Je Marokko reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Marokko: deel je hobby…

Abdellatif: Ben je juf, leraar, arts, kok of musicus? Gek op dansen, shoppen, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Marokkaan of Marokkaanse met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een Marokkaanse begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer: Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar: Dit kan in heel Marokko.
Kosten: Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Marokko: kleinschalig verblijf

Abdellatif: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele Riads en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als Riad Oliviers in Marrakesh of Baraka in Fez. Natuurlijk geen must, veel reizigers vinden het ook wel relaxt om aan het eind van hun reis, bijvoorbeeld aan het strand een (wat) groter hotel te boeken.

3

Centrum Fez: homestay

Abdellatif: slapen bij een Marokkaanse familie is toch een drempel. Je wilt op vakantie Marokko echt leren kennen maar een nachtje lokaal slapen inplannen? Primitief, geen vrijheid of ongemakkelijk?

Stap erover heen en laat mij je homestay regelen bv. in het centrum van Fez. Proef de stoofschotel die hier echt anders smaakt. Uitbuiken met een muntthee, en voor je het weet is het bedtijd. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Fez: bar Mezzanine

Abdellatif: Pas gerenoveerde bar. Is tevens een restaurant (voor een hap bij de borrel ;) Al lang populair bij de wat jonger, hippere Fazzi. Dakterras midden in de stad, net buiten de oude medina. Marokkaanse sfeer maar wel trendy. Bij kouder weer gewoon buiten blijven zitten met een dekentje.

Relaxte loungemuziek. Net als in het park Jnan Sbil ernaast, de plek om lokale jongeren te ontmoeten. Kleine hapjes, koud bier en wat dure, maar lekkere rode wijn.

Open: dagelijks 12.00-01.00, in full swing 22.00 uur. 
Adres: Avenue Moulay El Hassan, Fes 30000. 
Tel: + 212 5356-38668 
Checked: september 2019 door Abdellatif, je Local Hero.

5

Marrakesh: restaurant Ait Bougumez

Abdellatif: klein familie restaurant, wat weggestopt in een zijstraatje, maar met dakterras met uitzicht over de stad. Lage tafeltjes en banken, je zit/ligt & eet helemaal in lokale sfeer. Knapperig zelfgemaakt Arabisch brood. Schoon, lekker en betaalbaar.

Vind je de tahine en stoofpofjes echt helemaal top dan kun je de kok tijdens een uurtje koken zijn geheimen ontfutselen. (wel als ie tijd heeft) Helaas? wordt het restaurant wel bekender.

Open: dagelijks van 11.00-15.00 uur en 17.00-23.00 uur. 
Adres: Rue Bani Marine N° 1, Imm. Zoubair Lalla Rakia, Marrakesh. 10 min. van Djema el Fnaa plein. 
Tel: 212 5244-44755 
Checked: september 2019 door Abdellatif, je Local Hero.

6

Ouarzazate: sociaal badderen

Abdellatif: nee, geen sauna of Nederlands badhuis. In La Caravane d’Epice is hammam bezoek vooral een sociaal gebeuren. Natuurlijk, je komt blozend schoon naar buiten, maar hier ben je gelijk bijgepraat en tijdens vele kopjes Marokkaanse thee voorzien van de laatste roddels. Een feestje voor lichaam en geest.

Professionele hammam in traditionele sfeer. Diverse massages, kruidenbehandelingen en winkeltje voor zwarte muntzeep of kruidenolie. Zo ben je thuis gelijk weer in de sfeer. Alleen hun “solarium naturele”?  Is dat nu een zonnebank of gewoon een bankje in de zon? Ontdek het zelf..

Wanneer: hele jaar, tijdens Ramadan beperkter. 
Waar: N° 383 CGI 45000 Ouarzazate (tussen hotels Berbère en Karam Palace.
Tel: + 
212 524 89 05 06 (reserveren is handig). 
Web: caravane-epices.com 
Checked: september 2019 door Abdellatif, je Local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories