ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Verandering begint klein

Eline 1 december 2022 Argentinië Duurzaam


We schreven het al eerder: duurzaam ver op reis kan eigenlijk niet. En betalen voor CO2-compensatie helpt nauwelijks.

Daarentegen is verantwoord reizen wél mogelijk, waarbij je de lokale community ondersteunt en positief betrokken bent bij de bestemming.

ReforestArg

In Argentinië zijn in de afgelopen jaren vele bossen beschadigd door bosbranden, waardoor er grootschalig herstel van de wilde bossen nodig is. In Argentinië is er vanwege deze reden een project gestart: ReforestArg. Deze organisatie is ervan overtuigd dat het herstellen van de natuur dé manier is om terug te geven, zowel aan de lokale community’s als aan de biodiversiteit in de omgeving.

Pachamama Day

Het doel van het project is om 20.000 bomen te planten vóór 1 augustus. Op deze dag wordt namelijk Pachamama Day (Moeder Aarde Dag) gevierd in Argentinië. Op deze dag wordt moeder aarde bedankt en geëerd voor alles wat zij te bieden heeft. Een goede dag om dit doel te stellen – al zeggen we het zelf.

Patagonia

De bossen die worden hersteld, liggen in Patagonia. Hier worden twee verschillende soorten bomen geplant in de Rio Tigre Basin, een regio vlakbij Cholila. Dit is een klein dorpje aan de rand van het Andes gebergte. In deze omgeving hebben vele bosbranden de oorspronkelijke, eeuwenoude bossen verwoest.

Toerisme met een positieve impact dus; een plek beter achter laten dan het voorheen was. Door bomen te planten is er een duurzame beweging in gang gezet, en een bewustwording  gecreëerd onder iedereen die deelneemt.

Onze local Hero in Argentinië werkt mee aan dit project, waardoor er voor elke reiziger die naar Argentinië gaat een boom wordt geplant in Patagonië.

 

Terug naar overzicht