Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Familiereis Namibië met kinderen

reisduur:
19 dagen / 18 nachten
route:
Windhoek - Ghanzi - Okavango - Island camping - Rundu – Etosha – Damaraland – Swakopmund - Sossusvlei - Windhoek
reissom:
va. € 1650,- p.p. (bij 2 volwassenen en 2 kinderen) (Boek zelf je retourvlucht)

Een compacte selfdrive Namibië familie reis, die je mét je gezin de highlights van Namibië laat zien: avontuurlijk, verantwoord en mét een lokaal aanspreekpunt. In plaats van naar de Fish River Canyon reis je vanuit Windhoek eerst over de Trans Kalahari highway naar de Okavango Delta, één van de mooiste natuurgebieden van Botswana.

Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, zonder veel geregel want alle campsites zijn van tevoren geboekt en je 4WD huurauto volledig verzekerd en in optimale conditie. Uiteraard kun je in plaats van deze selfdrive voorbeeldreis je eigen route samenstellen en ook Chobe en Victoria Falls in je Namibië rondreis opnemen.

Inclusief:
- transfer bij aankomst;
- 4WD huur incl. full cover verzekering, geen eigen risico, zie auto/4wd pagina;
- campingverblijf, 2 nachten hotel met ontbijt;
- toerist tax;  
- assistentie van je local Hero

Exclusief:
- internationale vlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht); 
- evt. airport tax;
- extra’s auto/4wd huur, zie autopagina.
- overige maaltijden;
- facultatieve excursies
- alle entreegelden;
- visum Botwana, zie ook praktisch.

Niet kamperen maar comfort lodges: Reissom va. € 3259,-
Vroeg, liefst 6 maanden tevoren, boeken: de lodges zijn kleinschalig en de vraag is groot. Vervoer per 4WD. Inclusief ontbijten, in Ghanzi, Okavango, Damaraland en Sossusvlei ook met diner. Vertrek: dagelijks. Je slaapt in onderstaande hotels/lodges of vergelijkbaar: Windhoek: Tamboti; Ghanzi: Dqae Qare; Okavango: Guma Lagoon; Rundu, Nkwazi lodge; Etosha: Okaukuejo en Namutoni resorts; Damaraland: Madisa; Swakopmund: guesthouse; Sesriem: Sossusvlei lodge.

Wat is de beste reistijd voor Namibië?
Namibië heeft een droog, semi woestijnklimaat. Overdag is het warm tot zeer warm (midden zomer kan het tot 40˚ C poplopen), ’s nachts koelt het altijd sterk af. ’s Winters is het overdag nog warm maar ’s nachts kan het bijna vriezen. Het regenseizoen van Namibië loopt van oktober t/m april, de rest van het jaar is het droog en wolkeloos, gemiddeld heeft Namibië 300 dagen zon per jaar.

* Zomer in Namibië
Die loopt van oktober t/m mei. Het is warm en zonnig, ’s ochtends ca. 15˚ C, overdag tot 35˚ C. Dit is ook de regentijd maar regen valt in korte periodes. Na een paar onweersbuien kleurt het droge landschap groen, het is de favoriete tijd van de locals. 
* Herfst in Namibië
Niet zo lang als bij ons, zomer en winter volgen elkaar hier snel op. Juni is de herfstmaand, reken op ongeveer 20˚ C. met wat koudere dagen. 
* Winter in Namibië
Juli en augustus. Veel zon, ’s ochtends en ’s avonds zak de temperatuur onder de 10˚ C, overdag is het ca. 15 tot 22 ˚C. 
* Voorjaar in Namibië
Ook dat is kort, vooral de maand september. Af en toe een koude dag, goed reisweer, het wordt zelden warmer dan 30˚ C. 

Heb ik een visum nodig voor Namibië?
Voor de reizen naar Namibië is een paspoort nodig, dat bij vertrek uit Namibië minimaal nog zes maanden geldig is. Verder moet je beschikken over een geldig retourticket of bewijs dat je Namibië weer uit reist. Je mag als bonafide toerist max. 90 dagen blijven. Ga je de grens over met Botswana, dan hoef je ook daar tevoren geen visum voor te hebben. Je visum bij de grens is maximaal 90 dagen geldig. Voor Zimbabwe en Zambia is een zgn. Kaza Univisa beschikbaar, te koop voor ca. US$ 50,- bij de grens. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het  of de ambassades nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Reizen met minderjarige kinderen naar Namibië: 
Je bent zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste reisdocumenten. We benadrukken de regels voor het reizen met kinderen. Voor Namibië en Botswana gelden strenge regels, wat inhoudt dat je verplicht bent om in het bezit te zijn van een originele geboorteakte van je kind(eren) (internationaal en Engelstalig), voor: reizende ouders met minderjarige kind(eren), alleenreizende ouder met minderjarige kind(eren), voogd reizende met minderjarige kind(eren). Wanneer je niet over deze originele geboorteakte met originele stempel beschikt, word je niet toegelaten op de vlucht.

Zijn vaccinaties verplicht in Namibië?
Voor Namibië zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vind je actuele informatie. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis naar Namibië. Maak je op weg naar Namibië een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet je bij binnenkomst een vaccinatie (stempel) hebben. Namibië heeft een beperkt malaria risico, meer in het noorden (Etosha) dan in het zuiden en dan vooral in de regenmaanden van december t/m mei. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe.

Hoeveel tijdverschil met Namibië?
Tijdens onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het in Namibië 1 uur later. Een uitzondering hierop: tussen de laatste zondag van maart en de eerste zondag van april en tussen de eerste zondag van september en de laatste zondag van oktober is er geen tijdsverschil. Bezoek je ook Botswana, Zambia of Zimbabwe dan is er tijdens onze zomertijd geen tijdsverschil, tijdens onze wintertijd is het 1 uur later.

Is het veilig in Namibië?
Namibië is een veilig land. Met net 2 miljoen mensen op een oppervlakte van 4x Verenigd Koninkrijk, is het alleen rond Windhoek echt druk. Net als in andere Afrikaanse steden komt kleine criminaliteit voor. Neem ’s avonds een taxi of gebruik je huurauto en ga niet zonder begeleiding naar de buitenwijken. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

De veiligheid van jou als reiziger in Namibië staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, reisexpert van Namibië, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de actuele informatie over reizen naar Namibië.

Welke taal in Namibië?
De officiële taal in Namibië is Engels, ook voor verkeersborden. Daarnaast worden Afrikaans en Duits veel gebruikt. De verschillende bevolkingsgroepen van Namibië hebben hun eigen Afrikaanse talen. De belangrijkste groepen daarvan zijn de Bantu en Khoisan talen.

Wat neem ik mee naar Namibië?
Hieronder een lijst met bagage items die zeker van pas komen:
- lichte vrijetijdskleding overdag, warme trui of jas voor ’s ochtends /’s avonds. 
- warme fleece, sjaal, handschoenen en muts in koude wintermaanden 
- goed zittende wandelschoenen en slippers (handig als je doucht op safari) 
- badkleding, veel hotels en lodges hebben zwembaden. 
- Zonnebrandmiddel, zonnebril en hoed/pet, lipbalm (sterke zon, erg droog) 
- Op safari: slaapzak (evt. ook te huur) een klein reiskussen is handig. 
- Waterfles, 2 liter of 2 losse. Je moet veel blijven drinken vooral in de zomer. 
- Zaklantaarn, hoofdlamp en evt. verrekijker.

Hoe betaal ik in Namibië?
In Namibië betaal je met de Namibian Dollar (NAD). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. De koers is altijd gelijk aan de Zuid-Afrikaanse rand. Daarmee (biljetten én munten) kun je ook betalen in Namibië. Pinnen met je bankpas kan in Windhoek, wel met je creditcard (alleen Visa) maar dat is niet altijd mogelijk en ook duur. Creditcards worden alleen in de luxe hotels en lodges in Namibië geaccepteerd. Zorg dus voor US$ of Euro cash, geen beschadigde biljetten en 50 Euro biljetten of kleiner. Zorg verder, als je gewisseld hebt voor voldoende kleingeld, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. Fooien & entrees. Ga je op safari in Namibië dan verwachten je chauffeur/gids bij goede service verwacht ca. N$ 20,- tot 40,- p.p. per dag. In restaurants, bars enz. is 10% fooi gebruikelijk. Wat kleingeld voor andere kleine services is handig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Entrees: voor de meeste parken moet worden betaald: per persoon per dag N$ 80,- en N$ 10,- per auto., kleinere parken zijn half geld, autoprijzen blijven gelijk. Ga je mee op een georganiseerde safari in Namibië, dan zijn de entrees doorgaans al inbegrepen.

Wat eten in Namibië?
Namibië heeft een gevarieerde keuken, niet veel anders als die in Zuid-Afrika. Hamburgers, pizza, steak, pasta, braai, salades. Maar ook, vooral in Swakopmund, vis, kreeft en oesters. Voor vegetariërs zijn er linzen/couscous salades, rijst met kikkererwten, groente kebabs enz. Ga je op georganiseerde safari, geeft dan even door dat je vegetarisch wilt eten. Frisdrank en mineraal water zijn overal verkrijgbaar. Windhoek lager is populair, wijn komt vooral uit Zuid Afrika. Het prijsniveau ligt lager als in Nederland.

Welke stekker neem ik mee naar Namibië?
De stopcontacten in Namibië werken op 220-240 volt en hebben 3 dikke ronde polen. Dat zit meestal niet in een wereldstekker dus koop er een in Windhoek. Op veel, maar niet alle, campings in Namibië kun je batterijen opladen. Buiten Windhoek is er nauwelijks verlichting, ook bij je hotel kan de stroom wel eens uitvallen. Neem een (hoofd) zaklamp mee, ook handig op safari. Kraanwater in Namibië wordt goed gezuiverd en is veilig drinkbaar. Uitzondering zijn de afgelegen kampplaatsen. Uiteraard is ook mineraal water in flessen te koop.Verblijf Gezien het beperkte aantal hotels en lodges in Namibië en hun eveneens beperkte capaciteit (meestal niet meer dan 20-25 kamers), en de grote vraag is echt vroeg boeken nodig (liefst 6 maanden of meer vooruit).

Ook kan het voorkomen dat op sommige plaatsen een gepland hotel (nog) niet te reserveren valt. Vaak omdat groepen hier tot ca. een maand tevoren nog een claim op hebben. Er wordt dan altijd direct een alternatief hotel geboekt en daarnaast, als het echt een fijn hotel is dat de moeite van het wachten waard is, wordt er een zgn. wachtlijst boeking aangehouden. Je local Hero van Namibië heeft meer informatie. 

4wd Double Cab camper Ook al vanwege bovenstaande en de kosten zijn Namibië autoreizen met een 4x4 auto met een of twee tentjes op het dak populair. De beschikbaarheid van campsites en deze auto’s is in Namibië groter en vaak ook nog tot vlak voor vertrek te boeken. Daarbij houd niemand je tegen als je onderweg toch een nachtje of meer in een hotel of lodge slaapt als ze plek hebben. Geen verkeerde combinatie! Voor info over de uitrusting en de auto kijk op de Namibië autohuur pagina.

Georganiseerd: Op georganiseerde kampeersafari’s in Namibië slaap je in 2 persoons koepeltentjes met ingenaaid grondzeil en insecten werend gaas voor de ramen. Je slaapt op matrassen van ca. 5 cm dik, comfortabel genoeg. Een slaapzak is nodig, evt. te huur (ca. N$ 50,-) en een kussen neem je zelf mee. In de tent kun je staan en ze zijn makkelijk op te zetten. Verder hoef je niet mee te helpen, de crew doet de rest. Alle materialen, bord bestek etc zijn inclusief. Maaltijden worden boven open vuur klaargemaakt. Ben je vegetarisch, geef dit dan bij boeking door.

 Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. * bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Je vliegt naar de hoofdstad Windhoek. Er zijn geen rechtstreekse vluchten, je moet altijd overstappen, veelal in Frankfurt (Lufthansa) of Johannesburg (South African Airways), soms op beide luchthavens.

Binnenlandse vluchten

Doorgaans bezoek je Namibië overland, dus reis je per auto. In het hele land zijn op veel plaatsen airstrips aangelegd vooral bij de parken. Je kunt ze dus ook door de lucht bereiken. De kosten van van een zgn. fly-in safari zijn wel flink veel hoger.  

Combi met Botswana / Zimbabwe of Zambia

Combineren met de omringende landen gaat vaak met South African Airways, je kunt zgn. open jaw vliegen, heen op de ene, terug op de andere luchthaven. Bijvoorbeeld heen naar Windhoek, terug vanaf Victoria Falls (Zimbabwe), Livingstone (Zambia) of Maun (Botswana)

Kosten

Reken voor een internationale retourvlucht op tenminste € 900,-. Reken in de drukke tijden toch al snel € 1000/€ 1100,-. Aanbiedingen zitten op ca. € 800,-. Je moet dan wel vaak overstappen en de aansluitingen zijn niet al te best. Qatar Airways, via Doha en Johannesburg heeft vaak scherpe prijzen.

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen vanaf Schiphol eerst naar Frankfurt. Lufthansa vliegt vanaf Frankfurt, net als South African, naar Windhoek. Ook via London kun je naar Windhoek, doorgaans via Johannesburg of Kaapstad. Kijk verder op Skyscanner.

Tijden

* De meeste maatschappijen komen, ook al vanwege de overstap een dag later aan (nachtvluchten). Ook de terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning.
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.

Tips

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen.
* Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM Wereld Deal Weken.

Met zo’n 2 miljoen inwoners en een oppervlakte van 27 x België of 4 x Engeland is Namibië een leeg land. En daarbij woont een groot deel van de inwoners rond Windhoek. Of je nu wel of niet zelf rijdt, je zit veel in de auto, camper of busje. 

Namibië: 4WD (met daktent) of niet? 

Meestal de eerste vraag. Je kunt met een gewone auto het land zien, we raden het niet aan. Een auto die hoog op zijn wielen staat is echt beter. Bijna alle wegen zijn maximaal twee-baans. Op asfalt haal je gemiddeld over de dag wel 80 km, maar op gravelwegen moet je echt langzamer rijden, gemiddeld per dag ca. 50 km uur. En dan ben je best lang onderweg.

Welk vervoermiddel? 

 • Georganiseerd: Je reist in kleine internationale groepen. Bij min. 2-4 personen: Toyota Quantum Landcruiser met aanhanger. Bij 5-14 personen: Toyota Dyna truck (aangepast safari voertuig).
 • Meest gehuurd, 4WD met daktent (en): Nissan 4x4 Double Cab (of vergelijkbaar) met óf zonder kampeeruitrusting en met ruimte voor 2 of 4 personen (of 2 volwassenen en 3 kinderen). Er is ook een Nissan 4x4 Single Cab met of zonder kampeerspullen, geschikt voor 2 personen. Deze is wat goedkoper maar de ervaring leert dat een dubbele cabine met extra ruimte lekker is. 
 • Huur 4WD: Suzuki Grand Vitara. Geschikt voor asfalt en gravelwegen. Dit is wel een 4WD, maar niet voor het échte off road werk. Geschikt voor 2 personen of 4 personen met weinig bagage.
 • Huur gewone auto: Dit kan uiteraard ook. We geven je dan tips over waar je wel of niet kunt rijden en passen je route hierop aan. Houd dan wel rekening met de relatief lage gemiddelde snelheid, meer uren op de weg en een flinke kans op extra kosten vanwege schade door opspringende steenslag etc. (geen grapje, dat gebeurt echt al snel). 

Waarom via Local Hero? 

In Namibië werken we met Namibia Car Rental. Bij schade of problemen is het prettig een lokaal aanspreekpunt te hebben. Let op dat je bij pech of problemen toch snel extra kosten maakt. Alle verhuurders zijn hier strikt mee, niet gek gezien het soort wegen in Namibië. Check de auto bij het ophalen goed (dat zijn ze hier gewend) en wees voorzichtig. Bij onze voorbeeldreizen is een volledige verzekering zonder eigen risico (en de toeslag ca. N$ 220 p.d.) al inbegrepen. 

4x4 Namibië: wat is inbegrepen?  

 • Een onbeperkt aantal km; 
 • Full insurance with zero excess voor de 4wd (exclusief kampeeruitrusting), dat wil zeggen: Volledige diefstal en aansprakelijkheidsverzekering ZONDER een eigen risico (de normale toeslag daarvoor is ca. N$ 220,- per dag) Ook ruitschade en bandenschade (alleen niet de zijkant van banden) is gedekt.
 • De standaard uitrusting: Radio/CD/Airco/sleeptouw/reserveband/krik/startkabels. 

Wat is exclusief? 

 • Toeslag voor maximaal 1 extra chauffeur (min. 25 jaar oud) of jonge chauffeur (23-25) 
 • Brengen of ophalen bij een hotel ipv. verhuurlocatie; 
 • Extra uitrusting die niet standaard is, zoals een 2e reserveband; GPS huur ca N$ 85,- p.d. 
 • Administratiekosten bij boetes en bij evt. schade of als je de grens over wilt (kan alleen met permit en toestemming van te voren) Je kunt dan rijden in Botswana, Zuid Afrika, Zuid Zambia en in Zimbabwe alleen in Victoria Falls. Kost ca. N$ 550,-. 
 • Deposit (N$ 2000,-) die van je creditcard limiet af gaat. Daarnaast evt. een even hoog deposit voor de kampeeruitrusting. 
 • Pechhulp: is inbegrepen MAAR net als bij andere verhuurders gebruikelijk: alle  hiermee verbonden te maken kosten (ook sleepkosten enz.) worden aan je doorberekend. 
 • Als je geen full cover hebt (zoals inbegrepen bij onze voorbeeldreizen)  is voor eigen rekening: ALLE schade aan de onderkant (en dat is inclusief de wielkasten) die niet is veroorzaakt door een aanrijding, zandstorm en waterschade. Bij extreem vuile 4WD kan een extra toeslag van N$ 550,- worden gerekend. 

Waar moet je verder nog op letten?  

 • een dag is 24 uur, vanaf het moment dat je de auto ophaalt MAAR: dat geldt niet voor auto’s met (kampeer) uitrusting of camper achtigen: vertrek en aankomst dag tellen mee, dit in verband met de extra tijd die nodig is voor inspectie en schoonmaak.
 • de vertrekdatum is bepalend voor het seizoen tarief, net voor het hoogseizoen huren is dus goedkoper, aan het eind van het hoogseizoen huren relatief duur; 
 • een creditcard op naam van bestuurder is nodig, deze dus ook meenemen;  
 • een gewoon Nederlands rijbewijs (min 1 jaar in bezit), een internationaal rijbewijs is niet nodig; 
 • min. leeftijd 25 jaar min. 1 jaar in bezit van rijbewijs, er geldt geen maximum leeftijd
 • pech, ongelukken of andere problemen moet je binnen 24 uur melden aan de verhuurder anders vervalt de verzekeringsdekking.

Overige tips:

 • In Namibië worden vooral 4wd verhuurd. Ook bij de grotere is de bagageruimte beperkt. Neem niet te veel mee en geen koffers maar zachte tassen. 
 • Het ophalen en checken kost al snel 2 uur, het is handig om die dag nog dichtbij te overnachten. Is er wat met de auto dan ben je zo weer bij het verhuurstation., Doe het de eerste dag rustig aan, zelfs een ervaren bestuurder moet in een andere auto en in een ander land even wennen. Je hebt geen haast, het is vakantie.
 • Rijd niet bij donker, ga ’s ochtends op tijd weg zodat je ruim voor de schemering weer op je volgende overnachtingsplaats bent. Ook aan het links rijden moet je even wennen.
 • Afstanden groot, zorg altijd voor voldoende drinkwater en iets te eten voor onderweg maar ook voor noodgevallen.
 • Flitspalen hebben we (nog) niet gezien. Maar de leegte is verraderlijk, je ben snel geneigd het gas in te trappen. Let op, door de heuvels in de weg kan een achter of tegenligger onverwacht opduiken. We wilden keren in ‘the middle of nowhere’ en net op tijd zagen we in de achteruitkijkspiegel een enorme truck!
 • Benzine kost net als diesel ca. NS$ 11,- per liter, zorg voor een volle tank en genoeg cash geld. Niet overal zijn benzinestations en sommige accepteren alleen cash. Je huurt de auto met een volle tank en zo lever je hem ook weer in. 4Wd hebben soms een dubbele gekoppelde tank, let er bij het tanken op dat die dan ook allebei vol zitten.
 • Niet overal heb je bereik met je telefoon, een satelliet telefoon is evt. te huur.
 • Alle informatie over tarieven, drop-off en voorwaarden kan onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd, vaak zonder voorafgaande kennisgeving. Details staan op de huurovereenkomst die je krijgt bij het ophalen van je 4WD auto.
reisduur:
19 dagen / 18 nachten
route:
Windhoek - Ghanzi - Okavango - Island camping - Rundu – Etosha – Damaraland – Swakopmund - Sossusvlei - Windhoek
reissom:
va. € 1650,- p.p. (bij 2 volwassenen en 2 kinderen)
Een compacte selfdrive Namibië familie reis, die je mét je gezin de highlights van Namibië laat zien: avontuurlijk, verantwoord en …
︿

Inclusief:
- transfer bij aankomst;
- 4WD huur incl. full cover verzekering, geen eigen risico, zie auto/4wd pagina;
- campingverblijf, 2 nachten hotel met ontbijt;
- toerist tax;  
- assistentie van je local Hero

Exclusief:
- internationale vlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht); 
- evt. airport tax;
- extra’s auto/4wd huur, zie autopagina.
- overige maaltijden;
- facultatieve excursies
- alle entreegelden;
- visum Botwana, zie ook praktisch.

Niet kamperen maar comfort lodges: Reissom va. € 3259,-
Vroeg, liefst 6 maanden tevoren, boeken: de lodges zijn kleinschalig en de vraag is groot. Vervoer per 4WD. Inclusief ontbijten, in Ghanzi, Okavango, Damaraland en Sossusvlei ook met diner. Vertrek: dagelijks. Je slaapt in onderstaande hotels/lodges of vergelijkbaar: Windhoek: Tamboti; Ghanzi: Dqae Qare; Okavango: Guma Lagoon; Rundu, Nkwazi lodge; Etosha: Okaukuejo en Namutoni resorts; Damaraland: Madisa; Swakopmund: guesthouse; Sesriem: Sossusvlei lodge.

Wat is de beste reistijd voor Namibië?Namibië heeft een droog, semi woestijnklimaat. Overdag is het warm tot zeer warm (midden …
︿
 Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Met zo’n 2 miljoen inwoners en een oppervlakte van 27 x België of 4 x Engeland is Namibië een leeg land. En daarbij woont een groot deel van de inwoners rond Windhoek. Of je nu wel of niet zelf rijdt, je zit veel in de auto, camper of busje. 

Namibië: 4WD (met daktent) of niet? 

Meestal de eerste vraag. Je kunt met een gewone auto het land zien, we raden het niet aan. Een auto die hoog op zijn wielen staat is echt beter. Bijna alle wegen zijn maximaal twee-baans. Op asfalt haal je gemiddeld over de dag wel 80 km, maar op gravelwegen moet je echt langzamer rijden, gemiddeld per dag ca. 50 km uur. En dan ben je best lang onderweg.

Welk vervoermiddel? 

 • Georganiseerd: Je reist in kleine internationale groepen. Bij min. 2-4 personen: Toyota Quantum Landcruiser met aanhanger. Bij 5-14 personen: Toyota Dyna truck (aangepast safari voertuig).
 • Meest gehuurd, 4WD met daktent (en): Nissan 4x4 Double Cab (of vergelijkbaar) met óf zonder kampeeruitrusting en met ruimte voor 2 of 4 personen (of 2 volwassenen en 3 kinderen). Er is ook een Nissan 4x4 Single Cab met of zonder kampeerspullen, geschikt voor 2 personen. Deze is wat goedkoper maar de ervaring leert dat een dubbele cabine met extra ruimte lekker is. 
 • Huur 4WD: Suzuki Grand Vitara. Geschikt voor asfalt en gravelwegen. Dit is wel een 4WD, maar niet voor het échte off road werk. Geschikt voor 2 personen of 4 personen met weinig bagage.
 • Huur gewone auto: Dit kan uiteraard ook. We geven je dan tips over waar je wel of niet kunt rijden en passen je route hierop aan. Houd dan wel rekening met de relatief lage gemiddelde snelheid, meer uren op de weg en een flinke kans op extra kosten vanwege schade door opspringende steenslag etc. (geen grapje, dat gebeurt echt al snel). 

Waarom via Local Hero? 

In Namibië werken we met Namibia Car Rental. Bij schade of problemen is het prettig een lokaal aanspreekpunt te hebben. Let op dat je bij pech of problemen toch snel extra kosten maakt. Alle verhuurders zijn hier strikt mee, niet gek gezien het soort wegen in Namibië. Check de auto bij het ophalen goed (dat zijn ze hier gewend) en wees voorzichtig. Bij onze voorbeeldreizen is een volledige verzekering zonder eigen risico (en de toeslag ca. N$ 220 p.d.) al inbegrepen. 

4x4 Namibië: wat is inbegrepen?  

 • Een onbeperkt aantal km; 
 • Full insurance with zero excess voor de 4wd (exclusief kampeeruitrusting), dat wil zeggen: Volledige diefstal en aansprakelijkheidsverzekering ZONDER een eigen risico (de normale toeslag daarvoor is ca. N$ 220,- per dag) Ook ruitschade en bandenschade (alleen niet de zijkant van banden) is gedekt.
 • De standaard uitrusting: Radio/CD/Airco/sleeptouw/reserveband/krik/startkabels. 

Wat is exclusief? 

 • Toeslag voor maximaal 1 extra chauffeur (min. 25 jaar oud) of jonge chauffeur (23-25) 
 • Brengen of ophalen bij een hotel ipv. verhuurlocatie; 
 • Extra uitrusting die niet standaard is, zoals een 2e reserveband; GPS huur ca N$ 85,- p.d. 
 • Administratiekosten bij boetes en bij evt. schade of als je de grens over wilt (kan alleen met permit en toestemming van te voren) Je kunt dan rijden in Botswana, Zuid Afrika, Zuid Zambia en in Zimbabwe alleen in Victoria Falls. Kost ca. N$ 550,-. 
 • Deposit (N$ 2000,-) die van je creditcard limiet af gaat. Daarnaast evt. een even hoog deposit voor de kampeeruitrusting. 
 • Pechhulp: is inbegrepen MAAR net als bij andere verhuurders gebruikelijk: alle  hiermee verbonden te maken kosten (ook sleepkosten enz.) worden aan je doorberekend. 
 • Als je geen full cover hebt (zoals inbegrepen bij onze voorbeeldreizen)  is voor eigen rekening: ALLE schade aan de onderkant (en dat is inclusief de wielkasten) die niet is veroorzaakt door een aanrijding, zandstorm en waterschade. Bij extreem vuile 4WD kan een extra toeslag van N$ 550,- worden gerekend. 

Waar moet je verder nog op letten?  

 • een dag is 24 uur, vanaf het moment dat je de auto ophaalt MAAR: dat geldt niet voor auto’s met (kampeer) uitrusting of camper achtigen: vertrek en aankomst dag tellen mee, dit in verband met de extra tijd die nodig is voor inspectie en schoonmaak.
 • de vertrekdatum is bepalend voor het seizoen tarief, net voor het hoogseizoen huren is dus goedkoper, aan het eind van het hoogseizoen huren relatief duur; 
 • een creditcard op naam van bestuurder is nodig, deze dus ook meenemen;  
 • een gewoon Nederlands rijbewijs (min 1 jaar in bezit), een internationaal rijbewijs is niet nodig; 
 • min. leeftijd 25 jaar min. 1 jaar in bezit van rijbewijs, er geldt geen maximum leeftijd
 • pech, ongelukken of andere problemen moet je binnen 24 uur melden aan de verhuurder anders vervalt de verzekeringsdekking.

Overige tips:

 • In Namibië worden vooral 4wd verhuurd. Ook bij de grotere is de bagageruimte beperkt. Neem niet te veel mee en geen koffers maar zachte tassen. 
 • Het ophalen en checken kost al snel 2 uur, het is handig om die dag nog dichtbij te overnachten. Is er wat met de auto dan ben je zo weer bij het verhuurstation., Doe het de eerste dag rustig aan, zelfs een ervaren bestuurder moet in een andere auto en in een ander land even wennen. Je hebt geen haast, het is vakantie.
 • Rijd niet bij donker, ga ’s ochtends op tijd weg zodat je ruim voor de schemering weer op je volgende overnachtingsplaats bent. Ook aan het links rijden moet je even wennen.
 • Afstanden groot, zorg altijd voor voldoende drinkwater en iets te eten voor onderweg maar ook voor noodgevallen.
 • Flitspalen hebben we (nog) niet gezien. Maar de leegte is verraderlijk, je ben snel geneigd het gas in te trappen. Let op, door de heuvels in de weg kan een achter of tegenligger onverwacht opduiken. We wilden keren in ‘the middle of nowhere’ en net op tijd zagen we in de achteruitkijkspiegel een enorme truck!
 • Benzine kost net als diesel ca. NS$ 11,- per liter, zorg voor een volle tank en genoeg cash geld. Niet overal zijn benzinestations en sommige accepteren alleen cash. Je huurt de auto met een volle tank en zo lever je hem ook weer in. 4Wd hebben soms een dubbele gekoppelde tank, let er bij het tanken op dat die dan ook allebei vol zitten.
 • Niet overal heb je bereik met je telefoon, een satelliet telefoon is evt. te huur.
 • Alle informatie over tarieven, drop-off en voorwaarden kan onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd, vaak zonder voorafgaande kennisgeving. Details staan op de huurovereenkomst die je krijgt bij het ophalen van je 4WD auto.

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst familiereis Namibië, verblijf Windhoek

Na je vlucht met overstap is het fijn weer voet te zetten op vaste grond. Welkom in Namibië! Wissel gelijk wat geld op luchthaven. Van de luchthaven is het een 1 uurtje naar je kleinschalige hotel met zwembad. Nauwelijks tijdsverschil dus even opfrissen en dan het centrum in en een plekje zoeken voor het diner.

Windhoek oogt als een ruim opgezet dorp. Er is weinig hoogbouw, je ziet er vooral koloniale huizen in Duitse en Afrikaanse pioniersstijl. Verder zijn er enkele shopping centra en gezellige bars en restaurants waar je met de locals aan de Windhoek lager en de braai gaat. Boek eventueel een extra nacht, dan zie je meer van Windhoek en kun je uitgerust en gewend aan je 4WD op weg.

Dag 1 - 2: Aankomst familiereis Namibië, verblijf Windhoek

Na je vlucht met overstap is het fijn weer voet te zetten op vaste grond. Welkom in Namibië! Wissel gelijk wat geld op luchthaven. Van de luchthaven is het een …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 15,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 15,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 42,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 42,- p.p.p.n. extra.

 • De eerste nachten regel ik liever zelf.

 • De eerste nachten regel ik liever zelf.

Dag 3: Windhoek naar Ghanzi (Botswana)

Na het ontbijt staat je 4WD bij het guesthouse klaar. Na een goede check en het invullen van de papieren kun je op weg. Gelijk met een flink traject (ca. 550 km, rijtijd ca. 6 uur) over het asfalt van de goede Trans Kalahari Highway naar Botswana. Voordat je de grens overgaat, na een uur of twee, kom je in Gobabis, een druk stadje vol veehandelaren en een goede lunchstop.

Je eindigt vandaag in Ghanzi, een wijds, semi droog veeteeltgebied midden in de Kalahari. Hier wonen de San, een van de eerste bevolkingsgroepen. Onderweg zie je hun kleidorpen en kinderen die het vee hoeden. Het plaatsje zelf is niet bijster interessant maar een noodzakelijke stop op weg naar de Okavango Delta in Botswana.

local Hero

Wil je deze reisdag liever opbreken, dan kunnen we een tussenstop voor je regelen in Kalahari Desert. Relax op een campsite met zwembad, terwijl het kleine wild om je heen huppelt.  

Dag 3: Windhoek naar Ghanzi (Botswana)

Na het ontbijt staat je 4WD bij het guesthouse klaar. Na een goede check en het invullen van de papieren kun je op weg. Gelijk met een flink traject (ca. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken voor de overnachting op ca. €15 p.p. Dit is exclusief de kosten voor de extra dag autohuur.

 • Reken voor de overnachting op ca. €15 p.p. Dit is exclusief de kosten voor de extra dag autohuur.

Dag 4: Naar Okavango Delta, lagoon stay

Een vroege start, eerst wat levensvoorraden inslaan en tanken in Ghanzi. Daarna rijd je langs de duinrijen en slaperige woestijnstadjes naar het noordoosten (ca. 4 uur of 300 km).

Het landschap wordt groener: je bereikt de Okavango Delta, één van de hoogtepunten van je familiereis Namibië. Tussen het groen schittert het wateroppervlak van Guma, een ongerepte Afrikaanse lagune. Een bijzonder stukje natuur, net als je campsite gelegen aan de oevers van de lagune.

Dag 4: Naar Okavango Delta, lagoon stay

Een vroege start, eerst wat levensvoorraden inslaan en tanken in Ghanzi. Daarna rijd je langs de duinrijen en slaperige woestijnstadjes naar het noordoosten (ca. 4 uur of 300 km).

Het …

︿

Dag 5 - 6: Namibië met kinderen, ontdek Guma en omgeving, boottocht

Het leven van de Okavango rivier bewoners is al eeuwenlang onveranderd. Men leeft hier één met de natuur: iets waar je met je gezin de komende dagen ook iets van gaat mee krijgen.

In een traditionele ‘mokoro’ (een soort boomstam bootje) met ruimte voor 2 personen en gids ga je het water op. Over smalle, ondiepe waterwegen vaar je diep de delta in. Een giraffenpaar aan de horizon, een kudde zebra’s in de bush, je bent in een waar natuurparadijs, veel dichterbij de natuur kunnen jij en je kinderen niet komen.


Dag 5 - 6: Namibië met kinderen, ontdek Guma en omgeving, boottocht

Het leven van de Okavango rivier bewoners is al eeuwenlang onveranderd. Men leeft hier één met de natuur: iets waar je met je gezin de komende dagen ook iets van …

︿

Dag 7: Okavango naar Rundu

Weer op weg, terug richting Namibië. Na het passeren van de grens stuur je direct naar het Mahango Game Reserve, een klein maar heel mooi park aan de oever van de Okavango rivier. Vandaag is je 4WD autorit al een gamedrive op zich. Met wat geluk zie je de Roan en Sable antilopes. Verder naar het westen rijd je door een deel van de Caprivistrip, een 30 km brede strook land tussen Angola en Botswana die bij Namibië hoort, naar je campplaats bij Rundu.

Ook deze kampeerplek ligt aan de Okavango. Ditmaal aan de hoofdrivier, die vanaf de Angolese hooglanden via de Caprivistrip de Okavango van water voorziet. De af te leggen afstand vandaag is ca. 350 km.

local Hero

Wil je deze reisdag liever opbreken, dan kunnen we een tussenstop voor je regelen in Divundu. Relax aan de Okavango en spot nijlpaarden die rustig dobberen in het water.  

Dag 7: Okavango naar Rundu

Weer op weg, terug richting Namibië. Na het passeren van de grens stuur je direct naar het Mahango Game Reserve, een klein maar heel mooi park aan de oever van …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken voor de overnachting op ca. €15 p.p. Dit is exclusief de kosten voor de extra dag autohuur.

 • Reken voor de overnachting op ca. €15 p.p. Dit is exclusief de kosten voor de extra dag autohuur.

Dag 8: Namibië met kinderen, Rundu naar Etosha National Park

Een klein stukje en je komt in Rundu zelf. Ga even kijken op de lokale markt voordat je verder rijdt de Kavango regio in. Onderweg kun je stoppen bij verschillende ‘kraals’, plekken waar de locals houtsnijwerk en lokale kunstnijverheid verkopen. Met een kleine aankoop help je hen, het is moeilijk hier een bestaan op te bouwen en men is afhankelijk van de passerende reizigers.

Daarna verder oostwaarts tot het Etosha park en na wat formaliteiten naar het restcamp Namutoni (totaal ca. 450 km). Ben je vroeg weggegaan, dan kun je vanmiddag laat wellicht nog een gamedrive maken. Op safari dus. En na de gamedrive is er tijd voor een ‘sundowner’ en ga je samen met de andere camp gasten lekker aan de ‘braai’.

local Hero

De entrees van de Nationale Parken betaal je ter plekke. Reken op ca. € 6,- p.p.p.d. en € 1,- per auto p.d.

Dag 8: Namibië met kinderen, Rundu naar Etosha National Park

Een klein stukje en je komt in Rundu zelf. Ga even kijken op de lokale markt voordat je verder rijdt de Kavango regio in. Onderweg kun je stoppen bij verschillende …

︿

Dag 9 - 10: Verblijf Etosha National Park

Ochtend en avondgamedrives door de Etosha Pan, een enorme schotelvormige vlakte van wit opgedroogde modder en zout. De hete lucht weerkaatst als een fata morgana. Kuddes wildlife, zwarte neushoorns, cheetahs, impala, zebra. Bij de natuurlijke bronnen in het park is het wild goed te spotten. Tussen de gamedrives door ontspan je bij het zwembad van je campsite.

De volgende dag weer vroeg op, want bij het ochtendgloren ga je op een echte gamedrive. In Halali, zo halverwege je ca. 140 km naar Okaukuejo, kun je stoppen voor de lunch. Bij het hoofdkamp Okaukuejo ligt ook de beroemde waterdrinkplaats, waar hele kuddes komen drinken. Je bent niet de enige, maar het is één van de hoogtepunten van je familie selfdrive Namibië.

local Hero

Het lijkt toeristisch maar het is voor een goed doel: een bezoek aan een traditioneel Himba dorp in Namibië. De opbrengsten gaan in hun voedselfonds. Alleen zo kan de community op haar eigen manier overleven en blijven hun trots, cultuur, tradities en leefstijl behouden. Doen dus.

Dag 9 - 10: Verblijf Etosha National Park

Ochtend en avondgamedrives door de Etosha Pan, een enorme schotelvormige vlakte van wit opgedroogde modder en zout. De hete lucht weerkaatst als een fata morgana. Kuddes wildlife, zwarte neushoorns, cheetahs, …

︿

Dag 11: Familiereis Namibië, Etosha naar Damaraland

Vlak voor het stadje Outjo ga je bij Kamanjab het asfalt af, de woestijn in. Damaraland is een uitgestrekt, bijna onberoerd gebied tussen de Ugab en Huab rivieren vol bijzondere woestijnflora en fauna. Je volgt de oude olifantenroute (je ziet deze grijze woestijnreuzen trouwens nog regelmatig) en komt spectaculaire rotsformaties tegen, zoals bij Petrified Forest en Twyfelfontein.

Je overnacht op de campsite van Madisa. Madisa is een prachtig plekje: kampeerplaatsen met schaduw van de Mopani bomen, mooi uitzicht op de Gauntegab rivier, een kampvuur en braai (die tevens zorgen voor extra warm water voor de openlucht douches) en een zwembad waar je ’s avonds lekker kunt badderen en plonzen onder de sterrenhemel. Afstand vandaag ca. 400 km.

local Hero

Als je een dagje langer blijft kun je hier Rhino trekking invoegen. Zie ook de Namibië Top 5. Een prijzige maar bijzondere ervaring tijdens je Namibië reis met kinderen. 

Dag 11: Familiereis Namibië, Etosha naar Damaraland

Vlak voor het stadje Outjo ga je bij Kamanjab het asfalt af, de woestijn in. Damaraland is een uitgestrekt, bijna onberoerd gebied tussen de Ugab en Huab rivieren vol bijzondere …

︿

Dag 12: Damaraland naar Swakopmund

Vandaag weer op weg, nu naar het zuiden (ca 300km). Langs de hoogste bergrug van het land Khorixas en het verlaten mijnstadje Uis rijd je over gravelwegen naar Cape Cross, en dan is het nog ca. 115 km naar Swakopmund. Cape Cross is waar in 1486 de eerste Europeaan, de Portugees Diaog Ciao voet aan wal zette en dé plek om de enorme kolonie zeehonden te zien.

Tenslotte via Henties Bay naar het kustplaatsje Swakopmund. Denk een verduitst Zandvoort in de woestijn met een Afrikaans sausje. Tegelijk het enige echte toeristendorp van Namibië. Dankzij de vochtige zeemist is het er opvallend groen met zelfs palmbomen. Je slaapt in een kleinschalig guesthouse in het centrum. Naar de bars en gezellige (vis) restaurantjes is het gemakkelijk te lopen.

local Hero

In Namibië is het aan zee nooit echt koud maar op één dag zijn er soms wel 4 seizoenen: koude mist in de ochtend, felle zon en een blauwe lucht overdag, een woestijnwind in de middag en een frisse tot koele avond. Neem dus zowel een warme trui als voldoende bescherming tegen de zon mee naar Namibië.

Dag 12: Damaraland naar Swakopmund

Vandaag weer op weg, nu naar het zuiden (ca 300km). Langs de hoogste bergrug van het land Khorixas en het verlaten mijnstadje Uis rijd je over gravelwegen naar Cape Cross, …

︿

Dag 13: Namibië met kinderen, verblijf Swakopmund

Een dagje in en rond Swakopmund, dat is lekker de auto uit. Er is strand voor een duik in zee (meestal wel fris!) maar de meeste reizigers doen wat anders. Ze gaan ’s ochtends vroeg mee op de catamaran boottocht. Via Walvisbaai vaar je naar Bird Island en de kolonie Cap Fur zeehonden en dolfijnen. Ook zie je in de lagune van Walvisbaai een kolonie grijs/roze flamingo’s.

Vanuit Swakopmund kun je ook per zeekajak naar de zeehonden kolonie. Ben je meer een landrot ga dan surfen over de duintoppen of quadbiken (zo’n 35 km wilde Namib woestijn) en spoel daarna het zand in je mond weg met Zuid Afrikaanse wijn en verse oesters. Nog relaxter? Boek een scenic flight over dit gebied, vanuit de lucht is Namibië spectaculair.

Dag 13: Namibië met kinderen, verblijf Swakopmund

Een dagje in en rond Swakopmund, dat is lekker de auto uit. Er is strand voor een duik in zee (meestal wel fris!) maar de meeste reizigers doen wat anders. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 48,- p.p.

 • Reken op ca. € 48,- p.p.

 • Reken op ca. € 48,- p.p.

 • Reken op ca. € 48,- p.p.

 • Reken op ca. € 30,- p.p.

 • Reken op ca. € 30,- p.p.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.

Dag 14: Swakopmund naar Sossusvlei

De route vandaag gaat eerst naar de haven van Walvisbaai. Daarna de Namib woestijn in. Via de Kuiseb en Gaub canyons rijd je over verlaten en enorm uitgestrekte gravelvlaktes met nauwelijks een tegenligger in zicht. Onderweg stop je zeker even bij Solitaire, vanwege de geïsoleerde ligging echt iconisch, het meest gefotografeerde benzinestation van Namibië. Totaal ca. 300 km.

Sesriem, deel van het Naukluft park, is de toegangspoort voor de ‘wandelende duinen’ van Sossusvlei, een waar paradijs voor landschapsfotografen en een van de highlights van je Namibië gezinsreis. Een originele foto maken valt niet mee, dus ga gewoon op een duintop zitten en geniet van het uitzicht.

Dag 14: Swakopmund naar Sossusvlei

De route vandaag gaat eerst naar de haven van Walvisbaai. Daarna de Namib woestijn in. Via de Kuiseb en Gaub canyons rijd je over verlaten en enorm uitgestrekte gravelvlaktes met …

︿

Dag 15: Familiereis Namibië, verblijf Sossusvlei

Langzaam wordt het licht. Een zonnestraal kleurt de honderden meters hoge duinen dieprood, daarna oranje. Als je op de Sesriem camping in je daktent slaapt of in de Sossusvlei lodge verblijft, mag je al een uurtje eerder (05.00 i.p.v. 06.00 uur) het park in (per 4WD en te voet). En dat is fijn want de magische ervaring verdwijnt toch wel een beetje als het eenmaal volledig licht is.

Ploegend door het rulle zand, beklim je spectaculaire duintoppen zoals Big Daddy of Duin 45. Je hebt er een prachtig uitzicht over de hele ‘vlei’. Niet voor niets een van highlights op je Namibië rondreis. Ook bezoek je Sesriem Canyon en ‘Deadvlei’, een gortdroge kalkvlakte met grillige boomskeletten, wel 900 jaar oud en fel zwart aftekenend in het surrealistische landschap.

Dag 15: Familiereis Namibië, verblijf Sossusvlei

Langzaam wordt het licht. Een zonnestraal kleurt de honderden meters hoge duinen dieprood, daarna oranje. Als je op de Sesriem camping in je daktent slaapt of in de Sossusvlei lodge …

︿

Dag 16: Naar Mariental, verblijf Kalahari Park

Vanaf de Sossusvlei is het door naar zo'n andere grootheid in Namibië, de Kalahari regio. Kalahari, wat 'grote dorst' betekent, is een rood getinte woestijn met keine bolletjes gras en Acacia bomen. In het park springen gemsbokken en impala's rond, die onderweg vanuit je autoraam goed te spotten zijn. Heb je veel geluk, dan kun je zelfs jakhalzen en cheetah's zien.

Je slaapt in campsite gelegen in het hart van de Kalahari regio. Zorg dat je een beetje bijtijds aankomt op je campsite, zodat je nog wat van de omgeving kunt zien. Neem plaats rondom het kampvuur voor de zonsondergang en zien hoe er een gouden deken over de woestijn valt bij het zakkende zonlicht.

Dag 16: Naar Mariental, verblijf Kalahari Park

Vanaf de Sossusvlei is het door naar zo'n andere grootheid in Namibië, de Kalahari regio. Kalahari, wat 'grote dorst' betekent, is een rood getinte woestijn met keine bolletjes gras en …

︿

Dag 17 - 19: Mariental naar Windhoek, terugvlucht naar Amsterdam

Alweer je laatste kilometers op het asfalt van Namibië. In ca. 3 uur (280 km) rijd je terug naar Windhoek. De weg noordwaarts door de Namib woestijn is voor het grootste deel goed geasfalteerd.

In Windhoek check je in bij hetzelfde hotel als aan de start van je reis. Heb je een middagvlucht dan kun je ook direct doorrijden naar de luchthaven. Wij kozen voor een laatste nacht in Windhoek. De volgende ochtend reden wij naar de luchthaven van Windhoek voor onze terugvlucht naar Amsterdam, onze gezinsreis door Namibië zat er op. 

Dag 17 - 19: Mariental naar Windhoek, terugvlucht naar Amsterdam

Alweer je laatste kilometers op het asfalt van Namibië. In ca. 3 uur (280 km) rijd je terug naar Windhoek. De weg noordwaarts door de Namib woestijn is voor het …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Carol-Jean

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Namibië: