ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Indochina rondreis de leukste

reisduur:
20 dagen / 19 nachten
route:
Luang Prabang (Laos) – Hanoi (Vietnam) – Bai Tu Long Bay – Dong Hoi – Phong Nha – Hue City – Hoi An – Ho Chi Minh – Siem Reap (Cambodja)
reissom:
va. € 1875,- p.p. (bij 2 volwassenen) (Boek zelf je retourvlucht)

Misschien ben je al eens eerder in Azië geweest en heb je juist déze landen gemist. Voor wie maar beperkt de tijd heeft is deze verzorgde 3-weekse Indochina rondreis geknipt. De highlights combineer je als afwisseling slim met het rustige, minder bezochte platteland van Vietnam.

Al je lokale vervoer en privé transfers zijn geregeld, net als je 3 sterren middenklas of comfortabele 4 sterren hotels in de stijl van het land. Waar je komt, staat je lokale gids te wachten. Met zijn of haar hulp en ‘insider’ tips zie je Indochina net even anders. Meer zien en doen? Maak met je lokale reisspecialist, local Hero Eric, je Indochina rondreis op maat. 


Inclusief:

  • aankomsttransfer;
  • alle genoemde transfers, behalve taxi/tuk-tuk ritjes in de steden;
  • nachttrein;
  • alle overnachtingen met ontbijt;
  • Engels sprekende gidsen;
  • excursies;
  • entreetickets;
  • assistentie van je chauffeur en local Hero





Exclusief:

  • heenvlucht naar Luang Prabang en terugvlucht vanaf Siem Reap;
  • overige vluchten: Luang Pranbang - Hanoi (ca. €90,- p.p.), Hoi An - Ho Chi Minh City (ca. €55,- p.p.), Ho Chi Minh - Siem Reap (ca. €80,- p.p.);
  • overige maaltijden;
  • upgrades of facultatieve excursies;
  • fooien;
  • visa: Laos (ca. €30 p.p.), Vietnam (ca. € 45 p.p.), Cambodja (ca. €30 p.p.);
  • evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in t hoogseizoen (je local hero heeft de laatste informatie).

Wat is de beste reistijd voor Laos, Cambodja en Vietnam?

De beste reistijd voor je Indochina rondreis is onze winter. In alle drie de landen heb je dan te maken met het droge seizoen. Voor Laos kun je als beste reistijd de maanden november t/m februari aanhouden, waarbij maart en april zijn ook goed zijn, alleen wel warmer. De beste reistijd voor Vietnam is gemiddeld genomen van december tot en met half april. Het is dan nergens regenseizoen en de temperatuur is aangenaam (niet te heet). Voor Cambodja geldt dat de beste reistijd tijdens de droge periode van november tot en met april valt.

Heb ik een visum nodig voor Laos, Vietnam en Cambodja? 

Voor je Indochina rondreis moet je beschikken over een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is bij vertrek uit het land.

Voor Laos, Vietnam en Cambodja heb je een visum nodig. Het visum voor Laos kost 30 US$ en is 30 dagen geldig. Het visum kun je ter plaatse krijgen op het vliegveld van Vientiane of dat van Luang Prabang. Neem dan wel een recente pasfoto mee. Ook je Cambodja visum kun je ter plaatse regelen op de luchthavens van Phnom Penh en Siem Reap. Zorg voor 2 pasfoto’s (35 x45 mm) en US$ 30,-. Het visum is dan 30 dagen geldig.

Voor je Vietnam visum vul je het formulier op de website van de Vietnamese ambassade in Den Haag of de site van de ambassade in Brussel volledig in. Bel even en ga langs (ma, wo of  vr van 14.00-17.00 uur) of stuur alles aangetekend op: je paspoort, het formulier, een recente pasfoto met een paperclip eraan en met je naam achterop, visum fee cash en de kosten van het aangetekend retour sturen. Een visum van 30 dagen kost € 78,- p.p., in België € 90,- p.p. Reken op een verwerkingstijd van 10 dagen. Meestal is het korter, soms is het in een uurtje al geregeld.

Wil je zeker zijn dat alles voor vertrek geregeld is? Regel dan voor je vertrek gemakkelijk alle visa online via e-visums.nl. Na het invullen van de juiste informatie worden de visa per post naar je thuisadres gestuurd. Regel dit dan ook tijdig voor vertrek. 

Je blijft zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige, juiste reisdocumenten. Het is handig voor vertrek de informatie van consulaat of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Zijn vaccinaties verplicht voor Vietnam, Laos en Cambodja? 

Voor je Indochina rondreis zijn geen vaccinaties verplicht, maar we raden je aan de vaccinaties DTP, Hepatitis A en buiktyfus te halen. Neem je vaccinatieboekje ook mee op reis. Malaria komt in Laos en Cambodja voor en op één van de eilanden van Vietnam. Het is verstandig je hierover te laten adviseren door de GGD. Draag daarnaast ’s avonds bedekte kleding (lange broek, lange mouwen en geen slippers maar schoenen met sokken) en smeer je in met muggenmelk met tenminste 30-50% DEET.

Laat je up-to-date adviseren en ga goed voorbereid op pad. Via de website van Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering  kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard.

Dengue en Japanse B-encefalitis zijn beide ziekten die overgedragen worden door muggen, en waar je dezelfde voorzorgsmaatregelen als voor malaria kunt treffen. Voor Dengue is geen vaccin, maar voor Japanse B-encefalitis wel. Deze vaccinatie wordt aangeraden als je langer dan 6 maanden naar Azië gaat. Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Is er tijdverschil met Cambodja, Laos en Vietnam?

In Laos, Vietnam en Cambodja is het gedurende onze zomertijd 5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur later.

Is het veilig in Vietnam, Laos en Cambodja? 
Laos, Vietnam en Cambodja zijn buiten de grote steden een veilige landen. In de kleine plaatsen en dorpen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen maar vermijd verlaten wijken of straten. Neem in de steden na zonsondergang liever een taxi en wees verder attent in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.


De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local hero checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, reisadviezen.nl


Welke kleding neem ik mee naar Cambodja, Laos en Vietnam? 

Lekkere zomerkleding kun je gerust in je koffer stoppen. Een jurkje, korte broek, t-shirt en vergeet je zwemspullen niet. ’s Avonds, vooral op de hoogvlaktes en in de bergen kan het snel afkoelen dus een shirt met lange mouwen of vestje zijn dan wel handig. Ook nog eens praktisch tegen de muggen. Neem naar een bezoek aan één van de vele tempels iets mee om je schouders en knieën te bedekken. Wijs niet, vooral niet met je voeten, naar mensen of Boeddha beelden en raak het hoofd van mensen niet aan.

Hoe betaal ik in Cambodja, Laos en Vietnam? 

In Laos betaal je met de Kip (LAK) Voor een euro krijg je ruim 10.000 Kip, al snel een portemonnee vol. In grensplaatsen en populaire bestemmingen kan je meestal ook met de Thaise Bath en US$  betalen. In duurdere hotels wil met soms alleen US$, in kleine dorpen kun je uiteraard alleen met de Kip terecht.

Pinnen Laos: dat wordt steeds makkelijker. In de steden Vientiane, Vang Vieng, Huay Xai, Luang Prabang en Pakse sowieso. Bij veel pin automaten kan je maar maximaal één (soms twee) miljoen Kip pinnen, omgerekend nog geen 100 euro. Bij sommige pin automaten kan je maximaal twee miljoen opnemen. Pin dus altijd het maximum, het kan wel even duren voordat je weer een pinautomaat ziet.

In Vietnam betaal je met de Vietnamese Dong (VND) Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 en 100 de beste koers. Je kunt echter ook overal pinnen in Vietnam, de bij de meeste automaten kun je gewoon met je pinpas met cirruslogo terecht. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘Azie’, anders kun je geen geld pinnen.

In Cambodja betaal je met de Riel (KHR). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Riel eens te bekijken, omdat deze sterk wisselt. Een ‘convertor’ kan je hierbij helpen. Pinnen kun je vooral in Phnom Penh en Siem Reap bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Aan te raden is om ook US dollars mee te nemen, omdat deze vaak ook geaccepteerd worden en makkelijk omgewisseld kunnen worden. Creditcards worden alleen geaccepteerd in de grotere hotels, duurdere restaurants en toeristenwinkels. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat Euro’s of US dollars in cash mee te nemen. Als je cash euro of dollar biljetten wisselt, dan geven die van 50 en 100 de beste koers. Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Vraag je bank voor vertrek om dat uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. 

Is fooi gebruikelijk in Laos, Vietnam en Cambodja? 

Fooien zijn gebruikelijk. Je chauffeur verwacht enkele US$ p.p. per dag. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat kleingeld nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat men vaak weer commissie moet betalen en van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Vriendelijkheid is bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven.

Welke stekker heb ik nodig voor Laos, Vietnam en Cambodja? 

De stopcontacten in Laos, Vietnam en Cambodja werken op 220 volt. Op het platteland is dat vaak 110 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn de stopcontacten Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Hoe reis ik door Vietnam, Laos en Cambodja? 

Vroeger was reizen door Azie een echt avontuur, maar de infrastructuur verbetert snel. De belangrijkste verbindingsroutes tussen de grote steden zijn geasfalteerd, andere wegen zijn vaak nog in slechte staat. In sommige delen van het land is de rivier nog de voornaamste verbindingsweg.

Het reizen per openbaar vervoer is prima geregeld. Je ziet veel van het wisselende landschap te zien en komt al snel in contact met de locals en medereizigers. Lokale bussen maar ook fietstaxi’s en tuktuks, het heeft allemaal zijn charme. Tijdens je Indochina rondreis regelt je local hero het transport per vliegtuig, trein of bus. Ook reis je soms per chauffeur en auto/minibus. De overige (kleinere) transfers, per taxi of tuktuk kun je zelf.

Zelf boeken
Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf je internationale vlucht Laos boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op: 

-vliegwinkel.nl  
-vliegtickets.nl 
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-fairtickets.nl 
-skyscanner.com

Tip: deze vliegsites bieden geen standaard CO2 compensatie. Je kunt dat zelf doen, bijvoorbeeld via Carbonkiller.org. Met jouw bijdrage halen zij CO2 rechten uit de markt. Boek je via het Amerikaanse FlyGRN, dan is CO2 compensatie inclusief.

Let hierbij op het volgende: 
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 
* wil je terug vanaf een andere stad, kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’ 

Je vliegt naar 
Je vliegt heen op Luang Prabang en terug vanaf Siem Reap. De meeste reizigers vliegen via Bangkok of Saigon. Doorvliegen kan voor ca. € 90,- / 150,- per enkele reis.

Kosten
Reken voor je Indochina vluchten heen en terug tenminste € 1100,-. Reken in de drukke tijden al snel met € 300,- toeslag in het hoogseizoen. 

Maatschappijen 
De meeste reizigers vliegen met een tussenstop met Emirates of Qatar Airlines. KLM vliegt rechtstreeks maar dat is dan wel ca. € 150,- meer. 
Ook vanaf Düsseldorf vertrekken vluchten naar Laos / Cambodja.

Tijden 
* Doorgaans kom je na je lange vlucht de volgende dag aan in Azië. Vlieg je direct door dan ben je in de middag in Laos. 
De terugvlucht is bijna altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dag planning. 
*Je local hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
*Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Tips 
*Boek je Indochina vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt verder omhoog gaat. 
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
20 dagen / 19 nachten
route:
Luang Prabang (Laos) – Hanoi (Vietnam) – Bai Tu Long Bay – Dong Hoi – Phong Nha – Hue City – Hoi An – Ho Chi Minh – Siem Reap (Cambodja)
reissom:
va. € 1875,- p.p. (bij 2 volwassenen)
Misschien ben je al eens eerder in Azië geweest en heb je juist déze landen gemist. Voor wie maar beperkt …
︿


Inclusief:

  • aankomsttransfer;
  • alle genoemde transfers, behalve taxi/tuk-tuk ritjes in de steden;
  • nachttrein;
  • alle overnachtingen met ontbijt;
  • Engels sprekende gidsen;
  • excursies;
  • entreetickets;
  • assistentie van je chauffeur en local Hero





Exclusief:

  • heenvlucht naar Luang Prabang en terugvlucht vanaf Siem Reap;
  • overige vluchten: Luang Pranbang - Hanoi (ca. €90,- p.p.), Hoi An - Ho Chi Minh City (ca. €55,- p.p.), Ho Chi Minh - Siem Reap (ca. €80,- p.p.);
  • overige maaltijden;
  • upgrades of facultatieve excursies;
  • fooien;
  • visa: Laos (ca. €30 p.p.), Vietnam (ca. € 45 p.p.), Cambodja (ca. €30 p.p.);
  • evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in t hoogseizoen (je local hero heeft de laatste informatie).
Wat is de beste reistijd voor Laos, Cambodja en Vietnam? De beste reistijd voor je Indochina rondreis is onze winter. In …
︿
Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf je internationale vlucht Laos boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst Luang Prabang (Laos)

Na een lange vlucht met overstap kom je aan in Laos, het beginpunt van je 3-landen reis door Indochina. Met zijn mix aan Frans koloniale en Laotiaanse invloeden is de stad een van de gemoedelijkste van Zuid-Oost Azië. Wanneer je je bagage hebt opgehaald, reis je per privé transfer naar je kleinschalige hotel in het centrum van Luang Prabang.

Zodra je voet buiten je hotel zet komen de plaatjes van monniken in oranje gewaden tot leven. Op bijna elke hoek staat wel een klooster, tempel of ander historisch gebouw. Bewonder ook de pastelkleurige villa’s, eet een croissantje met café au lait in een van de eethuisjes en  diner op de levendige avondmarkt.

local Hero

Vroege vogels slaan de markt bij het Royal Palace niet over. In de stilte net na zonsopgang, zie je boeddhistische monniken aalmoezen verzamelen, de zgn. ‘Tak Bat’. Inwoners offeren rijst en zoete hapjes. Heel bijzonder maar toon respect en houd je (camera) zoveel mogelijk afzijdig.

Dag 1 - 2: Aankomst Luang Prabang (Laos)

Na een lange vlucht met overstap kom je aan in Laos, het beginpunt van je 3-landen reis door Indochina. Met zijn mix aan Frans koloniale en Laotiaanse invloeden is de …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

  • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

Dag 3: Luang Prabang, Khouangsi watervallen en Phousi hill

Na je ontbijt word je opgepikt en reis je in een uurtje naar de spectaculaire, blauwe watervallen van Khouangsi. Het voordeel van er vroeg zijn is dat het er dan nog lekker rustig is. De laagste niveaus zijn het meest bezocht maar hoe hoger en verder je over de glibberige jungle paadjes naar de top van de watervallen loopt, hoe rustiger je er kunt zwemmen. Vlakbij ligt Tat Kuang Si, een opvangcentrum voor Laotiaanse beren, gerund door een vrijwilligersorganisatie.

Na je lunch bezoek je het Royal Palace, de Wat Xiengthong tempel en maak je een tripje naar Phousi Hill voor een mooi uitzicht over de Mekong, de levensader van de stad. Een van de beste spots bij zonsondergang.

Dag 3: Luang Prabang, Khouangsi watervallen en Phousi hill

Na je ontbijt word je opgepikt en reis je in een uurtje naar de spectaculaire, blauwe watervallen van Khouangsi. Het voordeel van er vroeg zijn is dat het er dan …

︿

Dag 4: Mekong varen, vlucht Hanoi (Vietnam) & Streetfood

Vanmorgen verruil je de stad voor een boottocht over de Mekong naar de kalkstenen grotten van Pak Ou. Het tropische landschap glijdt aan je voorbij, kinderen plonzen in het water en aan de oevers zijn de dorpelingen druk met dagelijkse werkzaamheden. Druk wordt het pas weer bij de ingang van de indrukwekkende grotten: terecht, zo’n enorme hoeveelheid gouden Boeddha beelden had je niet verwacht. Via Lao weefdorpje Ban Phanom reis je terug naar je hotel. Opfrissen en je spullen pakken voor de middagvlucht naar Hanoi.

Tegen de avond maak je een streetfood toer door het oude deel van Hanoi. Met je gids peddel je op de fiets door de sfeervolle beboomde straten. Het is een leuke manier om de stad te ontdekken en tegelijkertijd te smullen van de Vietnamese keuken.

local Hero

Wil je een bijzondere lokale ervaring: bezoek de Sapa bergvolkeren. Reken dan op 3 extra reisdagen. Je kunt deze trip boeken via je local hero.

Dag 4: Mekong varen, vlucht Hanoi (Vietnam) & Streetfood

Vanmorgen verruil je de stad voor een boottocht over de Mekong naar de kalkstenen grotten van Pak Ou. Het tropische landschap glijdt aan je voorbij, kinderen plonzen in het water …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Drie (extra) dagen alternatieve Sapa bergvolkeren trekking in een rustig plattelandsgebied, ver weg van de drukte. Je doet een homestay in een traditioneel Dao huis, neemt deel aan het dorpsleven en ondersteunt een community based tourism project. Reken op ca. € 225,- p.p.

  • Drie (extra) dagen alternatieve Sapa bergvolkeren trekking in een rustig plattelandsgebied, ver weg van de drukte. Je doet een homestay in een traditioneel Dao huis, neemt deel aan het dorpsleven en ondersteunt een community based tourism project. Reken op ca. € 225,- p.p.

  • heb je de tijd? Blijf dan een nachtje langer in Hanoi en ontdek meer van de stad. Reken op ca. €30 p.p.p.n.

  • heb je de tijd? Blijf dan een nachtje langer in Hanoi en ontdek meer van de stad. Reken op ca. €30 p.p.p.n.

Dag 5: Van Hanoi naar Bai Tu Long Bay, slapen op 't water

Vanochtend vertrek je om 08.00 uur naar de haven van Halong voor je boottocht naar het minder toeristische Bai Tu Long Bay, één van de highlights van je Indochina reis. Het is zo'n 4 uur rijden tot de haven. Onderweg kom je door een vruchtbaar gebied met kleurige nieuwbouw in landelijke stijl en rijstvelden met hardwerkende boeren.

Rond het middaguur stap je aan boord van het cruiseschip. Tijdens je seafood lunch vaar je richting Bai Tu Long Bay. Terwijl het schip voor anker gaat, neem je plaats op het zonnedek: met een verkoelend drankje en het uitzicht op de rotsformaties kom je de middag wel door. Liever actief zijn? Plons in het water of boek ter plaatse een kajaktour. ’s Avonds diner onder de sterren.

local Hero

Ondanks de meerprijs boekt je local hero liever deze Bai Tu Long Bay cruise, want het aantal boten rond Halong Bay is vaak (te) groot, waardoor de mystieke ervaring van het varen op de baai wat verloren gaat. Ook is je jonk naar Bai Tu Long Bay comfortabeler. Tevoren boeken is sowieso goedkoper dan ter plaatse. Denk bij kajakken en zwemmen aan de onderstroming, het blijft natuurlijk open zee.

Dag 5: Van Hanoi naar Bai Tu Long Bay, slapen op 't water

Vanochtend vertrek je om 08.00 uur naar de haven van Halong voor je boottocht naar het minder toeristische Bai Tu Long Bay, één van de highlights van je Indochina reis. …

︿

Dag 6 - 7: Bai Tu Long naar Tam Coc en nachttrein Dong Hoi

Bij de eerste ochtendgloren een kop koffie op het voordek om de zon tussen de rotsformaties te zien opkomen. Na het ontbijt stopt de kapitein bij de Thien Canh Son Cave en rond 12 uur bereik je de haven van Halong. Per limousine bus naar je guesthouse in Tam Coc. Wij vonden het heerlijk een duik te nemen in het zwembad en bij te komen in de tropische tuin.

De volgende dag fiets je na het ontbijt naar handwerkdorpje Van Lam en maakt vandaar een afwisselende boottrip van 2 uur langs majestueuze karstbergen. Bij de Pearl Cave pagode en Thai Vi tempel kijken de apen je ondeugend na. Een stukje onbekend Vietnam. Einde middag word je opgehaald en stap je in de nachttrein naar Dong Hoi.

local Hero

Neem voor in de trein wat snacks mee. Heet water en drankjes zijn aan boord verkrijgbaar. Er is een restauratiewagen die wat warme maaltijden verzorgt.

Dag 6 - 7: Bai Tu Long naar Tam Coc en nachttrein Dong Hoi

Bij de eerste ochtendgloren een kop koffie op het voordek om de zon tussen de rotsformaties te zien opkomen. Na het ontbijt stopt de kapitein bij de Thien Canh Son …

︿

Dag 8: Jungle trek Phong Nha en de Paradise Cave

In de ochtend rijd je trein het station van Dong Hoi binnen, een kustplaats aan de Zuid-Chinese zee. Na aankomst word je opgehaald en start je Phong Nha trekking. Phong Nha Ke Bang National Park is een regenwoud vol grotten en ooit deel van de Ho Chi Minh Trail.

Je route gaat vandaag dwars door de dichte jungle. In de Phong Nha Cave maak je een boottocht. Dan wandel je via houten vlonders naar de Paradise Cave, de langste droge grot van Azië en bezoek je de Dark Cave met zip-line en ‘modderbad’. Je overnacht in het comfortabele Phong Nha resort, in een bungalow aan het meer.

Dag 8: Jungle trek Phong Nha en de Paradise Cave

In de ochtend rijd je trein het station van Dong Hoi binnen, een kustplaats aan de Zuid-Chinese zee. Na aankomst word je opgehaald en start je Phong Nha trekking. Phong Nha …

︿

Dag 9 - 10: Van Phong Nha naar Hue City

Vandaag wat uitslapen. Rond 11 uur stap je in je privé transfer naar Hue, de oude keizerlijke hoofdstad. Onderweg een stop bij de Vinh Moc tunnels. Ooit schuilden in hier tientallen gezinnen voor de hevige Amerikaanse bombardementen. Wij vonden het een stuk authentieker dan de veel drukkere Chu Chi tunnels bij Ho Chi Minh. De rest van de dag in Hue lekker relaxen.

De volgende dag maak je een citytour. Hue is een verrassend leuke stad aan de Perfume river. Je maakt een Dragon boottrip naar de oude Thien Mu pagode, de Dong Ba markt voor een local lunch en bezoekt de iets buiten de stad gelegen keizerlijke mausolea Khai Dinh en Tu Duc. Magisch: werweerde, deels overwoekerde, bouwwerken tussen tropische woudreuzen.

Dag 9 - 10: Van Phong Nha naar Hue City

Vandaag wat uitslapen. Rond 11 uur stap je in je privé transfer naar Hue, de oude keizerlijke hoofdstad. Onderweg een stop bij de Vinh Moc tunnels. Ooit schuilden in hier …

︿

Dag 11: Motorbike trip van hue naar Hoi An

Vandaag vervolg je je Indochina rondreis en ga je naar het oude handelsstadje Hoi An. Niet gewoon per transfer, maar achter op de motorbike van een ervaren Vietnamese gids/rider. Eerst naar Elephant springs en een seafood lunch in Fishing Village van Hue, dan verder over de de 21 km lange Hai Van bergpas.

Via Danang en de Marble Mountains bereik je aan het eind van de dag Hoi An. Hoewel toeristisch, is Hoi An de moeite waard: statige handelshuizen worden afgewisseld door winkels en kleermakershops, ’s avonds verlicht door tientallen lampions. Slenter langs de fabriekjes en maak een selfie op de Japanse brug, dé must see van Hoi An. 

Dag 11: Motorbike trip van hue naar Hoi An

Vandaag vervolg je je Indochina rondreis en ga je naar het oude handelsstadje Hoi An. Niet gewoon per transfer, maar achter op de motorbike van een ervaren Vietnamese gids/rider. Eerst naar …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Wil je toch liever niet met helm achterop de motorbike (ook veilig voor kinderen), dan kunnen we ook een (jeep) toer in plannen. Je overnacht in Nghe Prana villa en Spa.

  • Wil je toch liever niet met helm achterop de motorbike (ook veilig voor kinderen), dan kunnen we ook een (jeep) toer in plannen. Je overnacht in Nghe Prana villa en Spa.

Dag 12 - 13: Fietstour en relaxen rondom Hoi An

Vanochtend maak je met je gids een afwisselende fietstocht langs de rijstvelden en kokos plantages op het platteland rond Hoi An. Verder zijn dit ideale dagen om eens lekker bij te komen aan het Cua Dai strand. Een strandbedje, een Saigon biertje en een seafood lunch, de tijd vliegt. Met een riksja ben je er in zo’n 15 minuten rijden.

Wil je wat anders dan het strand? Je kunt ook naar de 40 km verder gelegen World Heritage Site: My Son, tussen de 4e en 13e eeuw het culturele middelpunt van Vietnam. Ondanks de bombardementen in de Vietnam Oorlog zijn er nog veel goed bewaarde monumenten en tempel ruïnes te zien.

local Hero

Kies bij Hoi An wel zorgvuldig je stukje strand, er zijn bars, restaurantjes en strandstoelen. Links de openbare stranden, rechts de stranden van de resort hotels.

Dag 12 - 13: Fietstour en relaxen rondom Hoi An

Vanochtend maak je met je gids een afwisselende fietstocht langs de rijstvelden en kokos plantages op het platteland rond Hoi An. Verder zijn dit ideale dagen om eens lekker bij …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

  • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

Dag 14: Van Hoi An naar Ho Chi Minh City

In de ochtend vlieg je van Danang airport naar Ho Chi Minh City. De straten van het vroegere Saigon zijn druk en vol met toeterend verkeer. De stad bruist en leeft, een weerspiegeling van het hedendaagse Vietnam. Nadat je bent opgefrist in je hotel pak je een riksja richting de Notre Dame kathedraal, gebouwd door Franse kolonisten. Overal in de stad zie je nog Franse invloeden.

In het stadscentrum bewonder je de tussen de hoogbouw verscholen oude Franse villa’s. In de Chinese wijk Cholon plof je neer bij één van de tientallen eetstalletjes en fruitkraampjes voor een local lunch. Nog wat meer historie? Bezoek het War Remnants museum over de Vietnam oorlog of Cu Chi tunnels, net buiten de stad.

Dag 14: Van Hoi An naar Ho Chi Minh City

In de ochtend vlieg je van Danang airport naar Ho Chi Minh City. De straten van het vroegere Saigon zijn druk en vol met toeterend verkeer. De stad bruist en …

︿

Dag 15: Van Ho Chi Minh naar de Mekong Delta

Om 9 uur word je opgehaald en reis je privé naar de Mekong Delta. Zodra je de stadsgrenzen bent gepasseerd valt op hoe groen en vruchtbaar het hier is. Tussen de rijstvelden staan huisjes van bamboe, scharrelen de kippen, honden en varkens en kijken nieuwsgierige locals je na.

Je gaat op de fiets de delta in. Je bezoekt een 300 jaar oude Khmer tempel en de markt waar je de ingrediënten voor het diner verzamelt. ’s Avonds valt het platteland al vroeg stil met daarboven een schitterende sterrenhemel. Je overnacht in een lokaal guesthouse.

local Hero

Tijdens de homestay is er wel wat minder comfort; eenvoudige eigen kamer met eigen sanitair. Op veel plaatsen wordt rijstwijn gestookt in grote klei potten. De locals eruit drinken, dat gaat je niet lukken, dus beter wat kalm aan met dit stevige drankje.

Dag 15: Van Ho Chi Minh naar de Mekong Delta

Om 9 uur word je opgehaald en reis je privé naar de Mekong Delta. Zodra je de stadsgrenzen bent gepasseerd valt op hoe groen en vruchtbaar het hier is. Tussen de …

︿

Dag 16: Via Ho Chi Minh naar Siem Reap (Cambodja)

Vroeg op (05.15 uur), ruim voor alle drukte van reizigers uit de stad. Je vaart per boot naar de floating market van Cai Rang, met uiteraard een ‘floating’ ontbijtje en een bezoek aan een organic farm. Over smalle kanalen vaar je tussen de mangroves naar Can Tho en reist terug naar Ho Chi Minh stad, waar je op je vlucht stapt naar Siem Reap. Cambodja, het derde land van je 3-weekse Indochina rondreis.

Siem Reap is vooral bekend vanwege het nabij gelegen Angkor. Toch is er in de stad zelf ook voldoende te doen. Bezoek het Landmijn museum opgericht door kindsoldaat Aki Ra, die tijdens de oorlog onder dwang landmijnen moest plaatsen. Tegen de avond lonken de lichtjes van de avondmarkt. Een prima plek voor een hapje.

local Hero

Cambodja is een diepgelovig boeddhistisch land. Alles is verbonden met het geloof in karma en het leven na de dood. Cambodjanen laten zich regelmatig zegenen door een monnik, een traditionele ceremonie die op diverse plaatsen wordt gehouden: in tempels, thuis of tijdens aparte bijeenkomsten. Ook als reiziger kun je hier aan meedoen.

Dag 16: Via Ho Chi Minh naar Siem Reap (Cambodja)

Vroeg op (05.15 uur), ruim voor alle drukte van reizigers uit de stad. Je vaart per boot naar de floating market van Cai Rang, met uiteraard een ‘floating’ ontbijtje en …

︿

Dag 17: Siem Reap, verblijf en excursie Angkor Wat

Natuurlijk mag een bezoek aan Angkor, met de bekende Angkor Wat tempel, niet ontbreken. Met 5.000 voetbalvelden aan hectare is dit het grootste tempelcomplex ter wereld en volgens velen een heus gemis op de lijst van zeven wereldwonderen. Met een miljoen bezoekers per jaar is het dé archeologische site van Zuidoost Azië. De meest magische tijd is vroeg in de ochtend: al vanaf 05.00 uur kun je de zon zien opkomen boven de tempels. 

Je gids staat dus al vroeg klaar. De hele dag wandel je tussen de oude religieuze bouwwerken en vertelt je gids je over de geschiedenis en mythes van deze plek. Vlak na zonsondergang word je teruggebracht naar je hotel. 

local Hero

Krijg je maar geen genoeg van Angkor? Vraag je local hero om de 3 dagen entreepas (US$ 40,-) en pak een tuktuk, jeep of fiets en trek na een dagje georganiseerd je eigen plan. Tip: een alternatief voor deze dag is de Banteay Srei (vrouwentempel), een nauwelijks bezochte plek op een uur afstand van Siem Reap.

meet the locals

Dag 17: Siem Reap, verblijf en excursie Angkor Wat

Natuurlijk mag een bezoek aan Angkor, met de bekende Angkor Wat tempel, niet ontbreken. Met 5.000 voetbalvelden aan hectare is dit het grootste tempelcomplex ter wereld en volgens velen een …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 28,- p.p.p.n. extra.

  • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 28,- p.p.p.n. extra.

Dag 18: Kleinschalig Cambodja, drijvende dorpjes Tonle Sap

Tonle Sap, ca. 45 km van Siem Reap, is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost Azië en vol vis: overal zie je vissers aan het werk. De meeste dorpjes aan het meer zijn gebouwd op hoge palen want in het regenseizoen stijgt het water vele meters. Na het ontbijt ga je met prive transfer en boot over de Khleang rivier en bereik je Chong Kneas. Je vaart door het dorp, gaat naar de lokale markt, school of de tempel en ziet waar boten en netten worden gerepareerd.

Halverwege de middag terug in Siem Reap. Met je meerdaagse entree voor Angkor kun je zelf per huurfiets weer naar het tempel-complex. Liever de stad in? Er zijn genoeg souvenirshops om een aandenken voor thuis te scoren.

local Hero

Optioneel kan ik een nachtje homestay op Tonle Sap voor je vastleggen. Na een typisch Cambodjaans (vis)diner zie je vanuit je hangmat de zon ondergaan over het meer. Ja, het sanitair is wat primitief en je hebt een dagje geen warme douche maar zo kom je echt in contact met de lokale manier van leven. 

meet the locals

Dag 18: Kleinschalig Cambodja, drijvende dorpjes Tonle Sap

Tonle Sap, ca. 45 km van Siem Reap, is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost Azië en vol vis: overal zie je vissers aan het werk. De meeste dorpjes aan het …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • slaap een nachtje bij een gastfamilie in een echte paalwoning. Na een typisch Cambodjaans (vis)diner zie je vanuit je hangmat de zon ondergaan over het meer.

  • slaap een nachtje bij een gastfamilie in een echte paalwoning. Na een typisch Cambodjaans (vis)diner zie je vanuit je hangmat de zon ondergaan over het meer.

Dag 19 - 20: Vertrek Cambodja, terugvlucht Amsterdam

De laatste dag van je rondreis door Laos, Vietnam en Cambodja is aangebroken. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht check je uit bij je hotel. Vanaf daar met een transfer naar de internationale luchthaven voor je terugvlucht naar Europa.

Doorgaans land je de volgende ochtend en daarmee is je Indochina rondreis op z’n eind. Liever verlengen? Vraag je lokale reisexpert, local Hero Eric, naar de mogelijkheden.

Dag 19 - 20: Vertrek Cambodja, terugvlucht Amsterdam

De laatste dag van je rondreis door Laos, Vietnam en Cambodja is aangebroken. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht check je uit bij je hotel. Vanaf daar met een …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Eric

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Cambodja: