ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Familiereis Suriname kinderen

reisduur:
18 dagen / 17 nachten
route:
Paramaribo - Galibi - Frederiksdorp - Paramaribo - Zanderij - Gunsi - Paramaribo
reissom:
va. € 1530,- p.p. (bij 2 volwassenen en 2 kinderen) (Boek zelf je retourvlucht)

Uitgekeken op Artis? En kleine Freek Vonkjes thuis die het zélf willen beleven? Een familiereis Suriname met kinderen, maar dan wél verantwoord en ontspannen? Lees verder, want het kan.

Verblijven bij de Marron’s? Schildpadmoeders die voorzichtig hun eieren leggen? Een wandeling door het woud? Apen die van tak tot tak springen, rondfladderende papagaaien en rode ibissen? Of een spannende boottocht langs de stroomversnellingen?

Op deze avontuurlijke Suriname familiereis is bijna alles geregeld. Geen stress maar gewoon relaxt: op een terrasje aan de Waterkant, in je hangmat in de bush of in het zwembad van je kleinschalige hotelresort. Je Suriname reisspecialist, local Hero Safira, regelt het voor je.

Inclusief:

 • aankomst- en vertrektransfers*;
 • alle vervoer beschreven in het programma;
 • alle overnachtingen met ontbijt;
 • overige maaltijden Galibi (lunch en diner), Frederiksdorp (diner), Zanderij (diner), Gunsi (lunch en diner);
 • alle benoemende excursies en Nederlandse gidsen (excursies zijn in groepsverband tenzij anders aangegeven)**;
 • assistentie van je local Hero.

Exclusief:

 • internationale vlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht); 
 • bootoversteek Frederiksdorp – Paramaribo € 5,- p.p.
 • borg van € 50 p.p. voor fietsen (cash);
 • taxiritten naar start- en vertrekpunt van excursies, kosten €2 à €3 per rit;
 • extra upgrades of optionele excursies;
 • fooien en persoonlijke uitgaven.

*De reis is een volledig individuele rondreis. Je reist zelfstandig, dat wil echter niet zeggen privé. De reis bestaat uit dag- en meerdaagse tours, overnachtingen bij accommodaties, en losse transfers. De tours en transfers worden groepsverband uitgevoerd (niet telkens dezelfde groep) tenzij specifiek is aangegeven dat het privé is.

**Realiseer je dat omstandigheden en situaties kunnen wijzigen en dat dan een zekere mate van flexibiliteit nodig kan zijn. Het kan gaan om zaken als (extreme) weersomstandigheden, beperkte logistiek qua wegen en transportmiddelen, maar ook dat soms zaken uitlopen omdat rekening wordt gehouden met de wensen of fysieke omstandigheden van (andere) gasten.

Wat is de beste reistijd in Suriname? 
Suriname heeft een tropisch regenwoud klimaat: het is er altijd warm (zo tussen de 25 en 35 ˚C) en met 85% of meer vochtigheid, erg vochtig. Van december t/m eind januari en van mei t/m eind augustus zijn er twee wat langere regentijden in Suriname. De beste maanden om Suriname te bezoeken zijn tussen februari en mei en tussen half augustus en half november. Maar de regenperiodes vallen de laatste jaren soms eerder of later. Eigenlijk regent het tijdens je bezoek altijd wel: zelfs in de droge tijd is het eerder ‘minder nat’. Je bent pas in Suriname geweest als je een Sibi Busi (stortbui) hebt meegemaakt. Die valt vaak tussen 12 en 16.00 uur en duurt niet lang. Zonder regenjas of paraplu ben je wel gelijk doorweekt.

Heb ik een visum nodig voor Suriname? 
Voor reizen naar Suriname heb je met de Nederlandse of Belgische nationaliteit een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Een visum voor je rondreis Suriname is niet nodig. Wel zal je, om het land binnen te mogen komen, een “entry fee” moeten aanvragen en betalen. Deze “entry fee” kun je online aanvragen en betalen op werkdagen tot uiterlijk 24 uur voor vertrek via VFS Global. De kosten hiervoor zijn €33,- (€25,- entry fee en €8,- administratie fee) per persoon. Met deze entry fee kun je tot maximaal 90 dagen na aankomst in Suriname rondreizen. Bij aankomst in Suriname wordt op de luchthaven een kort verblijf van 30 dagen afgestempeld in je paspoort. Indien je langer verblijft, dien je dit apart af te laten stempelen bij de Vreemdelingenpolitie.

Personen van Surinaamse afkomst (in bezit van een Surinaams paspoort of een geldig PSA document) hoeven geen entry fee aan te vragen en te betalen. Ook hoeft je paspoort in dit geval niet meer dan 6 maanden geldig zijn bij aankomst. 

Ga je tijdens je rondreis Suriname de grens over met één van de buurlanden, dan dien je de inreisregels van het desbetreffende land te checken. Je local Hero kan je hierover informeren, maar je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het in het bezit van geldige reisdocumenten voor Suriname. Het is handig voor vertrek de informatie van het consulaat of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Zijn er vaccinaties verplicht in Suriname? 
Voor Suriname zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden worden een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Gele koorts is verplicht als je uit een land komt waar dat heerst. Dus ook als je na Suriname verder reist. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vind je actuele informatie.

Kraanwater in Suriname is buiten de grote steden niet altijd drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar.

In Suriname heerst deels malaria. Bij de plantages en in het binnenland heb je, enigszins afhankelijk van de tijd van het jaar, last van muggen. Koop ter plaatse de lokale Tropical Bush of, lekkerder, Krappa olie en smeer overal, óók onder je kleding. Muggen kunnen zelfs door je kleding prikken, alleen door een regenjas komen ze niet heen. Lange mouwen / broekspijpen dus ook een must. Nederlandse middeltjes met Deet werken niet altijd. Neem je eigen klamboe mee met ophangmateriaal, men heeft ze wel maar of ze zijn te klein of er zitten toch gaten in.

Verder komen ook dengue (die muggen steken overdag) en bilharzia (wormziekte, niet zwemmen in stilstaand water!) voor. Ook het Zika virus verspreidt zich. Voor zover bekend lopen volwassenen geen gevaar. Bekende symptomen zijn koorts en uitslag. Vaak is iemand na een week weer in orde. Er is op dit moment geen negatief reisadvies voor landen waar het virus actief is. Kijk voor meer informatie over het zika-virus op de website van het RIVM.

De zonkracht is groot, zelfs als het regent, smeer je goed in, zeker op het water. Neem in ieder geval een petje mee tegen de zon en voldoende zonnebrandmiddel, dat is niet overal te koop.

Hoeveel tijdverschil is er met Suriname? 
In Suriname is het gedurende onze zomertijd 5 uur vroeger als in Nederland. In de wintertijd is het 4 uur vroeger.

Hoe veilig is Suriname? 
Kleine criminaliteit komt vooral voor op drukke plaatsen. Over het algemeen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen maar loop in Paramaribo niet in stille overlichte straten of buurten. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Suriname, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd (van het ministerie van Buitenlandse Zaken) voor de actuele informatie over reizen naar Suriname.

Welke kleding neem ik mee in Suriname? 

Zorg voor katoenen kleding (in laagjes) die snel droogt. Neem ook een warme trui mee voor als de airco loeit of op snel varende boten. Een poncho tegen de regen en een opvouwbare paraplu, ook tegen de zon, komen van pas. Controleer bij een kajaktour of de waterdichte tonnen voorzien zijn van een rubberen rand onder het deksel. Als deze ontbreekt is de ton niet goed waterdicht!

Beperk je bagage, neem liefst weekendtassen of een rugzak mee; in boten en op lokale vluchten is een harde schaal koffer heel onhandig. Voor binnenlandse vluchten geldt: je eigen gewicht en dat van je bagage luistert niet zo nauw, maar weet wel dat ze alle ruimte die overblijft in het vliegtuig graag maximaal benutten om goederen naar de lodges te brengen, die zijn immers afhankelijk van bevoorrading per vliegtuig.

Stadse Surinamers houden ervan zich netjes aan te kleden als ze naar een feestje gaan of op bezoek. Kom je bij mensen thuis dan trek je je schoenen uit bij de deur, je loopt op blote voeten of huisslippers.

Welke kleding neem ik mee op jungletour in Suriname?

Ga je op jungle tour, zorg dan voor kleding die vuil kan worden, evt. een extra setje en bovenkleding van dikke stof met lange mouwen tegen de muskieten bij een avondtour. De boten waarin je vaart worden ook gebruikt bij het vissen. Die liggen los in de boot. Ook het water van meer en douche ruikt soms niet zo fris.

Neem een topje en broekje mee om in te zwemmen bij een sula, (stroomversnelling). Een kleine bikini is niet bestand tegen de harde waterstroming. De houten bankjes in de korjalen zijn best hard. Neem een kussen mee of stop wat kleren in een plastic zak om op te zitten. In het binnenland van Suriname in eenvoudige hutjes kun je het best je olielamp ‘s nachts binnen zetten, dat helpt tegen ongewenste beesten. Tours in Suriname zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Het type vervoer (andere bus, boot of vliegtuig), evt. onverwachte stops (veel communities zijn afhankelijk van het toeristen vervoer, want ook vracht voor hen gaat dan mee) en weersomstandigheden (bv waterhoogte, waardoor de route anders wordt). Ook met de tijden moet je flexibel zijn, een uurtje later vertrekken of aankomen is hier heel gewoon. Het best is je niet druk te maken (daar is het sowieso te warm voor). No span, zeggen ze hier in Suriname, het komt wel goed.

Welke valuta is er in Suriname? 
In Suriname betaal je met Surinaamse gulden (SRG) Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. De Surinaamse gulden is alleen ter plaatse verkrijgbaar. Op de internationale luchthaven kun je pinnen (tot een bepaald maximaal bedrag, in de stad ligt dat bedrag hoger) en cash wisselen. Accepteer geen beschadigde biljetten, je kunt ze moeilijk kwijt, en zorg voor voldoende cash kleingeld.

Je kunt verder op veel andere plekken pinnen, uiteraard niet in het binnenland: zorg dan tijdig voor voldoende cash. Pin op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje (bewaren voor als je terug gaat wisselen in euro’s, dat moet in Suriname zelf). Het is aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s in cash bij je te hebben. Vergeet niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je niet pinnen. Steeds vaker worden in de grotere hotels, winkels en restaurants creditcards geaccepteerd. Dit kost wel 3-5% extra. Visa en Mastercard worden aanbevolen.

Moet ik fooi betalen in Suriname? 
Entreegelden zijn soms inbegrepen, soms niet. Doorgaans maar enkele euro’s. Gebruikelijk is een kleine fooi voor allerlei diensten. Je gids of chauffeur verwacht ca. 2-4 US$ p.p. per dag. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je wat kleingeld nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en van de fooi hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier makkelijk mee omgaan het best is. Op je vakantiebudget valt het immers mee.

Welke stekker neem ik mee naar Suriname? 
De stopcontacten in Suriname werken meestal op 110 volt, in de grotere hotels is het 220 volt. Neem een wereldstekker mee, de stopkontakten zijn overal weer anders. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp/hoofdlamp meenemen is een must, ook al omdat de elektriciteit regelmatig uitvalt, ook in Paramaribo. In het binnenland is soms helemaal geen elektra beschikbaar. Bellen via een Nederlandse provider kan flink oplopen, koop een lokale simkaart of gebruik de wifi. In het binnenland is er soms geen bereik.

Hoe reis ik door Suriname? 
Paramaribo is het draaipunt van het land. Veer vervoer en georganiseerde trips beginnen en eindigen daar. Het is dus niet vreemd als je tijdens je vakantie een of meer keer terug komt n Paramaribo. Een goed hotel daar is dan erg prettig. Uiteraard is het in de Nederlandse schoolvakanties drukker en zijn ook de vliegtickets naar Suriname prijziger. Dagtrips worden georganiseerd vanuit Paramaribo en zijn doorgaans goed geregeld. Zorg voor petje, zonnebrand, muggenspul en regenjas. Een kussentje en wat drinken en je kunt overal tegen. Tours waarbij je vliegt vertrekken van de lokale luchthaven Zorg en Hoop.Meerdaagse trips hebben meestal een minimum aantal deelnemers of vertrekken niet alle dagen van de week. Je local Hero zorgt er dan voor bij het maken van je reisplan dat eerst de meerdaagse trips het binnenland in worden geboekt, daarna je verblijf in Paramaribo. Bedenk echter wel dat lokale trips vanwege weers- of operationele omstandigheden (ja inderdaad) soms last minute gewijzigd of geannuleerd kunnen worden.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:  
-vliegwinkel.nl   
-cheaptickets.nl  
-tix.nl  
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:  
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.  
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.  
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.  
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.  
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Bijna alle reizigers vliegen zonder tussenstop naar de hoofdstad Paramaribo. Maar je kunt ook combineren met een regionale bestemming, bijvoorbeeld de terugweg via Aruba, Curacao, Trinidad of Miami. Surinam Airways (SLM) vliegt deze bestemmingen aan vanuit Paramaribo. Klik in de zoekmachine of op de site van de vliegmaatschappij aan: terug vanaf een andere bestemming.

Maatschappijen  

KLM vliegt 3 tot 4 x per week naar Suriname. Vertrek op dinsdag, donderdag en zaterdag. In het hoogseizoen is er meestal nog een extra vlucht op de maandag. Een aantal maanden per jaar wordt er op maandag i.p.v. dinsdag gevlogen. De vluchten worden per Boeing 747-400 uitgevoerd. Keuze uit economy class, stoelen met meer comfort, zgn economy comfort en businessclass. Surinam Airways voert 6 x per week (dagelijks behalve op de maandag) een directe vlucht uit van Amsterdam naar Paramaribo en v.v. met een Airbus 340. Ook Tui-fly voert vluchten uit, in samenwerking met SLM.

Kosten  

Reken op tenminste €800,- voor een retour, soms wat lager, in het hoogseizoen, tijdens de Nederlandse schoolvakanties meer. Er zijn goedkopere mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Vroeg boeken loont altijd.

Tijden  

* De meeste maatschappijen komen dezelfde dag nog aan. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.

Tips  

* Boek je vlucht naar Suriname bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.  
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. * Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.  
* Stap je over in een ander land? Dan heb je vaak toch een visum nodig. Bijvoorbeeld in de USA, vul dan op de ESTA website een zgn. visa waiver in. Kost US$ 14,- te betalen per creditcard.

Binnenlandse vluchten  

Je local Hero regelt de benodigde binnenlandse vlucht (en) op je route door Suriname, houdt alles bij en verwerkt wijzigingen direct in je reisschema.

reisduur:
18 dagen / 17 nachten
route:
Paramaribo - Galibi - Frederiksdorp - Paramaribo - Zanderij - Gunsi - Paramaribo
reissom:
va. € 1530,- p.p. (bij 2 volwassenen en 2 kinderen)
Uitgekeken op Artis? En kleine Freek Vonkjes thuis die het zélf willen beleven? Een familiereis Suriname met kinderen, maar dan …
︿

Inclusief:

 • aankomst- en vertrektransfers*;
 • alle vervoer beschreven in het programma;
 • alle overnachtingen met ontbijt;
 • overige maaltijden Galibi (lunch en diner), Frederiksdorp (diner), Zanderij (diner), Gunsi (lunch en diner);
 • alle benoemende excursies en Nederlandse gidsen (excursies zijn in groepsverband tenzij anders aangegeven)**;
 • assistentie van je local Hero.

Exclusief:

 • internationale vlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht); 
 • bootoversteek Frederiksdorp – Paramaribo € 5,- p.p.
 • borg van € 50 p.p. voor fietsen (cash);
 • taxiritten naar start- en vertrekpunt van excursies, kosten €2 à €3 per rit;
 • extra upgrades of optionele excursies;
 • fooien en persoonlijke uitgaven.

*De reis is een volledig individuele rondreis. Je reist zelfstandig, dat wil echter niet zeggen privé. De reis bestaat uit dag- en meerdaagse tours, overnachtingen bij accommodaties, en losse transfers. De tours en transfers worden groepsverband uitgevoerd (niet telkens dezelfde groep) tenzij specifiek is aangegeven dat het privé is.

**Realiseer je dat omstandigheden en situaties kunnen wijzigen en dat dan een zekere mate van flexibiliteit nodig kan zijn. Het kan gaan om zaken als (extreme) weersomstandigheden, beperkte logistiek qua wegen en transportmiddelen, maar ook dat soms zaken uitlopen omdat rekening wordt gehouden met de wensen of fysieke omstandigheden van (andere) gasten.

Wat is de beste reistijd in Suriname? Suriname heeft een tropisch regenwoud klimaat: het is er altijd warm (zo tussen de …
︿
Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Aankomst familiereis Suriname, verblijf Paramaribo

Na de lange, directe vlucht naar de luchthaven van Zanderij staat je airporttransfer al klaar om je naar je kleinschalige hotel in Paramaribo te brengen. Na een rit van ca. 1,5 uur is het tijd om te acclimatiseren en te wennen aan het tijdsverschil. Je kinderen springen in het zwembad en daarna dineer je in de tuin van je hotel: je hoeft de deur niet meer uit, een relaxte start van je vakantie Suriname met je gezin.

Bijna de helft van de Surinamers woont in Paramaribo, eigenlijk de enige echte stad in het land. Op werkdagen is het dan ook enorm druk. De binnenstad met, zijn talloze withouten koloniale panden en Nederlandse straatnaambordjes, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 1: Aankomst familiereis Suriname, verblijf Paramaribo

Na de lange, directe vlucht naar de luchthaven van Zanderij staat je airporttransfer al klaar om je naar je kleinschalige hotel in Paramaribo te brengen. Na een rit van ca. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • Reken op ca. € 30,- p.p. per nacht

 • Reken op ca. € 30,- p.p. per nacht

Dag 2 - 3: Ontdek Paramaribo, fietstocht & dolfijnen sunsettour

Na een relaxt ontbijt ga je op de fiets de binnenstad van Paramaribo verkennen. Het is even wennen om aan de linkerkant van de weg te fietsen, maar je gids loodst je veilig door het historische centrum. Terwijl de geur van masala (de kruiden van de nationale dish roti) je tegemoet komt, fiets je langs de bekendste bezienswaardigheden, gebedshuizen en oude koloniale panden. 

De volgende dag verken je Paramaribo op eigen gelegenheid. Slenter over de levendige markt aan de Waterkant en ga aan het eind van de ochtend naar Fort Zeelandia voor een rondleiding door dit roemruchte museum. Vanaf het terras heb je uitzicht over de Suriname rivier. Rond 16:00 uur word je opgehaald voor een 3-uur durende dolfijnen sunsettour. 

local Hero

Pas je tempo aan, neem de tijd en ga, net als de locals, een drankje drinken bij Riverside aan de Waterkant. Tip: Leuk voor je kinderen: bezoek de vlindertuin van Lelydorp. Je hotel regelt de taxirit (ca. 45 min).

Dag 2 - 3: Ontdek Paramaribo, fietstocht & dolfijnen sunsettour

Na een relaxt ontbijt ga je op de fiets de binnenstad van Paramaribo verkennen. Het is even wennen om aan de linkerkant van de weg te fietsen, maar je gids …

︿

Dag 4 - 5: Naar natuurreservaat Galibi, strandlodge & zeeschildpadden

Vandaag vertrek je naar Galibi, een natuurreservaat in het uiterste oosten en bekend vanwege de zeeschildpadden, die hier tussen februari en begin augustus eieren leggen op het strand. Vanaf Paramaribo is het ca. 3 uur rijden tot de Frans Guyanaanse grens. Je maakt een stop in St. Laurent en bezoekt de gevangenis waar ‘Papillon’ heeft vastgezeten. Hier stap je over op een boot en vaar je ca. 2 uur dwars door het leefgebied van de inheemse Carib Indianen tot je aankomt in Galibi.

Je slaapt in een lodge gelegen aan het strand. ‘s Avonds ga je met een gids naar verderop gelegen stranden, op zoek naar broedende zeeschildpadden. De volgende dag heb je tijd om de groene omgeving van Galibi te verkennen of te ontspannen aan het strand.

local Hero

*Neem een poncho of regenjas mee voor de boottocht naar Galibi. De kans is groot dat je tijdens de boottocht behoorlijk nat wordt.
*Je bagage (grote koffers) kun je achterlaten bij je hotel in Paramaribo, daar kom je op dag 8 weer terug. Het is raadzaam extra lichtgewicht (sport)tassen mee te nemen waarin je voor 4 dagen kleding mee kunt nemen.

Dag 4 - 5: Naar natuurreservaat Galibi, strandlodge & zeeschildpadden

Vandaag vertrek je naar Galibi, een natuurreservaat in het uiterste oosten en bekend vanwege de zeeschildpadden, die hier tussen februari en begin augustus eieren leggen op het strand. Vanaf Paramaribo …

︿

Dag 6: Familiereis Suriname, naar Frederiksdorp, plantageverblijf

De groene omgeving van Galibi verruil je vandaag voor de Surinaamse geschiedenis: je gaat naar Frederiksdorp, de plek waar ooit de plantage-eigenaren de dienst uitmaakten.

Via de Oost-West verbinding brengt je transfer je tot Marienburg. Deze voormalige suikerrietplantage, -fabriek en kampong was begin 20e eeuw één van de meest winstgevende bedrijven van het land. Vanaf de fabriek is het ca. 45 min. varen over de Commewijne rivier tot aan Frederiksdorp. Je overnacht op dit landgoed met prachtig gerestaureerde plantagewoningen, in één van de oud-politiewoningen.

local Hero

Een verblijf op de plantage is één van onze homestay-parels en maakt veel indruk bij reizigers die je zijn voorgegaan. De eigenaar zit vol verhalen en op de ontbijttafel vind je het fruit uit de tuin terug.

Dag 6: Familiereis Suriname, naar Frederiksdorp, plantageverblijf

De groene omgeving van Galibi verruil je vandaag voor de Surinaamse geschiedenis: je gaat naar Frederiksdorp, de plek waar ooit de plantage-eigenaren de dienst uitmaakten.

Via de Oost-West verbinding brengt …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Vogelspotten. Tocht van ca. 2 uur. Reken op ca. €30 p.p.

 • Vogelspotten. Tocht van ca. 2 uur. Reken op ca. €30 p.p.

Dag 7 - 8: Verken Frederiksdorp & op de fiets terug naar Paramaribo

Twee dagen fietsen door het Surinaamse platteland. Op dag 7 verken je de omgeving van Frederiksdorp. Er zijn verschillende routes die je kunt fietsen, je local Hero zorgt voor een routeboekje. Je fietst langs oude plantages, dorpjes en kanalen. Ben je hongerig, overal vind je snacks: Javaanse loempia’s, saté’s of Telo met Teri, de populaire gedroogde visjes. Je slaapt weer op de Frederiksdorp plantage.

De volgende dag fiets je naar Paramaribo. Neem het Surinaamse tempo aan en kijk om je heen: de moerassen, die ze hier zwampen noemen, bieden een thuis aan kaaimannen, meervallen en vogels. Na ca. 18 km trappen kom je aan in Paramaribo, bij het hotel van de eerste dagen. Heb je jonge kinderen, dan kunnen we vandaag ook een transfer voor je regelen.

local Hero

*Vertrek op tijd, dan is het nog wat koeler!
*Je overnacht in Paramaribo weer in hetzelfde hotel, waar je ook je bagage hebt achtergelaten.

Dag 7 - 8: Verken Frederiksdorp & op de fiets terug naar Paramaribo

Twee dagen fietsen door het Surinaamse platteland. Op dag 7 verken je de omgeving van Frederiksdorp. Er zijn verschillende routes die je kunt fietsen, je local Hero zorgt voor een …

︿

Dag 9: Suriname met je gezin, terug in Paramaribo & bezoek cacaomaker

Er is voor de Surinamers niks belangrijker dan eten (en praten over eten). Vanochtend kom je alles te weten over ‘skratie’, oftewel cacao. Een echte Surinaamse cacaomaker leert jou en je kinderen alles: van het planten van de vrucht tot de chocolade op ons bord, je hoort het vanochtend allemaal. Natuurlijk mag je ook wat proeven en ga je ook zelf aan de slag met het maken van een cacaoproduct.

Na de ochtendworkshop praat je nog even na bij één van de vele lokale cafés aan de Waterkant. Pak een lokale lunch of ga direct terug naar je hotel voor een verkoelende duik in het zwembad.

Dag 9: Suriname met je gezin, terug in Paramaribo & bezoek cacaomaker

Er is voor de Surinamers niks belangrijker dan eten (en praten over eten). Vanochtend kom je alles te weten over ‘skratie’, oftewel cacao. Een echte Surinaamse cacaomaker leert jou en …

︿

Dag 10 - 11: Naar Para district, verblijf op een natuurcamping

Na het ontbijt transfer richting de groene jungle van Para district. Onderweg stop je eerst bij de Botanische tuin Paraflor. Na een korte rondleiding door één van de eigenaren, waarin je meer leert over de bijzondere (vrucht)bomen en (geneeskrachtige) planten, is het nog ca. 30 min rijden tot de Palulu Jungle Camping.

Je slaapt op deze natuurcamping in half open houten huisjes: ontwaak met de geluiden van de jungle. Er is een koele donkere kreek waar je kunt zwemmen en hangmatten om in te ontspannen. Wil je er liever op uit? In de omgeving zijn tal van bezienswaardigheden, zoals de oude spoorbaan en het verlaten treinstation. Wandel door het woud of ga kajakken op het Brokopondo stuwmeer (dagexcursie).

Dag 10 - 11: Naar Para district, verblijf op een natuurcamping

Na het ontbijt transfer richting de groene jungle van Para district. Onderweg stop je eerst bij de Botanische tuin Paraflor. Na een korte rondleiding door één van de eigenaren, waarin …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op €65 p.p. Deze trip is in plaats van de Botanische tuin en is niet geschikt voor al te jongere kinderen.

 • Reken op €65 p.p. Deze trip is in plaats van de Botanische tuin en is niet geschikt voor al te jongere kinderen.

Dag 12: Familiereis Suriname, naar Gunsi & slapen in een Marron dorp

Vandaag vertrek je voor een ‘off the beaten track’ experience naar het dorpje Gunsi. Vanaf Palulu rijd je door jungle-achtige omgeving tot de kleine havenplaats Atjoni. Hier stap je in een korjaal en vaar je nog zo’n 45 min tot je aankomt in Gunsi: een transmigratiedorpje dat is ontstaan na de bouw van de Brokopondo stuwdam.

De komende dagen verblijf je midden tussen de Marron-gemeenschap in een basic houten hutje. Verwacht dus geen luxe, maar wel een unieke ervaring. De gastvrije Marron delen hun verhalen en laten je zien hoe zij hier leven. Een ervaring die jij en je kinderen niet snel zullen vergeten.

Dag 12: Familiereis Suriname, naar Gunsi & slapen in een Marron dorp

Vandaag vertrek je voor een ‘off the beaten track’ experience naar het dorpje Gunsi. Vanaf Palulu rijd je door jungle-achtige omgeving tot de kleine havenplaats Atjoni. Hier stap je in …

︿

Dag 13 - 14: Suriname met je gezin, Gunsi community stay & jungletrek

Er is tijdens je verblijf in Gunsi voldoende te zien en doen: je bent midden in de Amazone jungle. Samen met een gids maak je een korte trek door het oerwoud, misschien spot je wel papegaaien of apen. Tegen het vallen van de avond ga je de rivier op en, omringt door luide jungle geluiden, ga je op zoek naar kaaimannen.

Optioneel (geen meerkosten): Wil je nog dieper de jungle in en zien waar de voorouders van de Marron zich vestigden? Dan kun je samen met een gids en zijn team dieper de jungle in. Je trekt ca. 2 uur door het oerwoud tot je aankomt in Jungle Camp. Hier verblijf je op traditionele wijze: slapen in een hangmat, baden in de rivier en koken op een houtvuur.

local Hero

De Surinaamse Marrons zijn afstammelingen van de Afrikaanse slaven die door slavenhalers onder dwang naar Suriname zijn gebracht. Daar bevrijdden zij zichzelf uit de slavernij en vestigden zich in de Amazone jungle. Langs de rivieren bouwden ze een nieuw leven op. Door hun geïsoleerde leven ontwikkelden zij een eigen marroncultuur met sterke Afrikaanse invloeden.

Dag 13 - 14: Suriname met je gezin, Gunsi community stay & jungletrek

Er is tijdens je verblijf in Gunsi voldoende te zien en doen: je bent midden in de Amazone jungle. Samen met een gids maak je een korte trek door het …

︿

Dag 15 - 16: Naar Paramaribo, Torarica Resort & Peperpot avondhike

Terug naar Paramaribo voor de laatste dagen van je familie avontuur Suriname. Je verblijft in het Torarica Resort, het bekendste hotel van Suriname en gelegen aan de Suriname rivier. Na wat dagen ‘back to basic’ ben je nu omringd door alle luxe, een ontspannen manier om je gezinsreis Suriname te eindigen.

Op dag 16 maak je vanuit het hotel een avondexcursie naar het Commewijne natuurpark. Dit 1730 hectare grote park behoorde tot de meest bloeiende koffie- en cacaoplantages van Suriname. Samen met een gids maak je een 4 uur durende wandeling door het park en heb je kans om aapjes, luiaards, slangen, spinnen en kikkers te spotten. Rond middernacht ben je weer terug in je hotel.

Dag 15 - 16: Naar Paramaribo, Torarica Resort & Peperpot avondhike

Terug naar Paramaribo voor de laatste dagen van je familie avontuur Suriname. Je verblijft in het Torarica Resort, het bekendste hotel van Suriname en gelegen aan de Suriname rivier. Na …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • lekker relaxt afsluiten, vraag je local Hero naar meerprijs.

 • lekker relaxt afsluiten, vraag je local Hero naar meerprijs.

Dag 17 - 18: Vertrek familiereis Suriname, terugvlucht Amsterdam

Vandaag kun je de laatste souvenirs van lokale kunstenaars inslaan, bijvoorbeeld in de bekende galerie voor Arts & Crafts in de binnenstad (gevestigd in het warenhuis Ready Tex). Vraag je Suriname reis-exprert, je local Hero, voor meer tips.

In de loop van de middag vertrek je voldaan en vol van alle indrukken, die je op hebt gedaan tijdens je familiereis Suriname, naar de internationale luchthaven voor je terugvlucht naar Amsterdam (ca. 1,5 uur rijden). De volgende ochtend vroeg kom je aan op Schiphol.

Dag 17 - 18: Vertrek familiereis Suriname, terugvlucht Amsterdam

Vandaag kun je de laatste souvenirs van lokale kunstenaars inslaan, bijvoorbeeld in de bekende galerie voor Arts & Crafts in de binnenstad (gevestigd in het warenhuis Ready Tex). Vraag je …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Safira

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Suriname: