ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

reisduur:
8 dagen / 7 nachten
route:
Reykjavik - Thingvellir - Hella - Skogar - Skaftafell - Selfoss - Reykjavik
reissom:
va. € 935,- p.p. in het laagseizoen, of in het hoogseizoen va. € 1350,- p.p.

IJsland en Reykjavik, je wilde er altijd al heen. Want die 350.000 IJslanders doen van zich spreken, of het nu over economie, muziek, voetbal of hun liefde voor het eiland gaat.

Na 3 uur vliegen zit je midden in een even spectaculaire natuur als in Nieuw-Zeeland. Met je huurauto maak je een selfdrive budgetreis door IJsland en cruise je langs vulkanen, geisers en ijsmeren. Je topt af in een tropisch blauwe zwemlagune, het kan slechter.

Nog goedkoper? Een rondje IJsland is ook in kamers met gedeelde faciliteiten te doen. Vraag je local Hero om advies. En voor die niet te missen excursies gewoon nog wat extra sparen, het is het waard!

Inclusief:

 • 7 overnachtingen in 2 pers. kamers met ontbijt in middenklasse hotels en guesthouses met privé faciliteiten;
 • 7 x 24 uur autohuur cat. N (Hyundai i20 of verg.);
 • Airport auto ophalen belasting;
 • 24/7 assistentie van je local Hero.

Exclusief:

 • internationale vlucht naar IJsland;
 • evt. extra’s autohuur zie tabblad ‘autohuur’;
 • overige maaltijden;
 • extra excursies.

Beste reistijd IJsland

De gebruikelijke reistijd voor IJsland is juni t/m half september. De temperaturen zijn voor IJsland in de zomer redelijk warm en de natuur is op zijn mooist. Juli-augustus zijn de (duudere) hoogseizoen maanden, het is veel drukker en je moet, gezien de beperkte hoeveelheid accommodaties, al vroeg boeken. Mei en september zijn rustiger en voordeliger. In het binnenland van IJsland kunnen routes al gesloten zijn, maar de rondweg is altijd goed te doen. In september heb je kans het noorderlicht (Aurora Borealis) te zien.

Visum & paspoort

Voor de reizen naar IJsland is geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort dat recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet bij het verlaten van IJsland nog tenminste 6 maanden geldig zijn. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten.

Gezondheid

Zorg voor warme kleding en volg de aanwijzingen van je gids altijd stipt op. Zij kennen het terrein op hun duimpje. Buiten de steden is er uiteraard geen medische verzorging, wel is altijd een eerste hulp kit aanwezig. Zorg voor voldoende persoonlijke medicijnen. Het kraanwater in IJsland is uitstekend, op veel plekken kun je zelfs direct uit de natuur drinken. Check eerst wel met je gids.

Tijdsverschil

Op IJsland is het gedurende onze zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger.

Veiligheid in IJsland

IJsland is een bijzonder veilig land. Risico’s hebben vooral van doen met de natuur: onverwachte weersomstandigheden of geothermische verschijnselen of uitbarstingen. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, reisadviezen.nl

Kleding & gewoontes

Warme kleding is een must tijdens een rondreis IJsland, ook in de zomer. IJslanders zeggen wel eens dat je op één dag 4 jaargetijden kunt hebben. Zorg voor een warme winddichte jas, een muts, sjaal, handschoenen en verder kleding in laagjes. Warm ondergoed komt ook van pas. In de IJslandse zomer kan de temperatuur overdag oplopen en heb je het bij lichamelijke activiteit al snel warm. Kleding in laagjes die je kunt uittrekken is dan handig.

Geld & pinnen op IJsland

Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon. Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. In Reykjavik en Akureri kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Vergeet niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In het binnenland van IJsland en in de kleine dorpen zijn uiteraard geen pinautomaten, denk daar aan. Overal worden creditcards geaccepteerd, ook voor de kleinste bedragen. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Het prijsniveau in IJsland ligt ten opzichte van Nederland al snel ca. 30% hoger. Excursies in IJsland zijn altijd bijzonder maar ook altijd vrij prijzig. Vooral omdat het seizoen kort is en het landschap ruig, waardoor materiaal snel slijt. Opvallend is de goede persoonlijke service, die hier als vanzelfsprekend geldt. Fooien zijn in IJsland niet erg gebruikelijk. Rekeningen in bars/ restaurants zijn inclusief service, je kunt het wat naar boven afronden.

Elektriciteit

De stopcontacten in IJsland werken op 220 volt, Europese stekkers.

Getting around

IJsland verken je meestal met je eigen huurauto, zo bepaal je zelf je route en tempo. Voor een eerste kennismaking is een gewone auto oké, alleen in het binnenland van IJsland heb je een 4WD nodig. Daar zijn de wegen vaak nog ook dicht, behalve in juli en augustus. Met het rijden met een 4WD moet je ervaring hebben. De eigen risico’s bij verkeerd gebruik, bijvoorbeeld door rivieren rijden, zijn fors. Autohuur in IJsland is niet goedkoop, vooral door het korte seizoen en het slijtage gevoelige gebruik op de gravelwegen.

De wegen in IJsland zijn doorgaans 2 baans en geasfalteerd, de bewegwijzering is prima en er zijn voldoende benzinestations. Een klein deel van de IJslandse wegen is gravel. IJsland is dunbevolkt, je hotels liggen daarom niet mooi verspreid, waardoor je de ene dag dus wat meer zult rijden dan de andere dag. Gemiddeld rijd je ca. 200 km per dag haal je ca. 60 km per uur. Kijk voor meer info over de autohuur op de autohuurpagina.

Waar slaap je in IJsland?

IJsland heeft een beperkte hoeveelheid hotels en guesthouses, die vaak maar een deel van het jaar gebruikt worden. Tijdens het korte hoogseizoen, juli en augustus, is de vraag in gebieden als Mývatn en Skaftafell groter dan het aanbod. Je local Hero probeert je overnachtingen op de gunstigste plekken te boeken maar soms ontkom je er in IJsland niet aan om iets verder af te zitten van de bezienswaardigheden.

Het leukst, en daarmee ook wat voordeliger, is een combinatie van verschillende soorten accommodatie: hotels, guesthouses, vakantiewoning of farm: soms heb je eigen sanitair, soms deel je met anderen. Beddengoed en handdoeken zijn uiteraard altijd aanwezig. Overal eigen sanitair kan ook maar is wel wat prijziger. Laat het je local Hero weten.

Eten en drinken op IJsland

Het ontbijt tijdens je rondreis IJsland is altijd inbegrepen. Voor het diner kun je bij bijna alle hotels terecht, maar bij benzinestations is vaak ook een eenvoudige maaltijd te krijgen. Reken gemiddeld voor een diner in IJsland op ca. € 35,- p.p. en voor een lunch ca. € 12,50. Voor onderweg is het handig altijd wat drinken en snacks aan boord te hebben.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op: 
-vliegwinkel.nl  
-vliegtickets.nl 
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-fairtickets.nl 
-skyscanner.com

Tip: deze vliegsites bieden geen standaard CO2 compensatie. Je kunt dat zelf doen, bijvoorbeeld via Carbonkiller.org. Met jouw bijdrage halen zij CO2 rechten uit de markt. Boek je via het Amerikaanse FlyGRN, dan is CO2 compensatie inclusief.

Let hierbij op het volgende:
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Vanaf Schiphol Airport vlieg je naar de hoofdstad Reykjavik. Ook vanaf Brussel Zaventem vertrekken er rechtstreekse vluchten naar Reykjavik. 

Kosten

Reken voor een retourvlucht op tenminste € 200,-, afhankelijk van het seizoen. IJsland is de laatste jaren enorm populair dus (zeer) vroeg boeken loont.

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met Icelandair vanaf Amsterdam of Brussel in ca. 3 uur naar Reykjavik. Voordelen: 23 k bagage vrij, drankje, entertainment systeem. Er is ook een goedkoper alternatief met Transavia. Zij bieden rechtstreekse vluchten aan. Ook maatschappijen als British Airways en Lufthansa vliegen op Reykjavik. 

Tips
*De luchthaven ligt ca. 50 km van de stad vlakbij de Blue Lagoon. Wil je hierheen, dan is het handig om dat direct naar aankomst te doen. Bij vertrek kan ook, maar kost je een drop off voor je auto.
*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM Wereld Deal Weken.

Autohuur IJsland

IJsland verken je per huurauto. Local Hero Einar regelt je huurauto via AVIS. Omdat je auto een belangrijk deel van de reis is, je ‘woont’ er tijdens je rondreis toch een beetje in, is teveel bezuinigen niet slim. Er is ruime auto keuze: je boekt niet een merk, maar een categorie. Meest populair zijn:
* Voor 2-3 personen: Cat. N, Hyundai i20, 5 deurs, handgeschakeld
* Voor 4 -5 personen: Cat. P, Dacia Duster, 4WD.

Liever een ander type auto of 4WD, zoals een Landrover Defender? Geef het door aan je local Hero Einar.

Ga je met meer dan 2 personen dan is de bagageruimte eigenlijk altijd wel krap. Neem dus geen koffers, maar zachte tassen mee en beperk je bagage toch zoveel mogelijk.

------------------------------------------------------------------------

Inbegrepen:
* onbeperkt aantal km.
* CDW (eigen risico blijft nog ca. € 1400,-) en TP (diefstalverzekering)
* transfer voor 1 pers van hotel naar verhuurstation.
* autohulpdienst bij pech onderweg tussen 08.00 en 24.00 uur;

Exclusief:
* evt. super CDW (ter plaatse, of in Nederland al tegen ca. € 8,- p.d.)
* toeslag extra bestuurder (ca. € 6,50 p.d.; max. € 45,- per huurperiode)
* toeslag ophalen op de luchthaven bij aankomst, ca. € 40,-
* evt. one-way toeslag (niet bij ophalen luchthaven, inleveren Reykjavik);
* evt. lokale GPS huur (ca. € 15,- p.d.; max. € 110,- per huurperiode)
* verplichte milieubelasting. ca. € 5,- per huurperiode.

Let op:
* een dag is 24 uur, vanaf het moment dat je de auto ophaalt;
* de vertrekdatum is bepalend voor het seizoenstarief, net voor het hoogseizoen huren is dus goedkoper, aan het eind van het hoogseizoen huren relatief duur.
* je hebt een creditcard op naam van bestuurder nodig, deze dus ook meenemen.
* min. leeftijd 23 jaar (hogere cat. auto’s, 25 jaar) min. 1 jaar in bezit van rijbewijs. (bij huur van een busje voor 9 personen gelden andere voorwaarden)
* met 2WD auto’s mag je niet rijden op de zgn. F wegen:  (nr. 35 en nr. 550)

 

reisduur:
8 dagen / 7 nachten
route:
Reykjavik - Thingvellir - Hella - Skogar - Skaftafell - Selfoss - Reykjavik
reissom:
va. € 935,- p.p. in het laagseizoen, of in het hoogseizoen va. € 1350,- p.p.
IJsland en Reykjavik, je wilde er altijd al heen. Want die 350.000 IJslanders doen van zich spreken, of het nu …
︿

Inclusief:

 • 7 overnachtingen in 2 pers. kamers met ontbijt in middenklasse hotels en guesthouses met privé faciliteiten;
 • 7 x 24 uur autohuur cat. N (Hyundai i20 of verg.);
 • Airport auto ophalen belasting;
 • 24/7 assistentie van je local Hero.

Exclusief:

 • internationale vlucht naar IJsland;
 • evt. extra’s autohuur zie tabblad ‘autohuur’;
 • overige maaltijden;
 • extra excursies.
Beste reistijd IJslandDe gebruikelijke reistijd voor IJsland is juni t/m half september. De temperaturen zijn voor IJsland in de zomer …
︿
Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Autohuur IJsland

IJsland verken je per huurauto. Local Hero Einar regelt je huurauto via AVIS. Omdat je auto een belangrijk deel van de reis is, je ‘woont’ er tijdens je rondreis toch een beetje in, is teveel bezuinigen niet slim. Er is ruime auto keuze: je boekt niet een merk, maar een categorie. Meest populair zijn:
* Voor 2-3 personen: Cat. N, Hyundai i20, 5 deurs, handgeschakeld
* Voor 4 -5 personen: Cat. P, Dacia Duster, 4WD.

Liever een ander type auto of 4WD, zoals een Landrover Defender? Geef het door aan je local Hero Einar.

Ga je met meer dan 2 personen dan is de bagageruimte eigenlijk altijd wel krap. Neem dus geen koffers, maar zachte tassen mee en beperk je bagage toch zoveel mogelijk.

------------------------------------------------------------------------

Inbegrepen:
* onbeperkt aantal km.
* CDW (eigen risico blijft nog ca. € 1400,-) en TP (diefstalverzekering)
* transfer voor 1 pers van hotel naar verhuurstation.
* autohulpdienst bij pech onderweg tussen 08.00 en 24.00 uur;

Exclusief:
* evt. super CDW (ter plaatse, of in Nederland al tegen ca. € 8,- p.d.)
* toeslag extra bestuurder (ca. € 6,50 p.d.; max. € 45,- per huurperiode)
* toeslag ophalen op de luchthaven bij aankomst, ca. € 40,-
* evt. one-way toeslag (niet bij ophalen luchthaven, inleveren Reykjavik);
* evt. lokale GPS huur (ca. € 15,- p.d.; max. € 110,- per huurperiode)
* verplichte milieubelasting. ca. € 5,- per huurperiode.

Let op:
* een dag is 24 uur, vanaf het moment dat je de auto ophaalt;
* de vertrekdatum is bepalend voor het seizoenstarief, net voor het hoogseizoen huren is dus goedkoper, aan het eind van het hoogseizoen huren relatief duur.
* je hebt een creditcard op naam van bestuurder nodig, deze dus ook meenemen.
* min. leeftijd 23 jaar (hogere cat. auto’s, 25 jaar) min. 1 jaar in bezit van rijbewijs. (bij huur van een busje voor 9 personen gelden andere voorwaarden)
* met 2WD auto’s mag je niet rijden op de zgn. F wegen:  (nr. 35 en nr. 550)

 

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Aankomst IJsland, verblijf Reykjavík

Na aankomst op de luchthaven van Reykjavík haal je je huurauto op. Je rondreis door IJsland is begonnen. Sla het bekende Blue Lagoon thermaal bad maar over, dat is inmiddels te druk en te duur geworden. Langs de aluminiumfabriek naar de stad, het is een klein uur rijden. Kom je laat aan, dan overnacht je in de buurt van de luchthaven.

Reykjavík is een moderne, levendige stad. Winkels, galeries, musea en restaurants liggen in het oude centrum in en rond de hoofdstraat Laugavegur. Ook het havengebied is hip: veel cafés en het moderne congrescentrum Harpa met zijn glazen gevel. Vanaf de toren van de Hallgrimskirkja, de grootste kerk van het land, heb je een wijds uitzicht over de berg Esja en de gekleurde stadsdaken.

local Hero

Vogels spotten? Pak bij goed weer vanuit de oude haven een bootje naar Vídey, eilandje in de baai. Van mei t/m aug volop vogels en mooi uitzicht op de skyline van de stad. Je bent er bijna alleen!

meet the locals

Dag 1: Aankomst IJsland, verblijf Reykjavík

Na aankomst op de luchthaven van Reykjavík haal je je huurauto op. Je rondreis door IJsland is begonnen. Sla het bekende Blue Lagoon thermaal bad maar over, dat is inmiddels …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik zelf

 • Ferry kost ca. € 15,- p.p.

 • Ferry kost ca. € 15,- p.p.

 • Rustig aan je reis beginnen? Reken op ca. € 170,- p.p.

 • Rustig aan je reis beginnen? Reken op ca. € 170,- p.p.

Dag 2: Reykjavík naar Thingvellir

Vertrek naar één van de hoogtepunten van IJsland: de gouden cirkel rond Geysir, Gullfoss en Thingvellir. Vroeg of aan het eind van de middag is het rustigst. Thingvellir National Park ligt aan de oever van een groot meer omringd door een vulkanisch landschap. Dit was de plek van het eerste parlement van IJsland, gesticht in 930 na Chr.

Aan weg 35 ligt Geysir, middelpunt van een 3 km2 groot geothermisch park. De geiser, actief vanaf de 13e eeuw, werkt nu niet meer maar de nabijgelegen Strokkur spuit elke 5 minuten kokend water 10-20 meter de lucht in. Weg 35 leidt naar Gulfoss (gouden waterval) waar de Hvitá rivier in 2 trappen 35 meter de diepte in stroomt. Je overnacht in een kleinschalig guesthouse in de omgeving van Thingvellir. 

local Hero

Eindig je dag in Flúdir, aan weg 30: hier ligt de Secret Lagoon, een geothermisch heet water bad met water van 38 C. Helemaal verbouwd, half zo duur en nog niet zo druk als de Blue Lagoon. Meer info op hun website: secretlagoon.is

Dag 2: Reykjavík naar Thingvellir

Vertrek naar één van de hoogtepunten van IJsland: de gouden cirkel rond Geysir, Gullfoss en Thingvellir. Vroeg of aan het eind van de middag is het rustigst. Thingvellir National Park …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ca. € 20,-. Van tevoren reserveren.

 • Ca. € 20,-. Van tevoren reserveren.

Dag 3: Thingvellir via Helka naar Hella, zuidkust

Eerst kom je vandaag bij de Tjórsárdalur vallei. Hier ligt de mooie Hjálparfoss waterval en vlakbij Stöng tref je de opgegraven ruïne van een boerderij uit de Saga tijd die tijdens de grote vulkaaneruptie van 1104 werd bedolven onder de hete lava. De Hekla is de meest actieve vulkaan op IJsland en sinds het ontstaan, zo’n 7000 jaar geleden al 20 keer uitgebarsten.

Dwars door een ruig maanlandschap voert je budget reis IJsland verder over de flanken van de Hekla naar je overnachtingsplaats bij de zuidwestkust.

Dag 3: Thingvellir via Helka naar Hella, zuidkust

Eerst kom je vandaag bij de Tjórsárdalur vallei. Hier ligt de mooie Hjálparfoss waterval en vlakbij Stöng tref je de opgegraven ruïne van een boerderij uit de Saga tijd die …

︿

Dag 4: Watervalparadijs en zwarte zuidkust

Feest voor waterval liefhebbers. Via weg 1 en net na het dorpje Hvolsvöllur bereik je de Seljalandsfoss. Het water valt hier over kliffen die vroeger deel van de kustlijn waren. Bijzonder is dat je zomaar achter de waterval kunt lopen (wel je regenjas aan!). Nog meer selfies bij de watervallen? Geen probleem, er liggen er genoeg, zoals de Gljúfarárfoss, half in een verborgen kloof.

Verder oostwaarts ligt Skógafoss. Onderweg kom je door het gebied waar de Eyjafjallajökull uitbarstte. De aswolken uit de deze vulkaan zorgden in 2010 maandenlang voor problemen met het vliegverkeer in Europa. Bij Skógafoss kun je je benen strekken: loop een (half) uurtje het begin van de bergtocht naar Thórsmolk Nat. Park. Je overnacht in Skogar.

Dag 4: Watervalparadijs en zwarte zuidkust

Feest voor waterval liefhebbers. Via weg 1 en net na het dorpje Hvolsvöllur bereik je de Seljalandsfoss. Het water valt hier over kliffen die vroeger deel van de kustlijn waren. …

︿

Dag 5: Skaftafell, Svartifoss en ijsberglagune

Een hele dag in het National park Skaftafell, rond de Vatnajökul gletsjer, de grootste van Europa. Een populaire plek want het is er warm en zonnig (nou ja, voor IJslanders dan). Mooie natuur en, bijzonder op IJsland, natuurlijk bos met veel vogelsoorten. Info en wandelroutes liggen bij de ingang, o.a. naar Svartifoss, een waterval met basaltkolommen die op orgelpijpen lijken. Wel 2 uur bergop lopen.

Dan zomaar één van de highlights van IJsland: de Jókulsárlón lagune, op een klein uurtje rijden. Smeltende gletsjers (het gaat steeds sneller) zorgen voor een 200 meter diep ijsbergmeer van 18 km2. Sprookjesachtige ijsbergen met ijs in alle kleuren wit, grijs en blauw. Maak een tochtje van ca. 30-40 minuten per amfibieboot of zodiac. Best druk hier, aan het eind van de middag is het rustiger.

local Hero

In plaats van met de boot kun je met kleine zodiacs een uurtje de lagune rond. Spectaculair en dichterbij de ijsbergen. Ook dit van tevoren reserveren (zie www.icelagoon.is). Aan de overkant van de ringweg ligt het zwarte zandstrand waar de ijsbergen die in zee drijven weer aanspoelen. Een mooie fotoplek, zeker als je de zeehonden hier kunt spotten.

Dag 5: Skaftafell, Svartifoss en ijsberglagune

Een hele dag in het National park Skaftafell, rond de Vatnajökul gletsjer, de grootste van Europa. Een populaire plek want het is er warm en zonnig (nou ja, voor IJslanders …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 65,- p.p.

 • Reken op ca. € 65,- p.p.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.

 • Reken op ca. € 35,- p.p.

Dag 6: Zuidkust IJsland, Vatnajökull gletsjer, Selfoss

Vanuit je overnachtingsplaats Skaftafell rijd je langs de zuidkust. Net voor Vik kun je even rechtsaf naar de Takgil, een bijzondere kloof omgeven door hoge bergtoppen. Wil je een gletsjer tocht maken op de Vatnajökulll dan kun je die vandaag inplannen. Ook een kajaktocht vanaf Skalafell over het Heinaberg ijsmeer is aan te raden. Tevoren reserveren op de site iceguide.is.

Je slaapt in de omgeving van het stadje Selfoss. Hier is ook een grote supermarkt voor nog wat inkopen onderweg. Of ga op zoek naar IJslandse specialiteiten, zoals allerlei soorten vis. De zuivelvakken liggen vol, zoals met Skyr, de populaire IJslandse yoghurt, want vlakbij ligt de Selfoss melkfabriek, de grootste van het land.

Dag 6: Zuidkust IJsland, Vatnajökull gletsjer, Selfoss

Vanuit je overnachtingsplaats Skaftafell rijd je langs de zuidkust. Net voor Vik kun je even rechtsaf naar de Takgil, een bijzondere kloof omgeven door hoge bergtoppen. Wil je een gletsjer …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 135,- p.p. (site: Glacierjeeps.is)

 • Reken op ca. € 135,- p.p. (site: Glacierjeeps.is)

 • Halve dag, reken op ca. € 100,- p.p.

 • Halve dag, reken op ca. € 100,- p.p.

Dag 7: Via Hellisheidi bergpas naar Reykjavík

Over de Hellisheidi bergpas naar de gelijknamige geothermische centrale. Als je de centrale bezoekt, snap je beter hoe IJsland aan al zijn energie komt. Want niet alleen de huizen blijven met de geothermische energie lekker warm blijven, maar er kunnen (onder glas) zelfs bananen groeien, zoals in het Hveragerdi kassengebied.

Een korte rit nog en je bent in Reykjavík, waar je de middag hebt om rond te kijken. Slenter langs de design winkeltjes (Kraum Design), bezoek het Saga museum (historie van IJsland) of het Volcano house waar films over de vulkaanuitbarstingen draaien. ’s Avonds is er ruime keuze uit opvallend goede restaurants. En na al die natuur misschien een duik in het IJslandse nachtleven?

local Hero

Lekkerbek? Ga naar de visrestaurants Fishcompany of Fishmarket. Goede bistro’s zijn Solon Geysir Bistro en Vegamot. Liever Italiaans? Dan is er Rossopomodoro. De Hamborgarafabrikken, net buiten het centrum, heeft inderdaad een grote menukaart met hamburgers. Of probeer het proefmenu van Grill market met vis en vlees van de grill.

meet the locals

Dag 7: Via Hellisheidi bergpas naar Reykjavík

Over de Hellisheidi bergpas naar de gelijknamige geothermische centrale. Als je de centrale bezoekt, snap je beter hoe IJsland aan al zijn energie komt. Want niet alleen de huizen blijven …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 15,- p.p. Rondleiding 5x per dag.

 • Reken op ca. € 15,- p.p. Rondleiding 5x per dag.

 • Reken op ca. € 65,- p.p.

 • Reken op ca. € 65,- p.p.

 • Reken op ca. € 170,- p.p.

 • Reken op ca. € 170,- p.p.

Dag 8: Vertrek IJsland, vlucht Amsterdam

Afhankelijk van je vluchttijd is het een klein uurtje rijden naar de luchthaven waar je de huurauto weer inlevert en wacht op de vlucht naar Amsterdam. Ga op bijtijds weg, want transfer, auto inleveren en security kosten altijd meer tijd.

Eenmaal terug in Nederland zullen je foto’s van je budget reis IJsland nauwelijks kunnen weergeven hoe mooi IJsland écht is.

Dag 8: Vertrek IJsland, vlucht Amsterdam

Afhankelijk van je vluchttijd is het een klein uurtje rijden naar de luchthaven waar je de huurauto weer inlevert en wacht op de vlucht naar Amsterdam. Ga op bijtijds weg, …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Tamara

stap 1/2