ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Familiereis Madagaskar

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Antananarivo - Andasibe - Morondava - Bekopaka - Morondava - Antananarivo - Antsirabe - Mahambo - Sainte Marie - Antananarivo
reissom:
va. € 1075,- (4 pers.); 2 lokale vluchten samen ca. € 455,- (Boek zelf je retourvlucht)

Een compacte familiereis Madagaskar met een slimme route, waardoor je samen met je gezin de highlights van Madagaskar ziet zonder dat het te vermoeiend wordt. Een paar lange reisdagen en 2 lokale vluchten, maar ook stranddagen en relaxen langs het zwembad.

Want hoe bijzonder is het, een reis naar een land dat nog nauwelijks bezocht wordt: overweldigende natuur met tropen bossen, unieke baobabs bomen én bijzondere fauna van rondspringende lemuren en walvissen.

Doordat je op je reis door Madagaskar een busje met chauffeur ter beschikking hebt, reis je flexibel: stoppen waar je wilt, de benen te strekken voor een wandeling en uit het raam turen als het even vermoeiend wordt.

Naast wandelen door de nationale parken en dieren spotten, maak je een boottochtje naar bounty eiland Sainte Marie en kun je zwemmen en snorkelen in een tropische zee vol kleurige vissen.

Inclusief:
- alle transfers van/naar het vliegveld;
- alle vervoer per ac auto met Engels/Frans sprekende chauffeur;
- 4wd met Engelssprekende chauffeur dag 4 t/m 8;
- bootticket naar Sainte Marie;
- overnachtingen op basis familiekamer en logies;  
- assistentie van je chauffeur en/of local Hero

Exclusief:
- internationale vlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- 2 binnenlandse vluchten;
- alle maaltijden;
- upgrades of extra excursies;
- alle entrees, evt. parkgidsen, fooien etc.;
- visum, zie ook praktisch.

Let op:
annuleren van een Madagaskar trip na het boeken is duur, kosten voor het annuleren van binnenlandse vluchten bedragen 100%. Zorg voor een goede annuleringsverzekering.

Wat is de beste reistijd voor Madagaskar?

Madagaskar beslaat van noord naar zuid ca. 1600 km en van west naar oost ca. 650 km. Bovendien zijn er veel verschillende landschappen in Madagaskar, elk met een eigen micro klimaat. De beste reistijd voor gezinsreizen naar Madagaskar is april t/m november. Echter ook de kerstperiode wordt populair en de route van Tana naar Tulear kan het hele jaar gedaan worden. Aan de kust van Madagaskar (Ifaty, Sainte Marie, Nosy Be etc.) is het altijd tropisch warm. In het hoogland is het in juli en augustus overdag wel 20 C maar avonds koelt het sterk af, dus een warme trui is dan een must! Oktober t/m december zijn het warmst.

* April en mei
Prima periode om Madagaskar te bezoeken, rustig en met aangename temperatuur. Er zijn veel dieren te spotten en zo na de regentijd is alles mooi groen. Sommige gebieden, zoals Bemeraha kunnen te nat zijn om te komen. 
* Juni t/m augustus
In deze wintertijd is de temperatuur in Madagaskar aangenaam maar ’s nachts in het hoogland is het fris. Nog steeds niet druk op de laatste 3 weken van juli na (start Franse vakanties) en op St Marie, vanwege de walvissen hier. In het oosten kan het flink regelen. Het is een goede periode voor wandelingen en aan de kust van Madagaskar is het niet warm of klam.
* September t/m november
Dit is de lente van Madagaskar, waarin dieren het meest actief zijn. Ideaal voor vogelspotters. Wil je walvissen zien (juli t/m end september) dan is dit je laatste kans. Oktober is de drukste maand, ook de in natuurparken van Madagaskar.
* December
Doorgaans warm, zo net voor het regenseizoen van Madagaskar. Het regenwoud zelf en het noorden zijn aangenaam maar het zuiden en de kust zijn warm. Zonder airco auto niet fijn.
* Januari t/m maart
Tijdens de regentijd zijn sommige hotels gesloten en bepaalde gebieden zijn dan niet bereikbaar. De kust en een aantal parken zijn gewoon te bereizen.

Heb ik een visum nodig voor Madagaskar?

Voor de reizen naar Madagaskar is een visum nodig en een paspoort, dat bij vertrek minimaal nog zes maanden geldig is. Het visum, max. 30 dagen geldig, koop je op de luchthaven van Tana bij aankomst. Maar moet uiterlijk 72 uur van tevoren een “elektronische toestemming ” aanvragen om het land binnen te mogen reizen via deze website. Het kost ongeveer € 24,- plus € 10,- voor een zgn. toeristenvignet. Dit geldt voor reizigers met Nederlandse en Belgische nationaliteit. Ook visa voor 60 tot 90 dagen zijn mogelijk.

Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten voor Madagaskar. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor Madagaskar?

Voor Madagaskar zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden.

De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Maak je op weg naar Madagaskar een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet je bij binnenkomst een vaccinatie (stempel) hebben.

Madagaskar kent malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden en in de winter (onze zomer) is het risico minder. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe. Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar.

Hoeveel tijdverschil is er met Madagaskar? 

Op Madagaskar is het gedurende onze zomertijd 1 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 2 uur later.

Hoe veilig is Madagaskar?
Madagaskar is een veilig land. Kleine criminaliteit komt weinig voor en over het algemeen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen. Pas wel op in Tana en in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.


De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, reisadviezen.nl


Welke taal heeft Madagaskar?


De officiële taal is het Malagasy. De grootste bevolkingsgroep (vooral in de hooglanden) is de Merina. Daarnaast zijn er nog 17 andere bevolkingsgroepen met hun eigen gebied en cultuur. In de steden en in het toerisme wordt vooral Frans, de tweede taal, gesproken. Engels, officieel de derde taal, wordt (nog) weinig gesproken.

Welke kleding neem ik mee naar Madagaskar?

Madagaskar is een van armste landen van de wereld. Inmiddels is men op de meeste plaatsen wel gewend aan westerse toeristen maar in vergelijking met Mauritius, Seychellen, Zuid Afrika enz. staat het toerisme in de kinderschoenen. 
Bedenk dat westerse kledinggewoonten (korte broek en blote armen) niet als vanzelfsprekend worden geaccepteerd. Ga ook niet met strandkleding een stad of dorp in, topless is op Madagaskar verboden. Bezoek je een kerk, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt) en praat zachtjes. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst.

Welke valuta heeft Madagaskar?

Op Madagaskar betaal je met de Malagasische Ariary (MGA). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 en 100 de beste koers. Pinnen met je bankpas kan niet, wel met je creditcard (alleen Visa) maar dat is niet altijd mogelijk en ook duur. Creditcards worden verder alleen in de luxe hotels geaccepteerd. Zorg dus voor US$ of Euro cash, geen beschadigde biljetten en 50 Euro biljetten of kleiner.
Zorg, als je gewisseld hebt voor voldoende kleingeld, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz.

Is fooi gebruikelijk in Madagaskar?

Gebruikelijk Je chauffeur verwacht enkele US$ of Euro p.p. per dag. Ook in restaurants, bars, en voor allerlei services heb je al snel wat nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Vriendelijkheid is bijna altijd oprecht.
De entreegelden zijn exclusief. Voor de meeste parken moet worden betaald: tussen de € 15,- en € 20,- p.p., privéparken zijn goedkoper, zo tussen de € 5,- en € 15,- p.p.
Op Madagaskar is het vanwege de werkgelegenheid verplicht in de parken een lokale gids in te huren. Dit is niet inbegrepen, je spreekt het ter plaatse zelf af, wel zo flexibel.

Hoeveel kost eten in Madagaskar?

Maaltijden op Madagaskar zijn niet duur, al helemaal niet in een lokaal eettentje langs de weg. Een bord rijst met ‘bredes’ (een soort spinazie) en wat vlees, een omelet met brood of Mi-Sao (soort dunne bami): veel meer dan € 2,- ben je niet kwijt. In (hotel) restaurants kost een lunch ca. € 4 tot € 8,-, een diner ca. € 8,- tot € 20,-. Picknicken onderweg kan natuurlijk ook.

Op Madagaskar wordt vooral rijst gegeten met groente/vlees stoofpotjes als de Romazava. Vermijd de pittige tomaten of hete groente curries of vraag of die wat minder gepeperd kunnen. Verder eet je vis, pizza, Chinees enz. Geflambeerde bananen zijn het nationale toetje. Tropisch fruit is er in overvloed, vooral van oktober t/m december: mango, ananas, bananen, lychees, noem maar op.

Frisdrank (in literflessen, die je in restaurants ook gewoon deelt) en mineraal water zijn overal verkrijgbaar net als bekertjes yoghurt. Het lokale Three Horses bier zit meestal in grote flessen. Ook wijn wordt lokaal geproduceerd. Vermijd buitenlands bier of wijn, daar zit erg veel belasting op. 

Welke stekker heb ik nodig in Madagaskar?

De stopcontacten op Madagaskar werken op 220-230 volt. Je hebt wel een wereldstekker nodig, meestal zijn er verschillende soorten stopkontakten, vaak met 2 dunne polen. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een goede zaklamp meenemen is dus een must. Stroomuitval in je hotel kan voorkomen, net als gebrek aan warm water. Kraanwater is niet drinkbaar, maar overal is mineraal water in flessen te koop.

Hoe reis ik door Madagaskar?

Je reist op Madagaskar in een huurauto met Engels sprekende chauffeur. Boek je laat, dan is het mogelijk dat er geen Engels sprekende chauffeur beschikbaar is en krijg je een Frans sprekende. De wegen zijn doorgaans 2 baans, smal, geasfalteerd maar wel met regelmatig gaten erin. Daarbij nog veel bochten en hoogteverschil. Gemiddeld haal je niet meer dan ca. 40 km per uur, dus je bent ook over korte afstanden vrij lang onderweg. Het is ook wel de charme van het land. 
De infrastructuur in dit arme land is slecht, soms zijn wegen niet begaanbaar en moet een alternatieve route worden gekozen Wees positief en flexibel, dat is het beste. Sommige delen van het land zoals Bekopaka zijn alleen per 4WD te bereiken.

Waar verblijf ik in Madagaskar? 

Gezien het beperkte aantal hotels op Madagaskar, kan het voorkomen dat op sommige plaatsen een gepland hotel (nog) niet te reserveren valt. Vaak omdat groepen hier tot ca. een maand tevoren nog een claim op hebben. Er wordt dan altijd direct een alternatief hotel geboekt en daarnaast, als het echt een fijn hotel is dat de moeite van het wachten waard is, wordt er een zgn. wachtlijst boeking aangehouden. Je local Hero heeft meer informatie.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Je vliegt naar de hoofdstad Antananarivo (Tana). Er zijn geen rechtstreekse vluchten, je moet altijd overstappen, veelal in Parijs. Ook via Istanbul (Turkish Airlines) is mogelijk.

Air Madagascar

Ook kun je vliegen met Air Madagascar. Hoewel, als je internationaal met hen vliegt, je korting krijgt op hun binnenlandse vluchten, zijn ze niet aan te raden vanwege de vele vluchtwijzigingen en annuleringen.

Binnenlandse vluchten

Deze worden (tenzij in het geval hierboven) geboekt door je local Hero.

Combi met Mauritius of de Seychellen

Sommige reizigers combineren met Mauritius of de Seychellen. Met Air Mauritius of Turkish Airlines kun je via Mauritius naar Madagaskar. Met Air Seychelles kun je tweemaal per week vanuit Düsseldorf via Seychelles naar Madagaskar. Onze ervaring is echter dat dit al snel teveel van het goede wordt, Madagaskar alleen heeft al zoveel te bieden…

Kosten

Reken voor een internationale retourvlucht op tenminste € 700,- a € 800,- Er zijn goedkope mogelijkheden, zoals met Ethiopian, soms zelfs rond de € 600,-. Reken in de drukke tijden toch al snel € 800/€ 900,-.

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met Air France /KLM via Parijs of Nairobi. Ook Turkish Airlines biedt een betaalbare verbinding, de overstaptijd is afhankelijk van de vluchtdag, dus kies een snelle overstap als dat mogelijk is. Verder is Ethiopia Airlines een mogelijkheid. Zij vliegen via Addis Ababa met een moderne vloot (onderhouden door Lufthansa), oa. vanaf Brussel en London en Amsterdam (meerdere overstappen). Kijk maar eens op skyscanner.nl.

Tijden

* Op Air France (dagvlucht) na komen veel maatschappijen een dag later aan (nachtvluchten). De terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning.
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
* Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk.

Tips

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen.
* Let op speciale actieperiodes, bv. De KLM Wereld Deal Weken.

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Antananarivo - Andasibe - Morondava - Bekopaka - Morondava - Antananarivo - Antsirabe - Mahambo - Sainte Marie - Antananarivo
reissom:
va. € 1075,- (4 pers.); 2 lokale vluchten samen ca. € 455,-
Een compacte familiereis Madagaskar met een slimme route, waardoor je samen met je gezin de highlights van Madagaskar ziet zonder …
︿

Inclusief:
- alle transfers van/naar het vliegveld;
- alle vervoer per ac auto met Engels/Frans sprekende chauffeur;
- 4wd met Engelssprekende chauffeur dag 4 t/m 8;
- bootticket naar Sainte Marie;
- overnachtingen op basis familiekamer en logies;  
- assistentie van je chauffeur en/of local Hero

Exclusief:
- internationale vlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- 2 binnenlandse vluchten;
- alle maaltijden;
- upgrades of extra excursies;
- alle entrees, evt. parkgidsen, fooien etc.;
- visum, zie ook praktisch.

Let op:
annuleren van een Madagaskar trip na het boeken is duur, kosten voor het annuleren van binnenlandse vluchten bedragen 100%. Zorg voor een goede annuleringsverzekering.

Wat is de beste reistijd voor Madagaskar?Madagaskar beslaat van noord naar zuid ca. 1600 km en van west naar oost …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Start familiereis Madagaskar, aankomst Antananarivo

Vandaag vlieg je, de meeste reizigers kiezen voor Air France, Kenia Airways of Turkisch Airlines, richting de internationale luchthaven van Madagaskar. Kom je laat in de avond aan? Dan is het aan te raden een extra nachtje te boeken, zodat jij en je gezin rustig kunnen beginnen aan je familiereis Madagaskar.

Bij aankomst in Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar, staat je chauffeur je al op te wachten. Wissel gelijk wat geld op luchthaven, dat gaat veel sneller dan in het centrum. Vanaf de luchthaven ben je in ca. 30 minuten bij je hotel, gelegen in de bij reizigers favoriete wijk in het centrum van 'Tana'.

Dag 1: Start familiereis Madagaskar, aankomst Antananarivo

Vandaag vlieg je, de meeste reizigers kiezen voor Air France, Kenia Airways of Turkisch Airlines, richting de internationale luchthaven van Madagaskar. Kom je laat in de avond aan? Dan is …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n.

  • Reken op ca. € 35,- p.p.p.n.

  • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

  • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

Dag 2: Naar het koloniale Antsirabe, thermale baden & pousse-pousse

Na het ontbijt, of net iets later, vertrek je met je gezin vanuit Tana zuidwaarts. Dit is het begin van de RN 7. Je reist over de hooglanden met zijn terracotta kleurige huisjes, groene heuvels en rijstvelden. In Ambatolampy kun je even stoppen bij een aluminium pannen en potten werkplaats.

Antsirabe staat bekend om zijn thermale baden en een soort felgekleurde riksja (pousse-pousse) die je hier overal op straat ziet. Het stadje is niet groot en te voet heel makkelijk te verkennen. Je slaapt in comfort hotel Couleurcafe.

Dag 2: Naar het koloniale Antsirabe, thermale baden & pousse-pousse

Na het ontbijt, of net iets later, vertrek je met je gezin vanuit Tana zuidwaarts. Dit is het begin van de RN 7. Je reist over de hooglanden met zijn …

︿

Dag 3: Van Antsirabe naar Morondava, reisdag & strandhotel

Een lange dag, ga uit van zo’n 8-9 uur, dus het is verstandig vroeg te vertrekken. Voor de lunch rijd je door de rijstvelden in de Vakinankaratra streek. Ben je op tijd, dan kun je lunchen in Miandrivazo, een stadje aan de Tsiribihina rivier. Morondava, aan de westkust van Madagaskar, ligt in een zeer warme en droge streek. In Morondava slaap je in een goed middenklas hotel aan het strand.

Tip: bespreek ’s ochtends met je chauffeur de route van de dag. Geef aan wat je wilt: waar je wilt stoppen, waar juist niet en wat je evt. in je route wilt opnemen. Uiteraard zijn er rusttijden voor je chauffeur en ben je voor donker op de plaats van bestemming.

local Hero

Wil je in Morondava nog wat luxer, dan is het Palissandre spa resort een tip. Je hebt een grote tuin, flink zwembad en zit uiteraard aan zee. Halfpension, dus inclusief diner.

Dag 3: Van Antsirabe naar Morondava, reisdag & strandhotel

Een lange dag, ga uit van zo’n 8-9 uur, dus het is verstandig vroeg te vertrekken. Voor de lunch rijd je door de rijstvelden in de Vakinankaratra streek. Ben je …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op. ca. € 54,- p.p.p.n. extra

  • Reken op. ca. € 54,- p.p.p.n. extra

Dag 4 - 5: Relaxen in Morondava en doorreizen naar Bekopaka

Na de lange reisdag van gisteren, is het fijn om vandaag even lekker bij te komen en de eerste indrukken op je familiereis Madagaskar op je in te laten werken. Relax bij je hotel en neem samen met je kinderen een duik in zee of maak een wandeling door het levendige stadje. Vaak is er een gezellige markt om over te struinen.

De dag erop is weer even 'afzien': een lange reisdag (inclusief rivier oversteek per pont) van ca. 8 uur per 4x4 jeep over de pistes naar Bekopaka, een klein dorp aan de voet van het Tsingy de Bemaraha National park. Je overnacht wel weer in een comfortabel hotel.

Dag 4 - 5: Relaxen in Morondava en doorreizen naar Bekopaka

Na de lange reisdag van gisteren, is het fijn om vandaag even lekker bij te komen en de eerste indrukken op je familiereis Madagaskar op je in te laten werken. …

︿

Dag 6 - 7: Madagaskar met kinderen, wildlife in Tsingy National park

Vlakbij je hotel ligt Klein Tsingy, een deel van het uitgestrekte nationale park. Bij de entree kun je aangeven welk wandelcircuit je wilt doen. De flora en fauna onderweg zijn indrukwekkend: halfapen op de takken van de woudreuzen, fluitende exotische vogels en al net zo exotische plantensoorten.

Naast een circuit door het woud kun je ook grotten en graven bezoeken of een boottochtje maken per ‘pirok’, een uitgeholde boomstam, over de Manambolo rivier die door het park loopt. De dag erop is het 15 km over de piste naar Groot Tsingy. Je kunt er een dag dwalen tussen de vreemd gevormde enorme kalkrots spitsen en gaan grotpicknicken.

Dag 6 - 7: Madagaskar met kinderen, wildlife in Tsingy National park

Vlakbij je hotel ligt Klein Tsingy, een deel van het uitgestrekte nationale park. Bij de entree kun je aangeven welk wandelcircuit je wilt doen. De flora en fauna onderweg zijn …

︿

Dag 8: Terug naar Morondava, bezoek aan Baobab Alley

Uiteraard is het nu, net als op dag 6, weer een dag terug rijden naar Morondava. Voordat je het stadje binnenrijdt, kom je, net als de zon begint onder te gaan, bij de beroemde Baobab Alley: de plek om het unieke baobab bos te zien. Goud gekleurd door de ondergane zon en silhouetten in het zand, fotowaardig en één van de hoogtepunten van je familiereis Madagaskar. Overigens kun je ook al op dag 4 hierheen bij  zonsopkomst.

Voordat je naar Tana vliegt, kun je hier ook 2 stranddagen invoegen in Belo-sur-Mer. Een relaxte verlengingsoptie: je rustieke beach lodge is per boot te bereiken vanaf Morondava. 

local Hero

De baobab wordt ook wel de Tree of Life genoemd, want ben je verdwaalt dan kun je de boom als kompas gebruiken: de nesten zitten altijd aan de westkant. Baobabs kunnen wel 6000 jaar oud worden, maar precies weet je dat nooit want ze hebben gek genoeg helemaal geen ringen.

Dag 8: Terug naar Morondava, bezoek aan Baobab Alley

Uiteraard is het nu, net als op dag 6, weer een dag terug rijden naar Morondava. Voordat je het stadje binnenrijdt, kom je, net als de zon begint onder te …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Ecotel Entremer, ca. € 25,- p.p.p.n. halfpension en ca. € 95,- p.p. bootretour.

  • Ecotel Entremer, ca. € 25,- p.p.p.n. halfpension en ca. € 95,- p.p. bootretour.

Dag 9: Madagaskar met je gezin, vlucht naar Antananarivo

Op basis van je vertrektijd (de vlucht gaat 3x per week) word je naar de luchthaven gebracht. Je vliegt terug naar Tana, waar je een middag hebt en overnacht in het hotel van dag 1. Ben je al vóór 13.00 uur op de luchthaven van Tana, dan hoef je niet te overnachten in Tana en kun je direct doorrijden naar Andasibe.

Vanmiddag en vanavond de gelegenheid om de stad Tana wat verder te bekijken. Ga bijvoorbeeld naar de oude bovenstad. Als je wilt, kan ik ook een maaltijd regelen bij een lokale familie hier. Samen koken en eten, een leuke manier om niet alleen het land te zien maar ook een kijkje te nemen bij de mensen thuis. (zie ook de Top 5 Madagaskar)

Dag 9: Madagaskar met je gezin, vlucht naar Antananarivo

Op basis van je vertrektijd (de vlucht gaat 3x per week) word je naar de luchthaven gebracht. Je vliegt terug naar Tana, waar je een middag hebt en overnacht in …

︿

Dag 10: Madagaskar met kinderen, rit naar Andasibe & reptielen park

Na het ontbijt stap je in je privé auto en rijd je chauffeur, tevens gids, je in ca. 3,5 uur naar Andasibe (ca. 120 km). Als je de stad eenmaal uit bent, reis je door de hooglanden oostwaarts. Het droge landschap doet wel wat denken aan de Franse Provence. Langzaam maakt het plaats voor een natter, dichter begroeid gebied.

Maak onderweg een stop bij een reptielen parkje: kleurige inheemse soorten, die vaak alleen op Madagaskar voorkomen. Leuk en leerzaam voor de kinderen. Je verblijft in Andasibe in een goed gelegen middenklasse hotel inclusief ontbijt. Na de lunch heb je ter vrije besteding. Ben je er in september of oktober dan zijn er overal mooie orchideeën te zien.

local Hero

Je hebt op je reis privé vervoer, maar loopt al met al toch ook heel wat af. Zorg voor een fles water, zonnebrand, een petje en natuurlijk wandelschoenen, dan is het voor iedereen te doen.

Dag 10: Madagaskar met kinderen, rit naar Andasibe & reptielen park

Na het ontbijt stap je in je privé auto en rijd je chauffeur, tevens gids, je in ca. 3,5 uur naar Andasibe (ca. 120 km). Als je de stad eenmaal …

︿

Dag 11: Ontdek Andasibe, bezoek aan national park Perinet

Vlakbij het dorp ligt het Nationale Park Perinet, een uitgestrekt 810 ha. groot natuurreservaat. Dit is het leefgebied van de Indri Indri halfaap, een flinke jongen met een aparte roep die wel tot 80 jaar oud kan worden. Vertrek dan wel direct na een vroeg ontbijt, want de apen vooral vroeg in de ochtend goed te spotten.

Ook zie je diadeem-sifakas, bamboe maki's, bruine maki's en de grootste der kameleons: de Parsons kameleon. Je loopt bergop en bergaf, dwars door het woud. Het is bijzonder hoe je ervaren gids de apen kan spotten, zelfs in de dichtst begroeide jungle van Madagaskar. In het park kun je kiezen uit verschillende trekking routes, variërend van een paar uur tot een halve dag.

local Hero

Ga ’s avonds eventueel opnieuw het park in voor een avondwandeling, je ziet dan de nachtdieren zoals de muismaki, gekko, kameleon of boomkikker.

Dag 11: Ontdek Andasibe, bezoek aan national park Perinet

Vlakbij het dorp ligt het Nationale Park Perinet, een uitgestrekt 810 ha. groot natuurreservaat. Dit is het leefgebied van de Indri Indri halfaap, een flinke jongen met een aparte roep …

︿

Dag 12 - 13: Naar havenstad Mahambo en bounty eiland Sainte Marie

Vanochtend vroeg uit de veren voor een rit van ca. 6 uur naar Mahambo, een gezellig dorpje net boven Tamatave, de grootste havenstad van het land. Als je op tijd bent, kun je deze stad kort bezoeken en/of het kleine privé park Ivaloina. Je overnacht weer lekker aan zee.

De dag erop transfer naar Soenieraný Vongo (ja een mondvol...) het haventje vanwaar je over vaart naar Sainte Marie, ook bekend als Nosy Boraha. Je neemt afscheid van de chauffeur en vaart in ca. 1,5 uur naar de overkant. Daar staat de transfer al te wachten voor je vervoer naar je eiland hotel.

local Hero

Leuk extra dagtrip is naar Manambato aan het Pangalanes kanaal, ca. 4 uur rijden. Per boot ga je daar naar je hotel in het privé reservaaat Palmarius aan het Ampitabe meer. Je kunt er een nacht excursie maken naar de Aye Aye nachtlemuren. De middag erop 2 uur per boot naar Tamatave.

Dag 12 - 13: Naar havenstad Mahambo en bounty eiland Sainte Marie

Vanochtend vroeg uit de veren voor een rit van ca. 6 uur naar Mahambo, een gezellig dorpje net boven Tamatave, de grootste havenstad van het land. Als je op tijd …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op ca. € 60,- p.p. extra.

  • Reken op ca. € 60,- p.p. extra.

Dag 14 - 15: Madagaskar met je gezin, Sainte Marie, snorkelen

Dit tropische eilandje aan de oostkust van Madagaskar was eind 18e eeuw een van de grootste piratenbolwerken ter wereld. Veel is er niet meer van over, maar een bounty eiland is het zeker. Sainte Marie is vooral geschikt voor actieve reizigers, ook met kinderen.

Ga snorkelen of duiken of een dagje relaxen op Ile aux Nattes, een zustereilandje eveneens met mooie bounty stranden. Of boek ter plekke een walvisexcursie, waarbij je voor de kust enkele uren op zoek gaat naar deze enorme dieren. Spectaculair, wel alleen in het walvisseizoen dat op Madagaskar van juli t/m begin september loopt.

local Hero

Er is veel keus aan hotels. Zo kun je als alternatief slapen in een eenvoudige boomhut op Ile aux Nattes, maar ook in een 5 sterren resort zoals Princesse Bora lodge. Vraag mij naar de mogelijkheden en prijzen.

Dag 14 - 15: Madagaskar met je gezin, Sainte Marie, snorkelen

Dit tropische eilandje aan de oostkust van Madagaskar was eind 18e eeuw een van de grootste piratenbolwerken ter wereld. Veel is er niet meer van over, maar een bounty eiland …

︿

Dag 16 - 17: Vertrek Madagaskar, naar Antananarivo en terugvlucht

Vanochtend transfer naar de luchthaven van Sainte Marie voor je binnenlandse vlucht naar Antananarivo. Deze gaat op dit moment 5x per week. Vanaf Tana vlieg je eind van de avond terug naar Europa en kom je de volgende dag aan in Amsterdam.

Mocht je vlucht naar Antananarivo later gaan, dan kun je eventueel nog een nachtje in een airport hotel boeken. Hoe dan ook, komt na vandaag helaas een einde aan je familiereis Madagaskar.

Dag 16 - 17: Vertrek Madagaskar, naar Antananarivo en terugvlucht

Vanochtend transfer naar de luchthaven van Sainte Marie voor je binnenlandse vlucht naar Antananarivo. Deze gaat op dit moment 5x per week. Vanaf Tana vlieg je eind van de avond …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Mirindra

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Madagaskar: