ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Argentinië rondreis betaalbaar

reisduur:
22 dagen / 21 nachten
route:
Buenos Aires - Puerto Madryn - Bariloche - El Calafate - El Chaltén - Buenos Aires - Iguazú
reissom:
va. € 2595,- (p.p. 2 volwassenen). Bij te boeken: twee lokale vluchten ca. € 400,- (Boek zelf je retourvlucht)

Een budget rondreis Argentinië, het stond al lang op je verlanglijstje en ja, je hebt flink moeten sparen. Nu gaat het er echt van komen: romantisch Buenos Aires, de walvissen van Valdés, de ruige bergen en gletsjers van Patagonië en de machtige watervallen bij Iguazú.

Je budget reis Argentinië is compleet maar om het niet al te duur te maken, leg je drie keer een lange afstand af per snelle, comfortabele nachtbus. In Buenos Aires ga je op stap met een local, zodat je de minder bezochte, verrassende plekjes ontdekt. Op het schiereiland Valdés is een dagexcursie inbegrepen en kun je een walvistoer maken.

Ook ben je sportief bezig: bij Bariloche peddel je rustig over de diepblauwe meren en in Patagonië trek je dwars over het ijs van de Perito Moreno gletsjer. Je Argentinië reisspecialist, je local Hero Cynthia, regelt het allemaal voor je.

Inclusief:

 • aankomsttransfer; 
 • alle overnachtingen in 2,5-3 sterren hotels met ontbijt; 
 • vervoer per lokale lijnbus;
 • transfers als omschreven; 
 • excursies met gids als omschreven; 
 • assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd. 


Exclusief:

 • internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • 2 binnenlandse vluchten (ca. € 400,-);
 • overige maaltijden; 
 • korte transfers naar en van bus/trein station of luchthaven indien niet genoemd; 
 • upgrades of extra excursies; 
 • parkentrees.

Wat is de beste reistijd in Argentinië?

Argentinië is het op één na grootste land van Zuid-Amerika en kent grote klimaat verschillen. De jaargetijden zijn precies tegengesteld aan die van ons: onze winter is in Argentinië de zomer. Maar ook dan zijn de verschillen groot: in het noorden heerst een subtropisch klimaat maar zo gauw je in de bergen komt gaat de hoogte een rol spelen. Op de bergen in het zuiden ligt eeuwige sneeuw. Hoe verder zuidelijk hoe groter de verschillen. De herfst en winter lopen van mei t/m oktober. Het is echt koud in het zuiden; het midden en noorden van het land zijn dan goed te bereizen.

De beste reistijd in Argentinië ligt tussen half oktober en eind april. Oktober is net voor het hoogseizoen begint, april is er net na, de prijzen zijn dan gunstig en het klimaat nog prima. November is vanwege het gunstige weer een van de populairste maanden voor een Argentinië rondreis, afgezien van de Argentijnse vakanties in januari/ februari. In het noorden van het land is het deze maanden behoorlijk warm.

Heb ik een visum nodig voor Argentinië?

Voor reizen naar Argentinië is geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort dat recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet bij vertrek uit Argentinië nog tenminste 6 maanden geldig zijn en je moet een geldig retourticket hebben. Voor een bezoek aan de Braziliaanse kant van de Iguazú watervallen heb je ook geen visum nodig. Je krijgt bij de grens een dagstempel.

Heb ik vaccinaties nodig voor Argentinië? 

Voor een reis naar Argentinië zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Bezoek je het gebied rond Iguazú en de noordelijke jungle dan wordt een gele koorts vaccinatie aangeraden.

Malaria komt in Argentinië vooral voor rond de Iguazú watervallen en bij de grens met Paraguay en Bolivia. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe. Ook Dengue, knokkelkoorts komt steeds meer voor. De muggen die deze ziekte overbrengen steken overdag, er is geen vaccinatie tegen dus smeer je ook overdag in.

Prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen tijden je Argentinië rondreis. Maak je op weg naar Argentinië een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan is bij binnenkomst in Argentinië een vaccinatie stempel verplicht.

Is er tijdsverschil met Argentinië?

In Argentinië is het gedurende onze zomertijd 5 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 4 uur vroeger.

Is het veilig in Argentinië?

Argentinië is een veilig vakantieland, criminaliteit komt weinig voor. Let wel goed op je spullen, zeker in de grotere steden.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Argentinië en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Laat verder papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Welke kleding heb ik nodig in Argentinië? 

Op de budget Argentinië rondreis reis je op verschillende hoogten en door diverse klimaatzones. Zorg dus voor gelaagde kleding, zowel zomer- als winter. In het noorden van Argentinië ligt de temperatuur tussen de 15-30˚C, in het zuiden is dat van 15 tot aan het vriespunt en staat er vaak een ijskoude wind. Een goede winddichte fleece, muts en handschoenen zijn een must. Een dunne trui komt van pas bij loeiende airco. Ook een goede bescherming tegen de felle zon is nodig: zonder zonnebril en zonnecrème kun je niet. Goed ingelopen schoenen zijn een must, zeker in de natuurparken.

In Argentinië is kleding belangrijk, men wil er graag goed uitzien. Schone, hele en nette kleding dus. Bezoek je een kerk, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt).

Welke valuta heeft Argentinië? 

In Argentinië betaal je met de Peso (ARS). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. In de steden en op de luchthavens van Argentinië kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw en wees op je hoede voor zakkenrollers. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het maximum bedrag is ca. 3000 Peso per dag. Ook betaal je transactiekosten, vaak ca. € 2,-. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In de kleine dorpen van Argentinië zijn uiteraard geen pinautomaten.

In grotere hotels in Argentinië, winkels en restaurants worden creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Het is altijd aan te raden daarnaast genoeg cash bij je te hebben. Kleingeld is handig in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. Cash US$ zijn makkelijker te wisselen dan cash euro’s.

Is fooi gebruikelijk in Argentinië? 

Chauffeurs en lokale gidsen in Argentinië verwachten enkele US$ per dag. Ook in restaurants bars enz. doet een kleine fooi goed. De salarissen liggen doorgaans vrij laag, dus ga hier wat makkelijk mee om. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. In Nationale parken moet vaak entree worden betaald. Als dit bij je geboekte excursie is inbegrepen wordt het specifiek vermeld.

Welke stekker heeft Argentinië? 

De stopcontacten in Argentinië werken op 220 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn het stopkontakten met 3 poten. Straten op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is handig.

Hoe reis ik door Argentinië? 

Argentinië is 66 keer zo groot als Nederland dus als je geen 3 maanden de tijd hebt, moet je keuzes maken, zeker als je van plan bent het land te combineren met een rondreis door Chili. Uiteraard speelt ook het budget een rol, rondreizen door het zuidelijkste stukje Zuid-Amerika is al snel prijzig. Reis in ieder geval van koud naar warm: dus begin na aankomst in Buenos Aires met Patagonië en reis daarna noordwaarts. Zo eindigt je Argentinië vakantie lekker warm op een terrasje of bij het zwembad. 

Verder zal je, tenzij je echt een budgetreis Argentinië boekt, vaak gebruik maken van binnenlandse vluchten. Deze zijn niet inbegrepen bij de rondreizen en komen er dus nog bij. Reken per vlucht op ca. € 200,- p.p. Een gemiddelde vlucht duurt al snel 3-5 uur, onderschat het niet en zorg voor rust op zijn tijd. Rondreizen zijn wel te verlengen, maar vaak nauwelijks te verkorten.

Kijk voor een populaire Argentinië route bij de meest geboekte toer. Tussen half juli en half december reis je na Buenos Aires vaak door naar Valdés voor de walvissen. Buiten deze maanden vlieg je direct naar Ushuaia. Via de gletsjers van Calafate vlieg je noordwaarts. Een fijn rustpunt is Bariloche. Je kunt terug naar Buenos Aires maar veel reizigers plakken Salta nog aan hun reis vast. Ook Iguazu is te bezoeken en je kunt er ook voor kiezen via Rio de Janeiro naar huis te vliegen, zodat je de beroemde stranden, die Argentinië niet heeft, niet hoeft missen.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via i-Deal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.
* wil je terug vanaf Santiago of Iguaçu of Rio de Janeiro etc., kies dan voor de optie ‘terug vanaf een andere luchthaven’

Je vliegt naar

Je vliegt voor de budget Argentinië rondreis doorgaans eerst naar Buenos Aires. Terug vanaf een andere luchthaven kan ook en kost meestal iets meer dan een gewoon retour. Wil je terug vanaf Iguaçu, dan kun je bijvoorbeeld met KLM direct naar Buenos Aires vliegen en vanaf Iguaçu met een Braziliaanse binnenlandse vlucht naar Sao Paulo vanwaar je met KLM rechtstreeks terugvliegt naar Amsterdam.

Wil je Argentinië combineren met Chili, dan vlieg je bijvoorbeeld heen naar Santiago de Chili en terug vanaf Buenos Aires of andersom. Dit kan met luchtvaartmaatschappijen als Iberia, Air France en Lufthansa. Iberia vliegt daarbij ook nog terug vanaf Lima, Rio de Janeiro of Sao Paulo.

Kosten

Reken voor een intercontinentale retourvlucht naar Buenos Aires al snel op € 1000,-. In het laagseizoen kun je nog wel eens voor € 800,- of minder weg, maar in drukke tijden moet je rekenen op ca. € 1000, tot € 1200,-. Let erop dat er bij het geboekte landgedeelte, tenzij je gebruik maakt van lijnbussen, nog binnenlandse vluchten bijkomen van ca. € 200,- per vlucht.

Tijden

* Na je lange vlucht kom je doorgaans aan het eind van de dag aan in Buenos Aires of aan het begin van de volgende dag aan. De terugvlucht is altijd een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dag planning.
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
* Naast prijs zijn vluchtduur en overstap natuurlijk ook belangrijk.

Binnenlandse vluchten

Het is aan te raden je binnenlandse vluchten, ook die tussen Argentinië en Chili of v.v. tevoren te laten boeken door je Local Hero, al of niet gebruik makend van een Airpass. Soms is het boeken van lokale vluchten trouwens goedkoper dan met een Airpass. Omdat je doorgaans enkele maanden van tevoren boekt, hebben lokale maatschappijen de vervelende gewoonte om prijzen, vluchtschema’s en tijden veelvuldig te veranderen, soms nog last minute. Dit betekent dat elke keer ook je route gecheckt en evt. aangepast moet worden. Uiteraard betekent dit extra werk, ook voor je local Hero die dan over je vluchtgegevens moet beschikken. Een eventuele kleine besparing door alles zelf te boeken weegt niet op tegen de moeite en risico’s bij vluchtwijzigingen, zo is de ervaring.

Tips

*Boek je intercontinentale vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. Gemiddeld 170 dagen voor vertrek is statistisch het voordeligst.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. Dinsdag rond middernacht is statistisch het best. Boek niet op vrijdag of in het weekend, en gebruik ctrl-shift-n, zo vermijdt je de zgn. tracing cookies. Deze zorgen er soms voor dat de prijs die je krijgt na enkele bezoeken verder omhoog gaat.
*Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.

reisduur:
22 dagen / 21 nachten
route:
Buenos Aires - Puerto Madryn - Bariloche - El Calafate - El Chaltén - Buenos Aires - Iguazú
reissom:
va. € 2595,- (p.p. 2 volwassenen). Bij te boeken: twee lokale vluchten ca. € 400,-
Een budget rondreis Argentinië, het stond al lang op je verlanglijstje en ja, je hebt flink moeten sparen. Nu gaat …
︿

Inclusief:

 • aankomsttransfer; 
 • alle overnachtingen in 2,5-3 sterren hotels met ontbijt; 
 • vervoer per lokale lijnbus;
 • transfers als omschreven; 
 • excursies met gids als omschreven; 
 • assistentie van je local Hero en gidsen waar genoemd. 


Exclusief:

 • internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • 2 binnenlandse vluchten (ca. € 400,-);
 • overige maaltijden; 
 • korte transfers naar en van bus/trein station of luchthaven indien niet genoemd; 
 • upgrades of extra excursies; 
 • parkentrees.

Wat is de beste reistijd in Argentinië? Argentinië is het op één na grootste land van Zuid-Amerika en kent grote klimaat …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst budget reis Argentinië, verblijf Buenos Aires

Aankomst op de luchthaven van Buenos Aires waar je transfer al staat te wachten. Je haalt je bagage van de band en met een uurtje ben je in je hotel in het centrum. Buenos Aires, startpunt van je Argentinië rondreis, is de meest Europese stad van het Zuid-Amerika. Brede boulevards, goed onderhouden koloniale gebouwen, de passionele tango, het voetbal en Evita Peron.

Je slaapt twee nachten (of langer als je dat wilt) in het stadshart, vlakbij de restaurants. Tijdens je verblijf maak je een stadstoer met een Engelstalige gids. Niet per excursie bus, maar relaxt per stadsbus, metro en te voet. Zo ervaar je het Argentijnse leven en bezoek je ook de minder bezochte plekjes. ‘s Middags tijd om op eigen gelegenheid sfeer te proeven.

local Hero

Ga voor een stevige Argentijnse steak en een avond echte tango naar El Viejo Almacén in San Telmo. Liever zelf dansen? Neem dan eerst een les bij tangoschool Mariposa, ook in San Telmo.

meet the locals

Dag 1 - 2: Aankomst budget reis Argentinië, verblijf Buenos Aires

Aankomst op de luchthaven van Buenos Aires waar je transfer al staat te wachten. Je haalt je bagage van de band en met een uurtje ben je in je hotel …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • Een comfort hotel boeken. Reken op ca. € 25,- p.p.p.n. extra.

 • Een comfort hotel boeken. Reken op ca. € 25,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 70,- p.p.p.n.

 • Reken op ca. € 70,- p.p.p.n.

Dag 3: Buenos Aires, nachtbus naar Puerto Madryn

Met 10 miljoen inwoners zijn er meer dan 40 aparte ‘barrio’s’, elk met een eigen sfeer: de volkswijk La Boca met het stadion van Maradonna is Italiaans, Recoleta met zijn elegante huizen en restaurants doet Frans aan en in San Telmo, dé tango wijk, vind je typisch Argentijnse antiekwinkels. Palermo, populair bij hipsters is voor het nachtleven.

Vanochtend kun je wat uitslapen en uitgebreid ontbijten. Nog even struinen door de stad en dan richting de avond naar het busstation Retiro voor de lijnbus naar het zuiden. Je komt de volgende ochtend aan in Puerto Madryn, een gezellig stadje aan de Golfo Nuevo, met een mooi strand, wandelboulevard en overal restaurants en kleine winkeltjes.

local Hero

Door Argentinië met een lijnbus is comfortabel maar bereid je voor. Sla water, drankjes en snacks in, zorg voor oordopjes, een dunne plaid/doek en oogmaskertje. Een muziekje, leesvoer en gezellige gesprekken met je medereizigers en voor je het weet is het tijd om uit te stappen.

Dag 3: Buenos Aires, nachtbus naar Puerto Madryn

Met 10 miljoen inwoners zijn er meer dan 40 aparte ‘barrio’s’, elk met een eigen sfeer: de volkswijk La Boca met het stadion van Maradonna is Italiaans, Recoleta met zijn …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken voor de vlucht en een extra nacht samen ca. € 200,- extra.

 • Reken voor de vlucht en een extra nacht samen ca. € 200,- extra.

Dag 4 - 5: Puerto Madryn en excursie Valdés

Valdés is een UNESCO World Heritage site vanwege de verscheidenheid in flora en fauna. Het is natuurlijk afhankelijk van de tijd van het jaar maar (bultrug) walvissen, dolfijnen, orka’s, pinguïns en zeeolifanten, het is allemaal mogelijk. En dan hebben we het nog niet over de Mara (de Patagonische haas), de Choique (een lokale struisvogelvariant) en Guanaco (soort mini lama) gehad.

De dag erop vertrek je om 08.00 uur voor een toer over het schiereiland. In het nationale park ga je via smalle stroken land naar het meer. Hier leven zeeleeuwen en zeeolifanten kolonies. In het juiste seizoen komen walvissen voorbij (boottocht ter plaatse te boeken). Tegen 19.00 ben je weer terug in je kleinschalige hotel.

local Hero

De toegang van het schiereiland is ca. US$ 13,- en betaal je ter plaatse. De boottocht kost ca. € 38,- p.p. en kun je ter plaatse boeken.

Dag 4 - 5: Puerto Madryn en excursie Valdés

Valdés is een UNESCO World Heritage site vanwege de verscheidenheid in flora en fauna. Het is natuurlijk afhankelijk van de tijd van het jaar maar (bultrug) walvissen, dolfijnen, orka’s, pinguïns …

︿

Dag 6: Valdés, nachtbus naar Bariloche

Vandaag kun je optioneel een dagtrip maken naar Punta Tombo. Hier ligt het grootste pinguïn reservaat van de wereld. Stel je eens voor dat je tussen een half miljoen van die schattige schuifelende beestjes loopt. Met je gids loop je ca. 2 uur over houten walkways midden tussen de dieren. Het broedseizoen loopt van half september t/m maart.

Vanaf december worden dolfijntours in Argentinië populair. Je maakt een boottrip op zoek naar de Commerson dolfijn (kleinste) en Dusky dolfijn (meest acrobatische dolfijn). Heel bijzonder om ze te zien springen. In de avond ga je op eigen gelegenheid naar het busstation voor de nachtbus naar Bariloche, via Esquel. In de loop van de ochtend kom je aan. 

Dag 6: Valdés, nachtbus naar Bariloche

Vandaag kun je optioneel een dagtrip maken naar Punta Tombo. Hier ligt het grootste pinguïn reservaat van de wereld. Stel je eens voor dat je tussen een half miljoen van …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op. € 90,- p.p.

 • Reken op. € 90,- p.p.

 • Reken op € 75,- p.p.

 • Reken op € 75,- p.p.

Dag 7 - 8: Budget reis Argentinië, verblijf Bariloche, kajaktour

Volgens de Argentijnen de mooiste stad ter wereld. Met zijn ligging aan de oever van het Nahuel Huapi meer en omgeven door besneeuwde bergen en dichte wouden valt daar zeker wat voor te zeggen. ’s Winters een beroemd skiresort, ’s zomers groot in ecotoerisme: je kunt er fantastisch wandelen, zalmvissen en paardrijden.

Vanuit je herberg, rustig gelegen net buiten de drukte, maak je een sportieve 5 uur durende kajak trip over het spiegelgladde water van het diepblauwe Lake Gutiérrez. Met gids en voorzien van instructies, wetsuit en alle benodigde materialen is de trip voor iedereen goed te doen. Onderweg is het even lekker genieten van een uitgebreide picknick lunch op het idyllisch gelegen Muñoz beach.

local Hero

Boek je een extra nacht, ga dan naar Isla Victoria. Per catamaran vaar je vanaf Puerto Panuelo in een half uurtje naar het eiland waar je op eigen gelegenheid door het kaneelkleurige arrayanes bos wandelt. Alternatief: mountainbiken langs het meer naar de Cerro Campanario (mooi uitzicht).

Dag 7 - 8: Budget reis Argentinië, verblijf Bariloche, kajaktour

Volgens de Argentijnen de mooiste stad ter wereld. Met zijn ligging aan de oever van het Nahuel Huapi meer en omgeven door besneeuwde bergen en dichte wouden valt daar zeker …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 65,- p.p.p.n.

 • Reken op ca. € 65,- p.p.p.n.

 • Boutique hotel ca. € 20,- p.p.p.n. extra

 • Boutique hotel ca. € 20,- p.p.p.n. extra

 • Reken op ca. € 125,- p.p.

 • Reken op ca. € 125,- p.p.

Dag 9 - 10: Vlucht naar El Calafate, minitrekking

Vandaag vlieg je naar El Calafate, een winderig plaatsje met zo'n 3000 inwoners in de bergen van Patagonië. Nauwelijks verharde wegen en tot de luchthaven kwam, ook slecht bereikbaar. Sindsdien groeit El Calafate hard, terecht want het is de toegang tot het Glaciares National Park met de 5 kilometer brede en 80 meter hoge Perito Moreno gletsjer.

Vanuit je hotel is het ca. 1,5 uur rijden en een half uurtje lopen naar de platformen voor het uitzicht op de gletsjer. Per dag beweegt de gletsjer ca. 2 meter, waardoor er grote stukken ijs afbreken. Per boot steek je het ijzige meer met drijvende ijsbrokken over. Achter elkaar en voorzichtig langs de diepe gletsjerspleten loop je ca. 2 uur over het witblauwe gletsjerijs.

Dag 9 - 10: Vlucht naar El Calafate, minitrekking

Vandaag vlieg je naar El Calafate, een winderig plaatsje met zo'n 3000 inwoners in de bergen van Patagonië. Nauwelijks verharde wegen en tot de luchthaven kwam, ook slecht bereikbaar. Sindsdien …

︿

Dag 11: Nog een dagje in El Calafate

Een dag extra in El Calafate, is zeker de moeite waard. Niet alleen vanwege de vliegreis, er is in de ijzige omgeving veel. Een trekpleister in de omgeving is Lago Argentino. Hier kun je per boot een tocht maken langs de ijsschotsen, de hoge Spegazinni gletsjer en de grootste gletsjer Upsala.

Liever niet varen op het meer, geen groep maar wat individueler? Ga dan paardrijden langs de oevers van Lago Argentino. Samen met een stoere lokale gaucho zie je Patagonië zo op een heel originele manier. Let op: in Calafate is het écht koud, dus zorg voor goede thermo kleding, windicht jack, muts, handschoenen en dikke sjaal.

local Hero

In tegenstelling tot bij Salta, Valdés en rond Bariloche, raad ik autohuur af. De lange afstanden, de vaak onverharde, monotone wegen zonder mogelijkheid voor hulp bij pech en de snijdende wind maken zelf rijden hier geen feest.

Dag 11: Nog een dagje in El Calafate

Een dag extra in El Calafate, is zeker de moeite waard. Niet alleen vanwege de vliegreis, er is in de ijzige omgeving veel. Een trekpleister in de omgeving is Lago …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 90,- p.p

 • Reken op ca. € 90,- p.p

Dag 12 - 13: Naar El Chaltén, wandeltrails

Vanochtend naar het station voor je 3 uur durende busrit door het ruige Patagonië naar El Chaltén. Bij het Visitor centre krijg je een kaart met alle wandelopties die starten in het dorp. Ondanks dat El Chaltén geliefd is bij hikers, is het dorp gemoedelijk en klein. Bij het kampvuur in je eenvoudige posada hoor je de verhalen van je medereizigers.

Slecht weer of rustig aan doen? Er is een korte trek naar de 15 meter hoge Chorillo del Salto waterval. Onderweg volg je de brede rivierbedding met daarachter witte bergtoppen. De populairste trekking gaat in 3 uur naar de voet van het Fitz Roy massief en in 2 uur door naar hosteria Pilar. Ervaren wandelaars hiken naar Cerro Torre: 4 uur klimmen en 3 uur terug. Onderweg spectaculiaire uitzichten.

local Hero

Nog een dag extra? Maak dan zowel de trek naar Fitz Roy als naar Cerro Torre. Je loopt tussen de bergpieken, beekjes, groene dalen en gletsjers: dit is het echte Patagonië. Lekker eten in Chaltén kan in restaurant El Tapera.

Dag 12 - 13: Naar El Chaltén, wandeltrails

Vanochtend naar het station voor je 3 uur durende busrit door het ruige Patagonië naar El Chaltén. Bij het Visitor centre krijg je een kaart met alle wandelopties die starten …

︿

Dag 14 - 16: Via El Chaltén, El Calafate en Buenos Aires naar Iguazú

Gelukkig kun je vanochtend je benen wat laten rusten, want je neemt de bus terug naar El Calafate. Afhankelijk van je wensen kun je ook kiezen voor een latere bus. In elk geval is overnacht je in El Calafate, zodat je zeker weet dat je het vliegtuig haalt. De dag erop ga je naar de luchthaven voor je binnenlandse vlucht terug naar de hoofdstad Buenos Aires.

Je overnacht weer in het kleinschalige hotel van de eerste nachten. De midag erop pak je vanaf het busstation de comfortabele nachtbus naar Iguazú, aan de grens met Brazilië en midden in het regenwoud van het tropisch warme noorden. Na de kou van Patagonië is dit een welverdiende afsluiting van je vakantie.

Dag 14 - 16: Via El Chaltén, El Calafate en Buenos Aires naar Iguazú

Gelukkig kun je vanochtend je benen wat laten rusten, want je neemt de bus terug naar El Calafate. Afhankelijk van je wensen kun je ook kiezen voor een latere bus. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik regel het verblijf liever zelf.

 • Ik regel het verblijf liever zelf.

 • Reken op ca. € 65,- p.p.p.n. extra

 • Reken op ca. € 65,- p.p.p.n. extra

Dag 17 - 18: Aankomst Iguazú, bezoek watervallen

Bij aankomst in Iguazú op eigen gelegenheid naar je hotel. Even bijkomen van de lange reis met een duik in het zwembad. Je hebt alle tijd om de watervallen aan de Argentijnse kant te bekijken, want elk half uur vertrekt er een bus naar de ingang van het park op 30 min. rijden.

Met het parktreintje kom je bij de Parana rivier. Vanaf hier wandel je door het regenwoud langs kleine watervallen tot aan de loopbrug van de Devils Gorge, de duivelskeel en het hart van de waterval. Met een donderend geweld valt hier een enorme hoeveelheid water naar beneden. Een indrukwekkend geheel. Pas op voor de capibara’s en wasbeertjes die, helemaal gewend aan de toeristen, op de gladde planken voorbij schieten.

local Hero

Als je wilt kun je een nachtje verblijven in de prachtige Ecolodge Yacutinga, midden in het regenwoud op ca. 2 uur rijden van de stad. Alle maaltijden en junglewalks met gids zijn inbegrepen.

Dag 17 - 18: Aankomst Iguazú, bezoek watervallen

Bij aankomst in Iguazú op eigen gelegenheid naar je hotel. Even bijkomen van de lange reis met een duik in het zwembad. Je hebt alle tijd om de watervallen aan …

︿

Dag 19: Iguazú de Braziliaanse kant, bezoek de watervallen

Rond 09:00 uur per minibusje via de grens en de stad Iguaçu naar de Braziliaanse kant van Iguaçu Falls: een heel andere ervaring. Brazilianen zeggen: ‘Argentinië heeft de watervallen, wij hebben het uitzicht’. Dat klopt; 80% van de watervallen ligt in Argentinië, maar vanaf de Braziliaanse kant zie je ze toch het best. Zorg wel voor een regenjas of poncho want je wordt al snel nat.

Wil je nog meer dan kun je ook een jetboot tocht maken naar de watervallen of zelfs een helikoptervlucht vanaf hotel Cataratas, zodat je het natuurgeweld van uit de lucht ziet. Een andere optie is het vogelpark bij het Visitor Center. Lunchen kun je in het buffetrestaurant bij de watervallen. Hier wordt je ook weer opgehaald voor de transfer naar je hotel.

local Hero

Reken extra voor de entree, ca. € 20,- per persoon.

Dag 19: Iguazú de Braziliaanse kant, bezoek de watervallen

Rond 09:00 uur per minibusje via de grens en de stad Iguaçu naar de Braziliaanse kant van Iguaçu Falls: een heel andere ervaring. Brazilianen zeggen: ‘Argentinië heeft de watervallen, wij …

︿

Dag 20 - 21: Vertrek budget reis Argentinië, terugvlucht van Iguazú

Vanochtend neem je na het ontbijt een taxi naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Europa. Doorgaans vlieg je of via Sao Paulo of terug via Buenos Aires.

In Sao Paulo of Buenos Aires stap je over op het vliegtuig naar Nederland. Doorgaans vlieg je in de ochtend en kom je de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam.

Nog geen genoeg van de indrukwekkende natuur in Argentinië? Vraag je lokale reis-expert, local Hero Cynthia, naar de mogelijkheden. 

Dag 20 - 21: Vertrek budget reis Argentinië, terugvlucht van Iguazú

Vanochtend neem je na het ontbijt een taxi naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Europa. Doorgaans vlieg je of via Sao Paulo of terug via Buenos Aires.

In Sao …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Cynthia

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Argentinië: