Waar: in Las Tablas, ca, 3,5 uur van Panama City op het Azuero schiereiland.
Hoe: laat me weten als je er dan wilt zijn. Hotels zitten dan snel vol.
Checked: september 2019 door Sashara, je Local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories