reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Havana - Viñales - Cayo Levisa - Cienfuegos - Trinidad - Santa Clara - Varadero
reissom:
va. € 869,- (p.p. 2 volwassenen)

Tijdens deze budget reis Cuba voordelig met de bus: het is goed te doen en de verbindingen zijn prima. Wel met je bustickets van tevoren geboekt, want op de bonnefooi wordt steeds moeilijker.

Reizend in Cuba-style pak je bij aankomst de fietstaxi of wandel je naar je hotel. Als je het eenmaal door hebt, maakt een Caribische zorgeloosheid zich van je meester. Een beetje Spaans is handig maar nodig is het niet.

Twee weken Cuba opsnuiven: de zilte zeelucht aan de Malecon boulevard van Havana, de rook van een zelf gerolde sigaar, de kokos in je rumcocktail en geroosterde vis in je bed&breakfast.

Onderweg slaap je kleinschalig in deze zogenoemde ‘’casas particulares’’ van de Cubanen: voordeliger en sfeervoller dan staatshotels of all-inclusives. 

Inclusief:

 • Transfer bij aankomst;
 • Meet/greet dag 2;
 • Citytour Havana;
 • Alle overnachtingen met ontbijt;
 • Alle lokale bustickets;
 • Wandeling of paardrijden tussen de tabaksvelden;
 • Excursie Cayo Levisa;
 • Bici-toer met gids in Trinidad;
 • airport transfer Varadero - Havana;
 • Assistentie local Hero;
 • TravelApp met lokale tips en plattegrond;
 • CO2 compensatie reis.

Exclusief:

 • Internationale retourvlucht;
 • Overige maaltijden;
 • Extra excursies indien gewenst;
 • Visum Cuba (ca. € 30,- ).

Beste reistijd Cuba

Je kunt eigenlijk het hele jaar naar Cuba reizen, in het droge seizoen kan het wel echt warm, boven de 30 C worden, in het natte seizoen valt wat meer regen. Qua klimaat ligt de beste reistijd voor Cuba tussen november en mei. Cuba ligt in de tropen en de gemiddelde temperatuur is ca. 27˚C. Er zijn eigenlijk maar twee seizoenen in Cuba, een nat en een droog seizoen. De droge periode, van oktober tot mei kent een warm, droog klimaat, met temperaturen tussen de 27˚C en 30˚C. In de natte tijd, zo tussen mei en september, regent het, maar meestal alleen aan het eind van de dag en kort, maar dan wel hevig De luchtvochtigheid is hoog.

Visum & paspoort

Voor Cuba moet je van te voren een visum aan vragen. Dat kan via de local Hero of gemakkelijk online via e-visums.nl. Reken op ca. € 35,- Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit Cuba. Vertrekbelasting is niet verschuldigd meer. Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en update documenten beschikt.

Gezondheid & vaccinaties

Voor Cuba zijn geen vaccinaties verplicht. Vaccinaties tegen hepatitis en DTP worden aangeraden voor je Cuba rondreis. Blijf je langer dan 2 tot 3 weken, dan eventueel ook buiktyfus. Ben je 7 dagen eerder in een land geweest waar gele koorts heerst, dan is een inenting daartegen verplicht. Je moet dat dan aantonen in je vaccinatieboekje. Dengue ofwel knokkelkoorts komt in Midden – en Latijns Amerika steeds vaker voor. Deze ziekte verloopt meestal vrij onschuldig, met koorts, hoofdpijn en huiduitslag maar kan in uitzonderlijke gevallen complicaties geven. Dit geldt ook voor Zika, een met Dengue vergelijkbare ziekte, die vooral voor zwangere vrouwen gevaar oplevert. Er zijn geen vaccinatie hiervoor. De muggen die deze ziektes overbrengen steken overdag, dus smeer je goed in met antimuggenmelk, met minimaal 30-50% DEET.

Via de website van het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Tijdsverschil

Op Cuba is het gedurende onze zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur vroeger.

Kleding

Lekkere, liefst katoenen zomerkleding kun je gerust in je koffer stoppen voor je Cuba rondreis. Een jurkje, korte broek, T-shirt. En vergeet je badspullen niet. ’s Avonds kan het wat afkoelen dus een shirt met lange mouwen of vestje zijn dan wel handig. Ook nog praktisch tegen de muggen en evt. door hen over te dragen ziekte als Dengue, Zika etc.

Geld & pinnen op Cuba

Op Cuba betaal je met de Cubaanse Peso (CUC). Er zijn twee soorten: de peso zelf, ‘moneda nacional’, die de Cubanen zelf gebruiken en de ‘peso convertible’ de CUC, divisa of toeristenpeso, waarvan de koers aan de US$ is gekoppeld. Kijk voor je reis op een zgn. currency converter.

Neem genoeg contante euro's (niet beschadigde biljetten) mee, want pinnen in Cuba staat nog in de kinderschoenen, dus reken er maar niet op. Met je creditcard, Master of Visa, kun je contant geld opnemen bij de casa cambio’s, de wisselkantoortjes. Hier kun je ook je euro’s wisselen. Wissel ook een klein beetje gewone peso om op straat kleine dingen te kopen. Geld wisselen op straat is streng verboden en het risico niet waard.

Elektriciteit & wifi

De stopcontacten op Cuba werken op 110 volt. Deze zijn vaak wel anders dan in Nederland. Het is handig om voor je budget Cuba rondreis een wereldstekker mee te nemen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Nieuw grote hotels in Cuba hebben vaak 220 volt. Een zaklamp voor als de elektriciteit uitvalt, is handig. Wifi is langzaam, er is nog nauwelijks breedband, maar de eerste verbindingen worden gelegd. In steeds meer hotels en in internetcafés in Cuba kun je sowieso wel terecht.

Getting around

Het middel van vervoer voor individuele reizigers in Cuba is de huurauto. Let op dat je tijdig boekt: elk jaar zijn er periodes waarin het aantal huurauto’s op Cuba op is. Het is dan zo goed als onmogelijk nog een huurauto te vinden. Dit probleem is, nu Cuba steeds populairder wordt, voorlopig nog niet opgelost.

Met de informatie van je local Hero en wat woordjes Spaans kom je overal. Buiten Havana zijn de wegen rustig, twee-baans maar niet al te goed onderhouden. Snel gaat het dus niet.

De oude Amerikanen die je in Cuba ziet worden met steeds meer kunst en vliegwerk rijdend gehouden. De echt mooie exemplaren zijn het laatste decennium al aan het buitenland verkocht. Verder gebruiken de Cubanen alles wat vooruit komt, zoals paard en wagen enz.

Het openbaar vervoer in Cuba is redelijk maar het materieel is oud, vooral de stadsbussen, die vaak al een leven lang elders dienst deden. Wees dus niet verbaasd als je een Nederlandse stadsbus met het opschrift Leeuwarden of zo voorbij ziet rijden. Lange afstandsbussen van Viazul zijn comfortabel en rijden goed op tijd. Omdat ze prijzig zijn worden ze vooral gebruikt door buitenlanders en reizigers. Binnen de steden zijn er bicitaxi’s, fietstaxi’s.

 

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites.
Kijk bijvoorbeeld op: 
-vliegwinkel.nl  
-vliegtickets.nl 
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar 

Je budget Cuba rondreis begint doorgaans in de hoofdstad Havana. KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Havana. TUIfly vliegt naar de badplaats Varadero (ook combinaties mogelijk) en naar de stad Holguin, in het oostelijk deel van het eiland.

Kosten 

Reken op ca. € 700,- voor een retour, soms lager, in het hoogseizoen meer. Heen naar Holguin, terug vanaf Varadero met TUIfly is er vanaf ca. € 900,-. KLM kost al snel € 800,-.
Reken in het hoogseizoen al snel € 100/200,- meer. Vroeg boeken loont.

Maatschappijen

* TUIfly vanaf Amsterdam. 
* KLM vanaf Amsterdam 
* Jetair of Air Europe vanaf Brussel 
* Air Berlin vanaf Düsseldorf 

Tijden 

* Houd er rekening mee dat je op de heenreis op dezelfde dag aankomt, op de terugreis altijd een dag later. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Doorgaans kom je laat in de middag aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.  
* Naast prijs zijn vluchtduur en overstap ook belangrijk. Je kunt beter direct vliegen, vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel. Sowieso is direct vliegen een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips  

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.  
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandagavond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen.
* Let op speciale actieperiodes, bv. KLM weken of aanbiedingen van TUIfly.  
* Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden. 
* Stap je over in een ander land? Dan heb je vaak toch een visum nodig.

Binnenlandse vluchten  

We raden je af om in Cuba binnenlands te vliegen, omdat binnenlandse vlucht(en) vaak last-minute worden verplaatst of ze zijn vertraagd. Het risico dat je je aansluitende internationale vlucht naar huis mist is daardoor groot. Vraag je local hero om alternatieve, betere opties, want die zijn er vaak voldoende. 

 

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Havana - Viñales - Cayo Levisa - Cienfuegos - Trinidad - Santa Clara - Varadero
reissom:
va. € 869,- (p.p. 2 volwassenen)
Tijdens deze budget reis Cuba voordelig met de bus: het is goed te doen en de verbindingen zijn prima. Wel …
︿

Inclusief:

 • Transfer bij aankomst;
 • Meet/greet dag 2;
 • Citytour Havana;
 • Alle overnachtingen met ontbijt;
 • Alle lokale bustickets;
 • Wandeling of paardrijden tussen de tabaksvelden;
 • Excursie Cayo Levisa;
 • Bici-toer met gids in Trinidad;
 • airport transfer Varadero - Havana;
 • Assistentie local Hero;
 • TravelApp met lokale tips en plattegrond;
 • CO2 compensatie reis.

Exclusief:

 • Internationale retourvlucht;
 • Overige maaltijden;
 • Extra excursies indien gewenst;
 • Visum Cuba (ca. € 30,- ).
Beste reistijd Cuba Je kunt eigenlijk het hele jaar naar Cuba reizen, in het droge seizoen kan het wel echt warm, …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Aankomst budget reis Cuba, Havana

Als je op de luchthaven van Havana bent aangekomen, zorgen we voor een transfer. Deze transfer brengt je vanaf de luchthaven door de buitenwijken naar je casa in het levendige oude centrum. De vervallen koloniale gevels, pleintjes en verscchillende oldtimers die je (zolang het nog duurt) voorbij ziet komen, je komt al snel in de sfeer van de jaren ’50 terecht. Een mooi begin van je budget reis Cuba.

Je casa particular ligt centraal nabij de oude wijk: Havana Vieja en heeft alle faciliteiten. Verwacht geen gloednieuwe badkamer en weet dat in de oudere sfeervolle casas water- en elektriciteit soms kan uitvallen.

local Hero

Ga vanavond een hapje eten aan het plein met de grote kathedraal. Op het balkon heb je een prachtig uitzicht over het verlichte plein beneden.

Dag 1: Aankomst budget reis Cuba, Havana

Als je op de luchthaven van Havana bent aangekomen, zorgen we voor een transfer. Deze transfer brengt je vanaf de luchthaven door de buitenwijken naar je casa in het levendige …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 45,- p.p.p.n. extra.

 • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 45,- p.p.p.n. extra.

 • Lekker luxe starten. Reken op ca € 125,- p.p.p.n. extra.

 • Lekker luxe starten. Reken op ca € 125,- p.p.p.n. extra.

Dag 2 - 3: Verken Havana

Een gids haalt je vandaag op en samen verken je te voet de wijken van de stad. Havana is opvallend groen: overal parkjes met standbeelden. Vedado, de oude villawijk, Miramar, de ambassadewijk, de boulevard de Malecon (de ‘’sofa’’ van Havana), het oude theater en de Plaza de Revolucion, waar je Castro bijna ‘’ziet’’ speechen, je bent écht op Cuba.

Voor je het weet zit je uit te blazen in een klein cafe, een Cuba libre voor je neus en de flarden van salsa in je oren. Toeristisch, maar wellicht toch een must is de bar van Ernest Hemmingway, Bodeguita del Media. Het leukst vonden wij het slenteren door smalle straatjes van de oude stad en op een parkbankje de Cubaanse dag voorbij te laten gaan.

local Hero

* Breid je citytour uit met een oldtimer tour om de stad te verkennen. Je gids laat je dan alle bekende en minder bekende plekken zien.

* Aan het einde van dag 2 geeft de gids van de tour je de Meet&Greet informatie. Hij neemt de reis met je door en beantwoord je vragen. Handig, zodat je goed voorbereid aan je reis begint. 

Dag 2 - 3: Verken Havana

Een gids haalt je vandaag op en samen verken je te voet de wijken van de stad. Havana is opvallend groen: overal parkjes met standbeelden. Vedado, de oude villawijk, Miramar, …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • voor het écht Cubaanse gevoel, inclusief gids ca. € 35,- p.p. extra (bij 2 personen)

 • voor het écht Cubaanse gevoel, inclusief gids ca. € 35,- p.p. extra (bij 2 personen)

Dag 4: Budget reis Cuba, van Havana naar Viñales

Vandaag pak je de vroege lijnbus naar Viñales, ca. 200 km en 4 uur rijden. Buiten Havana is er weinig verkeer, wordt het landschap snel groener en heuvelachtiger en na de provincie hoofdstad Piñar del Rio komen de platte karstbergen (mogotes) in zicht. Waar je ook kijkt zie je de tabaksplantages, dit is namelijk dé tabaksstreek van Cuba. Eén de hoogtepunten uit je budget reis Cuba.

Viñales is een klein mooi gelegen plattelandsdorp, een goed uitgangspunt om de streek te leren kennen. Bij aankomst ga je op eigen gelegenheid naar je casa particulares. Ze liggen doorgaans op loopafstand maar een taxi pakken kan natuurlijk ook.

local Hero

De bustickets worden voor je geregeld. Het is even wennen, want het gaat wat bureaucratisch en niet zo stipt. Maar je koffer wordt gratis netjes gelabeld en je komt veilig aan. Gezien de stops duurt een busreis wel langer dan dezelfde afstand per huurauto.

Dag 4: Budget reis Cuba, van Havana naar Viñales

Vandaag pak je de vroege lijnbus naar Viñales, ca. 200 km en 4 uur rijden. Buiten Havana is er weinig verkeer, wordt het landschap snel groener en heuvelachtiger en na …

︿

Dag 5 - 6: Viñales tabaksvelden en strand Cayo Levisa

Je maakt een halve dag trip in een kleine groep met lokale gids. Te voet of te paard krijg je een indruk van de streek en de verspreid liggende boerderijen. De tabak wordt vooral verbouwd tussen oktober en maart en na de pluk hangen de bladeren te drogen onder de schuine daken van de palmbladeren hutjes die je overal ziet. 

De dag erop ga je naar het strand van Cayo Levisa. Je wordt opgehaald bij je hotel en met een kleine groepje reis je per minubus en boot naar dit tropische eilandje. Kies ervoor om een strandbed te huren bij het enige hotel en geniet van alle faciliteiten. Óf loop naar het oosten van het eiland en vind je eigen privé strandje.

Dag 5 - 6: Viñales tabaksvelden en strand Cayo Levisa

Je maakt een halve dag trip in een kleine groep met lokale gids. Te voet of te paard krijg je een indruk van de streek en de verspreid liggende boerderijen. …

︿

Dag 7: Van Viñales naar Cienfuegos

Een lange reisdag van ca. 500 km. Je vertrekt al vroeg voor de rit richting Cienfuegos. Bij aankomst in Cienfuegos aan de voet van het Escambray gebergte verblijf je in een casa in het centrum dat opvalt door de 19e eeuwse gebouwen in Franse stijl.

In het voetgangersgebied heerst een gemoedelijke drukte en overal zie je paardenkoetsjes. Ga ’s avonds naar de baai net als de Cubanen die hier komen voor de zonsondergang en om wat te drinken (de mojito is hier zelfs goedkoper dan de koffie!) en te flirten natuurlijk. Cultuursnuiven? Dan mag je het Teatro Tomás Terry niet missen.

Dag 7: Van Viñales naar Cienfuegos

Een lange reisdag van ca. 500 km. Je vertrekt al vroeg voor de rit richting Cienfuegos. Bij aankomst in Cienfuegos aan de voet van het Escambray gebergte verblijf je in …

︿

Dag 8: Van Cienfuegos naar Trinidad

De lijnbus vertrekt in de middag, zodat je nog even tijd hebt om een kleurig schilderij te kopen (of ‘window shoppen’) en als beloning een ijsje in het park. 

Vandaag is het maar een klein stukje met de bus, ca. 85 km, zodat je bij aankomst in Trinidad gelijk een rondje kunt maken door het centrum van de stad met zijn gemoedelijke sfeer. Niet voor niets is Trinidad één van de highlights van je budget reis Cuba. 

Dag 8: Van Cienfuegos naar Trinidad

De lijnbus vertrekt in de middag, zodat je nog even tijd hebt om een kleurig schilderij te kopen (of ‘window shoppen’) en als beloning een ijsje in het park. 

Vandaag is …

︿

Dag 9: Budget reis Cuba, Trinidad

Trinidad ligt bijna aan de zuidkust, is gebouwd op een heuvel en door UNESCO uitgeroepen tot World Heritage Site. In het knusse centrum tref je nauwelijks oldtimers op straat, men verplaatst zich vooral te voet, ezel of met paard en wagen. Langs de smalle zanderige koloniale straatjes met kinderkopjes liggen pastelkleurige huizen, allemaal met rode daken.

De meeste bezienswaardigheden vind je rond de centrale Plaza Major. Vanaf de kerk met zijn gele klokkentoren en het klooster San Francisco heb je er een goed uitzicht op. Hoe Trinidad er uit zag in tijden van de suikerindustrie zie je in het museum. Je slaapt in een kleinschalige casa particular in het oude centrum.

local Hero

De Cubaanse bed & breakfast. Hier ideaal want in het oude centrum, waar je wilt zitten, zijn bijna geen hotels. Je kamer heeft douche/wc, airco, warmwater en elektra maar verwacht geen tv of wifi. Doorgaans woont de familie in een afgescheiden deel van het huis en krijg je een eigen sleutel. Soms maak je kennis met het gezin maar dat is niet altijd zo.

meet the locals

Dag 9: Budget reis Cuba, Trinidad

Trinidad ligt bijna aan de zuidkust, is gebouwd op een heuvel en door UNESCO uitgeroepen tot World Heritage Site. In het knusse centrum tref je nauwelijks oldtimers op straat, men …

︿

Local stories

''Hola! Mijn naam is Dunier Cuñat Pablo, maar mijn vrienden noemen me vaak Elegua. Ik woon in Trinidad, Cuba en ik werk hier als gids. Ik spreek naast Spaans ook Engels, Frans en ik probeer ook wat Nederlands te leren.

Mijn grootste passie is muziek. Ik speel veel gitaar en je kan me onder andere vaak vinden in restaurant La Ceiba. Hier deel ik graag mijn muziek met de gasten...''

Verder lezen over Elegua? Ga naar onze local stories.

Local stories

''Hola! Mijn naam is Dunier Cuñat Pablo, maar mijn vrienden noemen me vaak Elegua. Ik woon in Trinidad, Cuba en ik werk hier als gids. Ik spreek naast Spaans ook …

︿

Dag 10 - 11: Individuele rondreis Cuba, omgeving Trinidad

Eerst een kijkje achter de schermen: het echte leven op Cuba. Met je Engelssprekend gids en bici-taxi verken je de plekken waar je zelf aan voorbij gaat. Je komt langs schooltjes, een wasserij en tabaks- en keramiekfabriekjes, maakt een praatje met verkopers van suikerriet en bezoekt winkeltjes met rijst, zeep en ananas. Je gids vertelt over de gezondheidszorg, school, geld verdienen en hoe alles eerst mis gaat en dan met kunst en vliegwerk toch nog wordt.

Ga ‘s middags wandelen in de groene omgeving. Mis ’s avonds het casa de la Musica niet: overal staan mensen te praten, men maakt muziek en vaak wordt op de trappen een compleet concert gegeven. Een Cuba dat nog steeds bestaat!

Dag 10 - 11: Individuele rondreis Cuba, omgeving Trinidad

Eerst een kijkje achter de schermen: het echte leven op Cuba. Met je Engelssprekend gids en bici-taxi verken je de plekken waar je zelf aan voorbij gaat. Je komt langs …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Topes de Collantes. Reken op ca. € 49,- p.p.

 • Topes de Collantes. Reken op ca. € 49,- p.p.

 • Naar Los Pilones. Reken op ca. € 25,- p.p.

 • Naar Los Pilones. Reken op ca. € 25,- p.p.

Dag 12: Van Trinidad naar Santa Clara

Vandaag vervolg je je budget reis Cuba verder per lijnbus naar Santa Clara, een afstand van ca. 3,5 uur. Je slaapt in het centrum van de stad, niet ver van het centrale plein. Niet te missen is het stukje Cubaanse historie hier: in 1958 versloeg El Che generaal Batista en werd hier het fundament van de revolutie gelegd.

Het monument van Che Guevara, zijn mausoleum en museum (dicht op ma) met wapens, kleding en andere memorabele spullen geven je een indruk. Verder is Santa Clara een echte universiteitsstad met veel studenten en een goede, korte stop-over op weg naar Varadero.

Dag 12: Van Trinidad naar Santa Clara

Vandaag vervolg je je budget reis Cuba verder per lijnbus naar Santa Clara, een afstand van ca. 3,5 uur. Je slaapt in het centrum van de stad, niet ver van …

︿

Dag 13 - 14: Van Santa Clara naar Varadero

Avondbus naar Varadero, dé badplaats van Cuba, ca. 2,5 uur rijden. Een heel andere wereld, hier staat alles in het teken van het lange witte zandstrand en lekker ontspannen. Na een rondreis over Cuba is dat ook wel even fijn: gewoon toeristisch rondwandelen, wat shoppen op de souvenirmarkt en er is genoeg keuze aan restaurants.

Je verblijft niet ver van de boulevard in een van onze casas particulares en het strand ligt tussen de 100 en 200 meter verder. Wil je jezelf na je budget reis Cuba toch wat verwennen dan kun je er ook voor kiezen voor een groter all-inclusive hotel. Maaltijden, drankjes, strand en zwembad, alles is inbegrepen. 

Dag 13 - 14: Van Santa Clara naar Varadero

Avondbus naar Varadero, dé badplaats van Cuba, ca. 2,5 uur rijden. Een heel andere wereld, hier staat alles in het teken van het lange witte zandstrand en lekker ontspannen. Na een …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik ga voor comfort aan het einde van mijn reis. Reken op € 415,- p.p.p.n.

 • Ik ga voor comfort aan het einde van mijn reis. Reken op € 415,- p.p.p.n.

 • Dagtrip per bus en boot naar het natuurgebied. Reken op ca. CUC 45 p.p. Ter plaatse te boeken.

 • Dagtrip per bus en boot naar het natuurgebied. Reken op ca. CUC 45 p.p. Ter plaatse te boeken.

Dag 15 - 16: Vertrek budget reis Cuba, terugvlucht

Afhankelijk van de vertrektijd je vlucht, check je uit. Vlieg je terug vanaf Varadero, dan neem je zelf een taxi naar de dichtbijgelegen luchthaven.

Vlieg je vanaf Havana, dan krijg je een transfer van ca. 1,5 uur waar je aan boord gaat van je vliegtuig. Aankomst in Amsterdam in de loop van de volgende ochtend.

Dag 15 - 16: Vertrek budget reis Cuba, terugvlucht

Afhankelijk van de vertrektijd je vlucht, check je uit. Vlieg je terug vanaf Varadero, dan neem je zelf een taxi naar de dichtbijgelegen luchthaven.

Vlieg je vanaf Havana, dan krijg je …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • Ik wil nog niet naar huis. Reken op ca. € 45,- p.p.p.n.

 • Ik wil nog niet naar huis. Reken op ca. € 45,- p.p.p.n.

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Dariel

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Cuba: