ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Boetiek rondreis Peru

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Lima – Arequipa – Colca Canyon – Puno – Cusco – Ollantaytambo – Lima
reissom:
va. € 2320,- (p.p. bij 2 volwassenen. Twee losse vluchten bij te boeken, reken op ca. €290 p.p.)) (Boek zelf je retourvlucht)

Een tweeweekse boetiek rondreis door Peru, waarbij je veel van het land ziet. Geen 5 sterren bling bling maar slim gekozen lodges en comfortabel hotels in de sfeer van het land. Dichtbij de gezelligheid van de plaza’s en lokale restaurantjes waar je de lekkerste gerechten proeft. Om daarna gestrekt te gaan op de veranda van je herberghotel met uitzicht op de Andes.

Peru is verrassend veelzijdig, net als deze boetiekreis. Je reist met de Vistadome trein naar de oude Incastad Machu Picchu en maakt een privé excursie naar de Heilige Vallei. Te voet verken je de sfeervolle steden Arequipa en Cusco en bijzonder overnachten doe je op een drijvend rieteiland op het Titicacameer. Afgewisseld met de Andes hoogtes aanschouw je in de diepte de condors die vanuit Colca Canyon opstijgen.

Ook fijn: je hoeft niet zelf te rijden of de weg te zoeken. Onderweg lekker achteroverleunen en turen naar het Peruaanse landschap en de kleurrijke dorpen. Bovendien, 24/7 heb je de zekerheid van contact met je local Hero ter plaatse. Met de informatie over route, verblijfplaatsen en lokale activiteiten maak je je Peru boetiek rondreis op maat.

Inclusief:
- alle overnachtingen met ontbijt;
- volpension lodge Titicaca;
- halfpension hotel Aguas Calientes;
- alle transfers;
- lijnbus tickets;
- Vistadome treintickets;
- city tour Lima en Cusco;
- excursie Heilige Vallei;
- excursie Colca Canyon;
- excursie Titicaca;
- entree en gids Machu Picchu;
- diensten local Hero ter plaatse

Exclusief:

- internationale vluchten (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- vlucht Lima - Arequipa (ca. €140,- p.p.); 
- vlucht Cusco - Lima (ca. €150,- p.p.);
- overige maaltijden;
- entrees, behalve bij Machu Picchu;
- overige excursies en bezoeken ter plekke;
- fooien.

Wat is de beste reistijd voor Peru? 
De beste reistijd van Peru hangt vooral af van regio en hoogte. Rond Lima is december t/m februari de beste tijd: het is er dan volop zomer. De kust is dan benauwd warm. Het is niet de beste tijd voor een complete rondreis. Zo is de Incatrail in februari meestal dicht. Langs de noordwestkust bij Lima hangt vooral van mei t/m oktober een hardnekkige koude zee mist (de Garua). Het is vochtig, bewolkt en bij ca. 20-25 ˚C weinig zon. 

De Andes is net na de jaarlijkse regens op zijn mooist van april t/m juni. Dit is een fijne, rustige tijd. Het drukke toeristenseizoen, het is dan ideaal weer voor een rondreis door Peru, loopt vervolgens tot eind augustus, begin september. Het is helder en vooral op hoogte snel koud. Oktober en november zijn drogere maanden van Peru.

Heb ik een visum nodig in Peru? 
Heb je een Nederlands of Belgisch paspoort dan is voor Peru geen visum nodig. De stempel bij aankomst in Peru geldt voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Ga je tussendoor naar Bolivia, dan begint deze periode weer opnieuw. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij het verlaten van Peru. 

Reis je via de USA dan moet je tevoren een zgn. Esta (Electronic System for Travel Authorisation) aanvragen. De kosten US$ 14,- p.p. betaal je per creditcard. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en update documenten beschikt.

Zijn vaccinaties verplicht in Peru? 
Voor Peru zijn geen vaccinaties verplicht. Vaccinaties tegen hepatitis en DTP en gele koorts worden aangeraden. Ben je 7 dagen eerder in een land geweest waar gele koorts heerst, dan is een inenting daartegen verplicht. Je moet dat dan aantonen in je vaccinatieboekje. Let op: dit is altijd het geval als je via Brazilië reist.

Malaria komt in Peru alleen in de tropische gebieden voor. Boven de 2000 meter sowieso niet. Bezoek je ook de Amazone, houdt hier dan rekening mee.

Dengue ofwel knokkelkoorts komt in Midden – en Latijns Amerika steeds vaker voor. Deze ziekte verloopt meestal vrij onschuldig, met koorts, hoofdpijn en huiduitslag maar kan in uitzonderlijke gevallen complicaties geven. Dit geldt ook voor Zika, een met Dengue vergelijkbare ziekte, die vooral voor zwangere vrouwen gevaar oplevert. Er zijn geen vaccinatie hiervoor. De muggen die deze ziektes overbrengen steken overdag, dus smeer je goed in met antimuggenmelk, met minimaal 30-50% DEET.

Via de website van het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties voor Peru zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis naar Peru. 

Hoe zit het met hoogteziekte in Peru?
Een belangrijk onderwerp. Peru ligt behoorlijk hoog en dat geldt nog meer voor Bolivia als je dat combineert met je Peru reis. Boven de 2500 meter is acclimatiseren een must. Niet voor niets beginnen reizen in Lima ( zeeniveau), acclimatiseer je in Arequipa (2300m) voor je de Colca Canyon ingaat, daarna zijn Puno (3800m) en Cusco (3300m) ook nog wennen. Een paar straten omhooglopen vanaf het centrale plein in Cusco en je bent gegarandeerd buiten adem.

Zo hoog is het droog en verlies je veel vocht. Veel drinken, niet alleen water maar gezien de temperatuur ook thee en soep. Mate (thee met cocabladeren) is een populair lokaal middeltje. Het al dan niet krijgen van hoogteziekte is niet te voorspellen. Een goede conditie of eerder hoog verblijf is geen garantie. Symptomen zijn hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en slecht slapen. Meestal gaat dit binnen enkele dagen over. Zo niet, neem contact op met je local Hero, je reisexpert van Peru. Meer info op vinde je op de website

Hoeveel tijdverschil is er met Peru? 
In Peru is het in onze winter 6 uur vroeger, in onze zomer 7 uur vroeger.

Welke kleding neem ik mee naar Peru? 
Je reist tijdens je reis in Peru door diverse klimaatzones en ook in het hooggebergte. Reken erop dat de temperatuur in onze zomer zomaar kan afkoelen tot tegen het vriespunt, zeker in de bergen en op het Titicaca meer. Warme winterkleding in laagjes, fleece, thermo ondergoed, is handig, want als de zon tevoorschijn komt loopt de temperatuur zo met 15 graden op. En dat is het al bijna tijd voor een T shirt en korte broek of jurk. 

Maar pas op: zo hoog verbrand je snel. Zonnebrandmiddel met hoge factor meenemen dus. Vergeet verder je zwemspullen niet voor een duik in het zwembad of een warme bron. In de Amazone is zomerkleding nodig maar wel lange broek en shirt met lange mouwen tegen de muggen.

Welke valuta is er in Peru? 
In Peru betaal je met de Peruaanse Nuevo Sol (PEN). Kijk voor je reis op een zgn. currency converter. Daarnaast kun je ook met US dollars betalen, vooral in toeristische gebieden in Peru. Zorg voor kleine, puntgave biljetten van 1,5, 10 en 20 US$. Om te wisselen zijn biljetten van 100 voordelig. Geld pinnen kan in alle toeristische plaatsen bij ATM’s met een Maestro of Cirrus logo. Probeer de BCP bank in Peru, ze geven een goede koers. Laat je bankpas voor vertrek tijdig instellen op gebruik in het buitenland, anders wordt het een "very low budget" Peru reis. ;) 

Welke stekker neem ik mee naar Peru? 
De stopcontacten in Peru werken op 220 volt. Deze zijn vaak wel anders dan in Nederland, bv met Amerikaanse pinnen, neem daarom een wereldstekker mee zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een zaklamp voor als de elektriciteit uitvalt, is handig. Wifi is langzaam, ook in de toeristische gebieden waar er erg veel gebruik van wordt gemaakt. In veel hotels en in internetcafés kun je wel terecht, op je hotelkamer vaak niet.

Hoe reis ik door Peru? 
Met de informatie van je local Hero, je reisexpert van Peru en wat woordjes Spaans kom je in Peru overal. Buiten Lima zijn de wegen rustig, twee-baans maar niet al te goed onderhouden. Wel wordt de laatste jaren flink geïnvesteerd. Op je reis gebruik je veel verschillende vervoermiddelen, bus, minibus, taxi, trein en boot. Zo kom je al snel ook de lokale reizigers tegen. Autohuur zonder chauffeur is niet gebruikelijk, de verplichte verzekering torenhoog. Het middel van vervoer voor individuele reizigers is de lijnbus.

Busterminals
De steden in Peru hebben doorgaans twee busterminals, die voor de lokale bussen en die voor de langeafstandsbussen. De laatste ligt vaak aan de rand van de stad, ga erheen met een taxi. De terminals worden goed onderhouden, je betaalt er ter plaatse een tax voor, ca. US$ 0,50. Dit kan niet worden opgenomen in je ticket. Binnen heeft elke busmaatschappij, net als op het vliegveld, een eigen incheckbalie. Je geeft je bagage af en krijgt een bewijs dat je de chauffeur geeft als die je koffer weer uit de laadruimte haalt.

De express of royal class bus
De bus die je local Hero van Peru het meest gebruikt. Vertrekt meerdere keren per dag, goede zitplaatse, toilet en airco aan boord en betaalbaar. Je hebt gereserveerde plaatsen en vaak krijg je ook nog koffie/thee en crackers. Sommige bussen zijn zo luxe dat het bijna laagvliegen wordt. In de Royal Class nachtbussen zit, of lig je als een prins of princes, de stoelen kunnen flink ver naar achteren. Dezelfde faciliteiten als in de express bus, vaak ook TV en video. Houd je niet van een lawaaiige vechtfilm neem dan oordoppen mee. Koop in de winkeltjes in de terminal wat water en snacks, neem een (opblaasbaar) kussentje mee en een warme trui en je reis wordt echt comfortabel.

De lokale bus
Vaak zo vol dat je moet staan, geen gereserveerde plaatsen en niet zo comfortabel. Contact met de locals van Peru gegarandeerd, overal wordt gestopt en stappen mensen in of uit. Is het etenstijd dan wordt ook gestopt, zijn de afstanden lang, dan is er om de twee uur een plaspauze. Reis je in juni, juli of augustus neem dan altijd een warme trui mee de bus in.

Trein
Sinds eind vorige eeuw geprivatiseerd. Vanuit Cusco gaat de Backpacker (een gewone goede trein) en de Vistadome ( een luxere trein) naar Machu Picchu. Het verschil in prijs is groot, maar nodig is het niet, beide treinen hebben grote ramen met een prima uitzicht. Tussen Cusco en Puno rijdt een Orientexpress type trein, luxe, in koloniale stijl en met bijbehorend prijskaartje (ca. 250 US$) De gewone trein valt vaak uit of is te laat. Bijna alle reizigers nemen dus vanuit Puno de lijnbus naar Cusco. Het uitzicht blijft namelijk hetzelfde.

Taxi’s, fietstaxi’s en combi’s
Bij luchthavens, trein en busstations zijn er volop lokale taxi’s. Vraag altijd om het aanzetten van de meter of spreek de prijs af (vraag een local). Soms is het beter 100 meter verder te lopen of een net passerende taxi aan te houden. In de steden rijden budgettaxi’s, vaak Daewoo’s, je past er net met z’n tweeën in. In Puno, Ica en Pisco zijn er fietstaxi’s, een soort riksja’s voor een halve US$ per km. Populair zijn de combi’s of collectivo’s., minibusjes voor in de steden of tussen steden die zo’n half uurtje van elkaar liggen. Minder veilig, maar wel snel en contact met de locals is gegarandeerd.

Transfers
Op je rondreis door Peru boekt je local Hero de meeste transfers voor je. Makkelijk en betaalbaar. Maar waar je het makkelijker en sneller zelf kunt, laten we het aan jou over. Zo kun je ook zelf de diverse vervoermiddelen eens uitproberen. Je local Hero heeft verdere informatie.

Hoe veilig is Peru? 
Bus en treinstations in Peru worden bewaakt. Er is een infobalie, er loopt politie en de perrons zijn alleen toegankelijke met een geldig kaartje. Je bagage, niet je waardevolle spullen natuurlijk, gaat onderin, doorgaans krijg je een bewijs. Soms komen op doorgaande wegen wegblokkades voor: de manier voor de bevolking om te demonstreren. Vermijd dan samenscholingen. Je local Hero zal je adviseren over eventuele alternatieve routes. Eventuele meerkosten zijn, het is tenslotte overmacht, wel voor eigen rekening. Neem in de steden en zeker na de avondschemer altijd een taxi naar je hotel of restaurant, ook al is de afstand maar klein en vermijdt onverlichte of verlaten straten of tunnels.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar 

Naar Peru vlieg je doorgaans naar de hoofdstad Lima. KLM vliegt als enige direct vanaf Amsterdam. Gezien de kortere vliegtijden zijn de meerkosten het overwegen waard.

Kosten 

Reken op ca. €800 voor een retour in het laagseizoen. Er zijn goedkope mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Dit is het al snel niet echt meer waard. Reken in het hoogseizoen met minstens €1000. Vroeg boeken loont. Bij vertrek uit Peru betaal je US$ 30,- luchthavenbelasting.

Maatschappijen

* KLM direct, of op de heen of terugreis via Parijs. Vlieg je vanaf Brussel, dan maak je een tussenstop in Amsterdam.
* Air Europa, van Amsterdam of Brussel eerst naar Madrid en met Air Europa door.
* De meeste maatschappijen komen een dag later aan, KLM nog op dezelfde dag.
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk. Direct vliegen is echt een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips 

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst- of zomervakantie. 
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen.
* Let op speciale actieperiodes, bv. de zgn. KLM Wereld Deal Weken.  
* Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er vaak ook goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden.
* Stap je over in een ander land? Dan heb je vaak toch een visum nodig. Bijvoorbeeld in de USA, vul dan op de ESTA website een zgn. visa waiver in. Dit kost  US$14,- te betalen per creditcard.

Binnenlandse vluchten 

Je local Hero regelt eventueel benodigde binnenlandse vlucht (en) op je route. Dat is handig want soms zijn er in de maanden tussen boeken en je reis zelf nogal wat tijdswijzigingen. Soms worden vluchten zomaar geschrapt. Je local Hero kan dit direct bijhouden, in je reis verwerken en bijvoorbeeld de tijden voor de geboekte transfers aanpassen. Er geldt een luchthavenbelasting van US$ 8,- per vlucht.

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Lima – Arequipa – Colca Canyon – Puno – Cusco – Ollantaytambo – Lima
reissom:
va. € 2320,- (p.p. bij 2 volwassenen. Twee losse vluchten bij te boeken, reken op ca. €290 p.p.))
Een tweeweekse boetiek rondreis door Peru, waarbij je veel van het land ziet. Geen 5 sterren bling bling maar slim …
︿

Inclusief:
- alle overnachtingen met ontbijt;
- volpension lodge Titicaca;
- halfpension hotel Aguas Calientes;
- alle transfers;
- lijnbus tickets;
- Vistadome treintickets;
- city tour Lima en Cusco;
- excursie Heilige Vallei;
- excursie Colca Canyon;
- excursie Titicaca;
- entree en gids Machu Picchu;
- diensten local Hero ter plaatse

Exclusief:

- internationale vluchten (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- vlucht Lima - Arequipa (ca. €140,- p.p.); 
- vlucht Cusco - Lima (ca. €150,- p.p.);
- overige maaltijden;
- entrees, behalve bij Machu Picchu;
- overige excursies en bezoeken ter plekke;
- fooien.

Wat is de beste reistijd voor Peru? De beste reistijd van Peru hangt vooral af van regio en hoogte. Rond Lima …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Start van je boetiek rondreis Peru, aankomst Lima

Na je vlucht hoog boven de Atlantische oceaan zet je voet op Zuid Amerikaanse bodem. Welkom in Peru! Je chauffeur staat al op je te wachten en brengt je binnen een uurtje naar Miraflores, een groene buitenwijk aan de kust van Lima.

Hotel Antigua Miraflores is je uitvalsbasis voor de komende twee nachten. Sfeervol en met authentieke details. Op loopafstand zijn verschillende goede lokale en internationale restaurants. Eerst even acclimatiseren met een diner en drankje in je hotel mag natuurlijk ook.

Dag 1: Start van je boetiek rondreis Peru, aankomst Lima

Na je vlucht hoog boven de Atlantische oceaan zet je voet op Zuid Amerikaanse bodem. Welkom in Peru! Je chauffeur staat al op je te wachten en brengt je binnen …

︿

Dag 2: Lima as a local, ontdek de stad met een gids

Waarschijnlijk ben je vroeg wakker. Toch even wennen dat tijdsverschil. Het ontbijt staat al voor je klaar en daarna wacht het koloniale centrum van Lima. Eeuwenoude kerken, pleintjes en monumenten gebouwd op inheemse fundamenten. Voor je die bewondert, pak je eerst nog de Metropolitano bus naar de lokale markt. Zo ontdek je samen met gids de bekende en minder bekende highlights van Peru’s hoofdstad.

Als afsluiter van de privé toer neemt de gids je mee naar de Cordano Bar. Een van de oudste van het land. Een verfrissende Pisco sour staat voor je klaar, ons favoriete drankje in Peru. De middag is aan jezelf. Blijf nog lekker rondstruinen in het oude centrum, proef een ceviche of relax wat bij je hotel.  

Dag 2: Lima as a local, ontdek de stad met een gids

Waarschijnlijk ben je vroeg wakker. Toch even wennen dat tijdsverschil. Het ontbijt staat al voor je klaar en daarna wacht het koloniale centrum van Lima. Eeuwenoude kerken, pleintjes en monumenten …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • blijf een nachtje langer. Reken op ca. €49 p.p.p.n. extra.

  • blijf een nachtje langer. Reken op ca. €49 p.p.p.n. extra.

Dag 3: Van hoofdstad Lima naar lentestad Arequipa

Eerst relaxt ontbijten voor je Lima achter je laat. Nadat je je spullen gepakt hebt staat de taxi voor je klaar om je naar de luchthaven te brengen. In 1,5 uur vlieg je naar Arequipa. Met zijn 2300 meter hoogte is het de eerste stap op weg naar de Andes hoogvlaktes.

Arequipa is een relaxte stad, niet te groot of te druk en omringd door de tot wel 6000 meter hoge bergtoppen van drie vulkanen. Daardoor hangt er op deze plek in Peru een lenteachtig klimaat en is het vrijwel altijd zonnig. Je boetiek hotel Casa Arequipa ligt dichtbij het gezellige centrum.

Dag 3: Van hoofdstad Lima naar lentestad Arequipa

Eerst relaxt ontbijten voor je Lima achter je laat. Nadat je je spullen gepakt hebt staat de taxi voor je klaar om je naar de luchthaven te brengen. In 1,5 …

︿

Dag 4: Arequipa, Santa Catalina klooster en stadswandeling

Na je ontbijt is het centrale en statige Plaza de Armas een mooi beginpunt om het compacte centrum met zijn kerken en musea te bezoeken. Eerst een kop koffie op een van de balkons aan het plein. Daarna aan jou de keus uit vier wandelroutes die we alvast hebben uitgestippeld: van Arequipa’s highlights tot een local daily life route.

Sla zeker het oude koloniale Santa Catalina klooster niet over. Het is bijna een dorpje op zich, met kleurige geschilderde straatjes, patio’s vol bloemen en goed onderhouden tuinen. Vooral bij ondergaande zon kun je hier prachtig fotograferen. Vraag voor je diner de receptie van je Boutique Casa om een paar goede adresjes.

local Hero

Voor het beste uitzicht op de stad en de Misti vulkaan loop je naar de wijk Yanahuara. Extra mooi bij zonsondergang. In Yanahuara vind je sowieso weinig andere reizigers, wel de smalle stenen straatjes, met de kleurrijke oldtimers en groene parkjes.

Dag 4: Arequipa, Santa Catalina klooster en stadswandeling

Na je ontbijt is het centrale en statige Plaza de Armas een mooi beginpunt om het compacte centrum met zijn kerken en musea te bezoeken. Eerst een kop koffie op …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • een van de beste plekken in Peru voor nog een nachtje extra. Reken op ca. € 40,- p.p.p.n. extra.

  • een van de beste plekken in Peru voor nog een nachtje extra. Reken op ca. € 40,- p.p.p.n. extra.

Dag 5: Van Arequipa naar de Colca Canyon - Mama Yacchi lodge

Vanuit Arequipa reis je vanochtend vroeg de bergen in. De weg gaat alsmaar omhoog, langs de toppen van de vulkanen El Misti, Chachanu en Pichu-Pichu. Je stop bij een traditioneel dorpje is (bijna) letterlijk adembenemend. Proef een kop mate de coca, thee van cocabladeren, die helpt tegen hoogteziekte.

De weg daalt langzaam weer af en zigzagt door de kale Andes hoogvlakte, waar lama’s en vicuñas grazen. De gekleurde kleding van de locals steekt fel af tegen het bruin van de hellingen. Rond het middaguur komt de Colca Canyon zelf in zicht: overal aangelegde en geïrrigeerde terrassen, ver voor de Inca’s aangelegd en nog steeds intensief bebouwd. Je overnacht in de basic maar knusse Mama Yacchi lodge, bij het dorpje Chivay.

Dag 5: Van Arequipa naar de Colca Canyon - Mama Yacchi lodge

Vanuit Arequipa reis je vanochtend vroeg de bergen in. De weg gaat alsmaar omhoog, langs de toppen van de vulkanen El Misti, Chachanu en Pichu-Pichu. Je stop bij een traditioneel …

︿

Dag 6: Condors spotten in de Colca Canyon

Vroeg uit de veren vanmorgen, zodat je rond 8 uur bij het uitkijkpunt Cruz del Condor bent. Voor je ligt een immense kloof van 4160 meter. De Andes condors zweven alleen bij zonsopkomst op de van diep beneden opstijgende warme lucht naar de rand van de canyon. Met hun spanwijdte van soms wel drie meter is het een indrukwekkend gezicht ze boven de vallei te zien zweven.

In de middag kun je afdalen in de canyon. Een (best pittige) wandeling met gids brengt je dan naar kleine dorpjes waar boeren aan het werk zijn op hun terrasgronden. Badderen in de thermale hotsprings in de vallei is een meer ontspannen alternatief. Je slaapt vanavond nog een nachtje in de Mama Yacchi lodge voor je morgen doorreist naar Puno.

Dag 6: Condors spotten in de Colca Canyon

Vroeg uit de veren vanmorgen, zodat je rond 8 uur bij het uitkijkpunt Cruz del Condor bent. Voor je ligt een immense kloof van 4160 meter. De Andes condors zweven …

︿

Dag 7: Meet the locals in de vallei en slapen op de rieteilanden

Ben je gisteren de canyon niet in geweest, dan kun je vanmorgen een uniek inkijkje krijgen in het dagelijks leven hier. Je wordt gastvrij thuis ontvangen en helpt een handje op het land, bij het verzorgen van de dieren of oogst, net wat nodig is. Ook als je geen Spaans spreekt kom je met handen en voeten een heel eind.

In de middag staat de transfer klaar, op naar Puno en lake Titicaca. Je stopt in de dorpjes Maca en Yanque en bezoekt de mooie kerk hier. Werp nog een laatste blik over de diepe terrassen in de Colca vallei voor je verder toert over de Peruaanse Andesvlakten. Dan opeens doemt het meer op. Vanavond slaap je op een bijzondere plek, de Uros Titicaca lodge, op een eiland van riet.

local Hero

Denk aan echt warme kleding, muts of petje, handschoenen, sjaal en als overdag de zon erbij komt, een zonnebril en zonnecrème. Zo hoog verbrand je snel.

Dag 7: Meet the locals in de vallei en slapen op de rieteilanden

Ben je gisteren de canyon niet in geweest, dan kun je vanmorgen een uniek inkijkje krijgen in het dagelijks leven hier. Je wordt gastvrij thuis ontvangen en helpt een handje …

︿

Dag 8: Peru boetiek reis, boottocht rieteilanden

Vanmorgen ontwaak je met een panoramisch uitzicht over het Titicacameer. Het ochtendzonnetje schijnt enthousiast naar binnen en in je relaxstoel op de houten vlonder is het aangenaam wakker worden. Net als het diner gisterenavond staat vanmorgen het ontbijt voor je klaar.

Vandaag ligt er een typische Totora-boot voor je klaar om de omringende Uros rieteilanden te verkennen. De mensen laten graag zien hoe belangrijk het Totora riet voor hen is en wat ze er allemaal mee kunnen. Niet alleen de boten en de eilanden zelf zijn er van gemaakt, het wordt zelfs als tandenborstel gebruikt. De lunch en het diner zijn weer inbegrepen vandaag.

local Hero

Uros eilanden zijn eilanden gemaakt van riet, die drijven op het water. Er wonen nog ca. 25 families die zich in leven houden met visvangst. Deze loopt echter flink terug, wat wordt gecompenseerd door de verkoop van wat souvenirs. Goed besteed geld dus. De Uros Titicaca Lodge ligt wat buiten de toeristische eilanden, waardoor het er rustig is, maar je wel de bijzondere plekken van deze regio kunt ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Taquile. Dit regel je makkelijk ter plaatse bij de lodge. Met je gids verken je het eiland, dat in zijn oorspronkelijke staat wordt gehouden. De landbouwgrond is eigendom van de eilanders en er mag nauwelijks meer bijgebouwd worden.

Dag 8: Peru boetiek reis, boottocht rieteilanden

Vanmorgen ontwaak je met een panoramisch uitzicht over het Titicacameer. Het ochtendzonnetje schijnt enthousiast naar binnen en in je relaxstoel op de houten vlonder is het aangenaam wakker worden. Net …

︿

Dag 9 - 10: Per bus naar Cusco, boetiek hotel hartje stad

Je laat het Titicacameer achter je en begint aan een reis per comfortabele toeristenbus naar Cusco. Nadat je de taxi hebt gepakt naar het busstation installeer je op je gereserveerde plaats. Onderweg, ca. 6 uur rijden, geniet je van het uitzicht op de altiplano.

Je slaapt twee nachten in het Tariq Boutique hotel. Een 15e-eeuws sfeervol pand, met 17 comfortabele kamers in hartje Cusco. Ingechekt en opgefrist stapten wij de deur uit en via het rustige, smalle straatje stonden we in vijf minuten op het levendige Plaza de Armas. Met gids ontdek je de must-sees. Wij sloten af met een drankje in het hotel, alleen al vanwege het fraaie uitzicht dat je hier hebt over sfeervol verlicht Cusco.

Dag 9 - 10: Per bus naar Cusco, boetiek hotel hartje stad

Je laat het Titicacameer achter je en begint aan een reis per comfortabele toeristenbus naar Cusco. Nadat je de taxi hebt gepakt naar het busstation installeer je op je gereserveerde …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • blijf een nachtje langer in Cusco. Reken op ca. €48 p.p.p.n. extra.

  • blijf een nachtje langer in Cusco. Reken op ca. €48 p.p.p.n. extra.

Dag 11 - 12: Van Cusco naar de Heilige Vallei

Na het ontbijt reis je naar de Heilige Vallei, zo genoemd vanwege de Inca Ruïnes. De vallei ligt op 2800 meter hoogte en is enorm vruchtbaar. Overal kleine dorpen, landbouw terrassen en mooie uitzichten. Je dag tour en vervoer zijn privé, dus alle tijd voor (foto)stops. Bij de Inca ruïnes van Moray, de zoutvlaktes van Maras en in het charmante Chincheros, waar je ook een alpacawol weeffabriekje bezoekt.

Na een dag vol sightseeing is het fijn neerploffen op de veranda van je herberg in Ollantaytambo. Wij genoten van het uitzicht op de Andesbergen en de vliegensvlugge kolibries die hier rondfladderen. Je herberg is omgeven door een fraaie bloementuin en het gezellige centrum van Ollantaytambo vind je op tien minuten lopen.

local Hero

El Albergue Ollantaytambo is een soort farm herberg, een boerderij met een biologische tuin die het  restaurant ter plekke voorziet van verse producten. Van groenten en fruit tot een eigen koffiebranderij en Andes-distilleerderij. Overal mag je een kijkje nemen. Tip: ga voor de Pachamamca lunch om kennis te maken met de Andes keuken.

Dag 11 - 12: Van Cusco naar de Heilige Vallei

Na het ontbijt reis je naar de Heilige Vallei, zo genoemd vanwege de Inca Ruïnes. De vallei ligt op 2800 meter hoogte en is enorm vruchtbaar. Overal kleine dorpen, landbouw …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • reken op ca. €48 p.p.p.n. extra.

  • reken op ca. €48 p.p.p.n. extra.

Dag 13: Peru boetiek reis, met de Vistadome naar Aguas Calientes

Na het uitgebreide ontbijt met verse producten uit de tuin is het tijd om je spullen te pakken. In zo’n vijf minuten loop naar het treinstation van Ollantaytambo en stap je aan boord van de Vistadome trein. De grote ramen, zelfs in het plafond, geven je een panoramisch uitzicht op de weelderige natuur en Andes toppen.

Na twee uur boemelen door het Peruaanse landschap stap je uit in Aguas Calientes, de uitvalsbasis voor een bezoek aan Machu Picchu morgen. Je wordt opgewacht en per hotel taxi ben je met een paar minuten in het comfortabele Inkaterra hotel. Om je heen de groene bergen waar op de top het wereldwonder op je ligt te wachten. Eerst nog even genieten van de hotelspa, de tuin en hapje en drankje.

 

Dag 13: Peru boetiek reis, met de Vistadome naar Aguas Calientes

Na het uitgebreide ontbijt met verse producten uit de tuin is het tijd om je spullen te pakken. In zo’n vijf minuten loop naar het treinstation van Ollantaytambo en stap …

︿

Dag 14: Wereldwonder Machu-Picchu en nog een nachtje sfeervol Cusco

Vanmorgen vroeg op, zo ben je de drukte voor. De bus vertrekt vanaf 6:30 en in een half uurtje bereik je de top van de bergen en het wereldwonder Machu Picchu. De meeste reizigers zijn er pas na tienen, dus je hebt tijd om de sfeer rustig in je op te nemen. Het is nog mistig, pas als de zon sterker wordt, trekt de mist op en komen de ruïnes tevoorschijn. Een magisch gezicht.

Met een gids breng je hier ongeveer drie uur door. Tegen lunchtijd reis je weer terug naar Aguas Calientes. Wat winkelen en je bagage ophalen bij je hotel, om 16.30 vertrekt je Vistadome richting Cusco. De trein stopt niet in Cusco maar in Poroy. Hiier neem je een taxi naar je kleinschalige boutique hotel.

local Hero

Een beperkt aantal reizigers kan de Huayna Picchu beklimmen, een bergtop met uitzicht op de ruïnes. Hiervoor betaal je een extra entree fee en je moet dit tevoren opgeven. Wil je dit opnemen in je reis, laat het me weten zodat ik naast je Machu Picchu tickets ook deze tickets kan regelen.

Dag 14: Wereldwonder Machu-Picchu en nog een nachtje sfeervol Cusco

Vanmorgen vroeg op, zo ben je de drukte voor. De bus vertrekt vanaf 6:30 en in een half uurtje bereik je de top van de bergen en het wereldwonder Machu …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Ik wil nog niet naar huis. Reken op ca. €48 p.p.p.n. extra.

  • Ik wil nog niet naar huis. Reken op ca. €48 p.p.p.n. extra.

Dag 15 - 17: Einde van je comfortabele reis door Peru, via Lima naar huis

In de loop van de ochtend vertrek je naar de luchthaven van Cusco voor je korte vlucht naar Lima. Bij aankomst in Lima heb je nog de rest van de dag, voordat je morgenavond terugvliegt naar Nederland. Slaap nog wat uit, geniet van een brunch en scoor nog een kleurig kleed, keramiek of andere souvenirs. Zijn je koffers eenmaal gepakt, dan regelen we de privé transfer naar de luchthaven. Je komt de volgende ochtend (dag 17) aan in Amsterdam.

Je Peru boetiekreis verlengen met wat extra nachtjes tussendoor of als afsluiter een luxe lodge verblijf in de Peruaanse jungle? Ook dat kan. Vraag je Peru reis-expert, local Hero Indie, naar de mogelijkheden.

Dag 15 - 17: Einde van je comfortabele reis door Peru, via Lima naar huis

In de loop van de ochtend vertrek je naar de luchthaven van Cusco voor je korte vlucht naar Lima. Bij aankomst in Lima heb je nog de rest van de …

︿

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Peru: