ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Albanië kort & krachtig

reisduur:
10 dagen / 9 nachten
route:
Tirana - Llogara - Himarë - Butrint - Gjirokastër - Erseke - Pogradec - Tirana
reissom:
va. € 905,- (p.p. bij 2 volwassenen) (Boek zelf je retourvlucht)

Ben je toe aan een korte anders-dan-anders vakantie-met mooi-weer in Zuid Europa? Na een korte vlucht lekker rondrijden met een huurauto? Niet op plekken waar iedereen al komt? En liefst met bijzondere sportieve activiteiten, verrassende steden en lekker eten…?  Teveel gevraagd? Niet als je deze korte maar bijzondere Albanië fly drive boekt.

Albanië is net iets kleiner dan België. Bijzondere steden en opgravingen gaan hand in hand met sportieve activiteiten in het ruige achterland. En wie daarna wil uitrusten aan het strand en bij het blauwe water van de Middellandse Zee of aan het meer van Ohrid komt helemaal aan zijn trekken.

Inclusief:
- luchthaven transfer bij aankomst en vertrek;
- autohuur 8 dagen (Skoda Yeti of verg.);
- 9 overnachtingen in 2 pers.kamer met ontbijt;
- boottocht met gids;
- diensten local Hero.

Exclusief:
-
vluchten naar en van Tirana (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- overige maaltijden;
- extra’s autohuur ter plaatse;
- facultatieve excursies;
- fooien.

Wat is de beste reistijd voor Albanië?

De beste reistijd Albanië (en voor de andere Balkanlanden) is van mei tot en met oktober. Het is dan warm en droog. In juli en augustus kan het heet worden aan de kust en vind je in de bergen wat verkoeling. Dit is dan ook het hoogseizoen. Wil je drukte vermijden, reis dan net voor of net na deze zomermaanden.

De temperatuur in de kustgebieden van de Middellandse zee is in de zomermaanden rond de 30 graden, met uitschieters naar de 40 graden. De kans op regen of neerslag is klein. In september en oktober neemt de kans op regen wat meer toe. Bekijk ons blog voor meer informatie over de beste reistijd voor Albanië.

Heb ik een visum nodig voor Albanië? 

Voor je Albanië rondreis hoef je geen visum aan te vragen. Je reist met je identiteitskaart of je paspoort naar Albanië. Het is geen EU-land, maar hoort wel bij de Schengenlanden, waardoor in- en uitreizen makkelijk gaat met je Nederlandse paspoort of identiteitskaart.

Heb ik vaccinaties nodig voor Albanië?

Het is niet verplicht om jezelf te laten vaccineren voor je reis naar Albanië. Wel worden de vaccinaties tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) aangeraden. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering of GGD Reisvaccinaties kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. 

Het kraanwater in Albanië is niet overal betrouwbaar, dus drinkwater koop je beter in flessen. Deze zijn overal verkrijgbaar. Het kraanwater is wel geschikt voor tandenpoetsen en fruit/groente wassen.

Is er tijdsverschil met Albanië?

Er is geen tijdsverschil met Albanië. Het is dus altijd dezelfde tijd als hier.

Is het veilig in Albanië?

Ja, Albanië is veilig als vakantieland. Relatief gezien komt er weinig criminaliteit voor in Albanië. Wat wel handig is om te weten, is dat het verkeer in Albanië chaotisch kan zijn. Neem je tijd voor het rijden door Albanië en blijf goed uitkijken.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Albanië, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook even op de website van Rijksoverheid, Nederland Wereldwijd.

Hoe betaal ik in Albanië?

De valuta in Albanië is de Albanese Lek. Op veel toeristische plekken kan je ook met de Euro betalen. Let op dat je vaak alleen in de grotere steden en dorpen kan pinnen, op het platteland is dit vaak niet mogelijk.

Is fooi gebruikelijk in Albanië?

Entreegelden zijn niet inbegrepen maar zelden hoog. Fooien zijn iets gebruikelijker dan hier, zo 10-20% max. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en van de fooi soms hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je vakantiebudget valt het immers mee.

Welke stekker heb ik nodig in Albanië?

Er is geen aparte stekker nodig voor je rondreis Albanië. De stopcontacten in Albanië zijn geschikt voor gewone Europese stekkers. Wel handig om te weten; de straten op het platteland zijn vaak slecht verlicht. Wifi is er in de grote plaatsen wel, op het platteland moet je het vaak zonder wifi doen.

Hoe reis ik door Albanië?

Je reist door Albanië met je eigen huurauto, zo heb je alle vrijheid. Het is even wennen aan het chaotische verkeer maar alles is duidelijk aangegeven en de hoofdwegen zijn redelijk goed geasfalteerd. Klik voor de details verder op de tab autohuur.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:

-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Je rondreis Albanië start je doorgaans in de hoofdstad Tirana. Wizz Air vliegt van zowel Eindhoven in 2,5 uur rechtstreeks naar Rinas (Mother Teresa) airport,Tirana. Ook kun je met Easy Jet, Austrian of Lufthansa via Wenen.

Kosten

Reken voor een retourvlucht op ca. € 200,- / 350,-, in het hoogseizoen. In het laagseizoen is vliegen vanaf €150,- mogelijk. 

Maatschappijen.

Alleen WIzzAir vliegt directe vluchten, vanaf Eindhoven. Dit is een lowcost airline. Ook vanaf Weeze, Düsseldorf of Brussel vertrekken vluchten naar Tirana. 

Tijden

* je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.

Tips

* boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
* omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen.

 

Welke auto boek je?  

Standaard een Skoda Rapid (of verg) voor gezin van 4. Kan met 4 reistassen prima. Evt upgrade naar Skoda Yeti of een Volkswagen Caddy. Allen handgeschakeld en met airco.   

Wat is verder inbegrepen? 

* Onbeperkt aantal km binnen Albanië; (daarbuiten op aanvraag)
* TPL (aansprakelijkheid derden): CDW en diefstalbescherming (TP): voor 70-90% van de waarde van de auto; Tegen een toeslag van € 10,- per dag volledige afkoop. Nooit af te kopen zijn o.a. schade aan banden, wielen, onderkant en interieur of sleutelverlies.

Wat is exclusief?  

* GPS (met Google maps of de app Maps.me kom je er ook;
* Evt. kinderzitjes, afhankelijk van beschikbaarheid,
* Sleepkosten, evt boetes;

Waar moet je op letten?  

* Autohuur wordt gerekend per kalenderdag. Alle auto’s zijn niet roken. Doe je dat toch, dan riskeer je een boete.;  
*De vertrekdatum is altijd bepalend voor het seizoen tarief, net voor het hoogseizoen huren is dus goedkoper, aan het eind van het hoogseizoen huren relatief duur; 
* Creditcard op naam van bestuurder nodig, deze ook meenemen;  
* Gewoon Nederlands rijbewijs, een internationaal rijbewijs is niet nodig; 
* Minimum leeftijd 18 jaar, maximum leeftijd 70 jaar. Chauffeurs van 18 t/m 24 jaar betalen een extra toeslag ter plaatse.

Onze tips voor het zelf rijden door Albanië: 

* In Albanië worden vooral compact auto’s verhuurd. De bagageruimte daarvan is beperkt. Neem niet te veel mee en geen koffers maar zachte tassen. Bijt je niet vast op een merk, dat wordt nooit gegarandeerd want men wil ook wel eens een deal sluiten met een autoleverancier van een ander merk. Je boekt voor een auto categorie;
* Doe het de eerste dag rustig aan, zelfs een ervaren bestuurder moet in een andere auto en in een ander land even wennen; Alleen in Tirana en Dürres is het verkeer onoverzichtelijk, daarbuiten valt het erg mee. Afstanden in Albanië zijn niet al te groot maar toch ben je altijd nog iets langer onderweg dan tevoren gedacht. Voldoende drinkwater en wat snacks meenemen vonden we erg prettig.
* Let op kuilen in de weg die plotseling kunnen opdoemen. Het asfalt is soms in slechte staat. Niet te hard rijden en anticiperen is de oplossing. De weg kwijt of iets anders? De ervaring leert dat men in Albanië heel behulpzaam is; Niet alle wegen zijn begaanbaar met je huurauto. Vraag bij het ophalen nar de laatste stand van zaken op de door jou geplande route.
* Rijd niet bij donker: in plaats van 60 tot 80 km/uur ga je nog maar 30 km/uur gemiddeld. Verder zijn wegen/afslagen etc. vaak onverlicht en loopt/rijdt er ook onverlicht verkeer/dieren;
* Benzine kost ca. €1,60 per liter, zorg steeds voor een volle tank en genoeg cash geld. Niet overal zijn benzinestations en sommige accepteren alleen cash. Je huurt de auto met een volle tank en zo lever je hem ook weer in. Benzine is niet altijd van goede kwaliteit, vooral bij plattelands privé pompen. Het is daarom verplicht om schade te vermijden je huurauto vol te tanken met benzine van de grote ALPET stations.

Alle informatie over tarieven, drop-off en voorwaarden kan onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd, vaak zonder voorafgaande kennisgeving. Details staan op de huurovereenkomst die je krijgt bij het ophalen van je auto.

 

reisduur:
10 dagen / 9 nachten
route:
Tirana - Llogara - Himarë - Butrint - Gjirokastër - Erseke - Pogradec - Tirana
reissom:
va. € 905,- (p.p. bij 2 volwassenen)
Ben je toe aan een korte anders-dan-anders vakantie-met mooi-weer in Zuid Europa? Na een korte vlucht lekker rondrijden met een …
︿

Inclusief:
- luchthaven transfer bij aankomst en vertrek;
- autohuur 8 dagen (Skoda Yeti of verg.);
- 9 overnachtingen in 2 pers.kamer met ontbijt;
- boottocht met gids;
- diensten local Hero.

Exclusief:
-
vluchten naar en van Tirana (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- overige maaltijden;
- extra’s autohuur ter plaatse;
- facultatieve excursies;
- fooien.

Wat is de beste reistijd voor Albanië? De beste reistijd Albanië (en voor de andere Balkanlanden) is van mei tot en …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Welke auto boek je?  

Standaard een Skoda Rapid (of verg) voor gezin van 4. Kan met 4 reistassen prima. Evt upgrade naar Skoda Yeti of een Volkswagen Caddy. Allen handgeschakeld en met airco.   

Wat is verder inbegrepen? 

* Onbeperkt aantal km binnen Albanië; (daarbuiten op aanvraag)
* TPL (aansprakelijkheid derden): CDW en diefstalbescherming (TP): voor 70-90% van de waarde van de auto; Tegen een toeslag van € 10,- per dag volledige afkoop. Nooit af te kopen zijn o.a. schade aan banden, wielen, onderkant en interieur of sleutelverlies.

Wat is exclusief?  

* GPS (met Google maps of de app Maps.me kom je er ook;
* Evt. kinderzitjes, afhankelijk van beschikbaarheid,
* Sleepkosten, evt boetes;

Waar moet je op letten?  

* Autohuur wordt gerekend per kalenderdag. Alle auto’s zijn niet roken. Doe je dat toch, dan riskeer je een boete.;  
*De vertrekdatum is altijd bepalend voor het seizoen tarief, net voor het hoogseizoen huren is dus goedkoper, aan het eind van het hoogseizoen huren relatief duur; 
* Creditcard op naam van bestuurder nodig, deze ook meenemen;  
* Gewoon Nederlands rijbewijs, een internationaal rijbewijs is niet nodig; 
* Minimum leeftijd 18 jaar, maximum leeftijd 70 jaar. Chauffeurs van 18 t/m 24 jaar betalen een extra toeslag ter plaatse.

Onze tips voor het zelf rijden door Albanië: 

* In Albanië worden vooral compact auto’s verhuurd. De bagageruimte daarvan is beperkt. Neem niet te veel mee en geen koffers maar zachte tassen. Bijt je niet vast op een merk, dat wordt nooit gegarandeerd want men wil ook wel eens een deal sluiten met een autoleverancier van een ander merk. Je boekt voor een auto categorie;
* Doe het de eerste dag rustig aan, zelfs een ervaren bestuurder moet in een andere auto en in een ander land even wennen; Alleen in Tirana en Dürres is het verkeer onoverzichtelijk, daarbuiten valt het erg mee. Afstanden in Albanië zijn niet al te groot maar toch ben je altijd nog iets langer onderweg dan tevoren gedacht. Voldoende drinkwater en wat snacks meenemen vonden we erg prettig.
* Let op kuilen in de weg die plotseling kunnen opdoemen. Het asfalt is soms in slechte staat. Niet te hard rijden en anticiperen is de oplossing. De weg kwijt of iets anders? De ervaring leert dat men in Albanië heel behulpzaam is; Niet alle wegen zijn begaanbaar met je huurauto. Vraag bij het ophalen nar de laatste stand van zaken op de door jou geplande route.
* Rijd niet bij donker: in plaats van 60 tot 80 km/uur ga je nog maar 30 km/uur gemiddeld. Verder zijn wegen/afslagen etc. vaak onverlicht en loopt/rijdt er ook onverlicht verkeer/dieren;
* Benzine kost ca. €1,60 per liter, zorg steeds voor een volle tank en genoeg cash geld. Niet overal zijn benzinestations en sommige accepteren alleen cash. Je huurt de auto met een volle tank en zo lever je hem ook weer in. Benzine is niet altijd van goede kwaliteit, vooral bij plattelands privé pompen. Het is daarom verplicht om schade te vermijden je huurauto vol te tanken met benzine van de grote ALPET stations.

Alle informatie over tarieven, drop-off en voorwaarden kan onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd, vaak zonder voorafgaande kennisgeving. Details staan op de huurovereenkomst die je krijgt bij het ophalen van je auto.

 

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Aankomst rondreis Albanië, verblijf in Tirana

Na je ca. 2,5 uur durende vlucht naar de hoofdstad Tirana staat de chauffeur te wachten op de luchthaven ‘Moeder Tereza’. Die ligt bij Rinas, op ca. 12 km van Tirana. Na een uurtje loop je al de lobby van je hotel binnen. Na het inchecken kun je Tirana met zijn imposante boulevards op eigen houtje verkennen. Bij je hotel regel je gemakkelijk een gele taxi.

Wat je dan niet overslaat? Het bekende Skanderberg plein met historisch museum, de opera en de Et’hem moskee. Meer oostelijk ligt de centrale markt met daaromheen gezellige restaurants en winkeltjes. Loop binnen in een van de kerken of kathedralen. Blloku is het hippe deel van de stad vol restaurantjes. Leuke koffiebars daar zijn Lounge 18 Grade, Radio Bar of Novelle Vague.

local Hero

Je middenklas hotel ligt in het centrum en heeft een eigen tuintje. De kamer is voorzien van badkamer, satelliet-tv, gratis wifi, minibar etc. Boek je een extra dag, dan heb je tijd voor de kabelbaan naar de top van de Dajit berg of voor wat uurtjes in het stadspark Parku i Math.

Dag 1: Aankomst rondreis Albanië, verblijf in Tirana

Na je ca. 2,5 uur durende vlucht naar de hoofdstad Tirana staat de chauffeur te wachten op de luchthaven ‘Moeder Tereza’. Die ligt bij Rinas, op ca. 12 km van …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Ca. 2 uur. Reken op ca. €15,- p.p.

  • Ca. 2 uur. Reken op ca. €15,- p.p.

Dag 2: Tirana via Divjakë naar Llogara, boottocht (ca. 4 uur, 325 km)

Vanochtend staat je huurauto klaar bij het hotel. Via de 2e stad van het land, de havenstad Durrës (met evt. een stop voor het Romeins amphitheater), is het ca. 1,5 uur rijden naar het National Park Divjakë-Karavasta. Het is een 22.000 ha groot moerasgebied met bossen en lagunes. We regelen alvast een boottocht met gids voor je. Wie weet spot je de beroemde Dalmatische pelikaan.

Al zin in de lunch en een duik in de blauwe Mediterranee? Het strand van Divjakë ligt vlakbij de ingang van het park. Tenslotte rijd je in ca, 2,5 uur door dichte naaldboombossen verder zuidwaarts naar het Llogara National Park en het naastgelegen gelijknamige plaatsje waar je overnacht.

Dag 2: Tirana via Divjakë naar Llogara, boottocht (ca. 4 uur, 325 km)

Vanochtend staat je huurauto klaar bij het hotel. Via de 2e stad van het land, de havenstad Durrës (met evt. een stop voor het Romeins amphitheater), is het ca. 1,5 …

︿

Dag 3: Van Llogara naar Himarë (ca. 1 uur, 40 km)

Na je ontbijt naar de kustplaats Himarë. Na 10 minuten rijden eerst naar de Llogara pas. Bij het Panorama hotel ligt het hoogste punt (ca. 1027 m.) Onderweg naar Himarë (je rijdt hier over een zeer kronkelige weg dwars door de mooie natuur) is het rustige strand van Dhermi (ongeveer halverwege) een aanrader voor een relaxte lunchstop. Je verblijft in een guesthouse vlakbij zee en het centrum.

Himarë is een populaire en daarom ook wat drukkere badplaats. Regel een lekkere ligstoel aan de kiezelstranden met helder water (wel steil aflopend). In de toeristische wijk Spilë rijgen moderne hotels zich aaneen en is het hoogseizoen behoorlijk druk. Vind je dat juist wel weer fijn, dan kan je local Hero ook een hotel met zwembad boeken hier.

Dag 3: Van Llogara naar Himarë (ca. 1 uur, 40 km)

Na je ontbijt naar de kustplaats Himarë. Na 10 minuten rijden eerst naar de Llogara pas. Bij het Panorama hotel ligt het hoogste punt (ca. 1027 m.) Onderweg naar Himarë …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op ca.€ 80,- per dag.

  • Reken op ca.€ 80,- per dag.

Dag 4: Rondreis Albanië, Himarë strandverblijf

Tijd voor zon en zee. Per huurauto zijn de wat meer afgelegen strandjes in de omgeving te bezoeken, bijvoorbeeld in Qeparo. Wie wil huurt een kajak om de kustlijn ook vanaf het water te zien of boekt een boottrip naar de strandjes en grotten in de omgeving. Voor het diner is het Riviera restaurant bij het strand bij Qeparo een goede tip.

Vlak buiten Himarë ligt de baai van Porto Palermo met het kasteel van Ali Pasha en een verlaten onderzeebasis. Heb je meer zin in de groene natuur, dan kun je vandaag vanuit Himarë mooie fiets of wandeltochten maken door het Llogara nationaal park.

Dag 4: Rondreis Albanië, Himarë strandverblijf

Tijd voor zon en zee. Per huurauto zijn de wat meer afgelegen strandjes in de omgeving te bezoeken, bijvoorbeeld in Qeparo. Wie wil huurt een kajak om de kustlijn ook …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op ca. € 60,- per nacht.

  • Reken op ca. € 60,- per nacht.

  • Reken op ca. €35,- p.p.

  • Reken op ca. €35,- p.p.

Dag 5: Himarë - Butrint / Ksamil - Gjirokastër, (ca. 3,5 uur, 150 km)

Vandaag via de kustroute van de ‘Albanese Riviera’ naar Butrint in het uiterste zuiden van het land. Hier, en in het gelijknamige omliggende Nationaal Park, liggen de ruïnes van deze door de Trojanen gestichte stad. Butrint is Unesco erfgoed en een waar archeologisch luilekkerland. Het forum en het Romeins theater zijn bijzonder goed bewaard gebleven.

Rijd voor een late lunch naar de restaurantjes aan het strand van het kleinschalige badplaatsje Ksamil. Hier heb je zicht op Corfu, dat maar 2 km verder aan de overkant van water ligt. Tenslotte door naar Gjirokastër, waarbij je onderweg kunt stoppen en zwemmen bij de ‘Blue Eye’ bron, gelegen in een donkerblauw meer. Overnachting in een pensioen in het oude centrum.

Dag 5: Himarë - Butrint / Ksamil - Gjirokastër, (ca. 3,5 uur, 150 km)

Vandaag via de kustroute van de ‘Albanese Riviera’ naar Butrint in het uiterste zuiden van het land. Hier, en in het gelijknamige omliggende Nationaal Park, liggen de ruïnes van deze …

︿

Dag 6: Fly drive Albanië, verblijf historisch Gjirokastër

Gjirokastër (zilver kasteel) is een romantisch, historisch stadje met nauwe keienstraatjes, gebouwd op een heuvel met uitzicht op het dal van de rivier de Drina. Het ontleent zijn naam aan het fort / kasteel uit de 4e eeuw. Binnen de muren kun je het wapenmuseum bezoeken en de onderliggende bunker.

Sla de oude bazaar met zijn smalle straatjes niet over. Skenduli, een van de mooist gerestaureerde huizen, is met een rondleiding te bezoeken. Vanaf de top van de obelisk, een grote witte zuil, mooi uitzicht over de zee van zware, leistenen daken. Wie wil kan een nachtje extra blijven voor b.v. een 4x4 toer door de bergen of een dagtrip naar het Griekse Corfu.

local Hero

Fijne restaurantjes in Gjirokastër zijn Kujtimi in de oude bazaar, Taverna Tradicionale en Tradicional Odaja bij het oude kasteel.

Dag 6: Fly drive Albanië, verblijf historisch Gjirokastër

Gjirokastër (zilver kasteel) is een romantisch, historisch stadje met nauwe keienstraatjes, gebouwd op een heuvel met uitzicht op het dal van de rivier de Drina. Het ontleent zijn naam aan …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Vraag je local Hero

  • Vraag je local Hero

  • Reken op een meerprijs va. € 59,- p.p.p.n.

  • Reken op een meerprijs va. € 59,- p.p.p.n.

  • Reken op ca. €85 p.p. extra.

  • Reken op ca. €85 p.p. extra.

Dag 7: Van Gjirokastër naar je natuurhuisje in Erseke (ca. 4 uur, 160 km)

Na het ontbijt rijd je het ruige, bergachtige binnenland weer in. Via een echt ongelofelijk mooie, kronkelige natuurroute naar Farma Sotira. Een goede lunchstop is halverwege in Permët, een kleine bergdorp. Dit ligt ingeklemd tussen de Vjosë, de laatste nog wilde rivier van Europa en het tot 2000 m reikende Mali gebergte. Heerlijk na die km’s voor je stijve spieren: de thermale baden van Benje.

 Vlak ernaast ligt de Lengarica canyon, voor wie nog wat verder wil hiken/klimmen. Denk wel aan stevig schoeisel. Het laatste traject loopt naar Erseke, met 1000 m hoogte, het hoogst gelegen stadje van het land. Bij Farma Sotira overnacht je vanavond in stijl in een huisje in de natuur.

local Hero

Benje, waar je baddert met uitzicht op de bergen is in het weekend druk met de locals die zich dit wekelijkse uitje niet laten ontnemen. Vind je drukte niet erg dan knoop je al snel een praatje aan met de locals. Buiten het weekend is het uiteraard rustiger

Dag 7: Van Gjirokastër naar je natuurhuisje in Erseke (ca. 4 uur, 160 km)

Na het ontbijt rijd je het ruige, bergachtige binnenland weer in. Via een echt ongelofelijk mooie, kronkelige natuurroute naar Farma Sotira. Een goede lunchstop is halverwege in Permët, een kleine …

︿

Dag 8: Erseke, naar het meer van Ohrid (ca. 2,5 uur, 120 km)

Vandaag staat er een mooie rit op het programma naar het meer van Ohrid dat met Noord-Macedonië gedeeld wordt. Stop onderweg zeker even in de provinciestad Korca. Bewonder hier het prachtige iconenmuseum en maak na de lunch een korte omweg naar het gezellige, ietwat mysterieuze Voskopoja met zijn roemruchte verleden.

Dit bergdorp was in de 16e eeuw na Constantinopel een van de grootste steden van de Balkan. In 1788 werd de stad door Ali Pasha, de Albanese gouverneur verwoest. Nog getuigen van die tijd zijn de St. Nikolaaskerk en het klooster van Johannes de Doper. Terug in Korca is het nog een uurtje rijden naar je strandhotel, direct aan het meer en de boulevard van Pogradec.

Dag 8: Erseke, naar het meer van Ohrid (ca. 2,5 uur, 120 km)

Vandaag staat er een mooie rit op het programma naar het meer van Ohrid dat met Noord-Macedonië gedeeld wordt. Stop onderweg zeker even in de provinciestad Korca. Bewonder hier het …

︿

Dag 9: Pogradec, terug naar Tirana (ca. 3 uur, 130 km)

Na het ontbijt heb je de hele ochtend in Pogradec. Maak een boottochtje over het meer of relax aan het strand en flaneer wat over de gezellige boulevard. In de loop van de middag het laatste traject van deze Albanië rondreis. In rustig tempo en over goede wegen bereik je je hotel in Tirana.

Laat je autosleutels achter bij de receptie (worden opgehaald), fris je lekker op en ga voor de laatste avond het nachtleven van Tirana in. Wij gingen ’s avonds dineren in Oda, een typisch Albanees restaurantje. Wel reserveren, vraag evt. je local Hero.

Dag 9: Pogradec, terug naar Tirana (ca. 3 uur, 130 km)

Na het ontbijt heb je de hele ochtend in Pogradec. Maak een boottochtje over het meer of relax aan het strand en flaneer wat over de gezellige boulevard. In de …

︿

Dag 10: Vertrek Albanië, terugvlucht naar Amsterdam

In de loop van de dag pak je je bagage in en rijd je in 45 min. naar de luchthaven van Tirana, waar je de huurauto weer inlevert. Daarna stap je op je vlucht naar Amsterdam. Je Albanië rondreis zit erop.

Liever je Albanië fly drive verlengen? Je local Hero kan op verschillende plekken extra dagen inplannen. Maak samen met je Local Hero je rondreis Albanië op maat.

Dag 10: Vertrek Albanië, terugvlucht naar Amsterdam

In de loop van de dag pak je je bagage in en rijd je in 45 min. naar de luchthaven van Tirana, waar je de huurauto weer inlevert. Daarna stap …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Jorik

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Albanië: