ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Combi reis Peru, Bolivia & Chili

reisduur:
28 dagen / 27 nachten
route:
Lima - Huacachina oase - Nazca - Arequipa - Colca Canyon - Cusco - Sacred Valley - Puno - La Paz - Uyuni - San Pedro de Atacama - Santiago de Chile
reissom:
va. € 3060,- (bij 2 pers), bijboeken 1 losse vlucht Calama - Santiago de Chile, ca. €60,- tot €125,- p.p. (Boek zelf je retourvlucht)

In vier weken een bijzondere trip langs de hoogtepunten van Zuid-Amerika. Van de heilige Inca vallei en Machu Picchu, door naar de hooglandstad La Paz en de eindeloze witte zoutvlakten van Uyuni. Afsluiten doe je deze combi trip in de Zuid-Amerikaanse metropool Santiago de Chile.

Een reis met overtreffende avonturen. Per trein door de Peruaanse Andes en peddelen over het hoogst bevaarbare meer Lake Titicaca. In Chili slaap je in de droogste woestijn en vanuit Bolivia maak je een 3-daagse jeeptour over ’s werelds grootste zoutmeer. Bizarre maanlandschappen, geisers en gekleurde meren, maar ook palmoases, zandduinen en koloniale steden.

Klopt, je legt flink wat kilometers af. Niet zelf, maar per comfortabele bus, vooraf geregelde transfers en een korte vlucht. Slapen doe je in kleinschalige posada’s en sfeervolle hotels. Geen overdreven luxe, wel slim gekozen plekken. Je reisspecialist ter plaatse, local Hero Indie, regelt het voor je.

Inclusief:
- aankomsttransfer;
- alle overnachtingen met ontbijt;
- rondreis per lijnbus;
- genoemde transfers;
- Lima as a local tour, incl. entrees en Pisco Sour tasting;
- Ballestas eilanden boottocht incl. entree fees;
- Excursie Colca Canyon incl. entree fees (grouptour);
- Cusco stadswandeling incl. entrees ruïnes Heilige Vallei;
- treintickets van en naar Machu Picchu;
- entree en gids Picchu (grouptour, with headphones);
- excursie Lake Titicaca incl lunch;
- La Paz stadstour en entree Maanvallei;
- 3-daagse 4WD Uyuni grouptour met Engelstalige gids, private rooms, incl ontbijt, lunch en diner;
- diensten local Hero ter plaatse;

Exclusief:
-
internationale vluchten (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- binnenlandse vlucht Calama - Santiago de Chile
- overige maaltijden;
- overige entrees;
- overige excursies en bezoeken ter plekke;
- fooien.

Wat is de beste reistijd voor Peru?
De beste reistijd van Peru hangt vooral af van regio en hoogte. Rond Lima is december t/m februari de beste tijd: het is er dan volop zomer. De kust is dan benauwd warm. Het is niet de beste tijd voor een complete rondreis. Zo is de Incatrail in februari meestal dicht. Langs de noordwestkust bij Lima hangt vooral van mei t/m oktober een hardnekkige koude zee mist (de Garua). Het is vochtig, bewolkt en bij ca. 20-25 ˚C weinig zon. 

De Andes is net na de jaarlijkse regens op zijn mooist van april t/m juni. Dit is een fijne, rustige tijd. Het drukke toeristenseizoen, het is dan ideaal weer voor een rondreis door Peru, loopt vervolgens tot eind augustus, begin september. Het is helder en vooral op hoogte snel koud. Oktober en november zijn drogere maanden van Peru.

Wat is de beste reistijd voor Bolivia? 

De beste reistijd voor Bolivia is tussen mei en september. Het is dan droog en de temperaturen liggen lager, het is dan winter. November tot maart is het regenseizoen, en zeker in januari en februari valt er veel regen. 

Wat is de beste reistijd voor Chili?

De beste reistijd in Chili ligt tussen half oktober en eind april. Oktober is net voor het hoogseizoen begint, april is er net na, de prijzen zijn dan gunstig en het klimaat nog prima. November is vanwege het gunstige weer een van de populairste maanden voor een reis naar Chili, afgezien van de Chileense vakanties in januari / februari. In het noorden van het land is het deze maanden behoorlijk warm. Extreme temperaturen vind je in het uiterste noorden: in de Atacama woestijn is het overdag snel bijna 40˚C, maar na zonsondergang komt de temperatuur al snel bij het vriespunt. ’s Winters, dus van mei t/m september is Patagonië niet te bereizen, veel wegen en hotels zijn dan ook dicht. 

Heb ik een visum nodig voor Peru? 
Heb je een Nederlands of Belgisch paspoort dan is voor Peru geen visum nodig. De stempel bij aankomst in Peru geldt voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Ga je tussendoor naar Bolivia, dan begint deze periode weer opnieuw. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij het verlaten van Peru. 

Reis je via de USA dan moet je tevoren een zgn. Esta (Electronic System for Travel Authorisation) aanvragen. De kosten US$ 14,- p.p. betaal je per creditcard. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en update documenten beschikt. 

Heb ik een visum nodig in Chili?

Voor reizen naar Chili is geen visum nodig. Bij aankomst in Chili krijg je een stempel in je paspoort en een toeristenkaart die recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet bij vertrek uit Chili nog tenminste 6 maanden geldig zijn en je moet een geldig retourticket hebben.

Heb ik vaccinaties nodig voor Peru? 
Voor Peru zijn geen vaccinaties verplicht. Vaccinaties tegen hepatitis en DTP en gele koorts worden aangeraden. Ben je 7 dagen eerder in een land geweest waar gele koorts heerst, dan is een inenting daartegen verplicht. Je moet dat dan aantonen in je vaccinatieboekje. Let op: dit is altijd het geval als je via Brazilië reist.

Malaria komt in Peru alleen in de tropische gebieden voor. Boven de 2000 meter sowieso niet. Bezoek je ook de Amazone, houdt hier dan rekening mee. 

Dengue ofwel knokkelkoorts komt in Midden – en Latijns Amerika steeds vaker voor. Deze ziekte verloopt meestal vrij onschuldig, met koorts, hoofdpijn en huiduitslag maar kan in uitzonderlijke gevallen complicaties geven. Dit geldt ook voor Zika, een met Dengue vergelijkbare ziekte, die vooral voor zwangere vrouwen gevaar oplevert. Er zijn geen vaccinatie hiervoor. De muggen die deze ziektes overbrengen steken overdag, dus smeer je goed in met antimuggenmelk, met minimaal 30-50% DEET.

Via de website van het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties voor Peru zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis naar Peru. 

Welke vaccinaties heb ik nodig in Chili? 
Voor Chili zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Maak je op weg naar Chili een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan is bij binnenkomst in Chili een vaccinatie stempel verplicht.

Hoe zit het met hoogteziekte in Peru?
Een belangrijk onderwerp. Peru ligt behoorlijk hoog en dat geldt nog meer voor Bolivia als je dat combineert met je Peru reis. Boven de 2500 meter is acclimatiseren een must. Niet voor niets beginnen reizen in Lima ( zeeniveau), acclimatiseer je in Arequipa (2300m) voor je de Colca Canyon ingaat, daarna zijn Puno (3800m) en Cusco (3300m) ook nog wennen. Een paar straten omhooglopen vanaf het centrale plein in Cusco en je bent gegarandeerd buiten adem. 

Zo hoog is het droog en verlies je veel vocht. Veel drinken, niet alleen water maar gezien de temperatuur ook thee en soep. Mate (thee met cocabladeren) is een populair lokaal middeltje. Het al dan niet krijgen van hoogteziekte is niet te voorspellen. Een goede conditie of eerder hoog verblijf is geen garantie. Symptomen zijn hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en slecht slapen. Meestal gaat dit binnen enkele dagen over. Zo niet, neem contact op met je local Hero, je reisexpert van Peru. Meer info op vinde je op de website

Hoeveel tijdverschil is er met Peru?
In Peru is het in onze winter 6 uur vroeger, in onze zomer 7 uur vroeger.

Hoeveel tijdverschil is er met Chili?

In Chili is het gedurende onze zomertijd 5 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 4 uur vroeger.

Welke kleding moet ik meenemen naar Peru?
Je reist tijdens je reis in Peru door diverse klimaatzones en ook in het hooggebergte. Reken erop dat de temperatuur in onze zomer zomaar kan afkoelen tot tegen het vriespunt, zeker in de bergen en op het Titicaca meer. Warme winterkleding in laagjes, fleece, thermo ondergoed, is handig, want als de zon tevoorschijn komt loopt de temperatuur zo met 15 graden op. En dat is het al bijna tijd voor een T shirt en korte broek of jurk. 

Maar pas op: zo hoog verbrand je snel. Zonnebrandmiddel met hoge factor meenemen dus. Vergeet verder je zwemspullen niet voor een duik in het zwembad of een warme bron. In de Amazone is zomerkleding nodig maar wel lange broek en shirt met lange mouwen tegen de muggen.


Welke kleding heb ik nodig in Chili?

Op een rondreis door Chili reis je op verschillende hoogten en door diverse klimaatzones. Zorg dus voor gelaagde kleding, zowel zomer- als winter. In het noorden van Chili ligt de temperatuur tussen de 15-30˚C, in het zuiden is dat van 15 tot aan het vriespunt en staat er vaak een ijskoude wind. Een goede winddichte fleece, muts en handschoenen zijn een must. Een dunne trui komt van pas bij loeiende airco. Ook een goede bescherming tegen de felle zon is tijdens je Chili rondreis echt nodig: zonder zonnebril en zonnecrème kun je niet. Goed ingelopen schoenen zijn een must, zeker in de natuurparken. In Chili is kleding belangrijk, men wil er graag goed uitzien. Schone, hele en nette kleding dus. Bezoek je een kerk, draag dan een lange broek/jurk om je schouders en knieën te bedekken. 

Welke valuta wordt gebruikt in Peru? 
In Peru betaal je met de Peruaanse Nuevo Sol (PEN). Kijk voor je reis op een zgn. currency converter. Daarnaast kun je ook met US dollars betalen, vooral in toeristische gebieden in Peru. Zorg voor kleine, puntgave biljetten van 1,5, 10 en 20 US$. Om te wisselen zijn biljetten van 100 voordelig. Geld pinnen kan in alle toeristische plaatsen bij ATM’s met een Maestro of Cirrus logo. Probeer de BCP bank in Peru, ze geven een goede koers. Laat je bankpas voor vertrek tijdig instellen op gebruik in het buitenland, anders wordt het een "very low budget" Peru reis. ;) 

Welke valuta heeft Chili? 

In Chili betaal je met de Peso (CLP). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. In de steden en op de luchthavens kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het maximum bedrag dat je in Chili kunt pinnen is ca. 300.000 Peso per dag. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen van Chili zijn vaak geen pinautomaten en ook in Torres de Paine en Chalten ontbreken ze geheel.

In grotere hotels, winkels en restaurants in Chili worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg cash bij je te hebben tijdens je Chili rondreis. Kleingeld is handig in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. Cash US$ zijn makkelijker te wisselen dan cash euro’s. 

Welke stekker heb ik nodig in Peru?
De stopcontacten in Peru werken op 220 volt. Deze zijn vaak wel anders dan in Nederland, bv met Amerikaanse pinnen, neem daarom een wereldstekker mee zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een zaklamp voor als de elektriciteit uitvalt, is handig. Wifi is langzaam, ook in de toeristische gebieden waar er erg veel gebruik van wordt gemaakt. In veel hotels en in internetcafés kun je wel terecht, op je hotelkamer vaak niet.

Welke stekker heb ik nodig in Chili? 
De stopcontacten in Chili werken op 220 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn het stopcontakten met 3 poten. Straten op het platteland van Chili zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is handig.

Hoe reis ik door Peru? 
Met de informatie van je local Hero, je reisexpert van Peru en wat woordjes Spaans kom je in Peru overal. Buiten Lima zijn de wegen rustig, twee-baans maar niet al te goed onderhouden. Wel wordt de laatste jaren flink geïnvesteerd. Op je reis gebruik je veel verschillende vervoermiddelen, bus, minibus, taxi, trein en boot. Zo kom je al snel ook de lokale reizigers tegen. Autohuur zonder chauffeur is niet gebruikelijk, de verplichte verzekering torenhoog. Het middel van vervoer voor individuele reizigers is de lijnbus. 

Busterminals 
De steden in Peru hebben doorgaans twee busterminals, die voor de lokale bussen en die voor de langeafstandsbussen. De laatste ligt vaak aan de rand van de stad, ga erheen met een taxi. De terminals worden goed onderhouden, je betaalt er ter plaatse een tax voor, ca. US$ 0,50. Dit kan niet worden opgenomen in je ticket. Binnen heeft elke busmaatschappij, net als op het vliegveld, een eigen incheckbalie. Je geeft je bagage af en krijgt een bewijs dat je de chauffeur geeft als die je koffer weer uit de laadruimte haalt. 

De express of royal class bus 
De bus die je local Hero van Peru het meest gebruikt. Vertrekt meerdere keren per dag, goede zitplaatse, toilet en airco aan boord en betaalbaar. Je hebt gereserveerde plaatsen en vaak krijg je ook nog koffie/thee en crackers. Sommige bussen zijn zo luxe dat het bijna laagvliegen wordt. In de Royal Class nachtbussen zit, of lig je als een prins of princes, de stoelen kunnen flink ver naar achteren. Dezelfde faciliteiten als in de express bus, vaak ook TV en video. Houd je niet van een lawaaiige vechtfilm neem dan oordoppen mee. Koop in de winkeltjes in de terminal wat water en snacks, neem een (opblaasbaar) kussentje mee en een warme trui en je reis wordt echt comfortabel. 

De lokale bus 
Vaak zo vol dat je moet staan, geen gereserveerde plaatsen en niet zo comfortabel. Contact met de locals van Peru gegarandeerd, overal wordt gestopt en stappen mensen in of uit. Is het etenstijd dan wordt ook gestopt, zijn de afstanden lang, dan is er om de twee uur een plaspauze. Reis je in juni, juli of augustus neem dan altijd een warme trui mee de bus in.

Trein 
Sinds eind vorige eeuw geprivatiseerd. Vanuit Cusco gaat de Backpacker (een gewone goede trein) en de Vistadome ( een luxere trein) naar Machu Picchu. Het verschil in prijs is groot, maar nodig is het niet, beide treinen hebben grote ramen met een prima uitzicht. Tussen Cusco en Puno rijdt een Orientexpress type trein, luxe, in koloniale stijl en met bijbehorend prijskaartje (ca. 250 US$) De gewone trein valt vaak uit of is te laat. Bijna alle reizigers nemen dus vanuit Puno de lijnbus naar Cusco. Het uitzicht blijft namelijk hetzelfde.

Taxi’s, fietstaxi’s en combi’s 
Bij luchthavens, trein en busstations zijn er volop lokale taxi’s. Vraag altijd om het aanzetten van de meter of spreek de prijs af (vraag een local). Soms is het beter 100 meter verder te lopen of een net passerende taxi aan te houden. In de steden rijden budgettaxi’s, vaak Daewoo’s, je past er net met z’n tweeën in. In Puno, Ica en Pisco zijn er fietstaxi’s, een soort riksja’s voor een halve US$ per km. Populair zijn de combi’s of collectivo’s., minibusjes voor in de steden of tussen steden die zo’n half uurtje van elkaar liggen. Minder veilig, maar wel snel en contact met de locals is gegarandeerd.

Transfers 
Op je rondreis door Peru boekt je local Hero de meeste transfers voor je. Makkelijk en betaalbaar. Maar waar je het makkelijker en sneller zelf kunt, laten we het aan jou over. Zo kun je ook zelf de diverse vervoermiddelen eens uitproberen. Je local Hero heeft verdere informatie.

Hoe reis ik door Chili? 
Chili is zeer uitgestrekt dus als je geen 3 maanden de tijd hebt, moet je keuzes maken. Zeker als je van plan bent Chili te combineren met een rondreis door Argentinië. Uiteraard speelt ook het budget voor je Chili rondreis een rol, rondreizen door het zuidelijkste stukje Zuid-Amerika is al snel prijzig. Verder zal je, tenzij je echt een budgetreis boekt, vaak gebruik maken van binnenlandse vluchten. Deze zijn niet inbegrepen bij de rondreizen en komen er dus nog bij. Reken per vlucht op ca. € 200,- p.p. Een gemiddelde vlucht duurt al snel 3-5 uur, onderschat het niet en zorg voor rust op zijn tijd. Rondreizen zijn wel te verlengen, maar vaak nauwelijks te verkorten.

Kijk voor een populaire Chili route bij de meest geboekte toer. Tussen half juli en half december reis je na Santiago vaak door het merengebied rond Puerto Montt. Daarna vlieg je door naar Punta Arenas en vervolgens naar het noorden. Veel reizigers combineren Chili met Argentinië. Binnenlandse vluchten in Chili en Argentinië veranderen nogal eens van tijden en dagen, zodat enige flexibiliteit nodig is. Zie ook vluchtinformatie Chili.

Hoe veilig is Peru? 
Bus en treinstations in Peru worden bewaakt. Er is een infobalie, er loopt politie en de perrons zijn alleen toegankelijke met een geldig kaartje. Je bagage, niet je waardevolle spullen natuurlijk, gaat onderin, doorgaans krijg je een bewijs. Soms komen op doorgaande wegen wegblokkades voor: de manier voor de bevolking om te demonstreren. Vermijd dan samenscholingen. Je local Hero zal je adviseren over eventuele alternatieve routes. Eventuele meerkosten zijn, het is tenslotte overmacht, wel voor eigen rekening. Neem in de steden en zeker na de avondschemer altijd een taxi naar je hotel of restaurant, ook al is de afstand maar klein en vermijdt onverlichte of verlaten straten of tunnels.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar 

Naar Peru vlieg je doorgaans naar de hoofdstad Lima. KLM vliegt als enige direct vanaf Amsterdam. Gezien de kortere vliegtijden zijn de meerkosten het overwegen waard.

Kosten 

Reken op ca. €800 voor een retour in het laagseizoen. Er zijn goedkope mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Dit is het al snel niet echt meer waard. Reken in het hoogseizoen met minstens €1000. Vroeg boeken loont. Bij vertrek uit Peru betaal je US$ 30,- luchthavenbelasting.

Maatschappijen

* KLM direct, of op de heen of terugreis via Parijs. Vlieg je vanaf Brussel, dan maak je een tussenstop in Amsterdam.
* Air Europa, van Amsterdam of Brussel eerst naar Madrid en met Air Europa door.
* De meeste maatschappijen komen een dag later aan, KLM nog op dezelfde dag.
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk. Direct vliegen is echt een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips 

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst- of zomervakantie. 
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen.
* Let op speciale actieperiodes, bv. de zgn. KLM Wereld Deal Weken.  
* Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er vaak ook goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden.
* Stap je over in een ander land? Dan heb je vaak toch een visum nodig. Bijvoorbeeld in de USA, vul dan op de ESTA website een zgn. visa waiver in. Dit kost  US$14,- te betalen per creditcard.

Binnenlandse vluchten 

Je local Hero regelt eventueel benodigde binnenlandse vlucht (en) op je route. Dat is handig want soms zijn er in de maanden tussen boeken en je reis zelf nogal wat tijdswijzigingen. Soms worden vluchten zomaar geschrapt. Je local Hero kan dit direct bijhouden, in je reis verwerken en bijvoorbeeld de tijden voor de geboekte transfers aanpassen. Er geldt een luchthavenbelasting van US$ 8,- per vlucht.

reisduur:
28 dagen / 27 nachten
route:
Lima - Huacachina oase - Nazca - Arequipa - Colca Canyon - Cusco - Sacred Valley - Puno - La Paz - Uyuni - San Pedro de Atacama - Santiago de Chile
reissom:
va. € 3060,- (bij 2 pers), bijboeken 1 losse vlucht Calama - Santiago de Chile, ca. €60,- tot €125,- p.p.
In vier weken een bijzondere trip langs de hoogtepunten van Zuid-Amerika. Van de heilige Inca vallei en Machu Picchu, door …
︿

Inclusief:
- aankomsttransfer;
- alle overnachtingen met ontbijt;
- rondreis per lijnbus;
- genoemde transfers;
- Lima as a local tour, incl. entrees en Pisco Sour tasting;
- Ballestas eilanden boottocht incl. entree fees;
- Excursie Colca Canyon incl. entree fees (grouptour);
- Cusco stadswandeling incl. entrees ruïnes Heilige Vallei;
- treintickets van en naar Machu Picchu;
- entree en gids Picchu (grouptour, with headphones);
- excursie Lake Titicaca incl lunch;
- La Paz stadstour en entree Maanvallei;
- 3-daagse 4WD Uyuni grouptour met Engelstalige gids, private rooms, incl ontbijt, lunch en diner;
- diensten local Hero ter plaatse;

Exclusief:
-
internationale vluchten (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- binnenlandse vlucht Calama - Santiago de Chile
- overige maaltijden;
- overige entrees;
- overige excursies en bezoeken ter plekke;
- fooien.

Wat is de beste reistijd voor Peru?De beste reistijd van Peru hangt vooral af van regio en hoogte. Rond Lima …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Start van je Peru, Bolivia en Chili rondreis, aankomst Lima

Na je internationale vlucht zet je voet op Lima, welkom in Peru! Nadat je je bagage van de band hebt gehaald staat de chauffeur buiten al op je te wachten. In een uurtje wordt je naar je kleinschalige posada hotel gebracht. Eenvoudig maar knus, in koloniale stijl en midden in de groene buitenwijk Miraflores.

Inchecken en daarna met de sleutel in de hand door de bloemrijke binnenplaats. Even settelen in je kamer en de omgeving verkennen. De zee is niet ver, Miraflores ligt op een klif aan de Stille Oceaan. Een gewilde en levendige plek met verschillende restaurants. Wij liepen in de avond naar Pueblo Viejo en maakten kennis met de Peruaanse keuken.

Dag 1: Start van je Peru, Bolivia en Chili rondreis, aankomst Lima

Na je internationale vlucht zet je voet op Lima, welkom in Peru! Nadat je je bagage van de band hebt gehaald staat de chauffeur buiten al op je te wachten. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

Dag 2: Lima as a local, ontdek de stad met een gids

Goedemorgen, waarschijnlijk ben je door het tijdverschil vroeg wakker. Het ontbijt staat al voor je klaar en daarna wacht het koloniale centrum van Lima. Eeuwenoude kerken, pleintjes en monumenten op inheemse fundamenten. Voor je die bewondert, pak je eerst nog de Metropolitano bus naar de lokale markt. Zo ontdek je samen met gids de bekende en minder bekende highlights van Peru’s hoofdstad.

Daarna naar de Cordano Bar. Een van de oudste van het land. Een verfrissende Pisco sour staat voor je klaar, ons favoriete drankje in Peru. Je neemt afscheid van je gids en de middag is aan jezelf. Blijf nog wat rondstruinen in het oude centrum of relax wat bij je posada. 

Dag 2: Lima as a local, ontdek de stad met een gids

Goedemorgen, waarschijnlijk ben je door het tijdverschil vroeg wakker. Het ontbijt staat al voor je klaar en daarna wacht het koloniale centrum van Lima. Eeuwenoude kerken, pleintjes en monumenten op …

︿

Dag 3: Van Lima per bus naar Ica en de Huacachina oase

Na het ontbijt laat je Lima achter je en wordt je naar het busstation gebracht waar de comfortabele lijnbus naar het zuiden van Peru vertrekt. Je rijdt langs de kustweg door een woestijnachtig landschap dat pas tevoorschijn komt als de ‘garua’, de zeemist, optrekt.

In zo'n vier uur kom je aan in Paracas, een kleine badplaats met vissersbootjes aan de kust. Vandaaruit is het een kwartiertje per taxi naar de Huacachina oasis, waar je hotel ligt. Rond de met palmbomen omringde Huacachina lagune liggen kleine pastelkleurige huisjes, daarachter de enorme zandduinen. Wil je wat actie, dan kun je met een buggy door de woestijn crossen. Een plons in de oase voor wat verkoeling kan natuurlijk ook.

local Hero

Tijdens je rondreis door Peru, Bolivia en Chile maak je veel gebruik van lange afstand (nacht)bussen. Comfortabel, vaak al met vooraf gereserveerde plekken en verstelbare stoelen. Aan boord is vrijwel altijd een wc aanwezig, maar er wordt ook regelmatig gestopt. Eten en drinken is niet aan boord verkrijgbaar, dus sla dat tevoren even in. Neem een kussentje, oordopjes en oogmaskertje mee. Iets warms is ook fijn, soms kan het fris zijn door de airco.

Dag 3: Van Lima per bus naar Ica en de Huacachina oase

Na het ontbijt laat je Lima achter je en wordt je naar het busstation gebracht waar de comfortabele lijnbus naar het zuiden van Peru vertrekt. Je rijdt langs de kustweg …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. €50 p.p.

 • Reken op ca. €50 p.p.

Dag 4: Boottocht Ballestas eilanden, de Galapagos van Peru

Vanmorgen wordt je bij je hotel opgehaald en naar de haven van Paracas gebracht. Een kleine vissersplaats waar de boot al op je wacht om je in een uurtje naar Islas Ballestas te varen. Een paradijs voor wildlife spotters. Overvliegende pelikanen, zonnebadende zeehonden en vrolijk waggelende pinguïns. Niet voor niets worden de Ballestas ook wel Peruaanse Galapagos genoemd.

Rond het middaguur vaar je weer terug naar Paracas en per transfer door naar Huacachina. Relax wat bij het zwembad van je hotel, maak nog een wandeling langs de lagune en klim bij zonsondergang naar de duintoppen voor een mooi uitzicht op de tropische palmoase.

Dag 4: Boottocht Ballestas eilanden, de Galapagos van Peru

Vanmorgen wordt je bij je hotel opgehaald en naar de haven van Paracas gebracht. Een kleine vissersplaats waar de boot al op je wacht om je in een uurtje naar …

︿

Dag 5 - 6: Van Huacachina naar Nazca

Na het ontbijt de spullen pakken en met een transfer naar het busstation, vanwaar de eersteklas lijnbus je in zo’n 2,5 uur naar Nazca brengt. Bekend om z’n mysterieuze lijn tekeningen, verscholen in de hoogvlakten rondom de stad. Hoe ze zijn ontstaan is nog altijd een raadsel.

Vanmiddag of morgen kun je een vlucht te maken boven de Nazcalijnen. Alternatief en minder bekend Peru is een tour naar de heilige Chauchilla begraafplaats, een half uurtje buiten de stad. Een indrukwekkende Nazca sight midden in de woestijn. Met vervallen ruïnes, graftombes en zelfs mummies die herinneren aan een eeuwenoude Nazca beschaving. In de avond laat je Nazca achter je en reis je in zo'n 9 uur met de comfortabele nachtbus naar Arequipa.

Dag 5 - 6: Van Huacachina naar Nazca

Na het ontbijt de spullen pakken en met een transfer naar het busstation, vanwaar de eersteklas lijnbus je in zo’n 2,5 uur naar Nazca brengt. Bekend om z’n mysterieuze lijn …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • halve dagtour, keuze uit de ochtend of middag. Reken op ca. €120,- p.p. bij 2 personen

 • halve dagtour, keuze uit de ochtend of middag. Reken op ca. €120,- p.p. bij 2 personen

Dag 7: Rondreis Peru, Bolivia en Chili, aankomst in Arequipa

Je wordt wakker in Arequipa. Met zijn 2300 meter is het de eerste stap op weg naar de Andes hoogvlaktes. Arequipa is een relaxte stad, niet te groot of te druk en omringd door de tot wel 6000 meter hoge bergtoppen van drie vulkanen. Daardoor hangt er op deze plek in Peru een lenteachtig klimaat en is het vrijwel altijd zonnig.

Een early check-in hebben we al voor je geregeld. Lekker ontbijten en dan is het centrale en statige Plaza de Armas een mooi beginpunt om het compacte centrum met zijn kerken en musea te bezoeken. Sla zeker het oude koloniale Santa Catalina klooster niet over. Het is bijna een dorpje op zich, met kleurige geschilderde straatjes, patio’s vol bloemen en goed onderhouden tuinen. 

local Hero

Voor het beste uitzicht op de stad en de Misti vulkaan loop je naar de wijk Yanahuara. Extra mooi bij zonsondergang. In Yanahuara vind je sowieso weinig andere reizigers, wel de smalle stenen straatjes met de kleurrijke oldtimers en groene parkjes.

meet the locals

Dag 7: Rondreis Peru, Bolivia en Chili, aankomst in Arequipa

Je wordt wakker in Arequipa. Met zijn 2300 meter is het de eerste stap op weg naar de Andes hoogvlaktes. Arequipa is een relaxte stad, niet te groot of te …

︿

Dag 8: Van Arequipa naar de Colca Canyon

Vanuit Arequipa reis je vanochtend vroeg in kleine groep per minibus de bergen in. De weg gaat almaar omhoog, langs de toppen van de vulkanen El Misti, Chachanu en Pichu-Pichu. Je stop bij een traditioneel dorpje is (bijna) letterlijk adembenemend. Proef een kop mate de coca, thee van cocabladeren, die helpt tegen hoogteziekte.

De weg daalt langzaam weer af en zigzagt door de kale Andes hoogvlakte, waar lama’s en vicuñas grazen. De gekleurde kleding van de locals steekt fel af tegen het bruin van de hellingen. Rond het middaguur komt de Colca Canyon in zicht: overal aangelegde en geïrrigeerde terrassen, ver voor de Inca’s aangelegd en nog steeds intensief bebouwd. Je overnacht in een knusse lodge bij het dorpje Chivay.

Dag 8: Van Arequipa naar de Colca Canyon

Vanuit Arequipa reis je vanochtend vroeg in kleine groep per minibus de bergen in. De weg gaat almaar omhoog, langs de toppen van de vulkanen El Misti, Chachanu en Pichu-Pichu. …

︿

Dag 9: Cruz del Condor & terug naar Arequipa

Vroeg op zodat je rond 8 uur bij het uitkijkpunt Cruz del Condor bent. Voor je ligt een immense kloof van 4160 meter. Bij zonsopkomst zweven de Andes Condors via de opstijgende warme lucht naar de rand van de canyon. Indrukwekkend, met hun spanwijdte van soms wel drie meter.

Daarna in zo’n vier uur terug naar Arequipa. Lekker een drankje op een van de statige balkons aan het centrale plein alvorens je een hapje gaat eten. Heb je de tijd, dan is Arequipa een van de beste plekken in Peru voor een nachtje extra. Verken de omgeving met een downhill mountainbike tocht. Een spectaculaire manier om de lagere delen van de Misti vulkaan te verkennen. Je decor: besneeuwde bergtoppen en groene natuur, waarin je gemakkelijk naar beneden zoeft.

Dag 9: Cruz del Condor & terug naar Arequipa

Vroeg op zodat je rond 8 uur bij het uitkijkpunt Cruz del Condor bent. Voor je ligt een immense kloof van 4160 meter. Bij zonsopkomst zweven de Andes Condors via …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 20,- p.p. bij minimaal twee personen.

 • Reken op ca. € 20,- p.p. bij minimaal twee personen.

Dag 10 - 11: Van Arequipa naar Cusco, city tour

Opgefrist en bepakt stap je na het ontbijt de taxi in. Deze staat al bij je kleinschalige hotel te wachten. Eenmaal bij het busstation van Arequipa installeer je je op je gereserveerde zitplaats. Onderweg, ca. 6 uur rijden, geniet je van het uitzicht op de altiplano.

Je slaapt twee nachten in een smal straatje in een rustige wijk van Cusco, maar dichtbij het levendige en centrale Plaza de Armas, één van de mooiste pleinen van Peru. De winkelstraten erom heen zijn gezellig druk, overal winkeltjes en bars/restaurants. Samen met gids ontdek je het daily Cusqueño life, de bekende en minder bekende must-sees van deze hooggelegen stad.

local Hero

Hongerig geworden van alle sightseeing? Eet in het Monasterio klooster, nu een luxe hotel vol met antiek, schilderijen en religieuze beelden. Tip: bij het Niños hostal, opgezet door Nederlanders, staat een school waar straatkinderen worden opgevangen. Je bezoek en bijdrage zijn erg welkom.

Dag 10 - 11: Van Arequipa naar Cusco, city tour

Opgefrist en bepakt stap je na het ontbijt de taxi in. Deze staat al bij je kleinschalige hotel te wachten. Eenmaal bij het busstation van Arequipa installeer je je op …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Dagtrip met gids en lunch. Reken op ca. € 50,- p.p veel vraag, tijdig boeken!

 • Dagtrip met gids en lunch. Reken op ca. € 50,- p.p veel vraag, tijdig boeken!

Dag 12 - 13: Van Cusco naar de Heilige Vallei

Je reist vandaag in een kleine groep per minibus naar de Heilige Vallei. De vallei ligt op zo’n 2800 meter hoogte en is enorm vruchtbaar. Overal kleine dorpen, landbouw terrassen en plekjes met een mooi uitzicht. In Moras staar je over de zoutterrassen en in Pisac zie je de oude Inca ruïne en de drukke markt (dinsdag, donderdag en zondag).

In de loop van de middag kom je aan in Ollantaytambo, of Ollanta zoals de locals het noemen, waar je een rondleiding krijgt in het enorme Inca fort. Daarna is het niet ver meer naar je lodge hier. Relax wat in het groene tuintje (met uitzicht op de Andes) en ga ‘s avonds voor een hapje en drankje in het gezellige centrum van Ollanta, op zo’n vijf minuten lopen.

Dag 12 - 13: Van Cusco naar de Heilige Vallei

Je reist vandaag in een kleine groep per minibus naar de Heilige Vallei. De vallei ligt op zo’n 2800 meter hoogte en is enorm vruchtbaar. Overal kleine dorpen, landbouw terrassen …

︿

Dag 14: Naar de Inca ruïnes van Machu Picchu

Per trein reis je vandaag dieper de Heilige vallei in, op naar het beroemde Inca rijk dat eeuwenlang verscholen lag hoog in de Andestoppen. Maar eerst ontbijten en je spullen pakken. Dan een korte wandeling naar het station van Ollanta, op zo’n vijf minuten lopen van je lodge.

In zo’n twee uur boemel je naar Aguas Calientes. Daar wacht je gids je op en in een kleine groep bereik je de toegangspoort van Machu Picchu. Een korte klim brengt je naar het uitzichtpunt en dan opeens doemt het wereldwonder op. Een magisch gezicht. Je brengt hier zo’n twee uur door alvorens je terugreist naar Aguas Calientes en de trein richting Poroy pakt. Met ’n transfer bereik je daarna je hotel in Cusco.

Dag 14: Naar de Inca ruïnes van Machu Picchu

Per trein reis je vandaag dieper de Heilige vallei in, op naar het beroemde Inca rijk dat eeuwenlang verscholen lag hoog in de Andestoppen. Maar eerst ontbijten en je spullen …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik wil nog niet naar huis.

 • Ik wil nog niet naar huis.

Dag 15: Van Cusco naar Puno en lake Titicaca

Na ‘n stevig ontijt en het pakken van je bagage, laat je Cusco achter je. Vandaag een lange reisdag. Om 07.30 uur vertrekt je bus van Cusco naar Puno. We hebben de transfer van het hotel naar het busstation al voor je geregeld. Daarna rustig installeren op je gereserveerde plaats. Onderweg, ca. 10 uur rijden, geniet je van het uitzicht op de altiplano en maak je korte stops in kleine dorpjes en bij Inca sights.

Het wordt kouder, hoger en kaler maar de laatste kilometers zijn toch spannend: wachten tot je in de verte het enorme Titicaca meer ziet opdoemen. En daar ligt ie dan, tussen de ongenaakbare Andestoppen, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld. 

Dag 15: Van Cusco naar Puno en lake Titicaca

Na ‘n stevig ontijt en het pakken van je bagage, laat je Cusco achter je. Vandaag een lange reisdag. Om 07.30 uur vertrekt je bus van Cusco naar Puno. We …

︿

Dag 16: Dagtocht naar Taquile en de Uros rieteilanden

Vanuit het haventje van Puno vaar je met een snelle boot het open water op. De wind is om zeven uur ’s ochtends nog best fris, maar wij genoten van het uitzicht over het meer en de blauwe lucht erboven. Na twee uur bereik je Taquile, een vredig eilandje zonder wegen of elektra en bekend om zijn kleurrijke textielkunst. 

Je krijgt uitleg over de traditionele rol van kleding en Pachamanca, oftewel Quecha voor de ‘pan van de aarde’, waarbij eten wordt bereid in een soort ondergrondse oventjes. Na de lunch vaar je naar de drijvende rieteilanden waar al eeuwenlang de Uros indianen wonen. Voor ons even wennen hoe je erop loopt, we voelden ons bijna wat zeeziek. Daarna vaar je in een uurtje terug naar het vasteland.

local Hero

Afhankelijk van het weer kan je reis naar de (riet)eilanden aangepast worden. Van december tot en met maart valt er doorgaans de meeste regen en vaar je sowieso een andere route. Je local Hero informeert je hierover in je reisplan.

Dag 16: Dagtocht naar Taquile en de Uros rieteilanden

Vanuit het haventje van Puno vaar je met een snelle boot het open water op. De wind is om zeven uur ’s ochtends nog best fris, maar wij genoten van …

︿

Dag 17: Adíos Peru! Van Puno door naar La Paz, Bolivia

Vandaag verlaat je Peru en reis je verder in zuidelijke richting. Op naar Bolivia, de tweede bestemming tijdens je 4-weekse rondreis door Zuid-Amerika. Met de bus ben je zo’n 6 uur onderweg. Bij het plaatsje Copacabana steek je de grens over. Paspoort gereed en de benen strekken voor een stempel.  

La Paz is een stad die je even op je in moet laten werken. De stad ligt in een soort krater en is een bruisende mix van toeterende minibusjes, locals in kleurrijke klederdracht, straatverkopers met wielkarretjes en geurende eetkraampjes. Daaromheen de levendige plazas, panfluit muziek, drukke straatjes en koloniale gebouwen. Je hotel, waar je vanaf het busstation naar toe wordt gebracht, heeft een binnentuintje en ligt dichtbij de bezienswaardigheden.

Dag 17: Adíos Peru! Van Puno door naar La Paz, Bolivia

Vandaag verlaat je Peru en reis je verder in zuidelijke richting. Op naar Bolivia, de tweede bestemming tijdens je 4-weekse rondreis door Zuid-Amerika. Met de bus ben je zo’n 6 …

︿

Dag 18 - 19: La Paz stadswandeling & Valle de la Luna

Van het onbijtbuffet naar de leukste straatjes van La Paz. Met je gids loop je naar Mercado de Hechicera, de heksenmarkt. Kleurrijk en op het eerste gezicht alledaags, maar met coca bladeren, liefdesdrank en gedroogde lamafoetussen, keken wij onze ogen uit. In ruil voor goede gezondheid en geluk, worden de dieren geofferd aan Pachamama (moeder aarde).

De tour gaat verder buiten de stad en niet veel later wandel je door een waar maanlandschap: Valle de la Luna. Doe als de locals en pak de Teleférico kabelbaan terug naar het centrum. Dé manier van transport in La Paz: betaalbaar, veilig en snel. Alternatief is de minibus. Zweven boven La Paz kan ook morgen, op je vrije dag, waarop je in de avond de 1e klas nachtbus naar Uyuni pakt.

local Hero

Een sportieve ervaring voor de echte durfals is een fietstocht over de Death Road. Vanaf 4500 meter hoogte maak je een downhill mountainbike tocht waarin je met hoge snelheid 1500 meter afdaalt. Niet voor niets heeft de trail de naam Death Road, vanwege de vele ongelukken. Regel je het ter plaatse, check dan wel even of het een gecertificeerde organisatie is.

Dag 18 - 19: La Paz stadswandeling & Valle de la Luna

Van het onbijtbuffet naar de leukste straatjes van La Paz. Met je gids loop je naar Mercado de Hechicera, de heksenmarkt. Kleurrijk en op het eerste gezicht alledaags, maar met …

︿

Dag 20: Eindeloze zoutvlaktes & metershoge cactussen: Uyuni per 4WD

Het dorpje Uyuni, ooit een oud handelsplaatsje, nu de toegangspoort tot de immense Salar de Uyuni. De jeep staat al op je te wachten en samen met je medereizigers verlaat je de bewoonde wereld. De komende dagen trotseer je kou en vele jeep kilometers. Afzien wordt het soms wel een beetje, want de afstanden zijn groot, maar je beloning is er naar: oneindig witte zoutvlaktes, waar de horizon bijna in verdrinkt.

Eerst een kijkje op het oude treinkerkhof en dan echt op weg. Het landschap is bijzonder, de dieren die je onderweg ziet zijn dat ook: flamingo’s, lama’s, vicuñas, vizcachas en Andesvossen. Niet alleen de kou, zo rond het vriespunt, kan prikken. Die selfie op cactuseiland Isla Incahuasi aan het eind van je eerste dag ook.

Dag 20: Eindeloze zoutvlaktes & metershoge cactussen: Uyuni per 4WD

Het dorpje Uyuni, ooit een oud handelsplaatsje, nu de toegangspoort tot de immense Salar de Uyuni. De jeep staat al op je te wachten en samen met je medereizigers verlaat …

︿

Dag 21 - 22: Geisers, laguna’s en woestijnen. Aankomst San Pedro de Atacama, Chili

Ontwaken op de grootste zoutvlakte van de wereld. De zon komt op en met de tips van je gids schiet je nog een paar creatieve selfies. Door naar Coral Valley en de Ollague vulkaan voor een picknick with a view: roze flamingo’s en grootse meren.

Zodra je de jeep weer instapt verandert de wereld om je heen in een droge woestijn. Lage graspollen en vreemd gevormde rotsformaties zijn het decor van de Siloli desert. De dag erop vroeg weg voor de Sol de Manana geiser en een duik in het warme mineraalwater van de Polques hotsprings. Je reist verder naar de Dali vallei en de Groene Lagune en niet veel later passeer je de grens met Chili. Rond de middag arriveer je in San Pedro de Atacama.

local Hero

Je reist tijdens de 3-daagse Uyuni tour van Uyuni naar San Pedro de Atacama per 4WD jeep met een Engelstalige gids in een kleine groep. Je slaapt twee nachten in een basic kamer, wel privé. Naast je ontbijt zijn tijdens deze dagen ook je lunch en diner inbegrepen.

Dag 21 - 22: Geisers, laguna’s en woestijnen. Aankomst San Pedro de Atacama, Chili

Ontwaken op de grootste zoutvlakte van de wereld. De zon komt op en met de tips van je gids schiet je nog een paar creatieve selfies. Door naar Coral Valley …

︿

Dag 23 - 24: San Pedro de Atacama, vrije tijd

Na al die jeep km's even niets doen. Vanuit je hotel loop je via de zanderige straatjes zo naar het sfeervolle centrumpje, midden in de droogste woestijn ter wereld. Veel reizigers starten of eindigen hun Uyuni tour in San Pedro de Atacama. Niet gek dus dat je hier veel souvenirwinkeltjes, terrasjes en bars vindt.

Zo einde middag zie je menigeen met sandboard onder de arm, op weg naar de duinen. Een tour regel je makkelijk zelf. Wil je meer natuurspektakel, dan zijn Valle de la Luna (weer heel anders dan die bij La Paz) en Tatio geisers aanraders. Vergeet vooral niet ook even omhoog te kijken. Door z’n hoge ligging en droge lucht is San Pedro een van ’s werelds beste plekken om sterren te kijken.

Dag 23 - 24: San Pedro de Atacama, vrije tijd

Na al die jeep km's even niets doen. Vanuit je hotel loop je via de zanderige straatjes zo naar het sfeervolle centrumpje, midden in de droogste woestijn ter wereld. Veel …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • nog wat meer tijd voor excursies én ontspanning. Reken op ca. € 60,- p.p.p.n.

 • nog wat meer tijd voor excursies én ontspanning. Reken op ca. € 60,- p.p.p.n.

Dag 25 - 26: Vlucht naar Santiago, relaxen in Bellavista

Na het ontbijt is het tijd om je spullen te pakken. Per transfer reis je in zo’n 1,5 uur naar Calama, waar je op de vlucht naar Santiago de Chile stapt. Na twee uur sta je weer met beide benen en op de grond, welkom in Chili!

Even later zwaai je de transferman uit, de luchthaven ligt met 10km afstand niet ver. Inchecken en met de sleutel in je hand naar de kamer van je hostal. Een klassiek pand, vlak bij het oude centrum en de uitgaanswijk Bellavista met z’n terrasjes. Rustig even bijkomen en wennen aan de tropische warmte tussen de koloniale gebouwen. Wij namen een Chileens wijntje en regelden alvast een stadstour voor morgen. Vooraf al opnemen in je reis kan natuurlijk ook.

Dag 25 - 26: Vlucht naar Santiago, relaxen in Bellavista

Na het ontbijt is het tijd om je spullen te pakken. Per transfer reis je in zo’n 1,5 uur naar Calama, waar je op de vlucht naar Santiago de Chile …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • privé tour van een halve dag. Je local guide neemt je mee naar bekende en onbekende highlights. Per metro, te voet naar koloniale plaza’s, groene parken en tips voor local food. Dagelijks mogelijk, in de ochtend of namiddag. Reken op ca. €95,- p.p. bij 2 personen.

 • privé tour van een halve dag. Je local guide neemt je mee naar bekende en onbekende highlights. Per metro, te voet naar koloniale plaza’s, groene parken en tips voor local food. Dagelijks mogelijk, in de ochtend of namiddag. Reken op ca. €95,- p.p. bij 2 personen.

Dag 27 - 28: Vertrek, einde 4-weekse reis door Zuid-Amerika

Ontbijten op het binnenplaatsje van je hostal. Met een kop koffie of typisch Chileense mate thee nog even mijmeren over alles wat je hebt beleefd de afgelopen maand. Je combi rondreis door Peru, Bolivia en Chili zit er nu echt op.

Nadat je je bagage hebt gepakt wordt je naar het vliegveld van Santiago gebracht en vlieg je terug naar huis. De volgende dag zet je weer voet op Europese bodem. Toch nog een nachtje extra in Santiago of elders je Zuid-Amerika reis verlengen? Laat het local Hero Indie weten, ze denkt graag met je mee.

Dag 27 - 28: Vertrek, einde 4-weekse reis door Zuid-Amerika

Ontbijten op het binnenplaatsje van je hostal. Met een kop koffie of typisch Chileense mate thee nog even mijmeren over alles wat je hebt beleefd de afgelopen maand. Je combi …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Indie

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Peru: