Local en duurzaam slapen in Myanmar

Maureen 28 februari 2020
Myanmar Plaatsen

Al eens gehoord van Lalay Lodge? Nee? Dat is ook niet zo gek, want deze duurzame lodge is pas net gebouwd door onze lokale partner in Myanmar. Ongeveer 45 minuten met de boot vanaf Ngapali Beach en je bent bij het vissersdorpje waarin deze lodge zich bevindt. Maung Shwe Lay, zo heet dit onontdekte dorpje. Massa toerisme is hier nergens te bekennen en dus de perfecte plek om local life te ervaren. Alle werknemers van de logde wonen in het dorpje.

lees meer

The people of Myanmar

Lotte 27 januari 2020
Myanmar Reiservaring

Reizigers Yves & Katrien zijn onlangs met ons naar Myanmar geweest. Een nog vrij onbekend stukje Azië. Ze trokken door de rijstvelden, maakten een ballonvaart boven Bagan, zagen talloze tempels, boerendorpjes en voelden zich regelmatig even één met de locals. Die vriendelijke en goedlachse locals zijn ze eigenlijk nog wel het meest bijgebleven en ze hebben er zelfs een filmpje van gemaakt. Kijk je mee? Beleef mee wat zij tijdens hun eigen, op maat gemaakte Myanmar rondreis hebben gezien. 

lees meer

Beste reistijd Myanmar

Min Thu 28 juni 2019
Myanmar Beste reistijd

Myanmar, het vroegere Birma, is een land waar het toerisme nog opkomend is. Het is een van de minder bekende landen in Azië. Daarom is het misschien juist nu wel de gelegenheid om te bezoeken. Het land opent zich steeds meer voor geïnteresseerde reizigers, heeft een rijke cultuur en is bovendien betaalbaar. En dan vraag je je natuurlijk af, wat is de beste reistijd in Myanmar? Local Hero Min Thu, reisspecialist Myanmar, woont er en legt je uit wanneer je je rondreis Myanmar het beste kunt plannen.

lees meer

Het Pindaya Tabaung Festival

Thom 19 maart 2019
Myanmar Reistips

Ja, je moet er maar nét zijn, je moet het maar nét weten: die bijzondere ceremonie, dat geweldige straatfeest, die feestdag waarop het hele dorp uitloopt en de hele stad uit zijn dak gaat. Daar wil je bij zijn. We vroegen het onze local Hero Min Thu: welk feest, party, festival, evenement of bijzondere typisch lokale activiteit in Myanmar zou je zelf niet overslaan? Zijn antwoord: het Pindaya Tabaung Festival. Je leest er alles over in dit blog:

lees meer

Mrauk U, het nieuwe Angkor Wat?

Stef 21 december 2018
Myanmar Reistips

In Azië kom je overal tempels tegen. De een nog grootser en indrukwekkender dan de ander. Dat je ze vaak met veel mede-reizigers bezoekt zal geen verassing voor je zijn. Ben je op zoek naar tempels in Azië die nog niet zo druk bezocht worden? Denk dan eens aan een reis naar Myanmar.

lees meer

Min Thu's reisverhalen

Win 1 mei 2017
Myanmar Reistips

Local Hero Min Thu heeft een inspectietrip gedaan in Myanmar. Samen met collega's heeft hij gekeken welke plaatsen een bezoek waard zijn tijdens een rondreis Myanmar. Min Thu maakte een korte trip langs de Irrawaddy rivier. Voor ons heeft hij zijn bevindingen omgezet tot een reisverhaal.

lees meer