reisduur:
21 dagen / 20 nachten
route:
Santiago - Puerto Natales (Torres del Paine) - Puerto Varas - Pucón - San Pedro De Atacama - Arica - Santiago
reissom:
va. € 2309,- (p.p. 2 volwassenen). Bij te boeken: vier lokale vluchten ca. € 800,-

Geen combinatie reis, maar een rondreis door alléén Chili. Geen gekke keuze, want het land doet absoluut niet onder voor zijn buurman: Chileens Patagonië en de woestijn van Atacama zijn al spectaculair genoeg. Maar wat Argentinië niet heeft: het prachtige merengebied bij Puerto Varas en de lange, typisch Chileense stranden van Arica, die uitnodigen voor een duik in de warme Pacific.

Dit is een reis waarop je naast vliegen ook veel zelf autorijdt. Een leuke manier om het vulkanen en merengebied op eigen houtje te verkennen. Dat geldt ook voor de selfdrive van Puerto Natales naar het beroemde Torres del Paine National Park, waar je een selfdrive safari maakt. Meer tijd nodig? Maak je reis op maat samen met je local Hero en boek er een of twee dagen extra bij.

Inclusief:

 • aankomsttransfer;
 • alle overnachtingen in 3 sterren hotels met ontbijt; 
 • vervoer per lokale lijnbus als omschreven; 
 • privétransfers als omschreven; 
 • 7 en 2 x 24 uur autohuur cat. C (Chevrolet Corsa of vergelijkbaar) met alle km en verzekeringen;
 • vulkaanklim inclusief gids en parkentree;
 • assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd;
 • CO2 compensatie reis.


Exclusief:

 • internationale retourvlucht;
 • 4 binnenlandse vluchten (ca. € 800,-)- overige maaltijden; 
 • korte transfers naar en van bus/trein station of luchthaven indien niet genoemd; 
 • overige extra’s autohuur; 
 • hotel upgrades of extra excursies; 
 • parkentrees.

Beste reistijd Chili

Chili is het langgerektste land van Zuid-Amerika en kent grote klimaat verschillen. De jaargetijden zijn precies tegengesteld aan die van ons: onze winter is de Chileense zomer. Maar ook dan zijn de verschillen groot: in het noorden heerst een subtropisch klimaat maar zo gauw je in de bergen komt gaat de hoogte een rol spelen. Op de bergen in het zuiden ligt eeuwige sneeuw. Hoe verder zuidelijk hoe groter de verschillen. De herfst en winter lopen van mei t/m oktober. Het is echt koud in het zuiden; het midden en noorden van het land zijn dan goed te bereizen.

De beste reistijd in Chili ligt tussen half oktober en eind april. Oktober is net voor het hoogseizoen begint, april is er net na, de prijzen zijn dan gunstig en het klimaat nog prima. November is vanwege het gunstige weer een van de populairste maanden voor een reis naar Chili, afgezien van de Chileense vakanties in januari / februari. In het noorden van het land is het deze maanden behoorlijk warm. Extreme temperaturen vind je in het uiterste noorden: in de Atacama woestijn is het overdag snel bijna 40˚C, maar na zonsondergang komt de temperatuur al snel bij het vriespunt. ’s Winters, dus van mei t/m september is Patagonië niet te bereizen, veel wegen en hotels zijn dan ook dicht. 

Visum & paspoort

Voor reizen naar Chili is geen visum nodig. Bij aankomst in Chili krijg je een stempel in je paspoort en een toeristenkaart die recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet bij vertrek uit Chili nog tenminste 6 maanden geldig zijn en je moet een geldig retourticket hebben.

Vaccinaties & gezondheid in Chili

Voor Chili zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Maak je op weg naar Chili een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan is bij binnenkomst in Chili een vaccinatie stempel verplicht.

Tijdsverschil

In Chili is het gedurende onze zomertijd 5 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 4 uur vroeger.

Veiligheid in Chili

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Chili en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Laat verder papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Kleding & gewoontes

Op een rondreis door Chili reis je op verschillende hoogten en door diverse klimaatzones. Zorg dus voor gelaagde kleding, zowel zomer- als winter. In het noorden van Chili ligt de temperatuur tussen de 15-30˚C, in het zuiden is dat van 15 tot aan het vriespunt en staat er vaak een ijskoude wind. Een goede winddichte fleece, muts en handschoenen zijn een must. Een dunne trui komt van pas bij loeiende airco. Ook een goede bescherming tegen de felle zon is tijdens je Chili rondreis echt nodig: zonder zonnebril en zonnecrème kun je niet. Goed ingelopen schoenen zijn een must, zeker in de natuurparken. In Chili is kleding belangrijk, men wil er graag goed uitzien. Schone, hele en nette kleding dus. Bezoek je een kerk, draag dan een lange broek/jurk om je schouders en knieën te bedekken. 

Geld & pinnen in Chili 

In Chili betaal je met de Peso (CLP). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. In de steden en op de luchthavens kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het maximum bedrag dat je in Chili kunt pinnen is ca. 300.000 Peso per dag. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen van Chili zijn vaak geen pinautomaten en ook in Torres de Paine en Chalten ontbreken ze geheel.

In grotere hotels, winkels en restaurants in Chili worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg cash bij je te hebben tijdens je Chili rondreis. Kleingeld is handig in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. Cash US$ zijn makkelijker te wisselen dan cash euro’s. 

Fooien & entrees 

Chauffeurs en lokale gidsen verwachten in Chili enkele US$ per dag. Ook in restaurants bars enz. doet een kleine fooi goed. De salarissen liggen in Chili doorgaans vrij laag, dus ga hier wat makkelijk mee om. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. In Nationale parken moet vaak entree worden betaald. Als dit bij je geboekte excursie is inbegrepen wordt het specifiek vermeld.

Elektriciteit

De stopcontacten in Chili werken op 220 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn het stopcontakten met 3 poten. Straten op het platteland van Chili zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is handig.

Getting around 

Chili is zeer uitgestrekt dus als je geen 3 maanden de tijd hebt, moet je keuzes maken. Zeker als je van plan bent Chili te combineren met een rondreis door Argentinië. Uiteraard speelt ook het budget voor je Chili rondreis een rol, rondreizen door het zuidelijkste stukje Zuid-Amerika is al snel prijzig. Verder zal je, tenzij je echt een budgetreis boekt, vaak gebruik maken van binnenlandse vluchten. Deze zijn niet inbegrepen bij de rondreizen en komen er dus nog bij. Reken per vlucht op ca. € 200,- p.p. Een gemiddelde vlucht duurt al snel 3-5 uur, onderschat het niet en zorg voor rust op zijn tijd. Rondreizen zijn wel te verlengen, maar vaak nauwelijks te verkorten.

Kijk voor een populaire Chili route bij de meest geboekte toer. Tussen half juli en half december reis je na Santiago vaak door het merengebied rond Puerto Montt. Daarna vlieg je door naar Punta Arenas en vervolgens naar het noorden. Veel reizigers combineren Chili met Argentinië. Binnenlandse vluchten in Chili en Argentinië veranderen nogal eens van tijden en dagen, zodat enige flexibiliteit nodig is. Zie ook vluchtinformatie Chili.

Zelf boeken 

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op:
-vliegwinkel.nl  
-vliegtickets.nl 
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

Tip: deze vliegsites bieden geen standaard CO2 compensatie. Je kunt dat zelf doen, bijvoorbeeld via Carbonkiller.org. Met jouw bijdrage halen zij CO2 rechten uit de markt. Boek je via het Amerikaanse FlyGRN, dan is CO2 compensatie inclusief.

Let hierbij op het volgende: 
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 
* wil je terug vanaf Buenos Aires of Iguaçu of Rio de Janeiro etc., kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’ Je vliegt naar Je vliegt doorgaans eerst naar Santiago. Terug vanaf een andere luchthaven kan ook en kost meestal iets meer dan een gewoon retour.

Je vliegt naar

Wil je Chili combineren met Argentinië, dan vlieg je bijvoorbeeld heen naar Santiago de Chili en terug vanaf Buenos Aires of andersom. Dit kan met luchtvaartmaatschappijen als Iberia, Air France en Lufthansa. Iberia vliegt daarbij ook nog terug vanaf Lima, Rio de Janeiro of Sao Paulo. Vanaf 2017 vliegt British Airways 4x per week vanaf London Heathrow direct naar Santiago. 

Kosten 

Reken voor een intercontinentale retourvlucht naar Santiago al snel op € 1000,-. In het laagseizoen kun je nog wel eens voor € 800,- of minder weg, maar in drukke tijden moet je rekenen op ca. € 1000, tot € 1200,-. Let erop dat er bij het geboekte landgedeelte, tenzij je gebruik maakt van lijnbussen, nog binnenlandse vluchten bijkomen, al snel gemiddeld ca. € 200,- per vlucht.

Tijden

* Na je lange vlucht kom je doorgaans aan het eind van de dag aan in Santiago of aan het begin van de volgende dag aan. De terugvlucht is altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dag planning. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Binnenlandse vluchten

Het is aan te raden je binnenlandse vluchten, ook die tussen Chili en Argentinië of v.v. tevoren te laten boeken door je Local Hero, al of niet gebruik makend van een Airpass. Soms is het boeken van lokale vluchten trouwens goedkoper dan met een Airpass. Omdat je doorgaans enkele maanden van tevoren boekt, hebben lokale maatschappijen de vervelende gewoonte om prijzen, vluchtschema’s en tijden veelvuldig te veranderen, soms nog last minute. Dit betekent dat elke keer ook je route gecheckt en evt. aangepast moet worden. Uiteraard betekent dit extra werk, ook voor je local Hero die dan over je vluchtgegevens moet beschikken. Een eventuele kleine besparing door alles zelf te boeken weegt niet op tegen de moeite en risico’s bij vluchtwijzigingen, zo is de ervaring.

Tips

*Boek je intercontinentale vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandagavond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt na enkele bezoeken verder omhoog gaat.
*Let op speciale actieperiodes, bv. KLM Wereld Deal Weken.

reisduur:
21 dagen / 20 nachten
route:
Santiago - Puerto Natales (Torres del Paine) - Puerto Varas - Pucón - San Pedro De Atacama - Arica - Santiago
reissom:
va. € 2309,- (p.p. 2 volwassenen). Bij te boeken: vier lokale vluchten ca. € 800,-
Geen combinatie reis, maar een rondreis door alléén Chili. Geen gekke keuze, want het land doet absoluut niet onder voor …
︿

Inclusief:

 • aankomsttransfer;
 • alle overnachtingen in 3 sterren hotels met ontbijt; 
 • vervoer per lokale lijnbus als omschreven; 
 • privétransfers als omschreven; 
 • 7 en 2 x 24 uur autohuur cat. C (Chevrolet Corsa of vergelijkbaar) met alle km en verzekeringen;
 • vulkaanklim inclusief gids en parkentree;
 • assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd;
 • CO2 compensatie reis.


Exclusief:

 • internationale retourvlucht;
 • 4 binnenlandse vluchten (ca. € 800,-)- overige maaltijden; 
 • korte transfers naar en van bus/trein station of luchthaven indien niet genoemd; 
 • overige extra’s autohuur; 
 • hotel upgrades of extra excursies; 
 • parkentrees.

Beste reistijd ChiliChili is het langgerektste land van Zuid-Amerika en kent grote klimaat verschillen. De jaargetijden zijn precies tegengesteld aan …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 3: Aankomst Chili, verblijf Santiago

Na een lange vlucht kom je aan in hoofdstad Santiago. Per privé transfer naar je kleinschalige hotel in het centrum. De rest van de middag heb je tijd om te acclimatiseren. ’s Avonds naar de kleurige wijk Bellavista voor gezellige restaurants, bars en je eerste Chileense wijntje.

De komende twee dagen heb je tijd om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken. Slenter door de winkelstraten, over koloniale pleinen en door stadsparken als Cerro Santa Lucia. Of maak een klim naar de top van San Christóbal met het enorme Maria beeld en uitzicht over de stad. Wij huurden een middag een fiets en trapten door de groene omgeving met de bergen van de Andes op de achtergrond.

local Hero

Alternatieve start: de groene wijnvallei van Maipo Valley tussen de witte Andestoppen op ca. 1,5 uur rijden van Santiago. Overnacht in een lokale bodega met zwembad midden tussen de wijngaarden. Maak een fietstocht en ga de Chileense wijnen proeven.

meet the locals

Dag 1 - 3: Aankomst Chili, verblijf Santiago

Na een lange vlucht kom je aan in hoofdstad Santiago. Per privé transfer naar je kleinschalige hotel in het centrum. De rest van de middag heb je tijd om te …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • In plaats van Santiago naar de Maipo Valley. Vraag je local Hero naar de mogelijkheden.

 • In plaats van Santiago naar de Maipo Valley. Vraag je local Hero naar de mogelijkheden.

Dag 4: Vlucht naar Punta Arenas, verblijf Puerto Natales, huurauto

Vanochtend transfer naar de luchthaven van Santiago voor je vlucht naar Punta Arenas aan de Straat van Magellan. Langs één van de drukste en gevaarlijkste scheepvaartroutes, nu je toegangspoort voor Chileens Patagonië.

In Puerto Arenas staat op het vliegveld je huurauto voor je klaar. Vandaar rijd je in een kleine 3 uur naar Puerto Natales. Een gemoedelijk dorpje aan zee met gezellige restaurants, een marktplein en een paar winkeltjes. Neem plaats in het dorpscafé en praat met andere reizigers over hun trekking door Torres del Paine en droom vast weg bij morgen.

Dag 4: Vlucht naar Punta Arenas, verblijf Puerto Natales, huurauto

Vanochtend transfer naar de luchthaven van Santiago voor je vlucht naar Punta Arenas aan de Straat van Magellan. Langs één van de drukste en gevaarlijkste scheepvaartroutes, nu je toegangspoort voor …

︿

Dag 5 - 6: Van Puerto Natales naar Torres de Paine, verblijf en trekking

Vandaag rijd je naar je refugio gelegen in Torres de Paine: door UNESCO in 1978 uitgeroepen tot World Heritage Park en een van de meest ongerepte plekken op onze planeet. Meren, rivieren, watervallen, bossen en gletsjers vormen het decor voor een ongeëvenaarde variëteit aan wildlife.

Je ziet condors, puma’s en een scala aan inheemse dieren als de mata barosso, de calafate, coiron en capachitos. In het park zijn er verschillende trekkingen die je kunt maken. Ook kun je met je auto verschillende routes afleggen. Te kort en wil je meer zien? Boek dan extra dag bij.

Dag 5 - 6: Van Puerto Natales naar Torres de Paine, verblijf en trekking

Vandaag rijd je naar je refugio gelegen in Torres de Paine: door UNESCO in 1978 uitgeroepen tot World Heritage Park en een van de meest ongerepte plekken op onze planeet. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • vraag je local Hero.

 • vraag je local Hero.

Dag 7: Vlucht naar Puerto Montt, verblijf Puerto Varas

Van Torres del Paine rijd je terug naar Puerto Arenas, waar je in het vliegtuig stapt naar Puerto Montt. Hier staat je nieuwe huurauto voor je klaar, waarmee je in ca. 30 min. naar Puerto Varas rijdt.

Je bent in het merengebied van Chili: dichte bossen, enorme meren, bergpieken en vulkanen. Een minder bezocht gebied, maar zeker net zo mooi als Patagonië. En hoewel je een goede routebeschrijving meekrijgt, kun je in je eigen tempo rijden en ben je flexibel om onderweg te stoppen waar je wilt. Zorg er alleen voor dat je voor het donker aankomt bij je knusse hotel in Puerto Varas.

Dag 7: Vlucht naar Puerto Montt, verblijf Puerto Varas

Van Torres del Paine rijd je terug naar Puerto Arenas, waar je in het vliegtuig stapt naar Puerto Montt. Hier staat je nieuwe huurauto voor je klaar, waarmee je in …

︿

Dag 8 - 10: Selfdrive Puerto Varas, verblijf

Vandaag start je selfdrive door het merengebied. Na ca. 4 uur rijden over wegen omringd met bossen, meren en bergen kom je aan bij de veerpont naar Isla Chiloe. Je slaapt vannacht in een kleine B&B op dit één na grootste eiland van Chili met kleurrijke huizen op palen, strand en dichtbegroeide bossen.

De volgende dag vervolg je je route terug naar het vaste land en rijd je terug naar Puerto Varas. Hier heb je de middag en dag erop om de omgeving verder te verkennen: hike naar de Petrohué waterval, bezoek het gemoedelijke dorpje Ensenada of Vicente Rosales National Park, het oudste park van Chili met natuurlijke hotsprings.

local Hero

Op een boottrip tussen september en april kun je hier Humboldt en Magelhaense pinguïns tegenkomen. Proef ook de curanto: vis of vlees, onder hete stenen gestoomd in rabarberbladeren.

Dag 8 - 10: Selfdrive Puerto Varas, verblijf

Vandaag start je selfdrive door het merengebied. Na ca. 4 uur rijden over wegen omringd met bossen, meren en bergen kom je aan bij de veerpont naar Isla Chiloe. Je …

︿

Dag 11 - 12: Naar Pucón, verblijf

Na het ontbijt stap je opnieuw in de auto en vervolg je je reis door het merengebied. Na een mooie rit van ca. 4 uur met vizier op de actieve Villarrica vulkaan kom je aan in het toeristische maar gezellige Pucón. Wandel ’s middags naar het meer met uitzicht op de besneeuwde top van Villarica of neem plaats bij de sfeervolle cafés en restaurants in het dorp.

De volgende dag heb tijd om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Vanaf het dorp starten afwisselende natuurwandelingen. Maar je kunt ook de Villarica vulkaan van dichtbij bekijken. Na een steile klim van 4 uur bereik je de top voor een panoramisch uitzicht over dit vulkanische gebied. 

Dag 11 - 12: Naar Pucón, verblijf

Na het ontbijt stap je opnieuw in de auto en vervolg je je reis door het merengebied. Na een mooie rit van ca. 4 uur met vizier op de actieve …

︿

Dag 13 - 14: Vlucht naar San Pedro De Atacama, verblijf

In de ochtend ga je vanaf je hotel in Pucón naar Temoco airport voor je vlucht naar San Pedro De Atacama. Een stad met terracotta huizen, ongeplaveide straten en restaurants. Maar je komt hier natuurlijk voor de bijzondere natuur van zoutvlaktes en ruige rotsformaties die bijna buitenaards aan doen door gebrek aan regen en de eeuwig blauwe lucht.

Wij maakten een excursie naar de Maanvallei: de zonsondergang is spectaculair net als de opkomst van de maan. Het unieke landschap, de zoutkorst, de bergen eromheen, het is met recht een highlight van je Chili rondreis. Langer genieten? Boek een extra nacht en ga naar het geothermische Tatio: geisers, zwemmen in warme bronnen en een cactus vallei.

Dag 13 - 14: Vlucht naar San Pedro De Atacama, verblijf

In de ochtend ga je vanaf je hotel in Pucón naar Temoco airport voor je vlucht naar San Pedro De Atacama. Een stad met terracotta huizen, ongeplaveide straten en restaurants. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • met gids en ontbijt reken op ca. € 110,- p.p.

 • met gids en ontbijt reken op ca. € 110,- p.p.

 • Reken op ca. 50 p.p.

 • Reken op ca. 50 p.p.

Dag 15 - 18: Naar Arica, strandverblijf

Na het ontbijt naar het busstation voor je busrit naar Arica, een populaire stad aan de Stille oceaan. Het is de droogste plek op aarde: het regent er zelden en als de ochtendmist uit zee is opgetrokken doet het zijn bijnaam, stad van de eeuwige lente, eer aan. Een soort Zandvoort maar dan warmer.

De stad heeft 20 kilometer zandstrand en een gezellige boulevard. Wil je surfen, dan zit je hier goed: bij El Gringo zijn de golven perfect, zelfs voor de meest verwende professional. Na je stranddag trek gekregen? Er is genoeg keuze aan visrestaurants of typisch Chileens ‘fastfood’ van parrilladas met vis of vlees. Daarna met een volle buik nog een afzakkertje, want ook het nightlife is hier niet mis.

Dag 15 - 18: Naar Arica, strandverblijf

Na het ontbijt naar het busstation voor je busrit naar Arica, een populaire stad aan de Stille oceaan. Het is de droogste plek op aarde: het regent er zelden en …

︿

Dag 19 - 21: Vlucht Santiago, verblijf en terugvlucht Amsterdam

Vanuit Arica vlieg je weer zuidwaarts, terug naar Santiago. Hier heb je nog een laatste dag om afscheid te nemen van het Chileense leven. Slenter over de brede boulevards, omzoomd door koloniale paleizen en regeringsgebouwen. Of scoor nog een laatste souvenir in de winkelstraten.

De dag erop stap ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Santiago. Doorgaans vlieg je in de ochtend en kom je de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam.

Dag 19 - 21: Vlucht Santiago, verblijf en terugvlucht Amsterdam

Vanuit Arica vlieg je weer zuidwaarts, terug naar Santiago. Hier heb je nog een laatste dag om afscheid te nemen van het Chileense leven. Slenter over de brede boulevards, omzoomd …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Mery

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Chili: