reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Paramaribo - Frederiksdorp - Paramaribo - Berg en Dal - Anaula- Paramaribo
reissom:
va. € 1865,- p.p. (2 volwassenen; 2 kinderen,€1469, 3 t/m 11 jr.)

Uitgekeken op Artis? En kleine Freek Vonkjes thuis die het zélf willen beleven? Een Suriname rondreis vakantie-met-je-gezin, maar dan wél verantwoord en ontspannen? Lees verder, want het kan.

Oog in oog met dolfijnen die rond je boot opspringen? Schildpadmoeders die voorzichtig hun eieren leggen? Een wandeling door het woud? Apen die van tak tot tak springen, rondfladderende papagaaien en rode ibissen? Of een spannende boottocht langs de stroomversnellingen?

Op deze avontuurlijke Suriname familiereis is bijna alles geregeld. Geen stress maar gewoon relaxt en individueel: op een terrasje aan de Waterkant, in je hangmat in de bush of in het zwembad van de resorts.

Inclusief:
-
alle vervoer volgens programma;
- alle overnachtingen met ontbijt;
- alle lunches en diners in Galibi, Frederiksdorp, Berg en Dal; en Anaula;
- lunch op Overbridge tour dag 13;
- activiteiten met gids Galibi / Frederiksdorp;
- activiteiten Anaula;
- entrees tijdens activiteiten;
- assistentie van je local Hero;
- CO2 compensatie reis.

Exclusief:
- internationale vlucht;
- lunch en diner in Paramaribo;
- extra upgrades of optional excursies.

Beste reistijd Suriname gezinsreis
Suriname heeft een tropisch regenwoud klimaat: het is er altijd warm (zo tussen de 25 en 35 ˚C) en met 85% of meer vochtigheid, erg vochtig. Van december t/m eind januari en van mei t/m eind augustus zijn er twee wat langere regentijden in Suriname. De beste maanden om Suriname te bezoeken zijn tussen februari en mei en tussen half augustus en half november. Maar de regenperiodes vallen de laatste jaren soms eerder of later. Eigenlijk regent het tijdens je bezoek altijd wel: zelfs in de droge tijd is het eerder ‘minder nat’. Je bent pas in Suriname geweest als je een Sibi Busi (stortbui) hebt meegemaakt. Die valt vaak tussen 12 en 16.00 uur en duurt niet lang. Zonder regenjas of paraplu ben je wel gelijk doorweekt. 

Visum & paspoort
oor de reizen naar Suriname voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit een geldig paspoort vereist dat nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkomst uit Suriname. Verder heb je een zgn. toeristenkaart nodig. Dit kan per 18 oktober 2019 alleen nog maar online. De E-toeristenkaar kan je gemakkelijk online regelen via e-visums.nl. De kosten van een toeristenkaart zijn € 64,95,- p.p. Hiermee mag je maximaal 90 dagen blijven, de toeristenkaart geldt voor één in reis en je moet aantonen over een geldig retourticket te beschikken. Of regel het via de officele e-visa website van Suriname: https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online/home/index

Ga je tijdens je reis de grens over, dan moet je voor de terugkeer naar Suriname een nieuwe toeristenkaart kopen of kiezen voor een multiple entry visum als je tijdens je verblijf een ander land wilt te bezoeken. (niet noodzakelijk voor dagtochten en tweedaagse bezoeken aan Frans Guyana/St. Laurent, wel voor meerdaagse verblijven richting Cayenne.)


Visumaanvragen voor Suriname kun je zowel persoonlijk regelen als via een koerier of familielid laten verzorgen. Nodig: geldig paspoort, online ingevuld en uitgeprint en ondertekend visumaanvraagformulier, recente (goedgelijkende), niet gebruikte kleurenpasfoto, print van je e-vliegticket.

Personen van Surinaamse Afkomst. Met een geldig PSA document heb je geen visum of toeristenkaart nodig. Een paspoort is verplicht en mag niet minder dan 6 maanden geldig zijn bij aankomst. De leges voor het aanvragen van een PSA document is € 100,-. (http://www.gov.sr/psa). Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige reisdocumenten voor Suriname. Het is handig voor vertrek de informatie van het consulaat of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Vaccinaties & gezondheid
Voor Suriname zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden worden een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Gele koorts is verplicht als je uit een land komt waar dat heerst. Dus ook als je na Suriname verder reist. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden.

Kraanwater in Suriname is buiten de grote steden niet altijd drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar.

In Suriname heerst deels malaria. Bij de plantages en in het binnenland heb je, enigszins afhankelijk van de tijd van het jaar, last van muggen. Koop ter plaatse de lokale Tropical Bush of, lekkerder, Krappa olie en smeer overal, óók onder je kleding. Muggen kunnen zelfs door je kleding prikken, alleen door een regenjas komen ze niet heen. Lange mouwen / broekspijpen dus ook een must. Nederlandse middeltjes met Deet werken niet altijd. Neem je eigen klamboe mee met ophangmateriaal, men heeft ze wel maar of ze zijn te klein of er zitten toch gaten in.

Verder komen ook dengue (die muggen steken overdag) en bilharzia (wormziekte, niet zwemmen in stilstaand water!) voor. Ook het Zika virus verspreidt zich. Voor zover bekend lopen volwassenen geen gevaar. Bekende symptomen zijn koorts en uitslag. Vaak is iemand na een week weer in orde. Er is op dit moment geen negatief reisadvies voor landen waar het virus actief is. Kijk voor meer informatie over het zika-virus op de website van het RIVM.

De zonkracht is groot, zelfs als het regent, smeer je goed in, zeker op het water. Neem in ieder geval een petje mee tegen de zon en voldoende zonnebrandmiddel, dat is niet overal te koop.

Tijdsverschil
In Suriname is het gedurende onze zomertijd 5 uur vroeger als in Nederland. In de wintertijd is het 4 uur vroeger.

Veiligheid in Suriname
De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Suriname, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Kleine criminaliteit komt vooral voor op drukke plaatsen. Over het algemeen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen maar loop in Paramaribo niet in stille overlichte straten of buurten. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Kleding & bagage
Zorg voor katoenen kleding (in laagjes) die snel droogt. Neem ook een warme trui mee voor als de airco loeit of op snel varende boten. Een poncho tegen de regen en een opvouwbare paraplu, ook tegen de zon, komen van pas. Controleer bij een kajaktour of de waterdichte tonnen voorzien zijn van een rubberen rand onder het deksel. Als deze ontbreekt is de ton niet goed waterdicht!

Beperk je bagage, neem liefst weekendtassen of een rugzak mee; in boten en op lokale vluchten is een harde schaal koffer heel onhandig. Voor binnenlandse vluchten geldt: je eigen gewicht en dat van je bagage luistert niet zo nauw, maar weet wel dat ze alle ruimte die overblijft in het vliegtuig graag maximaal benutten om goederen naar de lodges te brengen, die zijn immers afhankelijk van bevoorrading per vliegtuig.

Stadse Surinamers houden ervan zich netjes aan te kleden als ze naar een feestje gaan of op bezoek. Kom je bij mensen thuis dan trek je je schoenen uit bij de deur, je loopt op blote voeten of huisslippers.

Jungle tours Suriname
Ga je op jungle tour, zorg dan voor kleding die vuil kan worden, evt. een extra setje en bovenkleding van dikke stof met lange mouwen tegen de muskieten bij een avondtour. De boten waarin je vaart worden ook gebruikt bij het vissen. Die liggen los in de boot. Ook het water van meer en douche ruikt soms niet zo fris.

Neem een topje en broekje mee om in te zwemmen bij een sula, (stroomversnelling). Een kleine bikini is niet bestand tegen de harde waterstroming. De houten bankjes in de korjalen zijn best hard. Neem een kussen mee of stop wat kleren in een plastic zak om op te zitten. In het binnenland van Suriname in eenvoudige hutjes kun je het best je olielamp ‘s nachts binnen zetten, dat helpt tegen ongewenste beesten. Tours in Suriname zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Het type vervoer (andere bus, boot of vliegtuig), evt. onverwachte stops (veel communities zijn afhankelijk van het toeristen vervoer, want ook vracht voor hen gaat dan mee) en weersomstandigheden (bv waterhoogte, waardoor de route anders wordt). Ook met de tijden moet je flexibel zijn, een uurtje later vertrekken of aankomen is hier heel gewoon. Het best is je niet druk te maken (daar is het sowieso te warm voor). No span, zeggen ze hier in Suriname, het komt wel goed.

Geld & pinnen
In Suriname betaal je met Surinaamse gulden (SRG) Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. De Surinaamse gulden is alleen ter plaatse verkrijgbaar. Op de internationale luchthaven kun je pinnen (tot een bepaald maximaal bedrag, in de stad ligt dat bedrag hoger) en cash wisselen. Accepteer geen beschadigde biljetten, je kunt ze moeilijk kwijt, en zorg voor voldoende cash kleingeld.

Je kunt verder op veel andere plekken pinnen, uiteraard niet in het binnenland: zorg dan tijdig voor voldoende cash. Pin op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje (bewaren voor als je terug gaat wisselen in euro’s, dat moet in Suriname zelf). Het is aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s in cash bij je te hebben. Vergeet niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je niet pinnen. Steeds vaker worden in de grotere hotels, winkels en restaurants creditcards geaccepteerd. Dit kost wel 3-5% extra. Visa en Mastercard worden aanbevolen. 

Fooien & entrees 
Entreegelden zijn soms inbegrepen, soms niet. Doorgaans maar enkele euro’s. Gebruikelijk is een kleine fooi voor allerlei diensten. Je gids of chauffeur verwacht ca. 2-4 US$ p.p. per dag. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je wat kleingeld nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en van de fooi hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier makkelijk mee omgaan het best is. Op je vakantiebudget valt het immers mee. 

Elektriciteit / telefoneren
De stopcontacten in Suriname werken meestal op 110 volt, in de grotere hotels is het 220 volt. Neem een wereldstekker mee, de stopkontakten zijn overal weer anders. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp/hoofdlamp meenemen is een must, ook al omdat de elektriciteit regelmatig uitvalt, ook in Paramaribo. In het binnenland is soms helemaal geen elektra beschikbaar. Bellen via een Nederlandse provider kan flink oplopen, koop een lokale simkaart of gebruik de wifi. In het binnenland is er soms geen bereik.

Getting around in Suriname
Paramaribo is het draaipunt van het land. Veer vervoer en georganiseerde trips beginnen en eindigen daar. Het is dus niet vreemd als je tijdens je vakantie een of meer keer terug komt n Paramaribo. Een goed hotel daar is dan erg prettig. Uiteraard is het in de Nederlandse schoolvakanties drukker en zijn ook de vliegtickets naar Suriname prijziger. Dagtrips worden georganiseerd vanuit Paramaribo en zijn doorgaans goed geregeld. Zorg voor petje, zonnebrand, muggenspul en regenjas. Een kussentje en wat drinken en je kunt overal tegen. Tours waarbij je vliegt vertrekken van de lokale luchthaven Zorg en Hoop.Meerdaagse trips hebben meestal een minimum aantal deelnemers of vertrekken niet alle dagen van de week. Je local Hero zorgt er dan voor bij het maken van je reisplan dat eerst de meerdaagse trips het binnenland in worden geboekt, daarna je verblijf in Paramaribo. Bedenk echter wel dat lokale trips vanwege weers- of operationele omstandigheden (ja inderdaad) soms last minute gewijzigd of geannuleerd kunnen worden.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op: 
-vliegwinkel.nl  
-vliegtickets.nl 
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

Let hierbij op het volgende:  
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Bijna alle reizigers vliegen non-stop naar de hoofdstad Paramaribo. Maar je kunt ook combineren met een regionale bestemming, bijvoorbeeld de terugweg via Aruba, Curacao, Trinidad of Miami. SLM vliegt deze bestemmingen aan vanuit Paramaribo. Klik in de zoekmachine of op de site van de vliegmaatschappij aan: terug vanaf een andere bestemming.

Maatschappijen 

KLM vliegt 3 tot 4 x per week. Vertrek op dinsdag, donderdag en zaterdag. In het hoogseizoen is er meestal nog een extra vlucht op de maandag. Een aantal maanden per jaar wordt er op maandag i.p.v. dinsdag gevlogen. De vluchten worden per Boeing 747-400 uitgevoerd. Keuze uit economy class, stoelen met meer comfort, zgn economy comfort en businessclass. Surinam Airways voert 6 x per week (dagelijks behalve op de maandag) een non-stop vlucht uit van Amsterdam naar Paramaribo en v.v. met een Airbus 340. Ook Tui-fly voert vluchten uit, in samenwerking met SLM.

Kosten 

Reken op € 600,- tot 700,- voor een retour, soms wat lager, in het hoogseizoen, tijdens de Nederlandse schoolvakanties meer. Er zijn goedkopere mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Vroeg boeken loont altijd.

Tijden 

* De meeste maatschappijen komen dezelfde dag nog aan.
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.

Tips 

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. * Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken. 
* Stap je over in een ander land? Dan heb je vaak toch een visum nodig. Bijvoorbeeld in de USA, vul dan op de ESTA website een zgn. visa waiver in. Kost US$ 14,- te betalen per creditcard.

Binnenlandse vluchten 

Je local Hero regelt de benodigde binnenlandse vlucht (en) op je route, houdt alles bij en verwerkt wijzigingen direct in je reisschema.

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Paramaribo - Frederiksdorp - Paramaribo - Berg en Dal - Anaula- Paramaribo
reissom:
va. € 1865,- p.p. (2 volwassenen; 2 kinderen,€1469, 3 t/m 11 jr.)
Uitgekeken op Artis? En kleine Freek Vonkjes thuis die het zélf willen beleven? Een Suriname rondreis vakantie-met-je-gezin, maar dan wél …
︿

Inclusief:
-
alle vervoer volgens programma;
- alle overnachtingen met ontbijt;
- alle lunches en diners in Galibi, Frederiksdorp, Berg en Dal; en Anaula;
- lunch op Overbridge tour dag 13;
- activiteiten met gids Galibi / Frederiksdorp;
- activiteiten Anaula;
- entrees tijdens activiteiten;
- assistentie van je local Hero;
- CO2 compensatie reis.

Exclusief:
- internationale vlucht;
- lunch en diner in Paramaribo;
- extra upgrades of optional excursies.

Beste reistijd Suriname gezinsreisSuriname heeft een tropisch regenwoud klimaat: het is er altijd warm (zo tussen de 25 en 35 …
︿
Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Aankomst Suriname, verblijf Paramaribo

Na de lange, directe vlucht naar de luchthaven van Zanderij stap je in de airport shuttle die je naar comfort hotel Torarica brengt, in het hart van Paramaribo. Tijd om te acclimatiseren en te wennen aan het tijdsverschil. Je kinderen springen in het zwembad en daarna ga je lekker dineren op het pool terras, je hoeft vanavond je hotel gelukkig niet meer uit.

Bijna de helft van de 560.000 Surinamers woont in Paramaribo, eigenlijk de enige echte stad. Op werkdagen is het dan ook enorm druk. De binnenstad met zijn talloze withouten koloniale panden staat op de UNESCO Werelderfgoed en veel panden worden helemaal opgeknapt.

Dag 1: Aankomst Suriname, verblijf Paramaribo

Na de lange, directe vlucht naar de luchthaven van Zanderij stap je in de airport shuttle die je naar comfort hotel Torarica brengt, in het hart van Paramaribo. Tijd om …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

  • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

Dag 2: Suriname familiereis, verblijf Paramaribo

Ben je de volgende ochtend, zondag, vroeg wakker dan is het maar enkele minuten lopen naar het Onafhankelijkheidsplein. Voor 08.00 uur kun je er de wekelijkse zangvogelwedstrijd meemaken. Loop tegen het eind van de ochtend door naar Fort Zeelandia voor een rondleiding door dit roemruchte museum. Vanaf het terras uitzicht over de Suriname rivier.

Een andere mogelijkheid, leuk voor je kinderen, is een bezoek aan de vlindertuin van Lelydorp. Per taxi, te reserveren bij de receptie, is het ca. 45 min. rijden. Of ga naar Platte brug, de centrale markt en bezoek de ‘Basiliek’. ’s Avonds wachten de Chinese wok-eethuisjes en de eetstalletjes aan de Waterkant.

Dag 2: Suriname familiereis, verblijf Paramaribo

Ben je de volgende ochtend, zondag, vroeg wakker dan is het maar enkele minuten lopen naar het Onafhankelijkheidsplein. Voor 08.00 uur kun je er de wekelijkse zangvogelwedstrijd meemaken. Loop tegen …

︿

Dag 3: Paramaribo naar Frederiksdorp

Vandaag verruil je de stad voor het platteland, waar ooit de plantage eigenaren de dienst uitmaakten. Vanuit hotel Torarica transfer naar Mariënburg. Deze voormalige suikerrietplantage, fabriek en kampong was begin 20e eeuw een van de meest winstgevende bedrijven van het land. Tijdens de rondleiding krijg je een beeld van het zware werk dat hier gedaan werd.

Rond lunchtijd, afhankelijk van het seizoen, ga je met gids per boot naar de plantage Johanna Margaretha waar je in kleine bootjes stapt en in een uurtje dwars door de mangroves naar het strand vaart. Je loopt ca. 8 km (ook voor kinderen nog te doen) naar het schildpadstrand. Bij terugkomst in je resort hotel relaxen aan het zwembad.

Dag 3: Paramaribo naar Frederiksdorp

Vandaag verruil je de stad voor het platteland, waar ooit de plantage eigenaren de dienst uitmaakten. Vanuit hotel Torarica transfer naar Mariënburg. Deze voormalige suikerrietplantage, fabriek en kampong was begin …

︿

Dag 4 - 5: Fietsen, plantagebezoek, Paramaribo

Vanochtend fietsen jullie samen met je gids langs oude plantages, sluizen en kanalen naar Kronenburg. Contractarbeiders voor de plantages werden aanvankelijk vooral gehaald uit het voormalig Nederlands Indië. Ben je hongerig geworden dan kun je overal hapjes scoren: Javaanse loempia’s, saté, bami of Telo met Teri, de populaire gedroogde visjes.

De middag kun je met je gezin lekker bijkomen bij het zwembad, de dag erop bezoek je met de gids de voormalige plantage Rust en Werk, waar cacao en katoen verbouwd werden. Ook bezoek je de garnalenkwekerij. Daarna vaar je terug naar Mariënburg en rijd je terug naar Paramaribo.

local Hero

In plaats van Frederiksdorp kun je deze drie dagen ook naar Galibi. Een van de highlights van Suriname. Hier zijn schildpadden maar je maakt er ook kennis met de indiaanse bevolking. Op Frederiksdorp niet, daar wonen juist Javanen, voorouders van contractarbeiders uit Indonesië.

Dag 4 - 5: Fietsen, plantagebezoek, Paramaribo

Vanochtend fietsen jullie samen met je gids langs oude plantages, sluizen en kanalen naar Kronenburg. Contractarbeiders voor de plantages werden aanvankelijk vooral gehaald uit het voormalig Nederlands Indië. Ben je …

︿

Dag 6: Suriname familiereis, verblijf Paramaribo

Maak een tochtje langs de markten die vol liggen met onbekende groenten, zelfgemaakte sambal of ketjap en vooral tropisch fruit. Vers van de boom smaken de sinaasappels, fris zure pompelmoes en super rijpe mango’s een stuk beter dan in Nederland. Voor je kinderen is een bezoek aan de dierentuin wellicht een goed idee.

Niets belangrijker voor Surinamers dan eten (en praten over eten). De verschillende culturen hebben hun eigen specialiteit: probeer de Javaanse saté, de saoto soep of de Hindoestaanse roti. Of ga aan de moksi alesi en de pom, populaire Creoolse gerechten, die toch anders smaken dan in Nederland.

Dag 6: Suriname familiereis, verblijf Paramaribo

Maak een tochtje langs de markten die vol liggen met onbekende groenten, zelfgemaakte sambal of ketjap en vooral tropisch fruit. Vers van de boom smaken de sinaasappels, fris zure pompelmoes …

︿

Dag 7 - 9: Paramaribo - Berg en Dal, verblijf

Vandaag vertrek je voor een jungle trip naar Berg en Dal, een comfortabel Eco Resort in een prachtig tropisch landschap (secondair regenwoud) direct aan de Suriname rivier. Veel activiteiten (hier niet inclusief) en een geweldig infinity zwembad. Het resort heeft een eigen Adventure Centre. Je kunt een canopy toer maken, vogel en kajaktrips en ook avondtrips over de rivier.

local Hero

In Suriname is er niet zo iets als een relax strand om je vakantie te eindigen. Dit resort is echter ideaal want je kunt zowel bijkomen als dingen ondernemen, ook met andere gezinnen die hier verblijven.

Dag 7 - 9: Paramaribo - Berg en Dal, verblijf

Vandaag vertrek je voor een jungle trip naar Berg en Dal, een comfortabel Eco Resort in een prachtig tropisch landschap (secondair regenwoud) direct aan de Suriname rivier. Veel activiteiten (hier …

︿

Dag 10: Naar Anaula Nature resort, verblijf

Vanuit Berg en Dal resort naar Anaula. In Atjoni ga je per gemotoriseerde korjaal verder naar Anaula, een natuur resort aan de oever van een eiland in de opper Suriname rivier, waar je je installeert in je cabana. Na de lunch heb je de hele middag voor een frisse duik in de watervallen van Ferulassi.

Het Boven-Surinamegebied staat bekend om de Marroncultuur en het maagdelijke Amazone regenwoud. De Marrons, afstammelingen van weggelopen slaven, vestigden zich in het ontoegankelijke binnenland en bouwden er een nieuw bestaan op. Door hun geïsoleerde leven ontwikkelde zich een eigen cultuur met sterke Afrikaanse invloeden.

Dag 10: Naar Anaula Nature resort, verblijf

Vanuit Berg en Dal resort naar Anaula. In Atjoni ga je per gemotoriseerde korjaal verder naar Anaula, een natuur resort aan de oever van een eiland in de opper Suriname …

︿

Dag 11 - 12: Anaula resort, naar Paramaribo

Met je gids maak je een lichte trekking door het regenwoud van ca. 1,5 uur. Je leert over de plant- en boomsoorten en hun medicinale gebruik. Daarna vertrek je weer naar Paramaribo. Uiteraard is het exacte programma onder voorbehoud van weersomstandigheden, in het regenwoud wil die nog wel eens met bakken uit de lucht komen.

Op een van de avonden maak je een nachtelijke excursie per korjaal op zoek naar kaaimannen. In het licht van de lamp van de gids zie je hun ogen felrood oplichten. Hoe verder uit elkaar, hoe groter de kaaiman.

Dag 11 - 12: Anaula resort, naar Paramaribo

Met je gids maak je een lichte trekking door het regenwoud van ca. 1,5 uur. Je leert over de plant- en boomsoorten en hun medicinale gebruik. Daarna vertrek je weer …

︿

Dag 13: Familiereis Suriname, verblijf Paramaribo

Vanuit hotel Torarica maak je een dagtrip naar Overbridge, een bekend resort aan de oever van de Suriname rivier. Woudreuzen, palmen, lianen en majestueuze kakantries (kapokbomen), je zit hier midden in de ongerepte jungle. De stilte wordt slechts onderbroken door het geluid van vogels, kikkers en brulapen.

Aan het rivierstrand van de Suriname rivier kun je lekker zonnen en zwemmen. Of doe als de locals en gooi een hengeltje uit. Aan het eind van de dag reis je weer terug naar Paramaribo.

local Hero

* Wie wil kan na Anaula direct naar Overbridge en hier overnachten in plaats van in Paramaribo.
* Meer historie? Vanuit Overbridge kun een facultatieve excursie maken naar Jodensavanne, een oude Joodse plaats met de ruïnes van de synagoge en een Joodse begraafplaats.

meet the locals

Dag 13: Familiereis Suriname, verblijf Paramaribo

Vanuit hotel Torarica maak je een dagtrip naar Overbridge, een bekend resort aan de oever van de Suriname rivier. Woudreuzen, palmen, lianen en majestueuze kakantries (kapokbomen), je zit hier midden …

︿

Dag 14: Verblijf Paramaribo

Lekker uitslapen vandaag en een laat ontbijt. Slenter door het centrum van Paramaribo, ga nog eens naar de locale markt en laat je, nu je Suriname kent, niet afleiden door haast of tijdgebrek. No span, zoals de Surinamers zelf zeggen.

Helemaal zen word je in de Alaia Wellness club. Vanuit je hotel is het ongeveer een half uurtje rijden. Het resort kan zich meten met internationale wellness resorts in Thailand en Indonesië. Vooral voor kinderen is er een geweldig zwembad maar ook de ouders komen aan hun trekken in het sauna en massage deel.

Dag 14: Verblijf Paramaribo

Lekker uitslapen vandaag en een laat ontbijt. Slenter door het centrum van Paramaribo, ga nog eens naar de locale markt en laat je, nu je Suriname kent, niet afleiden door …

︿

Dag 15 - 16: Vertrek Suriname, vlucht Amsterdam

Vandaag kun je de laatste souvenirs van lokale kunstenaars kopen in de binnenstad, bijvoorbeeld in de bekende winkel/galerie voor Arts & Crafts, in het warenhuis Ready Tex. Vraag je local Hero naar tips. Voldaan en vol van alle indrukken vertrek je daarna naar de luchthaven, ca. 30 min. rijden, voor je terugvlucht. Je komt de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam.

Dag 15 - 16: Vertrek Suriname, vlucht Amsterdam

Vandaag kun je de laatste souvenirs van lokale kunstenaars kopen in de binnenstad, bijvoorbeeld in de bekende winkel/galerie voor Arts & Crafts, in het warenhuis Ready Tex. Vraag je local …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • De laatste nacht regel ik zelf

  • De laatste nacht regel ik zelf

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Janice

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Suriname: