Je Costa Rica reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Costa Rica: deel je hobby…

Wil: Ben je juf, leraar, verpleger, arts, kok of musicus? Gek op dansen, mode, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Tico of Tica met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een Costa Ricaanse begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer: Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar: Dit kan in heel Costa Rica. 
Kosten: Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Costa Rica: kleinschalig verblijf

Wil: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als Turtle Beach in Tortuguero of Giada in Samara. Natuurlijk geen must, veel reizigers vinden het ook wel relaxt om aan het eind van hun reis, bijvoorbeeld aan het strand een (wat) groter hotel te boeken.

3

Corcovado: homestay

Wil: homestay is geen populair concept in Costa Rica. Het dichtstbij komt deze door een Tico familie gerunde jungle lodge in een van de mooiste parken van het land. Hoog op het lijstje van serieuze natuur freaks is dit park een ultieme regenwoud experience.

Je verblijft in een safari tent op vlonders direct aan de oceaan. Geen elektra maar olielampen. Het is een unieke plek met wel 200 diersoorten. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

San José: La Sobetera de Lolo Mora

Wil: Geen bar, een koud biertje scoor je toch wel. De locals gaan voor die andere koude traktatie: typisch Costa Ricaans schaafijs ofwel ‘Copo’. Op elke hoek van de straat, maar ben je toch in San José, ga dan naar de oudste salon van de stad die alles zelf maakt. Favoriet is sorbet kaneelijs met vanille.

Gestart in 1901 door Álvaro Mora ofwel Don ‘Lolo’, nu voortgezet door zijn kleinzoon die de ‘geheime’ recepten bij toeval vond in Lolo’s nachtkastje. Naast ijs allerlei soorten toetjes. Vraag om ‘barquillos’: lange, cilindervormige suikerkoekjes die de locals gebruiken om lekker te dippen. Wedden dat je daarna geen koud bier meer nodig hebt? 

Open: ma t/m za  09.30-17.30 uur. Zondag dicht. 
Adres: Avenue Central Entre Calles 6-8 Mercado de San José. De markt is sowieso een must. 
Checked: september 2019 door Wil, je local Hero.

5

Santa Helena: restaurant Pura Vida

Wil: vraag je me waar je lokaal kunt eten, dan raad ik, net als de locals hier Pura Vida aan. Ook voor reizigers, we laten ze lekker mee genieten. Let wel op: de homemade saus is spicy maar super vers: de cayennepepers worden verbouwd in de tuin erachter.

Vraag om een ‘buca’, bier met gratis snack. Of een schep suiker als die saus je toch te veel wordt. Aanspraak heb je sowieso wel. Door de ramen achter zie je kolibries en brutale capucijnaapjes. Probeer de rijst met garnalen of de beef casado.

Open: maandag t/m zaterdag, 11.00-22.00 uur. 
Adres: 606, Provincia de Puntarenas, Monteverde
Checked: september 2019 door Wil, je local Hero.

6

Guanacaste: Annexatie festival

Wil: wij Tico’s houden van een feestje: elke maand is er wel een, bijv. ter ere van de lokale beschermheilige. Op dit feest zijn we het trotst, we vieren dat 190 jaar geleden de regio Guanacaste er voor koos zich bij Costa Rica aan te sluiten in plaats van Nicaragua. Zonder bloedvergieten want je weet, we hebben geen eigen leger. 

Op deze dag overal concerten, volksdansen op  traditionele muziek, parades en natuurlijk lekker eten. We eindigen met een groot vuurwerk, toch nog knallen dus.

Wanneer: jaarlijks 25 juli.
Waar: hele land, maar vooral Guanacaste.
Hoe: Ik pas het in je reisschema en laat je weten waar je het best kunt gaan kijken (en meedoen)
Checked: september 2019 door Wil, je local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories