Boek rechtstreeks bij onze local Hero: je reisspecialist ter plaatse. Met lokale kennis wordt je reis écht uniek. Betaalbaar maatwerk voor de doe-het-zelf reiziger, zoals jij.

lees meer

Meet the locals, share the world

Door IJsland reizen kan op veel manieren. Je kunt in twee weken een complete IJsland rondreis maken maar ook 10 dagen comfortabel en kleinschalig IJsland is mogelijk. Lees verder

Op een ‘rondje’ IJsland vanuit Reykjavik doe je alle ‘natuurlijke’ bezienswaardigheden aan. Langs oostfjorden bereik je Akureryri. Natuurlijk sla je dan de Godafoss waterval, op weg naar Lake Mývatn, niet over. Vraag je local Hero, je reis specialist ter plaatse.

Ben je er voor het eerst, kijk dan bij de IJsland Top 5: de leukste dingen die je er meemaakt. Vanuit Húsavik kun je een spectaculaire walvisexcursie boeken. Een andere bijzondere waterval is Dettifoss. Via Egilsstadir rijd je zuidwaarts naar Höfn (spreek uit: hup!) Dit is het startpunt voor trektochten per sneeuwscooter of 4WD over de grootste gletsjer van het land, de Vatnajökull. In de gletsjerlagune van Jökulsárlón vaar je tussen de superblauwe ijsbergen en via Skaftafell Nationaal park en Svartifoss waterval kom je bij Vik. Je eindigt je rondje met de spuitende geysirs, de Gullfoss waterval en het oude parlement Thingvellir tot je startpunt Reykjavik.

Local Hero Travel

Onze local Hero, je IJsland reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het in elkaar zetten van een kleinschalige IJsland rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen maar het toch prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je IJsland rondreis door hem of haar verder inspireren. Kijk eerst eens bij de IJsland Top 5, de leukste dingen die je kunt doen.

Met jaren ervaring met kleinschalig IJsland reizen en up-to-date lokale kennis wordt je IJsland rondreis echt helemaal top! Local Hero Travel ondersteunt lokale communities. Doe mee, boek een IJsland farmstay, drink wat in een lokale kroeg, ga eens wat eten in een typisch IJslands restaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Budget

IJsland rondreis betaalbaar

8 dagen €1149,-
 • Voordelig door Zuid IJsland
 • Goede huurauto en hotels
 • Geysirs, vulkanen en ijsmeren
 • Reykjavik the local way
bekijk en pas aan

Meest geboekt

IJsland rondreis de leukste

14 dagen €2380,-
 • Compleet rondje selfdrive IJsland
 • Goede huurauto, comfort hotels
 • Veel activiteiten in te plannen
 • Rustig rijden en tijd in Reykjavik
bekijk en pas aan

Met je gezin

IJsland rondreis familieavontuur

12 dagen €1610,-
 • Sportief rondje om IJsland
 • Hotels, guesthouse & farmstay
 • Autorijden én buiten activiteiten
 • Veel beleven met je hele gezin
bekijk en pas aan

Weet je het zelf al? Je eigen IJsland rondreis samengesteld?
Bijzondere wensen of van de gebaande paden af?

stuur Einar een email

Is dit ook Europa?

19 september 2018, Jan en Maaike Snijders, Purmerend

Met de auto in twee weken een rondje IJsland gedaan. Je realiseert je niet hoe bijzonder dit land aan de rand van Europa is, als je er niet geweest bent. De IJslanders hebben ons hart gestolen, het paardrijden op de farm zullen we niet snel vergeten.

Hoogseizoen

30 augustus 2018, Familie Smeets, Heerlen

Korte trip gemaakt van een week, alleen in het zuiden. Heel veel gedaan in die korte tijd. Goede hotels en route. Eerste week augustus is het druk, niet zozeer onderweg, het land is groot genoeg, maar wel bij de Blue Lagoon. Dat zouden we volgende keer overslaan.

Lees ons IJsland reisblog
IJsland tips volgens Esther van Lifelicious
Lotte 26 maart 2018

Orka's spotten in IJsland en binnendoor weggetjes inslaan om sneller met de lokale bevolking in contact te komen. Esther is oprichter en eigenaar van reisblog Lifelicious en deelt haar reistips met ons. Ook vertelt ze hoe zij haar kinderen voorbereidt op een (verre) reis. Lees hier het interview met haar.

lees meer

Onze garanties

De hotspots van je Local Hero

* Bar: gastro pub in factory style, Reykjavik
* Restaurant: veel vlees eten in Akureyri
* Doen: soaken in buurtzwembad, Reykjavik

lees meer