ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Update Myanmar maart 2023

Khine 2 maart 2023
Myanmar Hoe is het om nu te reizen in..

Met de Oekraïne oorlog in het hoofd is de zich al 2 jaar voortslepende gewelddadige onderdrukking van het volk van Myanmar door de militaire junta wat uit het zicht geraakt. Onze local Hero in Myanmar stuurde ons recent een update van de situatie in haar land: 

lees meer

Noodle salade Myanmar style

Khine 4 februari 2021
Myanmar Eten

Wil je thuis een avondje in Myanmar style? Het is misschien wel één van de meest geliefde gerechten in het land. Ook onze local Hero Khine maakt het heel graag, het typische Myanmarese gerecht: Nan Gyi Thoke, oftewel een noodle salade.

In dit blog deelt local Hero Khine het recept met jou, laat je smaakpapillen verrassen. Wij zeggen alvast, eetsmakelijk.

lees meer

Local en duurzaam slapen in Myanmar

Maureen 28 februari 2020
Myanmar Duurzaam, Bijzonder overnachten, Reistips

Al eens gehoord van Lalay Lodge? Nee? Dat is ook niet zo gek, want deze duurzame lodge is pas net gebouwd door onze lokale partner in Myanmar. Ongeveer 45 minuten met de boot vanaf Ngapali Beach en je bent bij het vissersdorpje waarin deze lodge zich bevindt. Maung Shwe Lay, zo heet dit onontdekte dorpje. Massa toerisme is hier nergens te bekennen en dus de perfecte plek om local life te ervaren. Alle werknemers van de logde wonen in het dorpje.

lees meer

The people of Myanmar

Lotte 27 januari 2020
Myanmar Meet the locals, Reiservaring

Reizigers Yves & Katrien maakten via ons een rondreis door Myanmar, een nog vrij onontdekt stukje Azië. Ze trokken door de rijstvelden, maakten een ballonvaart boven Bagan, zagen talloze tempels, boerendorpjes en voelden zich regelmatig even één met de locals.

Die vriendelijke en goedlachse locals zijn hen eigenlijk nog wel het meeste bijgebleven en ze hebben er zelfs een filmpje van gemaakt. Kijk je mee? Zie de bijzondere lokale ontmoetingen van Yves en Katrien tijdens hun op maat gemaakte rondreis door Myanmar.  

lees meer

Beste reistijd Myanmar

Khine 28 juni 2019
Myanmar Beste reistijd

Myanmar, het vroegere Birma, is een land waar het toerisme nog opkomend is. Het is een van de minder bekende landen in Azië. Daarom is het misschien juist nu wel de gelegenheid om te bezoeken. Het land opent zich steeds meer voor geïnteresseerde reizigers, heeft een rijke cultuur en is bovendien betaalbaar. En dan vraag je je natuurlijk af, wat is de beste reistijd in Myanmar? Local Hero Khine, reisspecialist Myanmar, woont er en legt je uit wanneer je je rondreis Myanmar het beste kunt plannen.

lees meer

Het Pindaya Tabaung Festival

Thom 19 maart 2019
Myanmar Meet the locals, Reistips

Ja, je moet er maar nét zijn, je moet het maar nét weten: die bijzondere ceremonie, dat geweldige straatfeest, die feestdag waarop het hele dorp uitloopt en de hele stad op z'n kop staat. Daar wil je bij zijn!

We vroegen het local Hero Khine: welk feest, festival, evenement of typische lokale activiteit in Myanmar zou je zelf niet overslaan? Haar antwoord: het Pindaya Tabaung Festival. Waarom? Je leest er alles over in dit blog:

lees meer