reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Santiago - Puerto Varas - Hornopirén - Chaiten - Futaleufu - Coyhaique - Puerto Guadal - Coyhaique - Santiago
reissom:
va. € 2995,- (p.p. 2 volwassenen). Bij te boeken 2 lokale vluchten, ca. € 400,- p.p

Even helemaal weg aan de andere kant van de wereld, in de Chileense wildernis. Zoals reizigers zeggen die de route al eerder deden: een dikke 1250 km onverharde weg die je nooit meer vergeet. Je rijdt met je gehuurde 4x4 jeep langs majestueuze vulkanen en gletsjerdalen. Regenwoud, mistige fjorden en gortdroge Andes hoogvlaktes: Zuid-Chili is een en al avontuur.

Eerst even bijkomen in hoofdstad Santiago. Daarna vlieg je naar Puerto Montt en stap je de auto in. Na 2 nachtjes Puerto Varas begint het echte werk met je selfdrive over de Carretera Austral. Van Hornopiren National Park tot het beschermde Pumalin reservaat. Regelmatig verruil je je auto voor wandelingen door de ruige natuur.

Inclusief:

 • aankomsttransfer; 
 • alle overnachtingen in 3 sterren hotels en lodges met ontbijt; 
 • 11x 24 uur huur 4WD Cat SFAR, (Mitsubishi Outlander 4x4 of verg.);
 • ferrytickets voor de overtocht naar Caleta Gonzalo; 
 • assistentie van je local Hero;
 • CO2 compensatie reis.


Exclusief:

 • internationale retourvlucht;
 • binnenlandse vluchten ca. US$ 400,- p,p;
 • extra’s autohuur ter plaatse; 
 • overige transfers en overige maaltijden;  
 • upgrades of extra excursies en entrees.

Beste reistijd Chili

Chili is het langgerektste land van Zuid-Amerika en kent grote klimaat verschillen. De jaargetijden zijn precies tegengesteld aan die van ons: onze winter is de Chileense zomer. Maar ook dan zijn de verschillen groot: in het noorden heerst een subtropisch klimaat maar zo gauw je in de bergen komt gaat de hoogte een rol spelen. Op de bergen in het zuiden ligt eeuwige sneeuw. Hoe verder zuidelijk hoe groter de verschillen. De herfst en winter lopen van mei t/m oktober. Het is echt koud in het zuiden; het midden en noorden van het land zijn dan goed te bereizen.

De beste reistijd in Chili ligt tussen half oktober en eind april. Oktober is net voor het hoogseizoen begint, april is er net na, de prijzen zijn dan gunstig en het klimaat nog prima. November is vanwege het gunstige weer een van de populairste maanden voor een reis naar Chili, afgezien van de Chileense vakanties in januari / februari. In het noorden van het land is het deze maanden behoorlijk warm. Extreme temperaturen vind je in het uiterste noorden: in de Atacama woestijn is het overdag snel bijna 40˚C, maar na zonsondergang komt de temperatuur al snel bij het vriespunt. ’s Winters, dus van mei t/m september is Patagonië niet te bereizen, veel wegen en hotels zijn dan ook dicht. 

Visum & paspoort

Voor reizen naar Chili is geen visum nodig. Bij aankomst in Chili krijg je een stempel in je paspoort en een toeristenkaart die recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet bij vertrek uit Chili nog tenminste 6 maanden geldig zijn en je moet een geldig retourticket hebben.

Vaccinaties & gezondheid in Chili

Voor Chili zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Maak je op weg naar Chili een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan is bij binnenkomst in Chili een vaccinatie stempel verplicht.

Tijdsverschil

In Chili is het gedurende onze zomertijd 5 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 4 uur vroeger.

Veiligheid in Chili

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Chili en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Laat verder papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Kleding & gewoontes

Op een rondreis door Chili reis je op verschillende hoogten en door diverse klimaatzones. Zorg dus voor gelaagde kleding, zowel zomer- als winter. In het noorden van Chili ligt de temperatuur tussen de 15-30˚C, in het zuiden is dat van 15 tot aan het vriespunt en staat er vaak een ijskoude wind. Een goede winddichte fleece, muts en handschoenen zijn een must. Een dunne trui komt van pas bij loeiende airco. Ook een goede bescherming tegen de felle zon is tijdens je Chili rondreis echt nodig: zonder zonnebril en zonnecrème kun je niet. Goed ingelopen schoenen zijn een must, zeker in de natuurparken. In Chili is kleding belangrijk, men wil er graag goed uitzien. Schone, hele en nette kleding dus. Bezoek je een kerk, draag dan een lange broek/jurk om je schouders en knieën te bedekken. 

Geld & pinnen in Chili 

In Chili betaal je met de Peso (CLP). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. In de steden en op de luchthavens kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het maximum bedrag dat je in Chili kunt pinnen is ca. 300.000 Peso per dag. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen van Chili zijn vaak geen pinautomaten en ook in Torres de Paine en Chalten ontbreken ze geheel.

In grotere hotels, winkels en restaurants in Chili worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg cash bij je te hebben tijdens je Chili rondreis. Kleingeld is handig in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. Cash US$ zijn makkelijker te wisselen dan cash euro’s. 

Fooien & entrees 

Chauffeurs en lokale gidsen verwachten in Chili enkele US$ per dag. Ook in restaurants bars enz. doet een kleine fooi goed. De salarissen liggen in Chili doorgaans vrij laag, dus ga hier wat makkelijk mee om. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. In Nationale parken moet vaak entree worden betaald. Als dit bij je geboekte excursie is inbegrepen wordt het specifiek vermeld.

Elektriciteit

De stopcontacten in Chili werken op 220 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn het stopcontakten met 3 poten. Straten op het platteland van Chili zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is handig.

Getting around 

Chili is zeer uitgestrekt dus als je geen 3 maanden de tijd hebt, moet je keuzes maken. Zeker als je van plan bent Chili te combineren met een rondreis door Argentinië. Uiteraard speelt ook het budget voor je Chili rondreis een rol, rondreizen door het zuidelijkste stukje Zuid-Amerika is al snel prijzig. Verder zal je, tenzij je echt een budgetreis boekt, vaak gebruik maken van binnenlandse vluchten. Deze zijn niet inbegrepen bij de rondreizen en komen er dus nog bij. Reken per vlucht op ca. € 200,- p.p. Een gemiddelde vlucht duurt al snel 3-5 uur, onderschat het niet en zorg voor rust op zijn tijd. Rondreizen zijn wel te verlengen, maar vaak nauwelijks te verkorten.

Kijk voor een populaire Chili route bij de meest geboekte toer. Tussen half juli en half december reis je na Santiago vaak door het merengebied rond Puerto Montt. Daarna vlieg je door naar Punta Arenas en vervolgens naar het noorden. Veel reizigers combineren Chili met Argentinië. Binnenlandse vluchten in Chili en Argentinië veranderen nogal eens van tijden en dagen, zodat enige flexibiliteit nodig is. Zie ook vluchtinformatie Chili.

Zelf boeken 

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op:
-vliegwinkel.nl  
-vliegtickets.nl 
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-fairtickets.nl 
-skyscanner.com

Tip: deze vliegsites bieden geen standaard CO2 compensatie. Je kunt dat zelf doen, bijvoorbeeld via Carbonkiller.org. Met jouw bijdrage halen zij CO2 rechten uit de markt. Boek je via het Amerikaanse FlyGRN, dan is CO2 compensatie inclusief.

Let hierbij op het volgende: 
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 
* wil je terug vanaf Buenos Aires of Iguaçu of Rio de Janeiro etc., kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’ Je vliegt naar Je vliegt doorgaans eerst naar Santiago. Terug vanaf een andere luchthaven kan ook en kost meestal iets meer dan een gewoon retour.

Je vliegt naar

Wil je Chili combineren met Argentinië, dan vlieg je bijvoorbeeld heen naar Santiago de Chili en terug vanaf Buenos Aires of andersom. Dit kan met luchtvaartmaatschappijen als Iberia, Air France en Lufthansa. Iberia vliegt daarbij ook nog terug vanaf Lima, Rio de Janeiro of Sao Paulo. Vanaf 2017 vliegt British Airways 4x per week vanaf London Heathrow direct naar Santiago. 

Kosten 

Reken voor een intercontinentale retourvlucht naar Santiago al snel op € 1000,-. In het laagseizoen kun je nog wel eens voor € 800,- of minder weg, maar in drukke tijden moet je rekenen op ca. € 1000, tot € 1200,-. Let erop dat er bij het geboekte landgedeelte, tenzij je gebruik maakt van lijnbussen, nog binnenlandse vluchten bijkomen, al snel gemiddeld ca. € 200,- per vlucht.

Tijden

* Na je lange vlucht kom je doorgaans aan het eind van de dag aan in Santiago of aan het begin van de volgende dag aan. De terugvlucht is altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dag planning. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Binnenlandse vluchten

Het is aan te raden je binnenlandse vluchten, ook die tussen Chili en Argentinië of v.v. tevoren te laten boeken door je Local Hero, al of niet gebruik makend van een Airpass. Soms is het boeken van lokale vluchten trouwens goedkoper dan met een Airpass. Omdat je doorgaans enkele maanden van tevoren boekt, hebben lokale maatschappijen de vervelende gewoonte om prijzen, vluchtschema’s en tijden veelvuldig te veranderen, soms nog last minute. Dit betekent dat elke keer ook je route gecheckt en evt. aangepast moet worden. Uiteraard betekent dit extra werk, ook voor je local Hero die dan over je vluchtgegevens moet beschikken. Een eventuele kleine besparing door alles zelf te boeken weegt niet op tegen de moeite en risico’s bij vluchtwijzigingen, zo is de ervaring.

Tips

*Boek je intercontinentale vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandagavond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt na enkele bezoeken verder omhoog gaat.
*Let op speciale actieperiodes, bv. KLM Wereld Deal Weken.

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Santiago - Puerto Varas - Hornopirén - Chaiten - Futaleufu - Coyhaique - Puerto Guadal - Coyhaique - Santiago
reissom:
va. € 2995,- (p.p. 2 volwassenen). Bij te boeken 2 lokale vluchten, ca. € 400,- p.p
Even helemaal weg aan de andere kant van de wereld, in de Chileense wildernis. Zoals reizigers zeggen die de route …
︿

Inclusief:

 • aankomsttransfer; 
 • alle overnachtingen in 3 sterren hotels en lodges met ontbijt; 
 • 11x 24 uur huur 4WD Cat SFAR, (Mitsubishi Outlander 4x4 of verg.);
 • ferrytickets voor de overtocht naar Caleta Gonzalo; 
 • assistentie van je local Hero;
 • CO2 compensatie reis.


Exclusief:

 • internationale retourvlucht;
 • binnenlandse vluchten ca. US$ 400,- p,p;
 • extra’s autohuur ter plaatse; 
 • overige transfers en overige maaltijden;  
 • upgrades of extra excursies en entrees.

Beste reistijd ChiliChili is het langgerektste land van Zuid-Amerika en kent grote klimaat verschillen. De jaargetijden zijn precies tegengesteld aan …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Vlucht naar Santiago, verblijf

Na een lange vlucht land je op Chileens bodem. Vanaf het vliegveld ga je met je aankomsttransfer naar je hotel gelegen in het centrum. Eerst rustig bijkomen en wennen aan de tropische warmte die blijft hangen tussen de oude koloniale gebouwen in de stad. Plof neer op een terrasje in de gezellige wijk Bellavista en bestel je eerste Chileense wijntje.

De volgende dag heb je tijd om de hoofdstad verder te ontdekken. Santiago is een echte Zuid-Amerikaanse metropool met groene stadsparken, sfeervolle terrasjes en koloniale pleinen. Wanneer je de San Cristóbal met het enorme Maria beeld beklimt, heb je uitzicht over de stad en Andes bergen. Wij huurden een fiets en trapten door de groene buitenwijken.

local Hero

Je kunt je reis ook beginnen in de groene wijnvallei van Maipo Valley. Tussen de witte Andestoppen op ca. 1,5 uur rijden van Santiago vind je je lokale bodega met zwembad. Maak een fietstocht tussen de wijngaarden en proef van de Chileense wijnen.

meet the locals

Dag 1 - 2: Vlucht naar Santiago, verblijf

Na een lange vlucht land je op Chileens bodem. Vanaf het vliegveld ga je met je aankomsttransfer naar je hotel gelegen in het centrum. Eerst rustig bijkomen en wennen aan …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • In plaats van Santiago naar de Maipo Valley. Vraag je local Hero naar de mogelijkheden.

 • In plaats van Santiago naar de Maipo Valley. Vraag je local Hero naar de mogelijkheden.

Dag 3 - 4: Vlucht Puerto Montt, selfdrive Puerto Varas, verblijf

Vandaag vlieg je naar Puerto Montt en start je selfdrive over de Carretera Austral. Vanaf de luchthaven in Puerto Montt is het ca. 25 km rijden naar de ooit door Duitse immigrante gestichte ‘stad van de rozen’, Puerto Varas. Een stad die waakt over de Osorno vulkaan: overal zie je de besneeuwde top opdoemen.

De Duitse invloeden zijn nog altijd zichtbaar in de houten huizen, kerken en rozenstruiken bij Plaza de Armas. Voor een bijzonder uitzicht kun je met de kabelbaan naar het viewpoint vlak onder de top van de Osorno vulkaan. Blijf je liever zeeniveau? Wandel over de boulevard langs Llanquihue meer en neem met een ijsje plaats in het zand.

local Hero

Ook leuk is een wandeling door het regenwoud en over de berghellingen in het Alerce Andino National Park.

meet the locals

Dag 3 - 4: Vlucht Puerto Montt, selfdrive Puerto Varas, verblijf

Vandaag vlieg je naar Puerto Montt en start je selfdrive over de Carretera Austral. Vanaf de luchthaven in Puerto Montt is het ca. 25 km rijden naar de ooit door …

︿

Dag 5: naar Hornopirén

Na het ontbijt scoor je nog snel wat laatste inkopen en stap je in de auto voor je route langs de zuidkant van Lago Lllanquihue, Peres Rosales National Park en de watervallen van Petrohué. Het smeltwater van de Osorno vulkaan kleurt hier turkoois. Je rijdt verder in de richting van Puelo, waar verschillende rivieren bijeenkomen en in de zee uitmonden.

Het is een avontuurlijke rit, alleen het eerste stukje is nog over een verhard wegdek. Daarna wordt de weg ruiger en het wegdek slechter. Je bent op de bekende Carretera Austral. Je route voor vandaag eindigt aan de rand van een fjord in Hornopirén, een klein vissersdorp.

Dag 5: naar Hornopirén

Na het ontbijt scoor je nog snel wat laatste inkopen en stap je in de auto voor je route langs de zuidkant van Lago Lllanquihue, Peres Rosales National Park en …

︿

Dag 6 - 7: via Caleta Gonzalo naar Chaiten, trails

Het is een vroeg ontbijt, want om 9 uur pak je de veerboot naar Caleta Gonzalo. Het is ca. 4 uur varen, tussen de mistflarden en langs de wanden van een van mooiste fjorden hier. Langs de boeg van de boot spelen dolfijnen. Het had nog wel even langer mogen duren. Weer op het vasteland is het nog een uur rijden tot Chaiten.

De volgende dag maak je een dagtrip naar Pumalin, het door het echtpaar Tompkins aangekochte en beschermde park. Bij de ingang is een bezoekers centrum, waar je alle info kunt krijgen over de te volgen trails van ca. 1 en 3 uur. Loop door het vochtige en mossige regenwoud met eeuwenoude woudreuzen en bijzonder wildlife.

Dag 6 - 7: via Caleta Gonzalo naar Chaiten, trails

Het is een vroeg ontbijt, want om 9 uur pak je de veerboot naar Caleta Gonzalo. Het is ca. 4 uur varen, tussen de mistflarden en langs de wanden van …

︿

Dag 8: naar Futaleufu, verblijf

Vandaag is een van je kortere ritten, waardoor je voldoende tijd hebt om voor een actieve middag. Na een rit van ruim 2 uur kom je aan in Futaleufu. Dit gemoedelijke dorpje gelegen tussen de hoge bergen van de Andes is geliefd bij adrenaline zoekers. Je kunt hier raften over kolkende rivieren of mountainbiken in de bergen.

Liever wat rustiger? Maak een trekking door het nationale reservaat van Futaleufu en ga op zoek naar poema’s en de Andesvos. Nu laten deze schuchtere dieren zich niet snel zien, meer kans maak je op het spotten van herten en condors. Wildlife of niet, de felblauwe rivier en bosrijke omgeving maken het reservaat sowieso het bezoeken waard.

Dag 8: naar Futaleufu, verblijf

Vandaag is een van je kortere ritten, waardoor je voldoende tijd hebt om voor een actieve middag. Na een rit van ruim 2 uur kom je aan in Futaleufu. Dit …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • vraag je local Hero naar de mogelijkheden

 • vraag je local Hero naar de mogelijkheden

Dag 9: naar Coyhaique, verblijf

Na het ontbijt stap je weer in de auto en vervolg je je route over de Carretera Austral. Je gaat op weg naar de provincie hoofdstad Coyhaique. Na een paar uur rijden zie je het landschap langzaam veranderen en kom je aan bij de ijsvlaktes van het Quelat National Park. Wij raden je zeker aan om hier even je auto uit te gaan voor een korte trekking naar de zgn. hangende gletsjer.

Aan het eind van de dag ben je in Coyhaique. Een goede plek om te tanken en wat proviand voor de volgende dagen in te slaan.

Dag 9: naar Coyhaique, verblijf

Na het ontbijt stap je weer in de auto en vervolg je je route over de Carretera Austral. Je gaat op weg naar de provincie hoofdstad Coyhaique. Na een paar …

︿

Dag 10: naar Puerto Guadal, verblijf

Vandaag rijd je naar het azuurblauwe Lago General Carrera en het daaraan gelegen plaatsje Puerto Guadal. Je bent nu de Andes door en laat de natte regenwouden achter je. Door de droge pampa’s rijd je naar het Cerro Castillo reservaat, bekend om zijn rotstorens in de vorm van kastelen. Door de vallei van Ibañez kronkelt de weg naar beneden, om je heen meren en imposante rotspieken.

Even de benen strekken en de auto uit? Ten zuiden van Puerto Rio Tranquilo kun je een boottocht maken naar de marmergrotten. Je overnacht de komende dagen in Puerot Guadal, met uitzicht op de gletsjers van het Northern Icefield.

Dag 10: naar Puerto Guadal, verblijf

Vandaag rijd je naar het azuurblauwe Lago General Carrera en het daaraan gelegen plaatsje Puerto Guadal. Je bent nu de Andes door en laat de natte regenwouden achter je. Door …

︿

Dag 11 - 12: Puerto Guadal, verblijf, naar Coyhaique

Na flink wat kilometers te hebben afgelegd, heb je de komende twee dagen om de omgeving van Puerto Guadal te ontdekken. Je kunt, al dan wel of niet onder begeleiding, diverse wandelingen maken, paardrijden of kajakken door de ongerepte natuur.

Wij raden je in ieder geval aan om de Glacial Exploradores, een enorme ijsvlakte, te bezoeken. Ook kun je naar de waterval ten zuiden van Rio Baker in de Chacabuco vallei, ook aangekocht door de Tompkins. Het is wel een langere rit op en neer naar dit nieuwe nationale park, eventueel kun je er ook overnachten. Vanuit het bezoekers centrum zijn verschillende afwisselende wandeltrails uitgezet.

Dag 11 - 12: Puerto Guadal, verblijf, naar Coyhaique

Na flink wat kilometers te hebben afgelegd, heb je de komende twee dagen om de omgeving van Puerto Guadal te ontdekken. Je kunt, al dan wel of niet onder begeleiding, …

︿

Dag 13 - 16: Via Coyhaique, vlucht Santiago, terugvlucht Amsterdam

Na het ontbijt begin je aan je laatste kilometers over de Carretera Austral. Je rijdt terug naar Coyhaique waar je zult overnachten. De volgende dag lever je op de luchthaven van Balmaceda, bij Coyhaique, je huurauto in en vlieg je naar Santiago.

Na een laatste nacht in de hoofdstad, stap je op dag 15 in het vliegtuig voor je terugvlucht naar Amsterdam. Doorgaans kom je de volgende ochtend aan. Nog geen zin om naar huis te gaan? Je kunt je reis verlengen met een vlucht naar Punta Arenas, voor een bezoek aan het bekende Torres del Paine park in Zuid-Patagonië.

Dag 13 - 16: Via Coyhaique, vlucht Santiago, terugvlucht Amsterdam

Na het ontbijt begin je aan je laatste kilometers over de Carretera Austral. Je rijdt terug naar Coyhaique waar je zult overnachten. De volgende dag lever je op de luchthaven …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik regel het verblijf liever zelf.

 • Ik regel het verblijf liever zelf.

 • Vraag je local Hero naar de mogelijkheden

 • Vraag je local Hero naar de mogelijkheden

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Mery

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Chili: