reisduur:
22 dagen / 21 nachten
route:
Santiago - Atacama - Salta - Cachi - Cafayate - Salta - Ushuaia - El Chaltén - El Calafate - Buenos Aires
reissom:
va. € 2159,- (p.p. 2 volwassenen) Bij te boeken: 4 lokale vluchten, ca. € 800,-

Niet alleen Argentinië, maar ook het uitgestrekte Chili doe je aan op deze complete rondreis. Naast Santiago bezoek je het bijna onwereldse woestijnlandschap van Atacama, een van de droogste plekken op aarde. Maar ook heb je ruim de tijd voor het ruige landschap van Patagonië, met uitgestrekte parken vol bergen en gletsjers.

Op deze 3-weekse rondreis overbrug je regelmatig grote afstanden. Dit doe je comfortabel per lokale vlucht. Want zo zie je niet alleen de highlights, maar houd je ook voldoende ruimte in je reis om kennis te maken met de locals op een koloniaal marktplein. Of heb je voldoende tijd om je te verliezen in de indrukwekkende natuur van Chili en Argentinië.

Inclusief:
- aankomsttransfer;
- alle overnachtingen in 2,5-3 sterren hotels met ontbijt;
- vervoer per lokale lijnbus als omschreven;
- privétransfers als omschreven;
- 3 x 24 uur autohuur cat. C (Chevrolet Corsa of vergelijkbaar) met alle km en verzekeringen;
- excursies met gids als omschreven;
- assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd.

Exclusief:
- 4 binnenlandse vluchten (ca. € 800,-)- overige maaltijden;
- korte transfers naar en van bus/trein station of luchthaven indien niet genoemd;
- overige extra’s autohuur;
- hotel upgrades of extra excursies;
- parkentrees.

Beste reistijd Chili

Chili is het langgerektste land van Zuid-Amerika en kent grote klimaat verschillen. De jaargetijden zijn precies tegengesteld aan die van ons: onze winter is de Chileense zomer. Maar ook dan zijn de verschillen groot: in het noorden heerst een subtropisch klimaat maar zo gauw je in de bergen komt gaat de hoogte een rol spelen. Op de bergen in het zuiden ligt eeuwige sneeuw. Hoe verder zuidelijk hoe groter de verschillen. De herfst en winter lopen van mei t/m oktober. Het is echt koud in het zuiden; het midden en noorden van het land zijn dan goed te bereizen.

De beste reistijd in Chili ligt tussen half oktober en eind april. Oktober is net voor het hoogseizoen begint, april is er net na, de prijzen zijn dan gunstig en het klimaat nog prima. November is vanwege het gunstige weer een van de populairste maanden voor een reis naar Chili, afgezien van de Chileense vakanties in januari / februari. In het noorden van het land is het deze maanden behoorlijk warm. Extreme temperaturen vind je in het uiterste noorden: in de Atacama woestijn is het overdag snel bijna 40˚C, maar na zonsondergang komt de temperatuur al snel bij het vriespunt. ’s Winters, dus van mei t/m september is Patagonië niet te bereizen, veel wegen en hotels zijn dan ook dicht. 

Visum & paspoort

Voor reizen naar Chili is geen visum nodig. Bij aankomst in Chili krijg je een stempel in je paspoort en een toeristenkaart die recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet bij vertrek uit Chili nog tenminste 6 maanden geldig zijn en je moet een geldig retourticket hebben.

Vaccinaties & gezondheid in Chili

Voor Chili zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Maak je op weg naar Chili een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan is bij binnenkomst in Chili een vaccinatie stempel verplicht.

Tijdsverschil

In Chili is het gedurende onze zomertijd 5 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 4 uur vroeger.

Veiligheid in Chili

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Chili en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Laat verder papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Kleding & gewoontes

Op een rondreis door Chili reis je op verschillende hoogten en door diverse klimaatzones. Zorg dus voor gelaagde kleding, zowel zomer- als winter. In het noorden van Chili ligt de temperatuur tussen de 15-30˚C, in het zuiden is dat van 15 tot aan het vriespunt en staat er vaak een ijskoude wind. Een goede winddichte fleece, muts en handschoenen zijn een must. Een dunne trui komt van pas bij loeiende airco. Ook een goede bescherming tegen de felle zon is tijdens je Chili rondreis echt nodig: zonder zonnebril en zonnecrème kun je niet. Goed ingelopen schoenen zijn een must, zeker in de natuurparken. In Chili is kleding belangrijk, men wil er graag goed uitzien. Schone, hele en nette kleding dus. Bezoek je een kerk, draag dan een lange broek/jurk om je schouders en knieën te bedekken. 

Geld & pinnen in Chili 

In Chili betaal je met de Peso (CLP). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. In de steden en op de luchthavens kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het maximum bedrag dat je in Chili kunt pinnen is ca. 300.000 Peso per dag. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen van Chili zijn vaak geen pinautomaten en ook in Torres de Paine en Chalten ontbreken ze geheel.

In grotere hotels, winkels en restaurants in Chili worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg cash bij je te hebben tijdens je Chili rondreis. Kleingeld is handig in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. Cash US$ zijn makkelijker te wisselen dan cash euro’s. 

Fooien & entrees 

Chauffeurs en lokale gidsen verwachten in Chili enkele US$ per dag. Ook in restaurants bars enz. doet een kleine fooi goed. De salarissen liggen in Chili doorgaans vrij laag, dus ga hier wat makkelijk mee om. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. In Nationale parken moet vaak entree worden betaald. Als dit bij je geboekte excursie is inbegrepen wordt het specifiek vermeld.

Elektriciteit

De stopcontacten in Chili werken op 220 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn het stopcontakten met 3 poten. Straten op het platteland van Chili zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is handig.

Getting around 

Chili is zeer uitgestrekt dus als je geen 3 maanden de tijd hebt, moet je keuzes maken. Zeker als je van plan bent Chili te combineren met een rondreis door Argentinië. Uiteraard speelt ook het budget voor je Chili rondreis een rol, rondreizen door het zuidelijkste stukje Zuid-Amerika is al snel prijzig. Verder zal je, tenzij je echt een budgetreis boekt, vaak gebruik maken van binnenlandse vluchten. Deze zijn niet inbegrepen bij de rondreizen en komen er dus nog bij. Reken per vlucht op ca. € 200,- p.p. Een gemiddelde vlucht duurt al snel 3-5 uur, onderschat het niet en zorg voor rust op zijn tijd. Rondreizen zijn wel te verlengen, maar vaak nauwelijks te verkorten.

Kijk voor een populaire Chili route bij de meest geboekte toer. Tussen half juli en half december reis je na Santiago vaak door het merengebied rond Puerto Montt. Daarna vlieg je door naar Punta Arenas en vervolgens naar het noorden. Veel reizigers combineren Chili met Argentinië. Binnenlandse vluchten in Chili en Argentinië veranderen nogal eens van tijden en dagen, zodat enige flexibiliteit nodig is. Zie ook vluchtinformatie Chili.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op:
-vliegwinkel.nl  
-vliegtickets.nl 
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

Tip: deze vliegsites bieden geen standaard CO2 compensatie. Je kunt dat zelf doen, bijvoorbeeld via Carbonkiller.org. Met jouw bijdrage halen zij CO2 rechten uit de markt. Boek je via het Amerikaanse FlyGRN, dan is CO2 compensatie inclusief.

Let hierbij op het volgende:
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.
* wil je terug vanaf Buenos Aires of Iguaçu of Rio de Janeiro etc., kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’ Je vliegt naar Je vliegt doorgaans eerst naar Santiago. Terug vanaf een andere luchthaven kan ook en kost meestal iets meer dan een gewoon retour.

Je vliegt naar

Wil je Chili combineren met Argentinië, dan vlieg je bijvoorbeeld heen naar Santiago de Chili en terug vanaf Buenos Aires of andersom. Dit kan met luchtvaartmaatschappijen als Iberia, Air France en Lufthansa. Iberia vliegt daarbij ook nog terug vanaf Lima, Rio de Janeiro of Sao Paulo. Vanaf 2017 vliegt British Airways 4x per week vanaf London Heathrow direct naar Santiago.

Kosten

Reken voor een intercontinentale retourvlucht naar Santiago al snel op € 1000,-. In het laagseizoen kun je nog wel eens voor € 800,- of minder weg, maar in drukke tijden moet je rekenen op ca. € 1000, tot € 1200,-. Let erop dat er bij het geboekte landgedeelte, tenzij je gebruik maakt van lijnbussen, nog binnenlandse vluchten bijkomen, al snel gemiddeld ca. € 200,- per vlucht.

Tijden

* Na je lange vlucht kom je doorgaans aan het eind van de dag aan in Santiago of aan het begin van de volgende dag aan. De terugvlucht is altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dag planning.
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
* Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Binnenlandse vluchten

Het is aan te raden je binnenlandse vluchten, ook die tussen Chili en Argentinië of v.v. tevoren te laten boeken door je Local Hero, al of niet gebruik makend van een Airpass. Soms is het boeken van lokale vluchten trouwens goedkoper dan met een Airpass. Omdat je doorgaans enkele maanden van tevoren boekt, hebben lokale maatschappijen de vervelende gewoonte om prijzen, vluchtschema’s en tijden veelvuldig te veranderen, soms nog last minute. Dit betekent dat elke keer ook je route gecheckt en evt. aangepast moet worden. Uiteraard betekent dit extra werk, ook voor je local Hero die dan over je vluchtgegevens moet beschikken. Een eventuele kleine besparing door alles zelf te boeken weegt niet op tegen de moeite en risico’s bij vluchtwijzigingen, zo is de ervaring.

Tips

*Boek je intercontinentale vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandagavond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt na enkele bezoeken verder omhoog gaat.
*Let op speciale actieperiodes, bv. KLM Wereld Deal Weken.

 

reisduur:
22 dagen / 21 nachten
route:
Santiago - Atacama - Salta - Cachi - Cafayate - Salta - Ushuaia - El Chaltén - El Calafate - Buenos Aires
reissom:
va. € 2159,- (p.p. 2 volwassenen) Bij te boeken: 4 lokale vluchten, ca. € 800,-
Niet alleen Argentinië, maar ook het uitgestrekte Chili doe je aan op deze complete rondreis. Naast Santiago bezoek je het …
︿

Inclusief:
- aankomsttransfer;
- alle overnachtingen in 2,5-3 sterren hotels met ontbijt;
- vervoer per lokale lijnbus als omschreven;
- privétransfers als omschreven;
- 3 x 24 uur autohuur cat. C (Chevrolet Corsa of vergelijkbaar) met alle km en verzekeringen;
- excursies met gids als omschreven;
- assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd.

Exclusief:
- 4 binnenlandse vluchten (ca. € 800,-)- overige maaltijden;
- korte transfers naar en van bus/trein station of luchthaven indien niet genoemd;
- overige extra’s autohuur;
- hotel upgrades of extra excursies;
- parkentrees.

Beste reistijd ChiliChili is het langgerektste land van Zuid-Amerika en kent grote klimaat verschillen. De jaargetijden zijn precies tegengesteld aan …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst Chili, verblijf Santiago

Na je lange internationale vlucht kom je toch wat vermoeid aan op de luchthaven van Santiago de Chili. Gelukkig staat je transfer al voor je klaar om je naar je kleinschalige hotel te brengen in het centrum van de stad. Hier heb je alle tijd om rustig bij te komen, aan de zachte tropische lucht zal het niet liggen.

De volgende dag kun je op eigen gelegenheid de stad in. Verken de winkelstraten van Santiago, wandel over koloniale pleinen en door gezellige stadsparken als Cerro Santa Lucia. Wil je een panoramaview van de stad, beklim dan de San Christóbal met op de top het enorme Maria beeld. Leuke tip: huur fiets en trap door de stad met de bergen van de Andes op de achtergrond.

Dag 1 - 2: Aankomst Chili, verblijf Santiago

Na je lange internationale vlucht kom je toch wat vermoeid aan op de luchthaven van Santiago de Chili. Gelukkig staat je transfer al voor je klaar om je naar je …

︿

Dag 3 - 5: Vlucht naar San Pedro De Atacama, verblijf

Vandaag stap je op het vliegtuig voor een bijzonder stukje Chili. Vergeet de Sahara en Kalahari woestijn, je bent in de Atacama woestijn. Een omgeving die bijna buitenaards aan doet met een maanlandschap aan zoutvlaktes en ruige rotsformaties met daarboven de altijd blauwe lucht. Doordat hier bijna geen regen valt, voelt het echt aan als een andere planeet.

Rond 16.30 uur kun je een excursie maken naar de zgn. maanvallei: de zonsondergang is spectaculair net als de opkomst van de maan. Bewonder het unieke landschap, de zoutkorst en de bergen eromheen. Het is met recht één van de highlights van je budget reis Chili.

local Hero

Meer bijzonder landschap: bezoek het geothermische Tatio: geisers, zwemmen in warme bronnen en cactus vallei trek.

Dag 3 - 5: Vlucht naar San Pedro De Atacama, verblijf

Vandaag stap je op het vliegtuig voor een bijzonder stukje Chili. Vergeet de Sahara en Kalahari woestijn, je bent in de Atacama woestijn. Een omgeving die bijna buitenaards aan doet …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • met gids ca. €50 p.p.

 • met gids ca. €50 p.p.

 • met gids en ontbijt ca. € 110,- p.p

 • met gids en ontbijt ca. € 110,- p.p

Dag 6 - 7: Bus naar Salta, verblijf

Vanochtend stap je op bus en rijd via de hoogste pas ter wereld in ca. 12 uur naar de Argentijnse koloniale stad Salta op 1200 meter hoogte. Je komt meteen in Argentijnse sferen als je over de hobbelige straatjes met koloniale huizen loopt. Wandel naar Plaza Major, het sfeervolle centrale plein, en strijk hier neer op een terrasje.

Verken op je gemak de kerkjes, kathedralen en musea van de stad en bekijk de handelswaar van de winkeltjes en kunstnijverheid werkplaatsen: volop gelegenheid om je steenkolen Spaans te oefenen met de locals. Ook zie je indianen in hun kleurige poncho’s die vanuit het hoogland afdalen naar de stad om hun producten te verkopen.

local Hero

Sla de maanden januari en februari over. De beste tijd in dit gebied is de periode mei tot oktober, als het in het zuiden volop winter is maar ook rest van het jaar is prima.
Een mooi uitzicht heb je als je de kabelbaan pakt naar de top van de Cerro Bernardo.

Dag 6 - 7: Bus naar Salta, verblijf

Vanochtend stap je op bus en rijd via de hoogste pas ter wereld in ca. 12 uur naar de Argentijnse koloniale stad Salta op 1200 meter hoogte. Je komt meteen …

︿

Dag 8: Naar Cachi, huurauto

Vandaag start je selfdrive door de Calchaquí vallei: diepe valleien, hoge rotspieken en smalle hoge cactussen. Je rijdt vandaag in ca. 4,5 uur (zonder stops) naar Cachi. Halverwege kun je stoppen bij het Los Cardones NP, waar je de Vicuña (familie van de alpaca) en condor kunt spotten. Stop rond het middag uur bij een dorpje langs de route voor een smakelijke lokale lunch.

Cachi (zout in het lokale dialect), een gemoedelijk plaatsje met ca. 1500 inwoners, wordt door de strategische ligging tussen de bergen gezien als knooppunt van de Chalchaquí vallei. Slenter in de namiddag door de smalle straten met adobe (gedroogde aarde) huizen en neem een verkoelend drankje op het terras. Ben je op tijd, dan kun je het nabijgelegen wandelgebied Las Pailas bezoeken.

Dag 8: Naar Cachi, huurauto

Vandaag start je selfdrive door de Calchaquí vallei: diepe valleien, hoge rotspieken en smalle hoge cactussen. Je rijdt vandaag in ca. 4,5 uur (zonder stops) naar Cachi. Halverwege kun je …

︿

Dag 9: Naar Cafayate, verblijf

Na je ontbijt vervolg je je selfdrive door de vallei. Op de route kom je langs Seclantas, geroemd om de lokale naaikusten. Wil je een kleurrijke poncho scoren voor thuis, dan is dit de plek. Rond het middaguur kun je stoppen in bergdorp Molinos voor een lunch op het gezellige plein met de historische kerk.

Na een volle dag rijden met stops kom je eind van de middag aan in Cafayate. De stad aan de voet van de Andes is het centrum van de witte wijn en doet bijna Zuid-Frans aan. Op 1660 meter hoogte en met de juiste vochtigheidsgraad groeien hier de beste druiven. Proef een wijntje bij een van de vele wijnmusea met proeflokaal of wandel de kathedraal met bijzondere architectuur binnen en bezoek het bloemrijke Plaza Major.

local Hero

Lekker eten kan in bodega El Esteco en in Domingo Hermanos. Net buiten Cafayatae ligt bodega San Pedro de Yacochuya. Hier werd al in 1850 wijn ontkurkt.

Dag 9: Naar Cafayate, verblijf

Na je ontbijt vervolg je je selfdrive door de vallei. Op de route kom je langs Seclantas, geroemd om de lokale naaikusten. Wil je een kleurrijke poncho scoren voor thuis, …

︿

Dag 10: Terug naar Salta, verblijf

Afhankelijk van je plannen onderweg, stap je bijtijds of na een relaxt ontbijt in de auto voor je terugrit naar Salta. Onderweg rijd je langs diepe kloven en rood getinte rotsformaties. Wil je even de auto uit, stop dan bij Garganta del Diablo en wandel een stukje door deze diepe kloof of neem een selfie bovenop het plateau.

Na de gravelwegen is het lekker om het laatste stuk naar Salta over de geasfalteerde weg af te leggen. Nadat je weer bent ingecheckt bij je bekende hotel van dag 7, lever je de huurauto in. Want morgen vlieg je naar de zuidelijkste stad ter wereld.

local Hero

Als je nog een nacht verlengt kun je een dagje paardrijden met echte gaucho’s. Ook voor beginners is het goed te doen. Terug op de kleine ranch bij Chicoana staat er een typische barbecue voor je klaar.

Dag 10: Terug naar Salta, verblijf

Afhankelijk van je plannen onderweg, stap je bijtijds of na een relaxt ontbijt in de auto voor je terugrit naar Salta. Onderweg rijd je langs diepe kloven en rood getinte …

︿

Dag 11 - 12: Vlucht naar Ushuaia

's Ochtends naar de luchthaven van Salta voor je vlucht naar Ushuaia. Ofwel Tierra del Fuego (Vuurland), genoemd naar de brandende vuren die de Spaanse veroveraars er zagen branden. De stad Ushuaia is een voormalige strafkolonie en is met zijn ligging tussen de Andes en het Beagle kanaal het knooppunt voor reizigers naar Patagonië en Antarctica.

De stad ligt vlakbij het Tierra del Fuego National Park: meer dan 600 km2 blauwe meren, ruige bossen, bergen, ijzige gletsjers en wilde watervallen. Dit is de ongerept Andes op zijn best. Je kunt er zelf op uit of meegaan op een dagexcursie over de belangrijkste nature trails en Rendonda eiland. Andere opties zijn een 4WD toer of een boottocht over het befaamde Beagle kanaal.

Dag 11 - 12: Vlucht naar Ushuaia

's Ochtends naar de luchthaven van Salta voor je vlucht naar Ushuaia. Ofwel Tierra del Fuego (Vuurland), genoemd naar de brandende vuren die de Spaanse veroveraars er zagen branden. De …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • ca. € 000,- p.p. incl lunch.

 • ca. € 000,- p.p. incl lunch.

 • reken op ca. € 40,- p.p.

 • reken op ca. € 40,- p.p.

 • ca. € 150,- p.p. incl lunch

 • ca. € 150,- p.p. incl lunch

Dag 13 - 15: Vlucht naar El Calafate, bus El Chaltén, verblijf

Na aankomst op de luchthaven van El Calafate reis je per bus naar El Chaltén. Een rit van ca. 3 uur dwars door de leegte van Patagonië. El Chaltén is een gemoedelijk dorpje geliefd bij wandelaars, want je wandelt zo vanaf het dorp langs hoge bergpieken, groene dalen, meren en watervallen. Bij het Visitor Centre krijg je een kaart krijgt met alle wandelopties.

Bij minder weer kun je in 1 uur naar de 15 meter hoge Chorillo del Salto waterval. De populairste trekking gaat in 3 uur naar de voet van het Fitz Roy massief en in 2 uur door naar hosteria Pilar. Onderweg wandel je langs bossen, lagunes en besneeuwde Andes-toppen. Ervaren wandelaars hiken naar Cerro Torre, een klim van 4 uur klim en 3 uur terug.

local Hero

Lekker eten in El Chaltén kun je in restaurant El Tapera.
In tegenstelling tot bij Salta raden wij autohuur hier af. De lange afstanden, de vaak onverharde, monotone wegen zonder mogelijkheid voor hulp bij pech en de snijdende wind maken zelf rijden hier geen feest.

Dag 13 - 15: Vlucht naar El Calafate, bus El Chaltén, verblijf

Na aankomst op de luchthaven van El Calafate reis je per bus naar El Chaltén. Een rit van ca. 3 uur dwars door de leegte van Patagonië. El Chaltén is …

︿

Dag 16 - 17: Naar El Calafate, gletsjertrekking

Na het ontbijt stap je op de bus naar El Calafate, een koud en winderig plaatsje met 3000 inwoners. Niet echt noemenswaardig zou je denken, ware het niet dat dit de toegangspoort is naar het Glaciares National Park met de 5 kilometer brede en 80 meter hoge Perito Moreno gletsjer.

De volgende dag bezoek je het park. Hier loop je een half uurtje over de platformen met het uitzicht op Perito Moreno. De gletsjer beweegt ca. 2 meter per dag. Dat is te merken aan de stukken ijs die met veel kabaal afbreken en in het water vallen. Per boot vaar je naar de overkant van het meer voor je minitrekking over de gletsjer. Achter elkaar en voorzichtig langs de diepe gletsjerspleten loop je ca. 2 uur over krakende witblauwe ijs.

Dag 16 - 17: Naar El Calafate, gletsjertrekking

Na het ontbijt stap je op de bus naar El Calafate, een koud en winderig plaatsje met 3000 inwoners. Niet echt noemenswaardig zou je denken, ware het niet dat dit …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 170,- p.p. halve dag incl. transfers en entree

 • Reken op ca. € 170,- p.p. halve dag incl. transfers en entree

 • Meer tijd om de omgeving te bezoeken. Reken op ca. € 65,- p.p.p.n.

 • Meer tijd om de omgeving te bezoeken. Reken op ca. € 65,- p.p.p.n.

Dag 18: Ontdek El Calafate en omgeving

Gelukkig hoef je vandaag nog geen afscheid te nemen van het winter wonderland van Patagonië. Op eigen gelegenheid kun je vandaag de natuur in. Heb je nog niet genoeg van ijzige lagunes en smeltwater, dan kun je een boottocht maken over Lago Argentino. Kies voor een boottocht die zowel langs de ijsschotsen als de hoge gletsjers Spegazinni en de grootste gletsjer Upsala vaart. 

Wil je weten hoe de locals hier leven, kies dan voor een paardrijdtocht met gauchos door de omgeving. Zo zie je Patagonië wel op een heel originele manier. Let op: in Calafate kan het écht koud zijn, dus zorg voor goede thermo kleding, een windicht jack, muts, handschoenen en dikke sjaal.

Dag 18: Ontdek El Calafate en omgeving

Gelukkig hoef je vandaag nog geen afscheid te nemen van het winter wonderland van Patagonië. Op eigen gelegenheid kun je vandaag de natuur in. Heb je nog niet genoeg van …

︿

Dag 19 - 20: Vlucht naar Buenos Aires, verblijf

De meest Europese stad van Zuid-Amerika, zo staat Buenos Aires bekend. Toch verliest het niet zijn Zuid-Amerikaanse charme: op marktpleinen wordt tango gedanst en in de kleurrijke wijk La Boca voetballen kinderen op straat tussen de wapperende was. Brede boulevards, indrukwekkende koloniale gebouwen en moderne architectuur wisselen elkaar af.

Je laatste nachten van je Chili en Argentinië rondreis breng je door in deze levendige stad met gezellige terrassen en sfeervolle restaurants. Struin door de straten of pak de metro naar de waterkant. Wandel door stadsparken en bezoek de begraafplaats met het graf van Evita Peron. Je slaapt in een kleinschalig hotel met centrale ligging.

local Hero

Ga voor een stevige steak en een avond echte tango naar El Viejo Almacén in San Telmo. Liever zelf dansen? Neem dan eerst een les bij tangoschool Mariposa, ook in San Telmo.

meet the locals

Dag 19 - 20: Vlucht naar Buenos Aires, verblijf

De meest Europese stad van Zuid-Amerika, zo staat Buenos Aires bekend. Toch verliest het niet zijn Zuid-Amerikaanse charme: op marktpleinen wordt tango gedanst en in de kleurrijke wijk La Boca …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Vraag je local Hero

 • Vraag je local Hero

 • comfort hotel ca. US$ 40,- p.p. extra.

 • comfort hotel ca. US$ 40,- p.p. extra.

Dag 21 - 22: Terugvlucht naar Amsterdam

Vanochtend neem je na het ontbijt een taxi naar de luchthaven van Buenos Aires. Hier stap je op het vliegtuig terug naar Amsterdam.

Doorgaans vlieg je in de ochtend en kom je de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam. Vol van alle indrukken van je budget reis Chili en Argentinië.

Dag 21 - 22: Terugvlucht naar Amsterdam

Vanochtend neem je na het ontbijt een taxi naar de luchthaven van Buenos Aires. Hier stap je op het vliegtuig terug naar Amsterdam.

Doorgaans vlieg je in de ochtend en kom …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Mery

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Chili: