reisduur:
21 dagen / 20 nachten
route:
Santiago - Punto Arenas - Puerto Natales - Puerto Montt - Chiloe - Puyehue - Pucon - San Pedro de Atacama - Arica - Santiago
reissom:
va. € 2339,- (p.p. 2 volwassenen) Bij te boeken: vier lokale vluchten ca. € 800,-

Geen combinatie reis maar alléén een rondreis Chili. Geen gekke keuze want het land doet absoluut niet onder voor zijn buurman. Chileens Patagonië en de woestijn van Atacama zijn al spectaculair genoeg. Maar wat Argentinië niet heeft: het prachtige meren gebied bij Porto Varas en de lange, typisch Chileense stranden van Arica, die uitnodigen voor een duik in de warme Pacific.

Dit is een Chili reis waar je naast vliegen ook veel zelf autorijdt: de beste manier om het vulkanen en merengebied van Chili op eigen houtje te verkennen. Dat geldt ook voor de selfdrive van Puerto Natales naar het beroemde Torres de Paine National Park, waar je een selfdrive safari maakt. En heb je meer tijd nodig dan boek je er gewoon een of twee dagen extra bij.

Inclusief:

 • aankomsttransfer;
 • alle overnachtingen in 3 sterren hotels met ontbijt; 
 • vervoer per lokale lijnbus als omschreven; 
 • privétransfers als omschreven; 
 • 7 en 2 x 24 uur autohuur cat. C (Chevrolet Corsa of vergelijkbaar) met alle km en verzekeringen;
 • vulkaanklim inclusief gids en parkentree;
 • assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd;
 • CO2 compensatie reis.


Exclusief:

 • internationale retourvlucht;
 • 4 binnenlandse vluchten (ca. € 800,-)- overige maaltijden; 
 • korte transfers naar en van bus/trein station of luchthaven indien niet genoemd; 
 • overige extra’s autohuur; 
 • hotel upgrades of extra excursies; 
 • parkentrees.

Beste reistijd Chili

Chili is het langgerektste land van Zuid-Amerika en kent grote klimaat verschillen. De jaargetijden zijn precies tegengesteld aan die van ons: onze winter is de Chileense zomer. Maar ook dan zijn de verschillen groot: in het noorden heerst een subtropisch klimaat maar zo gauw je in de bergen komt gaat de hoogte een rol spelen. Op de bergen in het zuiden ligt eeuwige sneeuw. Hoe verder zuidelijk hoe groter de verschillen. De herfst en winter lopen van mei t/m oktober. Het is echt koud in het zuiden; het midden en noorden van het land zijn dan goed te bereizen.

De beste reistijd in Chili ligt tussen half oktober en eind april. Oktober is net voor het hoogseizoen begint, april is er net na, de prijzen zijn dan gunstig en het klimaat nog prima. November is vanwege het gunstige weer een van de populairste maanden voor een reis naar Chili, afgezien van de Chileense vakanties in januari / februari. In het noorden van het land is het deze maanden behoorlijk warm. Extreme temperaturen vind je in het uiterste noorden: in de Atacama woestijn is het overdag snel bijna 40˚C, maar na zonsondergang komt de temperatuur al snel bij het vriespunt. ’s Winters, dus van mei t/m september is Patagonië niet te bereizen, veel wegen en hotels zijn dan ook dicht. 

Visum & paspoort

Voor reizen naar Chili is geen visum nodig. Bij aankomst in Chili krijg je een stempel in je paspoort en een toeristenkaart die recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet bij vertrek uit Chili nog tenminste 6 maanden geldig zijn en je moet een geldig retourticket hebben.

Vaccinaties & gezondheid in Chili

Voor Chili zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Maak je op weg naar Chili een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan is bij binnenkomst in Chili een vaccinatie stempel verplicht.

Tijdsverschil

In Chili is het gedurende onze zomertijd 5 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 4 uur vroeger.

Veiligheid in Chili

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Chili en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Laat verder papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Kleding & gewoontes

Op een rondreis door Chili reis je op verschillende hoogten en door diverse klimaatzones. Zorg dus voor gelaagde kleding, zowel zomer- als winter. In het noorden van Chili ligt de temperatuur tussen de 15-30˚C, in het zuiden is dat van 15 tot aan het vriespunt en staat er vaak een ijskoude wind. Een goede winddichte fleece, muts en handschoenen zijn een must. Een dunne trui komt van pas bij loeiende airco. Ook een goede bescherming tegen de felle zon is tijdens je Chili rondreis echt nodig: zonder zonnebril en zonnecrème kun je niet. Goed ingelopen schoenen zijn een must, zeker in de natuurparken. In Chili is kleding belangrijk, men wil er graag goed uitzien. Schone, hele en nette kleding dus. Bezoek je een kerk, draag dan een lange broek/jurk om je schouders en knieën te bedekken. 

Geld & pinnen in Chili 

In Chili betaal je met de Peso (CLP). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. In de steden en op de luchthavens kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het maximum bedrag dat je in Chili kunt pinnen is ca. 3000 Peso per dag. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen van Chili zijn vaak geen pinautomaten en ook in Torres de Paine en Chalten ontbreken ze geheel.

In grotere hotels, winkels en restaurants in Chili worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg cash bij je te hebben tijdens je Chili rondreis. Kleingeld is handig in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. Cash US$ zijn makkelijker te wisselen dan cash euro’s. 

Fooien & entrees 

Chauffeurs en lokale gidsen verwachten in Chili enkele US$ per dag. Ook in restaurants bars enz. doet een kleine fooi goed. De salarissen liggen in Chili doorgaans vrij laag, dus ga hier wat makkelijk mee om. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. In Nationale parken moet vaak entree worden betaald. Als dit bij je geboekte excursie is inbegrepen wordt het specifiek vermeld.

Elektriciteit

De stopcontacten in Chili werken op 220 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn het stopcontakten met 3 poten. Straten op het platteland van Chili zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is handig.

Getting around 

Chili is zeer uitgestrekt dus als je geen 3 maanden de tijd hebt, moet je keuzes maken. Zeker als je van plan bent Chili te combineren met een rondreis door Argentinië. Uiteraard speelt ook het budget voor je Chili rondreis een rol, rondreizen door het zuidelijkste stukje Zuid-Amerika is al snel prijzig. Verder zal je, tenzij je echt een budgetreis boekt, vaak gebruik maken van binnenlandse vluchten. Deze zijn niet inbegrepen bij de rondreizen en komen er dus nog bij. Reken per vlucht op ca. € 200,- p.p. Een gemiddelde vlucht duurt al snel 3-5 uur, onderschat het niet en zorg voor rust op zijn tijd. Rondreizen zijn wel te verlengen, maar vaak nauwelijks te verkorten.

Kijk voor een populaire Chili route bij de meest geboekte toer. Tussen half juli en half december reis je na Santiago vaak door het merengebied rond Puerto Montt. Daarna vlieg je door naar Punta Arenas en vervolgens naar het noorden. Veel reizigers combineren Chili met Argentinië. Binnenlandse vluchten in Chili en Argentinië veranderen nogal eens van tijden en dagen, zodat enige flexibiliteit nodig is. Zie ook vluchtinformatie Chili.

Zelf boeken 

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op:
-vliegwinkel.nl  
-vliegtickets.nl 
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

Let hierbij op het volgende: 
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 
* wil je terug vanaf Buenos Aires of Iguaçu of Rio de Janeiro etc., kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’ Je vliegt naar Je vliegt doorgaans eerst naar Santiago. Terug vanaf een andere luchthaven kan ook en kost meestal iets meer dan een gewoon retour.

Je vliegt naar

Wil je Chili combineren met Argentinië, dan vlieg je bijvoorbeeld heen naar Santiago de Chili en terug vanaf Buenos Aires of andersom. Dit kan met luchtvaartmaatschappijen als Iberia, Air France en Lufthansa. Iberia vliegt daarbij ook nog terug vanaf Lima, Rio de Janeiro of Sao Paulo. Vanaf 2017 vliegt British Airways 4x per week vanaf London Heathrow direct naar Santiago. 

Kosten 

Reken voor een intercontinentale retourvlucht naar Santiago al snel op € 1000,-. In het laagseizoen kun je nog wel eens voor € 800,- of minder weg, maar in drukke tijden moet je rekenen op ca. € 1000, tot € 1200,-. Let erop dat er bij het geboekte landgedeelte, tenzij je gebruik maakt van lijnbussen, nog binnenlandse vluchten bijkomen, al snel gemiddeld ca. € 200,- per vlucht.

Tijden

* Na je lange vlucht kom je doorgaans aan het eind van de dag aan in Santiago of aan het begin van de volgende dag aan. De terugvlucht is altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dag planning. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Binnenlandse vluchten

Het is aan te raden je binnenlandse vluchten, ook die tussen Chili en Argentinië of v.v. tevoren te laten boeken door je Local Hero, al of niet gebruik makend van een Airpass. Soms is het boeken van lokale vluchten trouwens goedkoper dan met een Airpass. Omdat je doorgaans enkele maanden van tevoren boekt, hebben lokale maatschappijen de vervelende gewoonte om prijzen, vluchtschema’s en tijden veelvuldig te veranderen, soms nog last minute. Dit betekent dat elke keer ook je route gecheckt en evt. aangepast moet worden. Uiteraard betekent dit extra werk, ook voor je local Hero die dan over je vluchtgegevens moet beschikken. Een eventuele kleine besparing door alles zelf te boeken weegt niet op tegen de moeite en risico’s bij vluchtwijzigingen, zo is de ervaring.

Tips

*Boek je intercontinentale vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandagavond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt na enkele bezoeken verder omhoog gaat.
*Let op speciale actieperiodes, bv. KLM Wereld Deal Weken.

reisduur:
21 dagen / 20 nachten
route:
Santiago - Punto Arenas - Puerto Natales - Puerto Montt - Chiloe - Puyehue - Pucon - San Pedro de Atacama - Arica - Santiago
reissom:
va. € 2339,- (p.p. 2 volwassenen) Bij te boeken: vier lokale vluchten ca. € 800,-
Geen combinatie reis maar alléén een rondreis Chili. Geen gekke keuze want het land doet absoluut niet onder voor zijn …
︿

Inclusief:

 • aankomsttransfer;
 • alle overnachtingen in 3 sterren hotels met ontbijt; 
 • vervoer per lokale lijnbus als omschreven; 
 • privétransfers als omschreven; 
 • 7 en 2 x 24 uur autohuur cat. C (Chevrolet Corsa of vergelijkbaar) met alle km en verzekeringen;
 • vulkaanklim inclusief gids en parkentree;
 • assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd;
 • CO2 compensatie reis.


Exclusief:

 • internationale retourvlucht;
 • 4 binnenlandse vluchten (ca. € 800,-)- overige maaltijden; 
 • korte transfers naar en van bus/trein station of luchthaven indien niet genoemd; 
 • overige extra’s autohuur; 
 • hotel upgrades of extra excursies; 
 • parkentrees.

Beste reistijd ChiliChili is het langgerektste land van Zuid-Amerika en kent grote klimaat verschillen. De jaargetijden zijn precies tegengesteld aan …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 3: Aankomst Chili, verblijf Maipo Valley

Santiago, daar kom je aan als je op Chili vliegt. Maar veel reizigers zijn toch ietwat teleurgesteld: natuurlijk, de koloniale pleinen en winkelstraten hebben sfeer. De parken Cerro Santa Lucia en San Christóbal zijn de moeite waard. Gezellige bars en restaurantjes tref je in de kleurige wijk Bellavista, maar de stad is druk en er hangt vaak smog.

Hoe leuk is het dan om comfortabel te beginnen in een groene wijnvallei tussen de witte Andestoppen? Maipo Valley ligt net buiten de stad, op ca. 1,5 uur rijden. Na je lange vlucht de ideale plek om even bij te komen en te wennen aan het tijdsverschil. Je overnacht midden in de wijngaarden. Met een gratis fiets kun je op eigen gelegenheid gaan wijnproeven bij de verschillende bodega's. 

local Hero

Ha, misschien ben ik teveel fan van het wijngebied hier. Wil je toch liever in Santiago zelf slapen? Natuurlijk regel ik dan een gunstig gelegen hotel voor je.

meet the locals

Dag 1 - 3:: Aankomst Chili, verblijf Maipo Valley

Santiago, daar kom je aan als je op Chili vliegt. Maar veel reizigers zijn toch ietwat teleurgesteld: natuurlijk, de koloniale pleinen en winkelstraten hebben sfeer. De parken Cerro Santa Lucia …

︿

Dag 4: vlucht Punta Arenas, bus Puerto Natales

Vanochtend transfer van Maipo Valley naar de luchthaven van Santiago en vlucht naar Punta Arenas aan de Straat van Magellan en lang een van de drukste en gevaarlijkste scheepvaartroutes. Vandaar reis je naar het busstation voor de busreis (ca. 3 uur) naar Puerto Natales, aan zee en de Ultima Esperanza fjord. Midden tussen bergen is het plaatsje hét vertrekpunt voor een bezoek aan het Torres de Paine National Park en Chileens Patagonië.

Dag 4:: vlucht Punta Arenas, bus Puerto Natales

Vanochtend transfer van Maipo Valley naar de luchthaven van Santiago en vlucht naar Punta Arenas aan de Straat van Magellan en lang een van de drukste en gevaarlijkste scheepvaartroutes. Vandaar …

︿

Dag 5 - 6: Puerto Natales – Torres de Paine - Puerto Natales

Na je ontbijt haal je je auto op bij het verhuurstation en rijdt het Torres de Paine park binnen.Torres de Paine, door UNESCO in 1978 uitgeroepen tot World Heritage Park, is een van de meest ongerepte plekken op onze planeet. Meren, rivieren, watervallen, bossen en gletsjers vormen het decor voor een ongeëvenaarde variëteit aan wildlife.

Je ziet condors, puma’s en een scala aan inheemse dieren als de mata barosso, de calafate, coiron en capachitos. Handig is een wildlife gidsje of tevoren Wikipedia uitpluizen. Zo weet je wat je voor je lens krijgt. Je overnacht in een refugio midden in het park. Te kort en wil je te voet een dagtrekking maken? Boek dan extra dag bij.

Dag 5 - 6:: Puerto Natales – Torres de Paine - Puerto Natales

Na je ontbijt haal je je auto op bij het verhuurstation en rijdt het Torres de Paine park binnen.Torres de Paine, door UNESCO in 1978 uitgeroepen tot World Heritage Park, …

︿

Dag 7: Punta Arenas - Puerto Montt

Je vliegt naar Puerto Montt, een havenstad aan de Reloncaví zee-inham is het centrum van de zalmvisserij en het cruisetoerisme. Van hier vertrekken de boten naar de spectaculaire fjorden van Aysén en Magellaen. Zie ook bij de top 5, de cruise met de Skorpios. Van Puerto Montt rijd je per huurauto door het langgerekte Chili van Puerto Montt naar Pucon en Temuco.

Het landschap is spectaculair: dichte bossen, enorme meren, bergpieken en vulkanen: een gebied minder bezocht maar zeker zo mooi als Patagonië. En hoewel je een goede routebeschrijving meekrijgt, kun je in je eigen tempo rijden en stoppen waar je wilt.

Dag 7:: Punta Arenas - Puerto Montt

Je vliegt naar Puerto Montt, een havenstad aan de Reloncaví zee-inham is het centrum van de zalmvisserij en het cruisetoerisme. Van hier vertrekken de boten naar de spectaculaire fjorden van …

︿

Dag 8: Puerto Montt - Ancud / Chiloé

Vanuit Puerto Montt rijdt je eerst naar Ancud en Chiloé, een beetje Scandinavië in Chili. De archipel bestaat uit zo’n 30 eilandjes met glooiende heuvels en fel gekleurde houten huizen, de zgn. palfitos. Je ziet ze ook in Castro, de hoofdstad op het eiland Chiloé zelf.

Ook overal zie je de opvallende kerkjes. Er zijn er zo’n 150, beschermd op de wereld erfgoedlijst van UNESCO, zoals de bontgekleurde San Francisco kerk. Ben je er op zondag ochtend, sla dan de plaatselijke markt in Dalcahue niet over.

local Hero

Op een boottrip tussen september en april kun je hier Humboldt en Magelhaense pinguïns tegenkomen. Proef ook de curanto: vis of vlees, onder hete stenen gestoomd in rabarberbladeren.

Dag 8:: Puerto Montt - Ancud / Chiloé

Vanuit Puerto Montt rijdt je eerst naar Ancud en Chiloé, een beetje Scandinavië in Chili. De archipel bestaat uit zo’n 30 eilandjes met glooiende heuvels en fel gekleurde houten huizen, …

︿

Dag 9 - 10: Naar Puyehue, trekking

Vandaag een route van ca. 6 uur langs het Calafquen meer. Via Panguipullli rijdt je de bergen in naar Puyehue en het gelijknamige National Park: 100.000 hectare natuur waar je rivieren, watervallen en park trails verkent en gaat dobberen in de warme bronnen. Gewend aan ons kleine landje overvalt je een enorm gevoel van ruimte en vrijheid.

local Hero

Mocht de Pucon beklimming teveel zijn, dan kun je kiezen voor een halve dag wandeling over de flanken van de vulkaan. Je loopt door een maanlandschap vol kraters en kunt ’s middags winkelen en naar het donkere vulkaanstrand aan het meer.

Dag 9 - 10:: Naar Puyehue, trekking

Vandaag een route van ca. 6 uur langs het Calafquen meer. Via Panguipullli rijdt je de bergen in naar Puyehue en het gelijknamige National Park: 100.000 hectare natuur waar je …

︿

Dag 11 - 12: Naar Pucon, vulkaan klim

Eerst een dagrit naar Pucon, een gezellig toeristisch plaatsje en uitgangspunt voor afwisselende natuurwandelingen. Maar er is meer: van hieruit kun je een vulkaan beklimmen, een avontuur waar je mee thuis kunt komen! Het betreft de Villarica, een nog actieve vulkaan die je de dag erop in totaal in ca. 8-9 uur (retour) beklimt.

Je getrainde gids leidt je langs de route naar de top. Je beloning: een waanzinnig uitzicht over het hele meren district. Zit het weer mee, dan is de klim door ieder te doen, de route is niet steil en je gidsen ervaren. Het uitzicht vanaf de top onvergetelijk en letterlijk een hoogtepunt, al was de klim best vermoeiend. Uitrusting, entree en (extra) verzekering zijn inbegrepen.

Dag 11 - 12:: Naar Pucon, vulkaan klim

Eerst een dagrit naar Pucon, een gezellig toeristisch plaatsje en uitgangspunt voor afwisselende natuurwandelingen. Maar er is meer: van hieruit kun je een vulkaan beklimmen, een avontuur waar je mee …

︿

Dag 13: Naar Temuco, vlucht San Pedro de Atacama

Het is nog ca. 1,5 uur naar de luchthaven van Temuco, vanwaar je via Santiago naar Calama vliegt in het uiterste noorden. Het is dan nog ca. 2,5 uur rijden naar San Pedro de Atacama, een sfeervolle plaats met huizen van adobe (soort klei), zonder verharde wegen en met 1200 wat wereldvreemde locals. Buiten de plaats begint de ‘Salar de Atacama’, een enorm zoutmeer met een bijna 6000 meter hoge vulkaan.

Dag 13:: Naar Temuco, vlucht San Pedro de Atacama

Het is nog ca. 1,5 uur naar de luchthaven van Temuco, vanwaar je via Santiago naar Calama vliegt in het uiterste noorden. Het is dan nog ca. 2,5 uur rijden …

︿

Dag 14: Rondreis Chili, verblijf San Pedro de Atacama

Vergeet de Sahara en vergeet de Kalahari woestijn. Vergeet hoe het leven op aarde eruit ziet. Want dat is precies wat je hier vindt: zoutvlaktes, ruige rotsformaties en een buitenaards maanlandschap waar astronauten trainen, waar nauwelijks een serieuze regenbui valt en de lucht eeuwig blauw is.

Rond 16.30 uur kun je een excursie maken naar de zgn. maanvallei: de zonsondergang is spectaculair net als de opkomst van de maan: het landschap, de zoutkorst, de bergen eromheen, je bent opeens ver weg. Een wijntje of cocktail zet je snel ‘op aarde’. Meer bijzonder landschap: boek een extra nacht en ga de ochtend erop naar het geothermische Tatio: geysirs, zwemmen in warme bronnen en cactus vallei trek.

Dag 14:: Rondreis Chili, verblijf San Pedro de Atacama

Vergeet de Sahara en vergeet de Kalahari woestijn. Vergeet hoe het leven op aarde eruit ziet. Want dat is precies wat je hier vindt: zoutvlaktes, ruige rotsformaties en een buitenaards …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • met gids ca € 50,- p.p.

 • met gids ca € 50,- p.p.

 • met gids en ontbijt ca. € 110,- p.p.

 • met gids en ontbijt ca. € 110,- p.p.

Dag 15 - 18: San Pedro - Arica, strandverblijf

Na het ontbijt naar het busstation voor de busreis naar Arica, een populaire strand-stad aan warme Pacific Ocean, 2000 km ten noorden van Santiago. Het is de droogste plek op aarde, het regent er nooit en als de ochtendmist uit zee is opgetrokken doet het zijn bijnaam, stad van de eeuwige lente, eer aan. Het is een soort Scheveningen maar dan warmer!

De stad heeft 20 kilometer zandstrand en een gezellige boulevard. Wil je surfen dan zit je hier goed: bij El Gringo zijn de golven perfect, zelfs voor de meest verwende professional. Honger gekregen: er is hier keuze genoeg aan visrestaurantjes of typisch Chileens fastfood zoals de parrilladas met vis of vlees. Daarna met een volle buik nog een afzakkertje want het nightlife hier is niet mis.

Dag 15 - 18:: San Pedro - Arica, strandverblijf

Na het ontbijt naar het busstation voor de busreis naar Arica, een populaire strand-stad aan warme Pacific Ocean, 2000 km ten noorden van Santiago. Het is de droogste plek op …

︿

Dag 19 - 21: Vlucht naar Santiago, vertrek Chili

Vanuit Arica vlieg je weer zuidwaarts, terug naar Santiago. Als je je rondreis bent begonnen met de Maipo Vallei is het leuk nu Santiago zélf aan te doen: slenter over de brede boulevards, omzoomd door koloniale paleizen en regeringsgebouwen. Of ga (window) shoppen in de elegante winkel straten, rust uit in de uitgestrekte stadsparken en pak een terrasje op een van de sfeervolle pleinen.

De dag erop stap je dan toch over op het vliegtuig naar Nederland. Doorgaans vlieg je in de ochtend en kom je de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam.

Dag 19 - 21:: Vlucht naar Santiago, vertrek Chili

Vanuit Arica vlieg je weer zuidwaarts, terug naar Santiago. Als je je rondreis bent begonnen met de Maipo Vallei is het leuk nu Santiago zélf aan te doen: slenter over …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik regel mijn verblijf liever zelf.

 • Ik regel mijn verblijf liever zelf.

 • Comfort hotel. Ca. € 25,- p.p.p.n. extra.

 • Comfort hotel. Ca. € 25,- p.p.p.n. extra.

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Susana

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Chili: